|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (11.04.-15.04.2020) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Pita sa šampinjonima i pršutom

Ringerajina kuhinja, 4.4.2013
Ringerajin kuvar: cvećka
Ključne reči:

image
/11


  • 1 pakovanje tankih kora
  • 400g šampinjona
  • 100g tanko rezane pršute ili čajne kobasice (ili nešto slično, bitno je samo da bude jakog ukusa)
  • 2 kisele pavlake 12%mm
  • 3/5 velike šolje jogurta + još malo za fil
  • 2/5 velike šolje ulja
  • so, biber, malo margarina


  1. Šampinjone ne prati, već obrisati mokrom krpom, kako ne bi upili puno vode, pa posle pustili na kore. Iseckati ih na deblje listiće, dodati pršutu iseckanu na sitne kockice, pomešati sa pavlakom, malo posoliti i pobiberiti. Ukoliko je previše gusto dodati malo jogurta kako bi se kasnije lakše rasporedio ovaj fil po korama.
  2. Ulje i jogurt u jednoj posudi mešati dok se ne sjedine, zatim posoliti.
  3. Na radnu površinu raširiti jednu koru, premazati je mešavinom jogurta i ulja, ne puno, staviti drugu koru, premazati, staviti treću i po njoj rasporediti četvrtinu fila. Kod mene je bilo 14 kora u pakovanju, pa sam dve pite napravila sa po 3 kore, a dve sa po 4. Urolati i ivicu kore premazati još malo kako bi se lepo zalepila. Ređati u podmazan pleh. Ako vam je ostalo nešto mešavine jogurta i ulja premažite svaku pitu odozgo i upunite krajeve ako su suvi, ako vam nije ostalo - napravite jos malo. Peći u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 10 minuta, zatim na 200 dok ne bude gotova i na kraju uključiti da se peče samo odozdo još 5 minuta. Isključiti i ostaviti u rerni još 5 minuta, zatim izvaditi i prekriti mokrom krpom.


Možete na svaku pitu pre pečenja dodati po malo margarina, ja sam na svaku rasporedila po 4 mala tanka listića, ništa puno, ali bude nekako lepša, to koristim i za gibanicu i ostale pite (: Prijatno!

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Prebranac (bez brašna)
Ringerjin kuvar: guppy RR
3
Originalne ideje za Uskršnji ručak !
Svi volimo momente kada je čitava porodica na okupu, kada su ljudi oko nas nasmejani i zadovoljni.
2
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:




image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image
Kuvar: amdn
ukusne i mekane

Anketa

Baby girl
SakiMiki1923

Najlepše ime za devojčicu je...

Oznake

Click Here