|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Punjene paprike

Ringerajina kuhinja, 27.6.2013
Ringerajin kuvar: Maraj
Ključne reči:

image
/11


  • 15 -ak svežih paprika za punjenje
  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • so
  • biber
  • 1 šoljica pirinča
  • mlevena crvena paprika
  • 1 veći krompir ili paradajiz( za zatvaranje paprike)
  • ulje
  • 2-3 čena belog luka


  1. Crni luk sitno naseckati i upržiti. Dodati mleveno meso i pržiti dok ne izgubi crvenu boju. Zatim dodati začine po ukusu i jednu kašičicu crvene mlevene paprike. Promešati, pa dodati (opran) pirinač.
  2. Malo propržiti, pa skloniti sa vatre.Puniti paprike i zatvarati ih paradajzom ili krompirom.Poredjati ih u šerpu, ne sme biti praznog prostora, naliti vodom (ja uvek sipam malo vode u šerpu gde je bio fil, pa time nalijem) da ogreznu i kuvati oko jedan sat blago poklopljene serpe.
  3. Po potrebi dolivati mlaku vodu.Posle jednog sata, napraviti zaprsku od malo ulja, sitno iseckanog belog luka i mlevene paprike.
  4. Preliti paprike i staviti u rernu na 200-220° da se zapeku.


Paprike ne morate zapržavati, a ne morate ih stavljati ni u rernu, stvar vaseg ukusa.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Pancerota iz rerne
Ringerajin kuvar: Maraj
3
Čorba od šampinjona
Ringerajin kuvar: lelaigor
3
Šopska salata
Ringerajin kuvar: Maraj
3
Prebranac
Tradicionalno domaće jelo, dobro u kombinaciji sa ribom i mesom... a dobro i samo sa pečenim paprikama!
3





Dečiji šareni ručak
Ringerajin kuvar: daca78
Ravioli sa mlevenim mesom i prelivom od ša...
Ringerajin kuvar: lelaigor



Anketa

Одвикавање од пелена.
пеперутка16

Да ли се ваше дете прво одвикло од пишкања у пелену или од какања и да ли постоји одређени редослед којим једно долази прво, а када друго?

Click Here