|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Zamrznuti kondomi - rešenje za bolnu vaginu nakon porođaja

Metka Troha, 10.2.2021
Ako ste imali vaginalni porođaj, onda već znate (ako još niste, verovatno ste čuli) koliko bolno i osetljivo može biti područje „tamo dole“ nakon porođaja. Pronašli smo sjajan trik koji, prema mišljenju mnogih mama, nudi veliko olakšanje.

image
Kondomi mogu biti rešenje za hlađenje vaginalnog područja nakon porođaja. Foto: Freepik.com
/11


 

Uobičajeno pitanje žena koje još nisu rodile ili koje su rodile carskim rezom je: "Kako se osećate tamo „dole“ nakon što ste uspele da rodite tih 30 i nekoliko centimetara, koliko su mere glave novorođenčeta"? Najčešće, odgovor je: "Prilično goruće!"  


Jednostavno i efikasno rešenje: smrznuti kondom 

Većina trudnica je pre porođaja svesna da porođaj deteta nije mačji kašalj i očekuju određene probleme, međutim, mnoge žene su kasnije prilično iznenađene jakim bolovima i oticanjem vaginalnog područja, koji mogu trajati nekoliko nedelja. Ako ste se već prirodno rodile, onda znate o čemu pričamo, i šta bi sve tada dale da ste to područje mogle nekako da ohladite. Postoji rešenje i prilično je jednostavno: smrznuti kondom.

 

Da, dobro ste čuli, kondom. Ali, ne radi zaštite tokom seksa, jer većina majki ne može ni zamisliti seks odmah nakon porođaja. Možete koristiti zamrznuti kondom da ublažite bolno i otečeno intimno područje. Zbog svog oblika, takav hladan kondom idealan je uređaj za hlađenje osetljive vagine.

 

 

Kako napraviti hladne komprese s kondomom? 

Pravite komprese tako što napunite nekoliko kondoma vodom, vežete ih na vrhu (slično kao balon), stavite ih u zamrzivač da se voda zamrzne, i to je to. 

Evo šta je mama koja je već isprobala ovaj način hlađenja napisala: "Moram da podelim sa vama ovaj dragoceni savet, jer će vam ovaj trik zaista olakšati život odmah nakon porođaja. Napunite šest običnih kondoma vodom i na kraju ih vežite slično vezanju balona. Pazite da ih ne prepunite. Položite kondome na podlogu - oblik treba rasporediti po podlozi, ne sme ostati ovalni. Zatim ih tako položene stavite u zamrzivač. Nakon porođaja, vaša vagina će najverovatnije biti vrlo otečena i bolna, posebno ako vam je presečen perineum. Kupite neke gaćice, isecite dno tako da ostanu samo „držači“ koji će vam omogućiti da zadržite zamrznuti kondom na mestu dok se led ne otopi. Ponovite nekoliko puta, i vaša vagina će vam zahvaliti!

 

 

VAŽNO UPOZORENJE: Da slučajno ne pogrešite - ovakve komprese koristite za hlađenje među nogama, ne gurajte smrznute kondome u vaginu!



Kućne podloge za hlađenje 

Ako vam se ideja o kondomima ne dopada, možete kući napraviti uloške za hlađenje. Zamrznite uloške koje koristite tokom menstruacije ili pak pelene za novorođenče. Jedna mama savetuje: "Najbolje je koristiti veće noćne uloške ili manje pelene za jednokratnu upotrebu. Ubacite u svaki uložak biljnu tinkturu  (bezalkoholnu), razvaljajte u rolu i stavite u vrećicu sa zatvaračem. Zatim vrećicu stavite u zamrzivač i upotrebite je za hlađenje intimnog područja.“ Stvar možete da pojednostavite tako što ćete namočiti uloške ili pelene u vodu, zamrznuti ih u kesi i koristiti ih po potrebi.

 

Izvor: https://blogs.babycenter.com

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kako je biti majka nakon tri pobačaja
Laura Gadis je majka četvoro dece. Ona na svom blogu piše svoju priču o trudnoći, gubitku i životu.
7
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
6
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
6
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...
6





wivern: Moja porođajna priča
Stavljaju te na moje grudi i ja vidim taj mali osmeh na tvojim ustima, napokon si tu. A ja, ja i dalje čekam. Prvi zubić...
Znate li kada se dešava najviše porođaja i...
Evo koje doba dana bebe biraju za dolazak na ovaj svet. A nauka je objasnila i zašto…



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here