|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

ČLANCI

ŠKOLA

POČELO TESTIRANJE PRVAKA: Deca sve manje samostalna

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 12.4.2023
image

Procenjuje se da li je dete u stanju da sedi u klupi 45 minuta. – Važnije je da je prvak stekao osnovne društvene i higijenske navike, nego da zna sva slova azbuke ili abecede.

ODGOJ I RAZVOJ

Poljski pedijatar: 10 zapovesti za roditelje

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 28.10.2022
image

Niko ne može ostati ravnodušan na životnu priču Januša Kornjaka. Bio je pedijatar i pedagog. Pisao je dečje knjige i borio se za prava dece. Godine 1942. dobrovoljno je pratio svoje štićenike iz sirotišta u Varšavskom getu u nacistički logor Treblinka.

ŠKOLA

Kako pripremiti dete za testiranje za upis u školu?

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 10.4.2021
image

Uspeh na testu kao i ponašanje deteta za vreme ispitivanja zavisi od celokupnog dotadašnjeg razvoja i iskustva deteta. Kao što i priprema za školu ne počinje pripremnim predškolskim programom već je određena celokupnim detetovim prethodnim iskustvom.

ŠKOLA

RADITE DOMAĆI UMESTO DETETA?

Autor: Uredništvo portala Ringeraja.rs | 1.7.2020
image

Čak dve trećine roditelja pomaže deci u pisanju domaćih zadataka, a svaki šesti ide i korak dalje pa redovno piše zadatke umesto deteta, rezultati su jedne britanske studije.

STRANA 1 OD 1



"TI NJEGA UDARI JOŠ JAČE" ILI "...
Brutalni detalji vršnjačkog nasilja svakodnevo pune novinske stupce, a roditelji su pred teškom dilemom - kako vaspitava...
Danas je vrlo važan dan – prvi dan škole
Zagrlite ga i šapnite mu nešto što biste voleli da je vama neko šapnuo tog nekog prvog septembra. Najvažnijeg.



Click Here