|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Ringerajin kuvar: lanajelena
Ključne reči:

image
/11


       Za “testo” od mlevenog mesa:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 2 kašike prezli
  • 1/2 kašičice suvog biljnog začina
  • malo soli
  • malo bibera mlevenog
  • 1 čen belog luka
  • malo maslaca

       Za nadev:

  • 200 g šampinjona
  • 100 g punomasnog trapist sira
  • 100 g dimljene vratine u omotu
  • 50 g kiselih krastavaca-kornišona
  • 2 pečene crvene paprike
  • malo soli
  • malo suvog biljnog začina
  • malo mlevenog bibera


  1.  U nekom od vegetinih recepata naišla sam jako davno na recept za polpetone, koji je do današnjeg dana pretrpeo mnoge izmene i prilagođavanja našem ukusu. Priprema nadeva: Na ulju propržite šampinjone. Pečene paprike očistiti od semenki i kožice. Sir, šunku i pečenu papriku narežite na sitne kockice. Kornišone narežite na listiće. Dodajte so, vegetu i mleveni biber i promešajte.
  2. Priprema "testa" od mlevenog mesa: Mlevenom mesu dodajte prezle, jaje, so, vegetu i biber. Oblikujte 2 lopte.
  3. Na dasku stavite prezle i rukama istanjite smesu 1 lopte u obliku tepsije u kojoj će te peći. Ja polpetone pečem u vatrostalnom sudu unutrašnjih mera 19 cm. x 19 cm. Vatrostalnu činiju premazati margarinom, dno i stranice. Prebaciti razvaljano testo od mlevenog mesa u vatrostalnu činiju.
  4. Na meso stavite mešavinu nadeva.
  5. Drugu loptu od mesa isto istanjiti na dasci kao i prvu. Pebaciti ga na nadev u tepsiju. Na meso staviti listiće maslaca.
  6. Pokrijte alu folijom i pecite u rerni na 190 C pola sata, pa skinuti alu foliji i peći još 30 minuta.
  7. Pečen polpetone izvaditi iz vatrostalne činije. Služite uz restovani krompir i neki sos.


Prijatno :-)

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2





Rolat od mlevenog mesa sa jajima
Ringerajin kuvar: vikiveki
Aurora špagete
Ringerajin kuvar: lelaigor



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa


bebaa

Koje ime vam se sviđa od ponuđenih?

Isidora (34%)

Aleksandra (17%)

Ivana (12%)

Milica (37%)


Ukupan broj glasova: 163

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here