|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

ČLANCI

POROĐAJ

Smrt u našim porodilištima i život na aparatima

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 26.1.2024
image

To su naše pare, to su naša porodilišta. Dišu na aparatima, prokisla, sa prljavim i oštećenim toaletima ali naša su. Jasno i dosledno oslikavaju društvo u kojem živimo, odnos prema ženama, deci, roditeljstvu, porodici.

POROĐAJ

Pucanje vodenjaka, evo kako zaista izgleda!

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 2.4.2023
image

Fotografkinja Elizabeth Farnsworth bila je prisutna u sali za porođaje i uspela je da snimi trenutak pucanja vodenjaka!

POROĐAJ

Snimak sa carskog reza obišao je svet

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 12.9.2022
image

Danas je porođaj carskim rezom veoma čest. Međutim, retko ko zna kako to zaista izgleda iz prve ruke, a sada imamo priliku da to iproverimo.

ZDRAVLJE I BEZBEDNOST

Tri majke koje su odbile lekarski savet o abortusu

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 24.6.2022
image

Kristi Vudhaus, En Mari Bardžes i Fiona Volton znaju kakav je osećaj kada vam doktor saopšti da je najbolje rešenje da prekinete dugo željenu trudnoću. Ove žene bile su dovoljno hrabre da ne poslušaju stručnjake već da slede svoj instinkt i želju za majčinstvom. Njihova deca svakodnevno ih uveravaju da su donele pravu odluku. Daunov sindrom, trojke i smetnje u razvoju bile su za lekare dovoljan za abortus. Šta se dogodi kada rešite da uzmete stvari u svoje ruke?

ZDRAVLJE I BEZBEDNOST

Ne traži savet na društvenim mrežama, odvedi doktoru!

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 25.9.2021
image

Ako razmišljaš da se pridružiš mamama koje pokušavaju dijagnostifikovati zdravstveni problem deteta putem interneta, nemoj. Učini nešto drugo, nešto što ima puno više smisla.

NEPLODNOST

Tik-tak, tik-tak - znam da ću i ja jednom roditi

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 19.9.2021
image

Toliko toga smo zajedno prošli a i dalje smo bez one glavne kupovine ostali – bez kupovine kolica, benkica, flašica…I dalje nema ništa novo kad drugi pitaju.

POBAČAJ, GUBITAK BEBE

U petak, u 4 popodne sam imala spontani pobačaj

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 15.9.2021
image

Kada pobacimo, kada izgubimo bebe, nema ništa. Ućutkane smo. Nemamo podršku.

POBAČAJ, GUBITAK BEBE

Pratio me osjećaj u trudnoći da nešto nije u redu

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 19.5.2021
image

Taj Đurđevdan osvanuo je kao i bilo koji prethodni dan. Sa sumnjom. Sa osjećajem “praznog“ stomaka. Sa senzacijama. Sedma nedelja trudnoće. Imali smo otkucaje na ekranu na zadnjem pregledu.

POROĐAJ

DOKTORE, RECITE MAJCI ISTINU

Autor: Lolamagazin.com | 28.4.2018
image

Iako je dužnost svakog lekara da ukaže ako uoči bilo kakva odstupanja prilikom pregleda, a pravo svake majke da odluči da li želi da dete zadrži ili ne, jednom kada je odluka donesena, svaki lekar, baš kao i svaka osoba, trebalo bi da odluku podrže i budu oslonac onoj kojoj je to potrebno.

ZDRAVLJE I BEZBEDNOST

Šarlah se opet "vratio"!

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 10.4.2016
image

Za šarlah ne postoji vakcina, a bolest se leči antibioticima koje treba uzimati oko deset dana. Ali, ako se ne leči, bolest može dovesti do raznih komplikacija i drugih opasnih stanja poput upale pluća.

STRANA 1 OD 2



Ana RR: Moja porođajna priča
Tražim ga očima, babica ga umotava i dodaje mi to malo, čupavo klupko, i istog trenutka kada ga stavljam na sebe on pres...
sunceee: Moja porođajna priča
Eksplozija emocija, mm me grli, plačemo oboje... Stavljaju mi bebu na grudi i ona prestaje da plače. Dr kaže: povlačim r...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image
Click Here