|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Sunčanje u trudnoći, da ili ne?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 1.7.2014
Malo sunčanja da, ali pažljivo i umereno! Trudnicama se sunčanje u većoj meri ne preporučuje jer može da izazove dehidrataciju organizma.
Ključne reči:

image
/11


Tokom toplih letnjih dana svima se preporučuje da ne provode mnogo vremena na suncu, a ovo naročito važi za trudnice.

Naime, njima se sunčanje ne preporučuje jer može da izazove dehidrataciju organizma, podiže telesnu temperaturu, utiče na krvni pritisak. Dokazano je da sunčanica, kao posledica dehidratacije organizma, može da izazove prevremeni porođaj, dok povišena telesna temperatura tokom dužeg vremenskog perioda u najranijoj trudnoći može da izazove oštećenje ploda.

Zato buduće mame treba da izbegavaju duže izlaganje na suncu u periodu od 11 do 17 časova i da se sunčaju u hladovini (i na taj način može da se dobije lepa boja), da piju dosta tečnosti, da se često tuširaju, jedu laganu hranu, da obavezno koriste kremu s visokim zaštitnim faktorom i da nose šešir.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Porođajna priča: Moja beba je imala moždan...
Mali Tim je bio dugo očekivano dete. Svi smo mu se radovali, i mama i tata, kao i njegova starija sestra Tia.
8
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
6
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...
6
Koliko dugo traje trudnoća: devet ili dese...
Zdrava trudnoća traje 40 nedelja. A pošto svaki mesec ima četiri nedelje, da li to znači da trudnoća zapravo traje deset...
4





Najbolji zdrav doručak u trudnoći
Ono što je svakoj trudnici potrebno je izbalansirana zdrava ishrana.
10 saveta buduće mame:Neka dete uči pre ro...
Čak i pre nego što uradite test za utvrđivanje trudnoće postoje stvari koje vaše telo radi po pitanju neurološkog razvoj...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here