|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Otvoreno pismo lenjim majkama!

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 26.4.2017
Mnoge majke izgovaraju reči “oni su samo jednom mali”, kada biraju da li će da rade neke kućne poslove ili će da sede i uživaju sa svojom decom. Svi znamo da je to samo izgovor kako bi odložili kućne poslove. Niko nikada nije rekao da obožava da radi po kući, niti da ne voli da provodi vreme sa decom, te stvari se podrazumevaju. Ali ne koristite kao izgovor za lenjost brzo odrastanje vaše dece.
Ključne reči:

image
/11


Svi smo nekada ovakav savet dali nekoj zbunjenoj mami, ali u buduće, nemojte.

Naravno da svako od nas želi da provodi vreme sa svojom decom i da uživa u posebnim trenucima. Naravno i da smo svi svesni koliko vreme brzo prolazi.

Ali isto tako znamo da dok prljavi sudovi čekaju u sudoperi, polako i pod postaje lepljiv jer je na njega prosut sok. Dok lepljiv pod čeka da se vi nauživate u posebnim trenucima, vaš lavabo se puni pastom za zube. Dok pasta za zube čeka, gomila prljavog veša raste brže od vaše dece. Dok veš čeka, jedan miš već jede keksić od pre dve nedelje zaboravljen na tanjiru. Takođe, miš će imati raznovrsan izbor od korice hleba do pilećih medaljona, a čak ni on neće hteti kajganu jer je već treći dan zalepljena za tiganj.

Znam da biste radije da odigrate još jednu “turu” žmurki sa decom, ali nažalost ne možete jer postoji mogućnost da se neko od vas saplete o razbacane igračke. Mislite i da je duhovito da pravite praćku od prljavih čarapa, ali nije vam smešno kada na kraju dana umorni nemate gde da legnete od veša, onda kukate kako je majčinstvo teško.

Dakle, kada sledeći put izgovorite rečenicu “sudovi mogu da sačekaju”, setite se svega ovoga i razmislite.

Kada izgovorite ovu rečenicu ništa niste olakšali sebi, nego ste samo dodali na svoja leđa još jednu stvar zbog koje ćete osećati krivicu. Još jedan razlog zbog kog ćete noću da preispitujete vaše prioritete i postavljate sebi u nedogled pitanje – gde grešim?

I onda dođe momenat kada oblačite deci odeću koja im je omalila jer nova nije čista, ili ih puštate da nose kostime super junaka govoreći kako su baš bleskasti, a ustvari nisu imali šta drugo. A u tom momentu vi sedite u hasou koji čeka “kasnije”. Koji vas tera da pobegnete iz svoje kože. Vi čekate “kasnije”, vaš muž čeka “kasnije”, i ko će onda da radi?

I onda opet te “utešne reči”: to je samo trenutno, samo trenutno ne mogu da operem sudove, trenutno sam umorna od brige o deci, oni su ipak samo jednom mali, sudovi mogu da sačekaju, moram da uživam u svakom trenutku sa decom.

A zar to nisu samo jeftine fraze koje jedino što rade trenutno je to da odlažu vaše obaveze. Izgovarajući ove rečenice samo odbacujete stvarnost na način da to zvuči mudro. Ali to je ustvari zavaravanje.

Deca odrastaju, i mi kao roditelji ponekada nešto i propustimo, i to je tako. Ne treba nam bolja organizacija i ne treba nam još vremena. Ne mora da bude savršeno samo neka bude red.

Ponekad ćete usmeriti pažnju na nešto drugo, što nisu vaša deca, ali će njima biti čisto i bolje.

Ponekad ćete se presvlačiti ispred ogledala sa ćerkom i igrati uz muziku, a ponekada ćete plakati iznad sudopere.

E to je majčinstvo.


Izvor: Školarci

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Dete je dete, al’ nek je muško!
Kad uploviš u drugu trudnoću, a rodila si prvo devojčicu (ah, jada!), blagoslovi se magično pretvaraju u još bezobraznij...
6
Zašto su mame stalno ljute?
Ljutnja… Osećaš da kreće, od stopala. Neko je ostavio cipele na sred hodnika i zamalo si se saplela preko njih dok si no...
4
Percepcija se promeni kada dobijete dete, ...
Stvari zbog kojih smo najčešće osuđivali druge roditelje (sve dok i sami nismo postali roditelji)...
4
Deca od 15 meseci razlikuju pravdu od nepr...
Deca o pravednosti "uče" posmatrajući način na koji ljudi tretiraju jedni druge. U uzrastu od svega 15 meseci mali...
2





Zašto su mame stalno ljute?
Ljutnja… Osećaš da kreće, od stopala. Neko je ostavio cipele na sred hodnika i zamalo si se saplela preko njih dok si no...
5 dobrih razloga da spasite brak
U braku nije lako. Puno je kompromisa, problema, napetih situacija, ali i lepih, nežnih trenutaka koji odagnaju loše dan...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here