|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Majke trećinu života brinu o deci i porodici

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 6.8.2023
Rezultati pokazuju da na kuvanje majke potroše 3.603 sata svog života, a na pranje 2.442 sata. Među ostalim aktivnostima koje oduzimaju vreme jesu sređivanje, peglanje, pomaganje oko domaćeg zadatka i slično.

image
Svi znaju da je majka kičma porodice, ali nije naročito zabavno provesti skoro polovinu jedne godine samo u kupovini namirnica. Foto: Freepik.com
/11


Detaljna studija u kojoj je učestvovalo dve hiljade majki pokazala je da žene koje imaju decu provedu čak trećinu života vodeći računa o njima. Pod tim se podrazumevaju kupovina, kuvanje i različiti poslovi u kući.


Istraživači su došli do zapanjujućeg rezultata koji pokazuje da zauzete majke na brigu o mališanima tokom života potroše više od 27.000 sati - što je 1.135 dana.


Anketu je inicirao servis za onlajn kupovinu "Milk & More", čiji portparol je izjavio:


- Svi znaju da je majka kičma porodice, ali nije naročito zabavno provesti skoro polovinu jedne godine samo u kupovini namirnica.


Rezultati pokazuju da na kuvanje majke potroše 3.603 sata svog života, a na pranje 2.442 sata. Među ostalim aktivnostima koje oduzimaju vreme jesu sređivanje, peglanje, pomaganje oko domaćeg zadatka i slično.


Uprkos činjenici da sve ispitane majke imaju i stalan posao, manje od polovine njih je izjavilo da dobija pomoć od ostalih članova porodice.


  • Kupovina hrane - 4.155 sati i 49 minuta
  • Kuvanje - 3.603 sata i 36 minuta
  • Sređivanje - 2.620 sati i 48 minuta
  • Pranje - 2.442 sata i 57 minuta
  • Peglanje - 1.787 sati i 45 minuta
  • Pomaganje oko domaćeg - 1.544 sata i 24 minuta
  • Čišćenje kupatila - 1.506 sati i 57 minuta 
  • Plaćanje računa - 1.240 sati i 12 minuta

 

Izvor: Blic.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...
7
5 tipova svekrva: Koja je vaša
Ne slažete se sa svekrvom i imate utisak da je njen glavni zadatak da vam zagorčava život? Niste ni prva ni poslednja že...
4
Kada mi noge pokleknu, ne stidi me se...
Donosimo vam pismo majke njenoj ćerki, koje svaki put izaziva iste emocije kod svih koji ga pročitaju.
4
5 razloga za kuvanje na indukcionim pločama!
Uz elegantan dizajn, efikasnu upotrebu i bezbednost, Gorenje indukcione ploče su savršen izbor za bržu i lakšu pripremu ...
4





Majke trećinu života brinu o deci i porodici
Rezultati pokazuju da na kuvanje majke potroše 3.603 sata svog života, a na pranje 2.442 sata. Među ostalim aktivnostima...
5 dobrih razloga da spasite brak
U braku nije lako. Puno je kompromisa, problema, napetih situacija, ali i lepih, nežnih trenutaka koji odagnaju loše dan...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here