|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Pucanje vodenjaka - evo kako zaista izgleda!

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 2.4.2023
Fotografkinja Elizabeth Farnsworth bila je prisutna u sali za porođaje i uspela je da snimi trenutak pucanja vodenjaka!

image
Elizabeth je zadovoljna što je fotografija naišla na tako pozitivan odjek, delom zato što podseća buduće mame da postoji više od jednog načina porođaja. Foto: Elizabeth Farnsworth Photography
/11


Gde si bila kada ti je pukao vodenjak?

Gde si bila kada ti je pukao vodenjak?  
To je jedno od onih pitanja o porođaju koja se iznenađujuće često postavljaju, a odgovori mogu biti prilično neočekivani. Od kuće do bolnice, jer to nije nešto što mi mame možemo da kontrolišemo.


To je jedno od onih pitanja o porođaju koja se iznenađujuće često postavljaju, a odgovori mogu biti prilično neočekivani. Od kuće do bolnice, jer to nije nešto što mi mame možemo da kontrolišemo.


Majka petoro dece iz Salema, Virdžinija, imaće zabavnu priču za ispričati – i fotografije uz nju – sledeći put kada joj budu postavili ovo pitanje.  


Fotografkinja Elizabeth Farnsworth bila je prisutna u sali za porođaje i uspela je da snimi tačan trenutak kada su fetalne membrane pukle.


Mama je krenula da se porađa i bila je na rukama i kolenima kada se to dogodilo, rekla je Elizabeth za BabyCenter.


"Mislila je da joj je vodenjak ranije pukao, ali doktor nije zapazio znake da se to zaista desilo. Kao što možete da pretpostavite, čuo se prilično glasan zvuk kada je bebina glava izašla i vodenjak pukao! 


Medicinske sestre sa strane su bile zatečene, sećam se da sam uzviknula: 'Uhvatila sam momenat!'Međutim, tek nakon naknadnog uređivanja fotografija zapazila sam sve detalje zaista snimljene! Beba je bila teška više od 4 kilograma, tako da je zapravo stvorila čep!"


Nije iznenađujuće što je slika privukla veliku pažnju. U stvari, proglašena je za najbolju u kategoriji: Porođaj na takmičenju za sliku godine Međunarodnog udruženja profesionalnih fotografa porođaja. Nije teško shvatiti zašto.  


Pogledajte celu seriju fotografija – "Dopada mi se reakcija doktora". 


Sve u svemu, on ne deluje posebno uznemireno!

 

Birth

Foto: Elizabeth Farnsworth Photography

 

Elizabeth je zadovoljna što je fotografija naišla na tako pozitivan odjek, delom zato što podseća buduće mame da postoji više od jednog načina porođaja.  


"Pošto sam i sama rodila svoje četvrto dete na rukama i kolenima, mislim da je važno za buduće mame da znaju da je i to opcija," rekla je Elizabeth. "Da, položaj na rukama i kolenima veoma je uobičajen, udoban i prihvatljiv način porođaja. Nakon što sam prvobitno objavila sliku, puno ljudi je bilo zbunjeno što je uopšte moguće poroditi se na ovaj način! Podsećanja radi, porodilja donosi bebu na svet... a ne doktor. Ležanje na leđima je ono što je najpogodnije za doktora, ali ne nužno ono što je najbolje za mamu!"

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...
8
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
6
Rast ploda po nedeljama, 2. tromesečje
Znate da ste trudni, ali u suštini ne znate šta se dešava u vašem telu? Ovaj tekst će pokušati da vam objasni šta se odi...
5
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
4





Cvećka: Moja porođajna priča
Prva VTO i to uspešna, doktor na UZ vidi dve mrvice, našoj sreći nema kraja! Naravno, kao kod svake trudnoće, velike bri...
New Mom: Moja porođajna priča 3
Na stolu 2 napona, a zatim mi babica govori da ne guram. Ja razmišljam kako će sad sigurno da radi epiziotomiju (beba ve...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here