|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Namirnice koje pomažu zatrudnjivanju

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 16.4.2015
Mogu li određene namirnice poboljšati vašu sposobnost da „napravite bebu“ ? Apsolutno . Bilo da tek planirate proširenje porodice ili već neko vreme to pokušavate . Ovo su namirnice koje vam mogu pomoći da zatrudnite .
Ključne reči:

image
/11


Pokušavate da zatrudnite? Evo namirnica koje će vam povećati šanse za trudnoću:


Pasulj

Oni su  odlična namirnica za podizanje fertiliteta. Istraživači na Harvard School of Public Health su pregledali oko19.000 medicinskih sestra koje su pokušavale da zatrudne i utvrdili da je neplodnost 39 odsto vec´e kod žena sa najvec´im unosom proteina životinjsko gporekla . Ali žene koje su jele dosta biljnih proteina su imale manje problema u  pokušavju da zatrudne . Ukoliko niste ljubitelj pasulja dobri su i :sočivo, soja, lešnici kao izvor biljnih proteina.

 


pasulj

 


 Sladoled

 

Dobro ste pročitali , a mi ne govorimo o niskim sadržajem masti . The Nurses' Health Study  utvrdila je  da jedan ili dva obroka dnevno treba da budu od punomasnog mleka ili mlečnih proizvoda od punomasnog mleka (kao sladoled ! ) da bi smanjili od ovulatorne nepravilnosti . Mleko sa niskim sadržajem mlečne masti , iznenađujuc´e , uradi suprotno , kaže Horhe E. Chavarro , dr , Sc.D. , docent ishrane i epidemiologiju na Harvard School of Public Health i autor knjige The Fertiliti Diet . Ipak ne preterujte sa sladoledom!

 


sladoled

 


Zelena salata


Spanać , , rukola , brokoli , i ostalo lisnato povrće je bogato folatimai B vitaminom. koji poboljšavaju ovulaciju . Muškarci koji unose veće doze folne kiseline imaju zdraviju spermu.

 


salata

 


Seme bundeve

 

Oni su bogati  ne hemoglobinskim gvožđem, tip gvožđa koji se nalazi u određenoj biljnoj hrani . Jedna studija je pokazala da žene koje su redovno uzimale suplemenate sa ne hemoglobinskim gvožđem su imale  40 odsto manje šanse da imaju problema da zatrudne od onih koje nisu uzimale gvožđe .

 


semenke

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
6
Pitali smo doktor-ginekologa: Šanse za tru...
Ringeraja vam je dala priliku da pitate lekara sve što vas zanima u vezi ovulacije kao i rešenja problema sa njom. Farma...
5
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
4
Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
4





Pripremite telo za bebu: 7 koraka do trudnoće
Da bi vam trudnoća i porođaj protekli bez ikakvih komplikacija, povedite računa o svom telu pre nego što ostanete u drug...
Zašto je VIŠE BEBA ZAČETO u hladnim ZIMSKI...
Ako imate veliki broj prijatelja sa rođendanom u septembru, verovatno je da su njihovi roditelji svesno ili nesvesno sle...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here