|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Mama i beba u epizodi - idemo napolje!

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 15.6.2022
Hajde da se potrudimo, da promenimo stvari dok se još promeniti mogu. A promene su najlekše ako krenemo dok su mali...

image
Da li znate koje su prednosti boravka napolju sa bebom? Young mother photo created by fxquadro - www.freepik.com
/11


 

Lepo vreme je ponovo tu, a time i bezbroj prilika da više vremena provodimo sa mališanima napolju. Hm, a da li te prilike zapravo koristimo? Naši mališani malo vremena provode napolju, hajde da to promenimo!

Kada sam rodila prvo dete...pojma nisam imala šta da radim. Mislila sam da će mi talas majčinskog instinkta (koji me svakako jeste preplavio), jasno staviti do znanja šta trebam da radim u svim mogućim i nemogućim situacijama, sa bebom.

Umesto toga, postavši roditelj, osetila sam se potpuno izgubljeno, nemoćno. Trebalo mi je prilično vremena da, donekle dođem sebi i steknem sigurnost da se mogu snaći u većini izazova koje roditeljstvo nameće.

Neću sada pričati o tome koliko je težak oporavak od carskog, koliko možeš biti umoran, ili koliko boli početak dojenja, ali samo početak, nastavak je čudesan.

Nešto drugo me zapravo "muči". Taj neki strah koji sam sa prvim detetom imala od izlaska napolje, posebno kada smo krenuli sa čvrstom hranom. Sada znam da je strah bio potpuno nepotreban i imaginaran, sa drugim detetom sam grešku ispravila, ali vidim na primerima rođaka i drugarica, da nisam usamljeni slučaj, i da mnoga dečica bivaju uskraćena za boravak napolju, upravo zbog tog nekog straha ili nedoumica koje imaju mame - kako ću i šta ću ako ogladni.

Lako ćeš ...

Hajde da promenimo to, hajde da naša deca više vremena provode napolju, hajdemo u šetnju!

Naš poznati novinar i voditelj Jovan Memedović jednom je izjavio: Dragi roditelji, vaša deca boluju od nedostatka prirode! O kako boli ova istina. Hajde da se potrudimo, da promenimo dok se još promeniti može. A promene su najlakše ako krenemo dok su mali...

Najpre, da li znate koje su prednosti boravka napolju sa bebom?
Beba bolje spava, beba istražuje svet, boravak bebe napolju poboljšava njeno opšte stanje, raspoloženje, apetit, povećava otpornost prema infekcijama.

Svaka mama zna koliko je teško naspavati se, evo prilike i za to. Bebe duže spavaju kada su na otvorenom, a takođe uče se da samostalno spavaju. Sve to daje im mogućnost da duže spavaju tokom noći, a istu mogućnost ima time i mama. A san nije jedini benefit za mamu -  šetnju sa bebom možemo iskoristiti i za lagane vežbe ili istezanje u parku, a priroda i svež vazduh će razbistriti naše misli i ublažiti stres.


Znači, odluka je doneta - idete napolje, spremni na sve užitke i radosti koji vas tamo čekaju! Pažljivo sve isplanirajte i pripremite, kako u slučaju svakodnevnih šetnji, tako i za malo duži boravak napolju, do nekog izletišta u vašem gradu, ili možda i nešto dalje, što da ne.

 

Ipak, nemojte pretrpavati torbu ili ranac nepotrebnim stvarima. To verovatno zvuči nemoguće sa stanovišta jedne mame koja kreće sa bebom u šetnju. Sve izgleda kao preko potrebno. Ali da li je stvarno tako...


Svaka mama (i naravno tata), zna da treba spakovati rezervnu odeću, omiljenu igračkicu, pelene, maramice, vodu, eventualno prostirku ili ćebence i naravno užinu. E sad, kakvu hranu poneti za mališane, a da je nutritivno bogata, zdrava i ukusna, i da pritom staje u svaku torbu i dolazi u praktičnom pakovanju? Pa Nutrino pauč, naravno!


Znate li zašto su Nutrino pirei u pauč pakovanju savršena užina za letnje dane? Odgovor je lak:

  • Staju u svaku torbu i idealni su za poneti.
  • Mališani mogu samostalno da ih koriste.
  • Sadrže 100% prirodno i osvežavajuće voće


Od sada ih možete pronaći i u specijalnom pakovanju koje sadrži čak 6 različitih ukusa!


Ponesite Nutrino pauč već u narednu šetnju!


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
9
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
7
Koliko pelena potroši jedna beba?
Ako ste se ikada pitali koliko pelena ćete presvući svom bebcu, evo odgovora
4
Leto je idealno za skidanje pelena
Ukoliko vaše dete ima između 18 i 24 meseca, leto je idealno vreme da ga odviknete od pelena. Mnoge mame misle da je za ...
4





Izaberite užinu koja prati letnji tempo va...
Leto stiže, donoseći sa sobom sunčane dane i mnogo zabave za celu porodicu! Uživajte u svakom trenutku, u prvim malenim ...
Od kad sam majka, niko mi nije rekao najva...
Shvatila sam vremenom da se sve na kraju svodi na ljubav i vreme koje provodimo sa mališanima, jer je upravo to najvažni...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here