|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Zanimljive stvari koje nesvesno učite svoju bebu

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 3.3.2018
Vaše dete zapravo često uči kroz vaše svakodnevne i nesvesne radnje, primjerice u šetnji parkom ili kroz jednostavne igre kod kuće.
Ključne reči:

image
/11


Imate utisak da vam je dan prekratak za sve ono što želite naučiti svoju bebu? Ne brinite. Vaša beba uči svakog dana nešto novo, iako ni vi toga niste svesni. Najbolje lekcije života, koje vaša beba može naučiti, često su potpuno nesvesne lekcije i potiču od vas.

1. Sama sa sobom

Kada ostavite svoju bebu samu u krevetiću "u društvu" igračke, onda je ona već naučila važnu lekciju - kako se može snaći i zabaviti sasvim sama. Psiholozi kažu da je vrlo važno da dete nauči od vas da će sve biti u redu čak i ako vi ne možete sve vreme biti pored njega.

 

2. Idemo skakati

Je li vaš mališan proveo bar deo dana baveći se različitim fizičkim aktivnostima - penjanju ili skakanju po krevetu, penjanju na stolice i fotelje ili u "rvanju" s tatom? Ovi oblici aktivnosti ne razvijaju samo mišićnu snagu i koordinaciju vašeg deteta, već mu pomažu da stekne više samopouzdanja i sigurnosti u ono što njegovo telo može učiniti. Kroz fizičke aktivnosti i igre vaša beba uči nove pokrete i spoznaje rizike koji idu uz njih.

3. Tamo je veliki, zanimljivi svet

 Dok šetate prodavnicom razmišljajući da niste nešto zaboravili, vaša beba naprosto "upija" svaku informaciju u okruženju - automobile, ulicu, prolaznike, drveće, štandove, vremenske prilike. Izvucite korist iz ovih izleta tako što ćete objašnjavati sve što vidite.  Kako razgovarati s decom dok još ne govore?

4. Razgovor je super

Svi stručnjaci za razvoj deteta slažu se u jednom: što više pričate svojoj bebi, njene glasovne sposobnosti razvijaće se brže i kvalitetnije. Zajedničko čitanje knjiga, komentarisanje nekog događaja ili razgovor telefonom u prisustvu deteta, također spada u domenu "razgovora".

5. Ljubav je sve

Svaki put kada reagujete na bebin plač, dajući joj mleko ili tešeći je u svom naručju, vi joj pokazujete da uvek može osloniti na vas. I poljubac za laku noć uliva detetu veliku sigurnost jer mu govori da ste uvek tu kada mu zatrebate.

6. Hrana za glavu

Uvođenje različitih namirnica u prehranu deteta korisno je, ne samo za njegovo zdravlje, već predstavlja sjajnu lekciju o dobrim navikama u prehrani, i to za cijeli život. Deca su poznata kao vrlo izbirljiva kada je reč o jelu. Zato, da biste izbegli muku pri svakom obroku i sačuvali svoj zdrav razum, najbolje je da ga učinite određenim oblikom zabave. 

7. Ako prvi pokušaj ne uspe

 Ponekad se pokaže korisnijim za bebu kada činite manje (ne više) za nju. To "manje" znači da ne skačete već na prvi plač ili pokušavate joj pomoći ukoliko nešto ne može sama uraditi. Samostalno izvođenje zadatka pružiće detetu osećaj postignuća i povećati njegovu sigurnost u vlastite sposobnosti. A i vi ćete biti ponosni roditelji!

8. Pravila postoje da bi se poštovala

Ljubav prema detetu jeste bezuslovna i beskrajna, ali podrazumeva i povremene zabrane. Postavljanje granica od vitalnog je značaja za razvoj vašeg deteta. One su mu potrebne da bi osjetilo sigurnost, ali i da bi naučilo da poštuje disciplinu u vrtiću i, kasnije, u školi. Trik je u tome da trebate biti dosledni.

Izvor: klokanica

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
14
Mali, hrabri borac!!!
Svako dete je čudo prirode, a ova minijaturna beba je svakako jedno od njih!Budimo svim srcem uz najveće i najhrabrije b...
4
Uticaj carskog reza na mamu i bebu
Carski rez je sve češći način porođaja. Na majku i dete utiče na različite načine, a najčešća poteškoća je spori oporava...
4
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
4





Bebe SVE razumeju (pazite šta pričate pred...
Kod sasvim malih beba jezik se (ispod površine) razvija zapanjujućom brzinom. Pazite šta pričate, malci sve upijaju, a r...
TIHO NOĆI, MOJE ZLATO SPAVA...
Jedna od najpevanijih Zmajevih pesama, objavljena u okviru zbirke Đulići, je i pesma Tiho noći, moje zlato spava, koja s...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here