|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Potvrđeno je da su MMS kapi izuzetno opasne!

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 5.2.2016
Da su takozvane čudotvorne kapi MMS, koje navodno “leče sve“, pa i autizam (iako autizam nije bolest, pa se ne leči), izuzetno štetne i opasne, pokazala je laboratorijska analiza koju je zatražila Al Jazeera Balkans.

/11


O ovim “čudotvornim” i jeftinim kapima govori se kako leče sve, od gripa do AIDS-a, pa i autizma, a roditleji obolele dece preporučuju ih jedni drugima na društvenim mrežama.

Al Jazeera Balkans želela je bez ikakve sumnje da utvrdi šta je sve u ovim kapima i kako deluju na ljudski organizam.

Kapi su odneli u laboratoriju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Bezbojna tečnosti bez mirisa spojene - stvaraju tamnosmeđu tečnost koja je prostoriju ispunila snažnim mirisom hlora. Instrument nije mogao ni zabeležiti koncentraciju.

- Znači, 200 puta smo ga razredili. Ni ovo ne može meriti, ovo je, takođe, iznad.

- I to neće! Onda ćemo još razrediti.

- Koliko ste puta razredili? Hiljadu?

- Ogromne količine, i dalje.

- Dva grama hlora na litar vode.

Konkretno – 2.200 puta više hlora po litru vode nego što je maksimalno dopušteno, na primer u bazenima.

Direktor Hrvatskog toksikološkog zavoda vrlo je jasan - korišćenje MMS kapi može dovesti do smrti, trajnog oštećenja niza organa i ljuštenja probavnog trakta, navode na Al Džaziri.

- Radi se o opasnim hemikalijama koje u reakciji daju još opasniju stvar, a to je hlor-dioksid. Vrlo snažan otrov, posebno udisanjem može dovesti do kolapsa pluća, odnosno do edema pluća i onda dolazi do blokade disanja i do smrtnog ishoda - kaže Zdravko Lovrić, direktor Hrvatskog zavoda za toksikologiju, a prenosi Al Džazira.

 

Hrvatski advokat za decu Ivana Milas-Klarić izjavila je za Al Jazeeru da su u njihovu kancelariju stigle prijave da neki roditelji deci daju preparate poput kapi, ali i da ih čak preporučuju neki lekari. Kaže da su o tome obavestili nadležne institucije.

- Često dobijamo prijave lečenja dece različitim alternativnim preparatima. Nažalost, neke od tih situacija su završile sa smrtnim posledicama kad su roditelji odustajali od hemoterapija, lečili ih raznoraznim kapima, kad su decu odvodili raznoraznim alternativcima, koji su ih i zapravo telesno ozleđivali. Dakle, nažalost imamo slične situacije. Dobili smo te prijave i prosledili smo ih nadležnim institucijama - rekla je Ivana Milas-Klarić, a prenosi Al Džazira.

Deci kontinuirano mesecima roditelji daju takozvane MMS kapi kojima im, tvrde, čiste patogene iz tela. Nije im prepreka ni to što su na bočicama jasno istaknuta upozorenja o toksičnosti i štetnosti po okolinu. Proliv i povraćanje uobičajeni su simptomi tokom uzimanja ovih kapi. Navodni dokaz uspeha su “crvići” koje telo izbacuje. Deo roditelja promoviše ove kapi na društvenim mrežama, uvereni da je autizam posledica parazita i teških metala.


Uprkos upozorenjima lekara i stručnjaka, internet porudžbinama širom sveta i dalje stižu nove pošiljke kapi očaja..."Blic" je o MMS kapima već pisao kao o otrovu, izbeljivaču, koji je preko društvenih mreža očajnim ljudima, pre svega roditeljima bolesne dece, hvalila Slađana Velkov, zagovornik antivakcionalnog pokreta.


Izvor: blic.rs , balkans.aljazeera.net

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Nadutost – prolazna pojava ili ozbiljan pr...
Da li ste ikada osetili neprijatnu nadutost ili imali problema sa viškom gasova u stomaku?
5
Pitali smo doktora: Nadutost
Ringeraja vam je dala priliku da pitate lekara sve što vas zanima u vezi varenja, stomačnih problema i probiotika kao re...
4
Kolagen: Mamino tajno oružje!
Kolagen je najzastupljeniji protein koji se nalazi u našim kostima, mišićima, tetivama, ligamentima, koži i hrskavici. M...
4
Zašto je bitno hraniti se zdravo?
Zdrava i pravilna ishrana jedan je od osnovnih problema današnjice. Veliki broj ljudi većinu svog dana provede u kancela...
3





Matične ćelije za nove mišiće
Američki naučnici su otkrili vrelo mladosti za mišiće: matične ćelije obezbeđuju snagu mišića do kraja života – za sada,...
Pronađen lek za prehladu?
Možda je konačno pronađen lek za običnu prehladu, kao rezultat izuzetnog otkrića u laboratoriji u Kembridžu. Naučnici su...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image
Click Here