|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Beba i promena odnosa medju partnerima
27.2.2011 23:01:44   
Verus
Dolazak novog clana u porodicu definitivno menja ritam zivota.  Prekida perfektan balans partnera ili pak, poboljsava isti. 

Mame pocnu drugim ocima da gledaju svog muza/partnera.  Mnoge stvari pocinju da ih nerviraju kod njega.  Shvate da nije ono sto su mislili da ce biti kao otac, da ne pomaze dovoljno itd.  Ili, sa druge strane, bude SVE ono sto su zamisljale da ce biti.

Sta se vama desilo?  Kako ste sve to podneli?  A vas muz/partner?

Price, saveti za nove mame, i sve drugo sto vam padne na pamet na datu temuuser posted image
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Beba i promena odnosa medju partnerima
27.2.2011 23:16:51   
Verus
Evo da ja pocnem.

Prvih nedelju dana sam bila jako tuzna.  Nisam imala porodjajnu depresiju, ali sam bila tuzna zato sto odjednom nisam spavala sa mm.  Tj. on je otisao u gostinju sobu, jer sam ja stavila bebu da spava sa mnom.  TO me je proslo.  Mama mi je bila tu 6 meseci da pomogne, tako da on nije morao nesto da se bavi bebom, a kad je ona otisla, SVE sto je radio mi je bilo pogresno, kako ne treba.  Uvek sam mu zamerala, pridikovala itd. 

Naucila sam sebe da se opustim, da ga pustim da radi stvari kako on ume.  Sada, jedan vikend mesecno kad radim nocnu, on cuva bebu i dobar je u tome. 

Mada, nismo ono sto smo bili, jer vise ne radimo stvari koje smo uvek radili zajedno.  Ne idemo u teretanu, retko imamo vremena da bilo sta uradimo od obaveza.  Pogledamo film, veceramo uvek zajedno i to je otprilike to....

Nadam se da ce se stvari malo popraviti kad ona bude starija, ili mozda, nece?

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Beba i promena odnosa medju partnerima
27.2.2011 23:38:35   
Verus
izgleda da su se samo moji odnosi promenili u odnosu na to kad smo bili samiuser posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Beba i promena odnosa medju partnerima
27.2.2011 23:39:17   
Snelle
Verus, ja ne mislim da će odnosi biti drugačiji kad beba bude starija. Barem nikad neće biti isti kao što je bio ranije. Ovde ne govorim o vašem odnosu, nego uopšte. Nalazim se u tvom postu! I mislim da je kod svakog bračnog para manje više ista priča. Kod nas je problem i to kada ne možemo da se složimo oko toga šta je najbolje za nju, jer jedan misli jedno,a drugi drugo, pa dođe do svađe, jer oboje želimo najbolje svom detetu i oboje mislimo da smo u pravu. Ne mogu da kažem da mi nešto posebno nedostaje odnos kakav je bio pre deteta, jer smo mi bili 11 godina zajedno pre njenog rođenja i smatram da smo dosta brinuli o sebi, i jedno o drugom. Sada je ona tu, naša spona, naša kruna ljubavi i sve od ranije se briše. Jednom su mm pitali, kada sam se tek porodila, kako se snalazimo u novoj ulozi. Rekao je: "Ne sećam se kako je izgledao život pre nje, imam osećaj kao da je sa nama oduvek" user posted image

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Beba i promena odnosa medju partnerima
27.2.2011 23:39:26   
MarijaBg
Super tema user posted image
Ja se cesto pitam kako cemo mm i ja funkcionisati kad dodje user posted image
S obzirom da ga posaljem u prodavnicu za tri stvari, a on dve jupi pogresno, pomalo se brinem user posted image
Bilo bi lepo procitati iskustva mama user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 5
   [Obrisana poruka]
27.2.2011 23:41:08   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu MarijaBg)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Beba i promena odnosa medju partnerima
27.2.2011 23:43:41   
Verus
Snelle, i mi smo zajedno dugo, vec 17 godina, a 11 smo ziveli zajedno pre nje, tako da smo pricali vec o svemu, i oboje dosli do zakljucka da se ne osecamo kao da smo se udaljili, ali nekada osecam da se sve svelo na pricu o njoj, kako je sta je kad je jela, kad je kakila itd.  NE mislim da je to lose, naprotiv, ali osecam da bih trebala nesto da uradim da vratim neku staru strast.  On mi je jednom rekao da se oseca kao da ga "sutnem nogom", da nemam lepu reci nego samo kudim itd. 

Juce sam razmisljala o tome kako ne zelim da ga udaljim od sebe svojim ponasanjem, pa sam se setila da otvorim temu....

Jel osecate da ste postale totalne kucke od kada imate bebu?

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Beba i promena odnosa medju partnerima
27.2.2011 23:45:20   
Brana
Nas dvoje smo se toliko dodatno zblizili od kako smo dobili Lakija to je bas neki poseban nivo bliskosti kada se dobije dete.
MM mi je toliko pomagao kada sam se porodila i sada koliko moze jel radi tako da bas je ulogu roditelja odgovorno shvatio i uziva u tome ,i nas dvoje zajedno se uvek mazimo sa Lakijem i tada nam je najlepse kada se malo nas dvoje mazimo pa onda sa Lakijem i tako u krug naravno desi nekad i nervoza zbog ne spavanja i umora ali to jako brzo prodje sve u svemu nikada jaci!user posted image Naravno da sada ne mozemo biti sve vreme zajedno kao ranije ali uvek nadjemo vremena za nas dvoje!

< Poruku je uredio Brana -- 27.2.2011 23:49:24 >


_____________________________

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 8
   [Obrisana poruka]
27.2.2011 23:45:45   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Beba i promena odnosa medju partnerima
27.2.2011 23:49:43   
Verus
Ovo vazi i za nas...mislim da me ne razumete, tj. ne razumete sta sam htela reci. 

MENE nervira nacin na koji on radi neke stvari.  On je svako jutro hrani, vodi u jaslice, sa njom je ceo dan kad sam na pozivu ili radim vikende, kupa je itd.  Znaci, nije problem sto on nece, niti je problem da mi nismo bliski kao roditelji=nego oni mi, stari, i sto je najgore NEMAMO vise vremena samo za nas dvoje.  A ja mislim da je to bitno, bez obzira sto covek ima dete. Nemojte me pogresno razumeti, dete postaje najbitnije kada dodje na ovaj svet, ali ne mislim da treba da bude jedina stvar koju par raspravlja ili oko koje im se sve desava, razumete?

Kako nadjete vremena jedno za drugo?

Sta radite, sto je samo "vase"?

Film, izlasci?

Nadjete bebisitera za jedno vece?

Moj dan je ludnica.   Moj zivot je trenutno ludnica.  Ja moram da nadjem vremena da ocupam obrve i obrijem noge.  Da ucim za ispit.  Da skuvam rucak za nas i Helenu. 

Da li ste podelili obaveze u kuci, pa da ostane vise vremena uvece, kad beba spava samo za vas dvoje?

I tako.  I'm brainstorming.
IZVORNA PORUKA: Brana

Nas dvoje smo se toliko dodatno zblizili od kako smo dobili Lakija to je bas neki poseban nivo bliskosti kada se dobije dete.
MM mi je toliko pomagao kada sam se porodila i sada koliko moze jel radi tako da bas je ulogu roditelja odgovorno shvatio i uziva u tome i nas dvoje zajedno se uvek mazimo sa Lakijem i tada nam je najlepse kada se mali nas dvoje mazimo pa onda sa Lakijem i tako u krug naravno desi nekad i nervoza zbog ne spavanja i umora ali to jako brzo prodje sve u svemu nikada jaci!user posted image


(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Beba i promena odnosa medju partnerima
27.2.2011 23:50:40   
Snelle
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Jel osecate da ste postale totalne kucke od kada imate bebu?


Da, da i da!!! Potpuno ista priča, stalno nešto gunđam, negodujem, kritikujem. Mada, ja sam čitav dan sama sa njom, a s obzirom na njen loše noćno spavanje....jako sam nervozna, i onda mi mm bude i okidač i vreća za udaranje. Što je najgore, stvarno se trudi da mi pomogne, čuva je, pomogne mi oko kućnih poslova....spremi mi obavezno vikendom doručak...da, definitivno se osećam kao kučka user posted image I razmišljala sam o tome, svesna sam toga i ne želim da nas dete razdvoji u tom smislu o kom ti pričaš Verus, ali...nekako ne mogu da se izborim protiv sebe user posted image Opet, smatram da je najbitnije to što smo shvatile da problem leži u nama, a to je korak napred ka rešavanju problema!


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Beba i promena odnosa medju partnerima
27.2.2011 23:51:04   
Verus
Mislim da jako zavisi i od sklopa zivota i okolnosti.  Ja ne mogu da nadjem vremena za njegove potrebe, kad ne mogu ni svoje da podmirim...ne znam jel me kapiras?
IZVORNA PORUKA: gagi

Ja ne Verus ,uvjek sam zaista imala vremena za muza i njegove potrebe a jos sam ih dvoje rodila.Sve zavisi od osobe do osobe........

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Beba i promena odnosa medju partnerima
27.2.2011 23:55:07   
Verus
Snelle, udarila si ekser po glavi!!  SVE sto si rekla potpisujem.  Uzivamo u svemu sto nam je HElena donela.  Kao da je 100 godina sa nama od kada smo je uneli u kucu, ali bas to, on je vreca za udaranje, a cuti, vidim trpi, vidim nerviram ga.  Pita me preksinoc "kada ucis?">  I ja umesto da to pogledam na pozitivan nacin, ja se bacim i pocnem da kenjam "Pa kad bi neko cuvao HElenu i ucila bih!!!".  A on mi lepo kaze "samo mi reci kada si spremna i odgovara ti i sve je ok".  SVe mirno, civilizovano.  A ja bljujem vatru.

Spremi veceru, kad vidi da ne mogu nista da stignem, uradi sta trazim itd...

Nego, gledam necije slike na FB sinoc, i devojke tako lepe, doterane.  I pomislim: "Hm, on kuci ima zmaja koji bljuje vatru, jedva stize noge da obrije, ne sminka se vise, i mozda naleti neko ovako, lep, ljubazan, sexi".  A on musko, a musko ko musko....pa znate sta sam dalje mislila.

I skontam da moram da se menjam, i da moram nesto da poduzmem u vezi sebe same.  Da nadjem vreme  'samo za mene' da krenem opet u tertanu, procitam knjigu.  Da se opet osetim normalnom, i da se osetim kao JA, ne samo kao "JA MAMA".  Razumete?
IZVORNA PORUKA: Snelle

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Jel osecate da ste postale totalne kucke od kada imate bebu?


Da, da i da!!! Potpuno ista priča, stalno nešto gunđam, negodujem, kritikujem. Mada, ja sam čitav dan sama sa njom, a s obzirom na njen loše noćno spavanje....jako sam nervozna, i onda mi mm bude i okidač i vreća za udaranje. Što je najgore, stvarno se trudi da mi pomogne, čuva je, pomogne mi oko kućnih poslova....spremi mi obavezno vikendom doručak...da, definitivno se osećam kao kučka user posted image I razmišljala sam o tome, svesna sam toga i ne želim da nas dete razdvoji u tom smislu o kom ti pričaš Verus, ali...nekako ne mogu da se izborim protiv sebe user posted image Opet, smatram da je najbitnije to što smo shvatile da problem leži u nama, a to je korak napred ka rešavanju problema!


(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Beba i promena odnosa medju partnerima
27.2.2011 23:55:26   
Klarita
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Snelle, i mi smo zajedno dugo, vec 17 godina, a 11 smo ziveli zajedno pre nje, tako da smo pricali vec o svemu, i oboje dosli do zakljucka da se ne osecamo kao da smo se udaljili, ali nekada osecam da se sve svelo na pricu o njoj, kako je sta je kad je jela, kad je kakila itd.  NE mislim da je to lose, naprotiv, ali osecam da bih trebala nesto da uradim da vratim neku staru strast.  On mi je jednom rekao da se oseca kao da ga "sutnem nogom", da nemam lepu reci nego samo kudim itd. 

Juce sam razmisljala o tome kako ne zelim da ga udaljim od sebe svojim ponasanjem, pa sam se set_ila da
otvorim temu....

Jel osecate da ste postale totalne kucke od kada imate bebu?




za temu!!!
totalne kucke??? pa sta sad i da jesmo , kazu neki ljudi da su majke kao tigrice, ne daju da detetu fali dlaka s glave, ne daj Boze padne kap neka na njih



Mozda je sve samo faza....ja verujem da je tako, jer da nije,sta onda

< Poruku je uredio Klarita -- 27.2.2011 23:57:18 >

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Beba i promena odnosa medju partnerima
27.2.2011 23:56:06   
Snelle
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Mislim da jako zavisi i od sklopa zivota i okolnosti. 



Slažem se sa ovim! Zavisi od toga kakvo vam je radno vreme, koje još obaveze pored deteta imate...koliko uopšte imate slobodnog vremena da provedete zajedno.


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Beba i promena odnosa medju partnerima
27.2.2011 23:56:41   
Brana
Veki shvatam te,drugaciji nacin zivota imas,ja imam jako mnogo obaveza i mm srecom imam pomoc od mojih ali nista mnogo,ali uvek nadjem vremena za razgovor,pomoc,podelu posla,poljubac,mazenje,sex....jer smatram da to odrzava vezu ako se to izgubi ode brak u propast,dete na prvom mestu ali brak na prvom prvom mestu jer bez njega je porodica osudjena na propast.

_____________________________

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Beba i promena odnosa medju partnerima
27.2.2011 23:58:28   
Klarita
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
IZVORNA PORUKA: Snelle

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Jel osecate da ste postale totalne kucke od kada imate bebu?


Da, da i da!!! Potpuno ista priča, stalno nešto gunđam, negodujem, kritikujem. Mada, ja sam čitav dan sama sa njom, a s obzirom na njen loše noćno spavanje....jako sam nervozna, i onda mi mm bude i okidač i vreća za udaranje. Što je najgore, stvarno se trudi da mi pomogne, čuva je, pomogne mi oko kućnih poslova....spremi mi obavezno vikendom doručak...da, definitivno se osećam kao kučka user posted image I razmišljala sam o tome, svesna sam toga i ne želim da nas dete razdvoji u tom smislu o kom ti pričaš Verus, ali...nekako ne mogu da se izborim protiv sebe user posted image Opet, smatram da je najbitnije to što smo shvatile da problem leži u nama, a to je korak napred ka rešavanju problema!


(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Beba i promena odnosa medju partnerima
27.2.2011 23:59:41   
Verus
Tacno to i mislim Brano.  AKo se brak ne ocuva, onda nema ni srecnog mesta za odgoj deteta.

Ja lezem oko ponoci AKO uspem sve da zavrsim. Ustajem u 5:40.  Da li mi se bas sexa? Nikako ne.  Al kontam nekad, kad stvari krenu, onda vec ide lakse do krajauser posted image   Treba samo poceti.

A ovo za tigrice: da zene su tigrice i cuvaj bebu, ja sam mislila kucke prema muzevima, jer vas sve odjednom nervira?

Hm, mora da sam samo ja luda u pitanju=zato i treba da se menjam....

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Beba i promena odnosa medju partnerima
28.2.2011 0:03:54   
Brana
Shvatam te Verus,i ja isto tako skoro svaka noc je ne prespavana ali razmislim i to mora proci ali ne zelim da se mm oset_i odbacenim,trudim se da budem i majka i "ljubavnica" i zena svom muzu jer se i on jako zrtvuje za nas!ali razmisli ovako ovaj period dok su ovako maleni tako proleti ....
user posted image


< Poruku je uredio Brana -- 28.2.2011 0:05:38 >


_____________________________

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Beba i promena odnosa medju partnerima
28.2.2011 0:05:16   
Klarita
Ma,nisi...cini ti se!!!! Svaka zena ima taj problem...samo nerado govori o njemu i svesno izbegava!
Pa koja je ta koja sve stize????
Daj neka neka da predlog i raspored umestouser posted image

Pomenula si teretanu...a, da li ti je izvodljivo da napravis omanju u kuci???? Pa, vezbate zajedno??? a? a? a?
Ili da trcis malo i izbacis negativnu energiju???
Ne brini...ja i dalje mislim da je sve faza koja prolazi i posle sve dodje na svojeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Beba i promena odnosa medju partnerima
28.2.2011 0:06:44   
Snelle
Verus, ne treba da te brine to što su druge žene sređene, našminkane, ljubazne...mene barem to ne brine, niti mi je to ikada padalo na pamet. Moj je problem što sam pre bebe nekako sve držala pod kontrolom, ja sam bila motivator, inicijator...sada za to nemam vremena i snage, umorna sam, jako sam umorna user posted image A i trebalo mi je jako puno vremena da se "skontam" sa bebom, da odradim sve ono što treba da bi njene potrebe bile namirene, jer je kao i svako dete non-stop uletala iz faze u fazu. I dok mi je njena sreća i zadovoljstvo predstavljalo prioritet i jedinu preokupaciju, meseci su prolazili, a da ja to nisam ni osetila. Sada je već velika, sad funkcionišemo kao sat i sad shvatam da želim da izađem, da se sredim, da uživam, i već sam obećala mužu jedan dan samo za nas user posted image  

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Beba i promena odnosa medju partnerima
28.2.2011 0:07:20   
Brana
Deefinitivno ne moze sve da se stigne ja opet kazem moji mi pomazu i jako sam im zahvalna sto mi cuvaju lakija dok nas dvoje radimo.

_____________________________

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Beba i promena odnosa medju partnerima
28.2.2011 0:07:53   
madre
verus, ja se tebi iz prikrajka divim vec duuugo, a da ti to i ne znasuser posted image sto ce reci da znam tvoju situaciju... razumem sta pitas i shvatam da je tvoja situacija drugacija od vecine nas ovde... mislim na to sto si prebrzo posle porodjaja pocela da radis, a kada se vratis kuci, moras da uradis sve ono sto mi, ostale mame, radimo dok nam bebe spavaju, set__aju u dubku, gledaju crtace... moras da skuvas, operes,ispeglas, sredes sebe, da bar podsecas na zenuuser posted image a posle toga ni chuk norisu ne bi bilo do mazenja, sexa, mazanja noktiju i sminkanja, teretane... jos plus velika vecina nas imam pomoc roditelja kad zatreba!

< Poruku je uredio madre -- 28.2.2011 0:12:22 >


_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Beba i promena odnosa medju partnerima
28.2.2011 0:10:32   
Anoniman
Nemam vremena da ulazim u dubinu sad jer kuckam sa mobilnog, samo cu par misli da iznesem.

Deca ce da porastu i odu, a vi treba zajedno da ostarite...

A druga stvar, apro po ovog sto je Verus rekla da joj ne odgovara kako neke stvari radi... Ja imam generalno taj problem za svakog ne samo za mm. Kad sam izasla iz porodilista prvo sto sam uradila je bilo da sam Luku ubacila u kadu i kompletnog ga okupala. Ne podnosim da ga neko drugi kupa, imam utisak da nije okupan.

(odgovor članu Brana)
  Direktna veza do poruke: 24
   RE: Beba i promena odnosa medju partnerima
28.2.2011 0:11:58   
Anoniman
Prvih mesec dana sam mislila da ću ga ubiti . Odrobijati , maaaaa , uf user posted image
Ninu je obožavao , ali samo kad je mirna i kad ne plače , kad može u miru da je gleda i upoznaje se s'njom . Kad zaplače - dobijao je nervni slom , i znao u 3 ujutru da izađe iz stana jer nije mogao da je sluša kako plače . Ipak , da ne grešim dušu , bez problema je umeo da je okupa , presvlačio je , hranio na flašicu , menjao pelene , ali čim zaplače - sklanjao se . Ljutila sam se na njega zbog tog povlačenja , jaaaako . I onda sam shvatila da je bolje da se skloni kada je beba uplakana , nego da nas svojim prisustvom još više uznemiri i unese nervozu . Čim je Nina prestala da se muči sa grčevima , prestala da plače i postala vesela , nasmejana beba - druga je pesma , sade sve radi oko nje i ponekad mi je milina da ih gledam kako se vole - ona njemu guče , a on njoj priča koješta , i smeju se .
Sada zaista nemam na šta da se požalim , jer je on potpuno angažovan u svemu oko deteta . Presvači je , nosi (iako je gunđao oko "navlačenja na ruke" - sad je on stalno nosi jer mu je "to nekako POTREBNO" user posted image , te su postali ko krpa i zakrpa) . U kući mi pomaže oko svega , kuva , sprema , pa čak i pegla , što se toga tiče - extra sam zadovoljna .
Ali , primeti se da mu smeta što nisam non stop tu za njega , da ga slušam , da pričamo , smeta mu i što nemam više toliko živaca za neke njegove nja-nja teme , nego ga odmah sasečem i odem kod Nine . Primećujem da mu fali i ljubavi i da se stalno pita da li mi je potreban sada kada imam ljubav nad ljubavima u Nini . Kada recimo pričam Nini "duuušo mamina , ti si mamin život , ljubav najveća" - zna da me , kao iz zezanja , pita "a jaaaaa?"

Savet za mlade mame : NIKAD nemojte pokazati da sve možete same , da ste super oporavljene posle 10 dana nakon porođaja - odmarajte se (iako se osećate super) , jer ako jednom pokažete da možete same - MORAĆETE same . Naravno da mame rade sve najbolje , ali vam najiskrenije savetujem da pustite njega i nek 3 puta bebi naopačke stavi pelenu (naravno , suptilno ćete ga ispraviti) , ali ne mojte biti u fazonu "neka , ja ću" . Od jednog "neka , ja ću" , malo po malo dobićete hiljadu "neka ja ću" je okupati , "neka ja ću" skuvati , oprati , ispeglati , presvući , obući ... Uključite i njega u sve to , verujte , biće vam mnogo lakše ,a i on će se osećati korisnije i aktivno će učestvovati i uživati u stvarima koje radi za svoju bebu i sa svojom bebom .

(odgovor članu Brisani korisnik)
  Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here