|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Ko sme da opomene i izgrdi vaše dete u parkiću

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 11.1.2024
Karen Alpert bila je u praku sa sinom. Bila je zazuzeta njegovim drugarom koji je plakao i nije videla šta se dešava na drugoj strani parka kod tobogana. Njen sin je pokušavao da se popne na tobogan kada je jedna nepoznata žena počela da mu se obraća sa povišenim tonom. Karen joj je odgovorila otvorenim pismom na svom blogu. Poruka je bila prilično iznenađujuća!

image
Ko ima pravo da disciplinuje vaše dete? Foto: Freepik.com
/11


“Draga nepoznata ženo koja je disciplinovala moje dete u parku danas,

Da raščistimo nešto. Dakle, danas je vaša ćerka pokušavala da se spusti niz tobogan? Ok, shvatam. I moj klinac je takođe pokušavao? Jednostavno. E sad, s obzirom da je vaša ćerka amater u ovome i trebala joj je večnost da se popne, a ponekada bi stala na pola penjanja, moj sin nije imao drugog izbora nego da je prođe i ponekada je gurne pa bi ona i pala i bila sva osećajna i počela da plače? Hmmm. OK!


Sada, pre nego što počnem, samo želim da kažem da znam da sam trebala da budem tu kada se ovo dešavalo, ali nažalost bila sam na drugoj strani parka sa drugom mog sina koji je plakao. Tako da ne, nisam bila tu, ali da li vama to daje za pravo da disciplinujete mog sina? Da li vam to daje pravo da povisite ton an njega i kažete mu da prestane? Da li vam to daje za pravo da se ponašate kao osoba koja je glavna kada je u pitanju MOJE dete?

DA! Daje vam za pravo!


PROČITAJ JOŠ: Roditelji koji neguju bezobrazluk kod svoje dece


Nisam stigla da vam kažem ovo danas, ali HVALA VAM. Kada se moje dete ponaša užasno, a ja nisam u blizini iz bilo kog razloga, imate moju dozvolu da mu kažete da prestane! Ne kažem da imate pravo da ga dodirujete na bilo koji način ili da vičete nekontrolisano na njega (samo ja to smem), ali molim vas imajte tu slobodu da mu kažete da prestane da bude takav i da sačeka svoj red. Ili ako se pentra naopačke po toboganu. Ili ako gađa kamenčićima. Ili ako govori ružne reči. Ili ako se ponaša kao siledžija. Ili radi bilo šta što dosađuje nekome.

Jer iako možda niste njegov roditelj, vi ste odrasla osoba. To znači da ste pametniji od njega. Pretpostavljam da ima roditelja koji bi bili besni jer je neko nepoznat povisio glas na njegovo dete, ali ne i ja!

Žao mi je što nisam bila tu da uradim svoj posao i hvala vam što ste to uradili u moje ime.”

Iskreno,

Majka “onog” dečaka."


Izvor: Školarci

 

PROČITAJ JOŠ: Ne, moja ćerka nije moj projekat

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ide zmija - VIDEO!!!
Malo zabave za najmlađe
25
Dečje navike koje vas "izluđuju", ...
Svaki roditelj ponekad "pošizi" zbog ponašanja svog deteta, koje, recimo, isto pitanje postavlja već peti put zare...
7
Da li nesrećno detinjstvo mora da nam obel...
Šta je to slabilo moje šanse? Imao sam psihotičnog oca, zatim nasilnog alkoholičara za očuha, majka mi je postala alkoho...
7
Debela deca
Kada su deca mala i buckasta, svima su simpatična, ali koliko je ova pojava kod dece zdrava?
6





Kako prepoznati da je dete pod stresom i k...
Iako detinjstvo jeste najlepše doba, roditelji često greše kada misle da njihovi mališani nemaju nijednu brigu na svetu....
Roditelji, da li znate za pravilo 3-6-9-12?
U eri moderne tehnologije zavisnost od interneta je nažalost sve prisutnija, naročito među mladima. Kao i svaka druga b...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here