|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Trudnice da li jedete slaninu?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 3.7.2015
Leti slanina možda ne prija ali naučnici sa fakulteta Severna Karolina su došli do interesantnih otkrića.

image
/11


Leti slanina možda ne prija ali naučnici sa fakulteta Severna Karolina su došli do interesantnih otkrića. Oni su otkrili da je slanina u kombinaciji sa jajima idealan doručak koji se preporučuje trudnicama i maloj deci.


Američki naučnici sa fakulteta Severna Karolina došli su do zaključka da tudnice koje konzumiraju slaninu podstiču intelektualne sposobnosti kod nerođenog deteta. Na razvoj mozga bebe u materici utiče  kolin, mikronutrijent bitan za pravilan razvoj hipotalamusa, dela mozga zaduženog za pamćenje.


Dr Džerald Vajsman kaže da su zahvaljujući ovom istraživanju naučnici zaključili kako su namirnice poput slanine nepravedno smatrane nezdravima i podsetio da su ranije studije pokazale da veće doze kolina štite krvne sudove i srce. Kolin u većim količinama sadrže i džigerica, mleko, piletina i orašasti plodovi.


Ipak treba biti oprezan jer britanski stručnjaci upozoravaju da se kod dece i omladine koja dva puta nedeljno jedu šunku, kobasice, viršle i slaninu povećava rizik od leukemije. Razlog tog rizika je predpostavlja se zbog konzervanasa i pojačivača ukusa koji se mogu naći u industrijskim mesnim prerađevinama.

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
24
Koliko carskih rezova možete imati i kolik...
Svaka žena je drugačija. Neke se oporavljaju na sličan način nakon svakog carskog reza, dok drugim ženama treba više vre...
8
Pratio me osjećaj u trudnoći da nešto nije...
Taj Đurđevdan osvanuo je kao i bilo koji prethodni dan. Sa sumnjom. Sa osjećajem “praznog“ stomaka. Sa senzacijama. Sedm...
7
Koliko dugo traje trudnoća: devet ili dese...
Zdrava trudnoća traje 40 nedelja. A pošto svaki mesec ima četiri nedelje, da li to znači da trudnoća zapravo traje deset...
6





Kafa u trudnoći – da ili ne?
Mnogi među nama su mišljenja da, u trenutku kada shvati da je trudna, žena treba istog trenutka da prestane da pije kafu...
Zašto trudnice treba da jedu lubenicu?
Zbog visokog sadržaja vode, lubenica pomaže u smanjenju žgaravice, voćni šećeri prisutni u lubenici pomažu u ublažavanju...



Anketa

Фудбал..
Admin

Ко ће освојити ЕУРО 2024?

Click Here