|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kako sam ojačala nežnu i krhku kožu moje bebe

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 20.4.2022
Od rođenja je imala osetljiviju kožu od brata, i svetlu put, koju su još u bolnici crveni hrapavi pečati prekrili su joj čitavo telo. Izgledalo je ... pa recimo da je "strašno" prava reč. Kao da je sva bila u opekotinama.

image
Cortinat je i dalje obavezan član naše porodične apoteke, naš saveznik, krema koju uvek moramo imati u kući. Foto: Freepik.com
/11



Da li znate da su pravi heroji zapravo vrlo nežna bića. Ja imam dva takva heroja.

Meseci pokušavanja da ostanem u drugom stanju, pretvorili su se u godine. Prazne. Tihe.  Prećutno smo ispratili svaki negativan test na trudnoću, i sa svakim bivali svesniji da ćemo ipak morati da potražimo pomoć.

Onog trenutka kada je na prvom UZ doktor rekao da je sve u redu, sva bol postade ljubav. Kasnije se ta ljubav uduplala.

Sada pored sebe imam njih dvoje, moj ceo svet. Nežni svet.

Još u porodilištu naglasili su mi da moja devojčica ima osetljivu kožu, sklonu atopiji. Nisam imala nikakvog iskustva ranije sa atopijskim dermatitisom, pa me moram priznati ta reč, atopija, prilično uplašila.

Od rođenja je imala osetljiviju kožu od brata, i svetlu put, i još u bolnici crveni hrapavi pečati prekrili su joj čitavo telo. Izgledalo je ... pa recimo da je "strašno" prava reč. Kao da je sva bila u opekotinama.

Kod kuće, po izlasku iz porodilišta, nežno smo je kupali, samo vodom, a kasnije uz par kapi ulja koje smo dodavali u kadicu. Nervoza i plač bili su deo naše svakodnevnice zbog ispucale i hrapave kože.


Na preporuku naše doktorke, krećemo da koristimo Omega Junior kapi, kao bogat izvor esencijalnih masnih kiselina iz serije omega 3 i omega 6 + GLA (biljnog porekla). Omega Junior kapi sadrže i vitamin E i vitamin B6 koji štite omega masne kiseline od oksidacije i pomažu njihovo pozitivno dejstvo u procesima u organizmu.


Ono što je važno, kapi nemaju miris, ukus, boju, ne sadrže konzervanse, niti išta genetski modifikovano i namenjene su deci od rođenja. To sve naučite u procesu rešavanja problema sa ekcemom.


Koriste se prema sledećem uputstvu:

  • Od rođenja do mesec dana (novorođenčad): 5 kapi dodati u 100 ml majčinog mleka, jednom dnevno.
  • Od mesec dana do 1. godine (odojčad): 30 kapi, dva put dnevno
  • Od 1. godine (mala deca i deca): 25 kapi, tri puta dnevno


Takođe, u negu kože uveli smo Cortinat, divnu nežnu kremu, koja se za bebe zbog njenog prilagođenog sastava može koristiti od rođenja (NE sadrži kortikosteroide koje smo obavezno želeli da izbegnemo, a ne sadrži ni vazelin, parafinska ulja, parabne, PEG, alergene).

S obzirom da nije agresivan, mazali smo Cortinat bez bojazni na osetljiva mesta, na prevoje na rukicama i nogicama, koji su na dodir bili vrlo hrapavi. Koža je fino upijala kremu, i regenerisala se postepeno. Postala je hidrirana, elastičnija i mekša na dodir.

Vreme je radilo za nas, i kombinacijom tog sjajnog dvojca - Omega Junior kapi i Cortinata, koža se polako isceljivala. Crveni pečati su se smanjili, i na kraju potpuno nestali.

Mazali smo Cortinat, i istovremeno koristili Omega Junior i kasnije kada joj se ojela koža ispod vrata, a i kada su joj sa njenih godinu dana krenuli zubići, pa buknulo crvenilo oko usta i na bradici.

Mazali smo i u nekoliko navrata na pelensku regiju, kada je Cortinat uspešno sanirao pelenski osip.



Sada su moji mališani već "veliki". Sin ove godine postaje školarac, a mala devojčica bele puti, napunila je 2 godine i upaljena problematična koža za nju je prošlost.

Ipak, Cortinat je i dalje obavezan član naše porodične apoteke, naš saveznik, krema koju uvek moramo imati u kući. Koristimo je svi, i veliki i mali. Zimi za suvu ispucalu kožu, a leti da ublažimo crvenilo od sunca. U jesen kada zbog virusa nosići procure i koža na njima postane crvena i hrapava, kao i u proleće kada krenu alergeni.

Zapravo, mažemo je uvek, jer suva i osetljiva koža nije sezonska pojava, ona traži redovnu negu.

U moru proizvoda, imali smo sreću da smo pronašli odgovarajuću kombinaciju za naše dete, a to su Omega Junior kapi i CortinaT krem.

 

Pharmalife više ne menjamo!


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
18
Kontakt oči u oči sa bebom
Kada dođe do interakcije između roditelja i bebe, dolazi do sinhronizacije rada srca i emocija. Međutim, do sada je malo...
8
Dojenje: "Bubuljice" na bradavicam...
Neverovatno je koliko priroda pažljivo brine o svakom detalju! Pogledajte video o tome koliko su važne te sitne tačkice ...
5
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
4





Zašto su deca koja su često bosa, srećnija...
Kako hodanje bosih nogu podstiče razvoj mozga kod dece?
Prepucijum - šta roditelji dečaka treba da...
Gotovo svi dečaci su rođeni sa uskim prepucijumom koji je spojen s glavićem. To je normalno fiziološko stanje i nije raz...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here