|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Od danas prijava za besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 28.2.2022
Prijava za besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola koje obezbeđuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, putem Programa nabavke nastavnih sredstava za učenike, polaznike i ustanove, počinje danas, 28. februara.

image
Za nabavku besplatnih udžbenika za školsku godinu 2022/2023. godinu resorno ministarstvo opredelilo je 750.000.000 dinara. Foto: Freepik.com
/11


 

Ministarstvo obezbeđuje i udžbenike za ove kategorije učenika i na jezicima nacionalnih manjina, kao i udžbenike prilagođene za decu sa smetnjama u razvoju.
 
Pravo na besplatne udžbenike imaju učenici iz socijalno/materijalno ugroženih porodica (primaoci novčane socijalne pomoc´i), učenici sa smetnjama u razvoju i invaliditetom koji osnovno školsko obrazovanje i vaspitanje stiču po individualnom obrazovnom planu.
 
Takođe, pravo na besplatne udžbenike imaju i učenici koji obrazovno-vaspitni rad ne ostvaruju po individualnom obrazovnom planu, ali imaju potrebu za prilagođavanjem (uvec´an font, Brajevo pismo, elektronski format), kao i učenici osnovnih škola koji su u porodici trec´e ili svako naredno rođeno dete u sistemu obrazovanja i vaspitanja.
 
Za đake od prvog do četvrtog razreda osnovne škole komplet koji obezbeđuje Ministarstvo sastoji se od udžbenika za predmete matematika, srpski (maternji) jezik, svet oko nas, priroda i društvo i strani jezik kao obavezni predmet.
 
Starijim osnovcima, od petog do osmog, dodeljuju se besplatne knjige za matematiku, srpski (maternji) jezik, prvi strani jezik, geografiju, istoriju, hemiju, fiziku i biologiju.
 
U saopštenju se dodaje da je resorno ministarstvo svim osnovnim školama poslalo Uputstvo o načinu prijave za besplatne udžbenike i unosu podataka učenika u sistem.
 
Prema Uputstvu, škole su dužne da obaveste roditelje/staratelje učenika preko odeljenjskih starešina i da prikupe podatke i potrebna dokumenta, koje dostavljaju Ministarstvu do 31. marta ove godine.
 
Podsec´a se da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja od školske 2009/2010. godine obezbeđuje besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola kroz Program nabavke nastavnih sredstava za učenike, polaznike i ustanove.
 
Od školske 2017/18. godini, pravo na besplatne prilagođene udžbenike imaju učenici sa invaliditetom i smetnjama u razvoju koji osnovno školsko obrazovanje i vaspitanje stiču po individualnom obrazovnom planu.
 
Za nabavku besplatnih udžbenika za školsku godinu 2022/2023. godinu resorno ministarstvo opredelilo je 750.000.000 dinara, navodi se u saopštenju i dodaje da se više o načinu prijave može saznati na sajtu ministarstva.


 
Izvor: tanjug.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...
14
Biologija za 8. razred: o majmunima homose...
U uvodu pomenute lekcije se navodi da se pol i rod ne moraju nužno podudarati kod svake osobe, a objašnjavaju se i pojmo...
9
Pepeljuga ( srpska narodna bajka)
Bajke i pripovetke za decu na Ringeraja.rs
7
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
6





Kina zabranila mobilne telefone u svim ško...
Iz kineskog ministarstva navode da ovaj potez štiti učenike i pomaže im da se skoncentrišu na učenje umesto da troše vre...
KAKO JE DRŽAVA POSLALA PROFESORE U ĆOŠAK
Bahati đaci maltretiraju i vršnjake i nastavnike, a SISTEM IH ŠTITI



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here