|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Najjeftinija a najbolja zabava za bebe i malu decu

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 26.7.2018
Mališanima igračke brzo dosade. Ponekad prođe nekoliko sati igre i oni već požele drugačiji vid zabave. Srećom, postoje vrlo jeftini načini da zaokupite pažnju vešeg deteta.

image
/11


Evo nekih ideja kako da iskoristite predmete za koje možda i ne slutite da mogu da posluže za animaciju dece.

 

1)  PRAZNA PLASTIČNA FLAŠA I DRVENE, PLASTIČNE UGLAVNOM ŠARENE ŠTIPALJKE

 

Uzmite praznu flašu, operite je i uzmite štipaljke. Pokažite deci kako da štipaljke  ubacuju u flašu. Možda vam se igra čini nezanimljivom, ali iz nekog razloga deca je obožavaju. U zavisnosti od godina, dok ubacuje štipaljke, dete može da stoji na stolici. Roditelji koji su deci “obezbedili” ovu igru kažu da na njih deluje poput magije, i da pored svih skupih igračaka deca i bebe više vole flašu :)



2) UTVRĐENJE OD ĆEBETA NA TRPEZARIJSKOM STOLU 

 

U moru modernih igračaka “ćebe utvrđenje” i dalje ostaje omiljena dečja igra. Prekrijete ćebencetom trpezarisjki sto i pokažite detetu kako da se sakrije ispod njega. Neka utvrđenje bude opremljeno jastucima i omiljenim igračkama vaše bebe ili starijeg mališana. Ukoliko odlučite da vašu bebu zabavite na ovaj način, budite uz nju sve vreme, igra skrivanje će je oduševiti.



3) SLAMČICE ZA SOK I ĐEVĐIR

 

Za ovu igrcu dovoljni su vam đevđir i tanke slamčice za sok. A igra funkcioniše na sledeći način: šupljine na đevđiru se popunjavaju slamčicama. Igrica je primer da većina predmeta može da posluži za zabavu samo je potrebno malo mašte.

 


4) SAMOLEPLJIVA TRAKA I BRDO IGRAČAKA

 

Vaš dnevni boravak za tren oka može da postane staza za automobile i kamione. Samolepljivom trakom iscrtajte na tepihu put. Deca će uživati u vožnji, tepih će, nadamo se, osati neoštećen.

 


5) KARTONSKA KUTIJA

 

Iako služe za odlaganje stvari, kartonske kutije su odlične za igru. Na jednoj polovini njene gornje strane bojicama nacrtajte čudovište. Otvaranjem i zatvarnjem kutije izgledaće kao da se čudovište pomera. Ili jednostavno, ako imate veće kartonske kutije... pustite dete da samo pronađe ideju ( ulaženje i izlaženje iz iste satima može biti zabavno)



6)  PLATIČNA KESA I VODENE BOJICE/TEMPERE

 

Sledi još jedna zanimljiva ideja. Vodene bojice sipajte u plastičnu kesu i promešajte. Uzmite čisto platno ili čiste papire, raširite po podu, rasecite kesu i dajte detetu da uživa praveći neprocenjiva umetnička dela.

 

 

7) JESTIVE BOJE ZA PRSTIĆE

 

Nabavite jestive boje i pustite dete da se igra njima. Kad  završe na njegovim prstićima, to što sme da ih pojede, učiniće igricu još zanimljivijom.

 


8)  PLASTIČNA POSUDA, VODA I IGRAČKE

 

Ovo će decu oduševiti. Na kuhinjski sto, terasu... postavite  plastičnu posudu, napunite je vodom i “ sipajte“ u nju dečje igračke. Deca će uživati igrajući se istovremeno sa vodom i omiljenim “drugarima”. 

 


9) VEŠ MAŠINA I ČARAPE

 

Deca kroz igru mogu i da vam pomognu. Otvorite veš mašinu, dajte detetu čarape i recite mu da je cilj igre da što veći broj njih ubaci u mašinu. Dete će to posmatrati kao izazov i rado će se upustiti u njega.



Ova je samo deo ideja, a ima ih još mnogo... pustite mašti na volju i uživajte u igri sa mališanima.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
6
Prva kontrola: Zašto beba nije više napred...
Nakon izlaska iz porodilišta, sledeći susret sa pedijatrom je obično zakazan na prvoj kontrolu sa navršenih mesec dana ž...
6
Brzinsko tuširanje kada imate bebu, da li ...
Verovatno je najlakše tuširati se kada vaše novorođenče spava. Pokušajte da se istuširate čim beba potpuno zaspi, tako d...
6
Hajde da stvaramo uspomene sa Lilly Junior...
Uzbuđenje je u vazduhu - Lilly Junior Radosnica je stigla!
5





VIDEO koji će vas raznežiti - umetnost kup...
Da li ste ikada čuli za 'Thalasso Bain Bébé', nežnu metodu kupanja u kojoj beba neizmerno uživa. Pročitajte više i pogle...
Spavajte s bebom u istoj sobi
Bebe bi trebalo da spavaju u sobi sa roditeljima u sobi makar u prvih šest meseci života



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here