|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Zvocanje
3.12.2008 9:22:47   
Anoniman
Niko ne voli da mu zvocaju. Velika većina "zvocavih" ne voli to što zvoca. Plus, zvocanje ne pomaže - nekad pomogne kratkoročno, ali na duže staze samo napravi razdor, ljudi pre ili kasnije pobegnu od osobe koja im zvoca. Zašto onda iko zvoca, i kako prestati s tim?

Generalno uzev, postoje tri vrste zvocanja (odmah da kažemo, nije zvocanje ako primedbu izreknete jednom, nego ako je ponavljate i ponavljate i ponavljate - čuli su vas i prvi put, a do petog ponavljanja su najverovatnije prestali da vas slušaju). Jedno je "majčinsko zvocanje" - stalo vam je do toga da draga osoba nešto uradi kako treba (da uradi domaće zadatke, ispravno se hrani, vežba dovoljno...) i izbegne ono loše što bi joj se desilo ako to ne uradi kako treba. Nekada tu mozak smesta napravi pomalo preteran skok u budućnost, pa neurađen domaći poveže s budućom nezaposlenošću, deset "utamanjenih" čokoladnih bananica s "trokrilni orman" izgledom i/ili poispadalim zubima, nedovoljno vežbanja s neverovatnom gomilom svih mogućih i nemogućih boleština... Ali, u principu, iza svih tih strahova i zvocanja koje usledi kao njihova posledica stoji ljubav i briga za dragu osobu.

Druga vrsta zvocanja je već manje dobroćudna, to je "moj način je jedini ispravan način" zvocanje. I tu ima ljubavi u osnovi, i želje da osobi kojoj zvocate bude dobro, moguće i da izbegne greške koje ste vi pravili, ali ima i nemogućnosti da se uvidi da i drugačiji način od vašeg može takođe da bude dobar, nekada i pokušaja da se sopstveni način nametne po svaku cenu.

Treća vrsta zvocanja nema ničeg dobrog u sebi, niti pokušaja da se ma šta popravi. To je "agresivno zvocanje". Osoba koja na taj način zvoca je zbog nečega nesrećna, loše se oseća i želi da i osoba koju krivi za svoju nesreću pati. Zvocanjem se, praktično, istresa na osobi koju krivi za to kako se sama oseća.

IZVOR

Ja Luki kažem da će mu ispasti zubi ako nastavi da jede toliko čokoladice i da pije toliko soka. user posted image  Mislim da mužu ne zvocam, ja se jednostavno nadurim kada za to imam razloga, ali ne zvocam. A vi?
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Zvocanje
3.12.2008 10:10:06   
guppy RR
IZVORNA PORUKA: Tasha
deset "utamanjenih" čokoladnih bananica povežeš s "trokrilni orman" izgledom

Eeee, da su mi to pre rekli...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Zvocanje
3.12.2008 10:53:03   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 3
   [Obrisana poruka]
3.12.2008 10:57:15   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Zvocanje
3.12.2008 13:05:04   
Makili
Sta reci... ja sam shvatila da manje zvocam detetu nego muzi a ustvari je resenje veoma jednostavno: dete me u 99% slucajeva poslusa jer koliko god je zivahan je u stvari dobrica i veoma je poslusan pa onda nema potrebe ni da mu zvocam dok moj dragi muz da li zato sto ima milion obaveza i uvek ima nesto na pameti mu se desava da mu ja pricam nesto a on ustvari posle 10 min nema pojma sta sam mu rekla ili moram da ga podsetim pa tako za neke stvari moram vise puta da mu skrenem paznju i onda kad postanem nervozna se sve to svede na moje zvocanje...user posted image Tako da sam u ovoj prici ja ta koja zvocam i svesna sam toga ali ne mogu si pomoci jer uvek mislim da ce nesto zaboraviti sto u principu nije tacno jer on ipak sve uradi sto trazim samo sto to bude u neko vreme koje njemu odgovara a koje ja ne mogu da docekam...user posted image

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Zvocanje
3.12.2008 13:08:07   
Anoniman
Ti si nestrpljiva zvocalica! user posted image

(odgovor članu Makili)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Zvocanje
3.12.2008 13:26:25   
Lu
Djetetu zvocam valjda stalno,
a mužu,zvocnem jednom i čekam...on priča nešto drugo kao da me nije čuo a ja ćutim,kad vidim da to nepije vode ja ponovim što sam rekla i pitam"pa dobro čovječe hoćeš li se uključiti jednom",a on sav izbezumljen pa što hoćeš od mene da se svađaš,i onda ja odustanem i pričam normalno ali kada on nakon nekog vremena nesvjesno pomene tu temu o kojoj sam zvocala ma nemožete ni zamisliti kako ga dočekam spremna ali sve riješim u jednoj rečenici.
Znači nevolim dugo da zvocam,ali mogu da čekam svojih pet minuta da kažem ono što mislim.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Zvocanje
3.12.2008 16:38:57   
kumara
Jao, pa ja ne znam u koju grupu spadam... Ne mogu da kazem da stalno zvocam muzu, ali nije ni da mu ne zvocam. user posted image Ustvari moje zvocanje se svodi na to da on sve sto mu ne odgovara jednostavno zaboravi ili ne uradi... user posted image

Konkretno najvise zvocam oko nereda koji napravi, tj. sto nije u stanju da lepo slozi svoje stvari na jedno mesto, nego ih razbaca po celom stanu. To me izbezumljuje, ali eto koliko smo dugo zajedno on i dalje to radi i mislim da nikad nece prestati. Ali ni ja ne odustajem i stalno zvanjkam oko toga. Za sve ostalo, uglavnom kazem jednom ili dva puta, pa dignem ruke. Nekako me nista drugo toliko ne nervira kao nered. Ustvari, za te ostale stvari uglavnom nadjem izgovor zasto to nije odradio... user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Zvocanje
3.12.2008 23:01:45   
Anoniman
Recept za nered: OSTAVI GA (nered)! Smeta i njima, samo im treba više vremena da ga uoče jer su retko kod kuće. user posted image

(odgovor članu kumara)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Zvocanje
4.12.2008 12:38:50   
kumara
Jao ne znas to mog muza, on to ne vidi!!!!! Kad smo se zabavljali bila je ista prica, samo nam je stan bio manji. Ja sam toliko poludela od slaganja njegovih stvari da sam na kraju digla ruke i sve gurala na gomilu u jedan cosak... Na kraju sam ja opet sve to morala da slozim jer se on uopste nije potresao! user posted image

Ali dobro, to mu je maltene jedina mana... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Zvocanje
4.12.2008 12:42:11   
Anoniman
Ma znam ja o tvom mužu... treba da stanemo na crtu za klopu! user posted image user posted image

(odgovor članu kumara)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Zvocanje
4.12.2008 12:46:34   
kumara
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Zvocanje
18.10.2013 12:40:40   
Olga75
ma ja zvocam stalno i svima user posted image
papuceee , marija papuce ! , r skloni toooo , ajde skloniii , m sta ce ovo ovde ? skloni !
i tako

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu kumara)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Zvocanje
28.10.2013 22:32:57   
Leax
Ponekad ima dana kada mi sve i svasta smeta (znate vec na koje dane mislimuser posted image ) pa zvocam i to uglavnom mmuser posted image

_____________________________

-Strasno je to kad imate da ispricate nesto vazno a nemate kome. A jos je strasnije kad imate kome, a nemate sta.-
-Samo kukavice vole po nekoliko zena. Hrabri muskarci ne plase se rizika da vole samo jednu zenu.-
-Dušan Radović-

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Zvocanje
29.10.2013 7:36:29   
Trcosava
Sad će prospem pamet - generalno ne zvocam mm. Barem ne mnogo. Ako papuče i rasklanjanje spadaju pod zvocanje, onda Ani se na vr' glave popnem, ali mm ne toliko.
Shvatila sam da sve ima veze sa godinama, što je osoba koja zvoca starija, to je uspešnija. NE sad da je ona mudrija, već onaj mlađi neće da se raspravlja pa radi na keca (yep pričam o mm) samo da ne bi bilo konstantnog zvocanja.

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Leax)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Zvocanje
29.10.2013 10:00:49   
Anck Su Nmaun
Da, mnooogo zvocam , i to me nervira ali sta cu kad moram, niko nece da skloni za sobom,one su male pa tu i tamo da razumem ali mm... hmmm
10000 puta moram reci nemoj ogriske na stakleni sto...jezim se od toga a samo mi zene znamo koliko ga je tesko uglancati!
Nemoj jakne po stolicama, prljave stvari baci u ves a ne u sobu...bla blaablaaaaa.a..user posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Zvocanje
29.10.2013 10:24:22   
Didy
Rekla bih da sam majstor zvocanja i uopšte se ne ponosim time. Imala sma i faze kad ćutim kad mi nešto smeta i onda se samo gomila u meni i onda prsnem i saspem svima sve što mi je smetalo, a o čemu sam ćutala. Sad to više ne radim tako - polako i konstantno.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Zvocanje
1.11.2013 17:45:06   
Figaro88
Ja ne zvocam,izludjujeme kada to neko radi,sa mamom se najcesce svadjam zbog toga,i onda se zainatim kao neko deriste pa necu namerno da uradim to zbog cega mi zvoca.Zato sam se jednom osisala skroz do glave i ofarbala u drecavo crvenouser posted image

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Zvocanje
4.9.2014 12:35:40   
wivern
Ja ne zvocam, ne zvocam, ne zvocam..a ako se nista u medjuvremenu ne promeni onda eksplodiram i izurlam se. I bude sve lepo neko vreme pa opet iz pocetka.

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Zvocanje
4.9.2014 12:51:10   
mali_mis
Jao. Moja baba nevidjeno zvoca, i to je moju mamu uzasno nerviralo. A onda je i ona pocela da zvoca. Nadam se da ce mene da preskoci user posted image

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Zvocanje
4.9.2014 12:56:41   
wivern

IZVORNA PORUKA: mali_mis

Jao. Moja baba nevidjeno zvoca, i to je moju mamu uzasno nerviralo. A onda je i ona pocela da zvoca. Nadam se da ce mene da preskoci user posted image

Hmm, ne verujem. Sve ono sto me nerviralo kod moje majke, kako sam starija, pocinjem da uvidjam i kod sebe user posted image

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Zvocanje
4.9.2014 15:58:52   
mati
Jao ja sam nasla snimak kod mm u tel. Snimao Matiju kad smo bili u Svajcarskoj na leto, pa dete skace na trambolini,prvi put bas je mali bio. I samo se cuje mm kako kaze" Dobro bre maco, samo mi nesto zvocas ,ja ko da sam najgori dusmanin"...Valjali smo se od smeha,ni on nije znao sta je snimio. Al eto i ja nekad zvocam...user posted image

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Zvocanje
4.9.2014 16:33:29   
Mala Elena
Kad smo vec kod muzeva , meni moj kaze jednom prilikom: ’Ma hajde bre, postala si ko ona baba sa Indijske serije, samo zvocas ’ hahaha. Iz serije Odbacena , misli. user posted image

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Zvocanje
4.9.2014 16:37:24   
emicaa
u nasem braku sam ja zvocara ali kao sto neko vec rece mili moj me u tim trenutcima ignorise,zna ako nesto rekne razvezacu jezicinu pa onda jos gore zlo user posted image

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Zvocanje
4.9.2014 17:38:03   
Ipokrisia
ako se na zvocanje misli ono tipicno zensko: "sto si ovo , sto si ono, trebalo je ovo , trebalo je ono", uglavnom nisam taj tip.Narocito ne za urednost u kuci...Ja sam u fazonu ako nesto ostavi negd eili zaboravi da skloni pa sta sad big deal,ako nam niko ne dolazi ne mora ni da bude cakum pakum. Jedino oko cega umem da budem malo zanovetalo je kad smo negde sa nekim ja i mm, ponekad imamo razlicite stavove o tome kome sta treba pricati.On je dosta otvoreniji od mene, pa cesto umem da kazem sto si to rekao neko ce pogresno shvatiti i slicno.A slazem se sa ostalim devojkama, moja majka udavi mog oca oko svega bukvalno, voli da je glavna za sve, i koliko god sve mi imale predispozicije da postanemo kao nasi roditelji mislim da je na kraju ipak kljuc kakav je partner pored nas i koliko ce nam to dopustiti.Moj partner ne bi dozvolio da s eprema njemu ophodim kao moja majka prema mom ocu, i imamo skroz drugaciji i fer odnos, gde s eniko ne oseca "glavnim" i to je ono sto i on voli, tako da je to skroz ok i drago mi je da je uspeo da me obuzda na vreme da ne izrastem u svoju mamu user posted image

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here