|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Zaposlene mame ne brinite, odsustvo ne šteti deci

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 14.2.2023
Ova studija samo je potvrdila ono što majke već intuitivno znaju - ukoliko mogu da uravnoteže posao i majčinstvo, deca će biti srećna i zadovoljna.

image
Ukoliko mogu da uravnoteže posao i majčinstvo, deca će biti srećna i zadovoljna. Foto: Freepik.com
/11


Ako ste zaposlena mama koja je po ceo dan na poslu, rešite se brige da će vaše odsustvo emotivno ili socijalno naštetiti deci. U opisu "posla" svake mame je da brine za dobrobit mališana.


Ipak,britanska studija bavila se decom zaposlenih mama i zaključila da njima uopšte ne smeta odsustvo roditelja da se normalno razviju. Istraživanje katedre za epidemiologiju i javno zdravstvo Univerziteta u Londonu nije pronašlo nikakav dokaz da deca majki koje rade pola ili puno radno vreme od njihovog najranije dobi, pate od štetnih posledica.


Idealni scenario za decu, kako navode naučnici, bio bi da oba roditelja žive sa njima u istom domu i da oba roditelja rade.

 

PROČITAJ JOŠ: Roditeljska griža savesti i zašto je zaboraviti

 

- U ovoj studiji nismo pronašli nikakav dokaz da postoje neke dugotrajnije štetne posledice u ponašanju deteta, kada je njegova majka radila još u prvoj godini njegovog života - rekla je Ani Mekmun.

 

 Prema njenim rečima zaposlenost roditelja ima mnoge prednosti sve dok "imaju podršku, ne rade prekovremeno i mogu kombinovati druženje sa decom u slobodno vreme i svoj plaćeni posao.


Na hiljade roditelja, većinom majki, odgovaralo je na stručni upitnik o temama vezanim za decu dok su bili bebe, kada su napunili tri i pet godina. Pitanja su pokrivala područje ponašanja i neke spoljašnje manifestacije istog - hiperaktivnost, ispade gneva i agresivnosti, ali i one unutrašnje, emotivne - nezadovoljstvo, plačljivost i zabrinutost.


Ova studija samo je potvrdila ono što majke već intuitivno znaju - ukoliko mogu da uravnoteže posao i majčinstvo, deca će biti srećna i zadovoljna.

 

PROČITAJ JOŠ: Mama, deca su bila mirna dok ti nisi došla!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
8
Leto je idealno za skidanje pelena
Ukoliko vaše dete ima između 18 i 24 meseca, leto je idealno vreme da ga odviknete od pelena. Mnoge mame misle da je za ...
6
Lilly Junior - NOVI program Lilly drogerie
Program mogu koristiti svi članovi Lilly loyalty kluba i u periodu od 01.10. do 31.12.2022. godine ostvarivati 10% popus...
6
Praktična rešenja za miran san vaše bebe
Dolazak beba na ovaj svet predstavlja jedan od najlepših životnih trenutaka svakog roditelja. Pored toga što roditeljstv...
6





Da, ja sam starija mama - i šta ćemo sad?
Dakle, da, obavila sam to malo kasnije nego što je uobičajeno i moram reći, SVAKO ima mišljenje o ženama koje kasno rađa...
Vratiti figuru od pre porođaja: teror ili ...
Neretko se dešava da u vestima iz šou-biza ugledamo članak u kom se neka novopečena poznata mama hvali besprekornom figu...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here