|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kvalitetan san - kvalitetno odrastanje

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 30.7.2011
I dok je Vaše dete sasvim malo, ali i kasnije tokom njegovog odrastanja, kao roditelj možete dosta toga da učinite da Vaše dete stekne zdrave navike spavanja i izbegne probleme sa nesanicom i sve komplikacije koje iz toga mogu proizići.
Ključne reči:

image
/11



Spavanje kod beba do godinu dana
Uopšteno, bebe mnogo spavaju. Ali ne spavaju sve bebe čvrsto. U prvih tri meseca, problemi sa spavanjem mogu biti povezani sa stavljanjem bebe na spavanje odmah nakon hranjenja, pogotovo noću.

Nešto starijim bebama treba stabilan ritam spavanja. Na bebin san mogu da utiču i bolesti, promene u navikama, problemi sa jelom…

Kako sami da rešite bebine probleme sa spavanjem?

Tajna se krije u navikama spavanja. Ako uvek radite sve isto i ponavljate ritual uspavljivanja svake večeri, beba će povezati redosled dešavanja sa spavanjem.

  • Kupajte bebu svako veče u isto vreme. Ovi trenuci bi trebali biti opuštajući i bez mnogo uzbuđenja.
  • Spustite bebu mlađu od 6 meseci na leđa u prozračen krevetić. Nežno spustite ruku na bebine grudi i pevajte joj. Pevajte istu pesmu svake večeri i ona će je povezati sa uspavljivanjem.
  • Ako je beba starija, sedite na krevet. Dajte joj omiljenu igračku ili knjigu i postavite je u položaj za spavanje. Na kraju će omiljena igračka, platno ili ćebence postati objekat koji će detetu pomoći da zaspi. Neka deca se opuštaju sisajući palac.




Da li su roditelji krivi za nesanice deteta?

Da li znate da roditelji koji loše spavaju i pate od nesanice često prenose isti problem na svoju decu? Ovo je tvrdnja koju zastupaju američki stručnjaci. Deca roditelja koji ne spavaju dovoljno čak tri puta su sklonija nesanici!

Deca koja ne spavaju dovoljno mogu biti premorena i depresivna

Američki stručnjaci su uključili gotovo 800 dece uzrasta oko 14 godina u studiju o dečijem spavanju. Njihovi zaključci su sledeći:

  • Tri puta je veća verovatnoća da dete neće dobro spavati ukoliko roditelji imaju nesanice,
  • Dva puta je verovatnije da će deca roditelja sa nesanicom biti premorena,
  • Pet puta je verovatnije da će ta deca jednog dana uzimati sedative.


Pobrinite se da i Vi i Vaše dete spavate zaista dobro!


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Jedite lubenice!
Lubenica (Citrullus lanatus) je jednogodišnja biljka koja potiče iz Afrike. Ona je slatko povrće bogato vodom.
6
Najbolji vitaminski kokteli za jačanje imu...
Da li je vaš organizam spreman za niske temperature, jake vetrove i navalu virusa? Ne čekajte da vam kijavica ili temper...
3
Šta je potrebno za bolji imunitet
Na imunitet, to jest sposobnost našeg organizma da predupredi infekcije i izbori se s njima, utiče genetika, ali u velik...
3
Semenke i orašasti plodovi
Posebno važne namirnice su: integralne žitarice (pšenica, seitan, raž, ječam i druge), semenke i orašasti plodovi (orah,...
2





Pobedite ciste na dojkama biljkama
Ciste na dojkama su veoma česta pojava, a u Sjedinjenim Američkim Državama smatraju da je njihova pojava gotovo epidemio...
Zauške (parotitis)
Zauške su akutna virusna sistemska infekcija koju karakteriše otok pljuvačnih, i to najčešće parotidnih, čvorova.



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here