|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Pavlikovi remenčići za kukove
15.7.2009 15:40:10   
Doroty
Nisam našla ovu temu, pa evo da otvorim.
Danas smo na uz kukova dobili preporuku da koristimo Pavlikove remenčiće mesec dana, jer desni kukić nije zreo. Dijagnoza je 2b. Sutra bi trebalo da ih nabavimo, pa ako neko ima iskustva, bilo bi dobro da to podeli sa nama.
Pozdrav

_____________________________

Ne plaši se borbe i nemoj bežati od nje. Tamo gde nema borbe, nema ni vrline
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Pavlikovi remenčići za kukove
16.7.2009 9:13:54   
Anoniman
Pokušala sam da ti nađem nešto na ovu temu.
 
Reč je o displaziji kukova, jel?
 
Evo šta sam našla na rr.ba:

- teta Berta da sam na tvom mjestu obavezno bih potražila jois jedno misljenje. Kod nas se desila slična situacija dr. je rekao da odmah moramo da nabavimo ne kaisice vec plastične gacice koje su za kao blazi oblik deformacije. I ja sva uplakana odem do Zenice kod dr. Kkolja koji je stari dr. i mislim da je vec davno trebao u penziju otici. On nam je rekao da je sa bebinim kukovima sve u redu. Onda smo ponovo otisli na kontrolu u Tuzlu i dr. nam je rekao ne gacice vec kaiseve. I da probamo 7 dana siroko povijanje pa da dodemo na kontrolu. Ako ne bude pomoglo onda cemo početi koroistiit kaisevwe. I kada smo otisli na kontolu ja nisam htjla da pokazm stari nalaz. Sestre me napale kako cu zaboraviti. Kada je dr. uradio nalaz kaze sve je u redu.

- ja bi ti takodje predlozila da potrazis savjet drugog doktora jer i kod mene je bio slican slucaj. jedan mi doktor rekao odmah hitno u kaisice ,a drugi( Sabic-Zenica) ortopedske gacice koje imaju tregere i mogu se skidati , sluze da su nožice stalno u polozaju kao kod sirikog povijanja, nista strasno. Mada mislim da nije ni to bilo potrebno jer curica nije uopste imala nikakvih problema , a valjda kad kukovi nisu uredu to se vidi i na obicnom pregledu prilikom vjezbi- to mi je rekao drugi doktor . Ali posto i ove gacice nisu stetne nosili smo ih neko vrijeme.

- Nesto sam citala na internetu da su oni kaišići za kukove zastarjela metoda lječenja displazija i da se primjenjuje jos samo kod nas, a i to da mnogi daju te kaisice i onda kad su nepotrebni. takoder pise da su vjezbice najbolji nacin, a i siroko povijanje. A postoje i te abdukcijske gacice koje su manje "nezgodne" od tih kaisica, a i lakse je djetetu. Kazu da te gacice rjesavaju problem u 99% slučajeva. E pa sad ja se nadam da nece trebati nista, ali eto ako bi mi preporucili te remencice, ja bih trazila te gacice ili ih stavila na vlastitu odgovornost umjesto kaisica. Svakako cu se posavjetovati ako bude potrebe i s bebinim privatnim pedijatrom. Ima li tko iskustva sa ovim gacicama?

- Od moje kume djevojčica je nosila abdukcijske gaćice, ali ona je imala problem što nisu mogli naći odgovarajuću veličini, tačnije sve su bile velike, pa ih je morala prekrajati. Al ništa strašno, i bile su dobre.

- Drage moje.moja beba ima 4 mjeseca i 15 dana.nosila je 6 sedmica kaiščiće,a sada treba da nosi tzv. grafove gaćice,koje su stvarno nekakve velike,al imam osjećaj da joj manje smetaju nego kaišići.mene interesuje jel neko već imao priliku da vidi ili upotrebljava ove gaćice i kakvo je vaše iskustvo?

- Draga suncice
moj sin je imao displaziju desnog kuka i nosio je kajsice koji su nam bili puno bolji od grafovih gacica. One su nezgodne jer dio koji dodje na ledja je od debele suzve i nekakvog kartona i jako je nezgodno nositi bebu u tome a i bebi je nezgodno ne moze lezati fino u njima i moras mu neki jastucic ili tanku dekicu presavijenu staviti ispod ledja. po meni su kajsici puno prakticniji i mozda ih nosis duze od gacica ali su mi humaniji od tih gacica.

- Meni se opet ove grafove gaćice više sviđaju nego oni kaišići.Onako mi je nekako bila isto zavezana,niti može noge ispraviti,ma ništa.Sad mi još recite kako je sa sjedenjem i ovim gaćicama,da li je smijem pomalo sjedati,a pretpostavljam da o hodalici nema govora.Da li neko zna nešto o tome?Ma sve je ovo pravo peglanje za bebe,al i za nas.

Nadam se da će ti se neko javiti uživo, čisto da možete da razmenite iskustva.

(odgovor članu Doroty)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Pavlikovi remenčići za kukove
16.7.2009 13:17:02   
Doroty
hvala na informacijama

_____________________________

Ne plaši se borbe i nemoj bežati od nje. Tamo gde nema borbe, nema ni vrline

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Pavlikovi remenčići za kukove
15.8.2014 13:44:22   
dunja RR
I mi od danas nosimo kaiševe, pa me zanima,, pošto ugao nogice i boka mora biti 90 stepeni, kako da podstičem bebu da drži nogu tako, kada moj mališa podigne nogicu na gore i praktično napravi ugao od 45stepeni pa me to buni. Ne znam da li kaiševi imaju efekta uopšte ako on stalno tako držicu, a drži za sada, mada smo tek počeli i uglavnom spava.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Pavlikovi remenčići za kukove
2.9.2014 13:24:54   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: Klarita

wiv, i ja prvi put vidim beluga pelenuuser posted image

Ja sam Klari stavljala siroki povoj. Tako me savetovali, jos prvo dete, mi sami, zbunjeni pomalo, svi stavljaju, pa kao ajde i mi cemo. U bolnici je totalna konfuzija. Oni sami ne stavljaju bebama i protiv su, a onda ti sestra na otpustu da savet kako da povijas bebu sirokim povojemuser posted image i jos sve to pise na otpusnoj listi "dat savet siroki povoj"user posted image
Sa K smo i imali cimanja, te labav desni kuk, te jedan rekao jeste, drugi tvrde nije, za svaki slucaj joj kupimo neke tregere, vise se i ne secam kako se zovu, ali znam da smo ih jedva nasli i da je bilo kategorija toga A, B, C, ona je bila B. Krajnji slucaj je bio oni kaisevi Pavlxxxx zaista se trudim da sve ruzno iz svog zivota izbrisem, pa tako i to. Elem, nosila je sve to do punih 5 meseci, kada je stala na nogice sa svim tim cudima i ortoped sa Banjice koji je pratio rekao da skinemo sveuser posted image ...Nikolaju smo stavljali, vise sto je bilo hladno i da nam bilo lakse da ga nosamo, drzimo, uzimamo, ali je jedno vece preplakao i mm mu skinuo siroki povoj, kako skinuo, tako N zaspao...imao je cini mi se dve nedelje. Od tada nijednom mu nismo stavili. na prvoj i jedinoj kontroli nam rekli da je sve u redu i da nastavimo siroki povoj user posted image nisam nista rekla, sem da mi ne nosimo a dr (opet isti dr koji je i K pratio) nam rekao da ne moramo ali eto kao sta nama fali sto smo nosili, ne bi bilo lose da mu stavljamo...ipak nismo. Sledeca kontrola je u oktobru...videcu da li sam nesto pogresila.


Klari, pa mi to nosimooo, što ne reče, da podelim muku sa nekim user posted image Znači i vi ste nosili Pavlika?
Pitaću te u temi Pavlik neke stvari. I nama je dijagnoza desni kuk nezreo. Jel si nosila karlično? Nosili ste punih 5 meseci ukupno ili do 5. meseca?

user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Doroty)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Pavlikovi remenčići za kukove
2.9.2014 13:49:00   
Klarita
Dunjci, videla sam sliku negde i brzo izasla iz teme user posted image Ljubi mi dusu lepu hrabru, srce mi se steglo kao da sam videla svoje dete.

Nisam nosila karlicno Klaru, cak nijednom na UZ u toku trudnoce nije bila okrenuta karlicno. Na prvom UZ je sve bilo OK, pitali nas da li u porodici imamo primere iscasenje kukova i ja kao idiot "prijavim'' babu mm, koja je vec tada bila skoro nepokretna zbog kukova, a zapravo kad su me to pitali mislili su na iscasenja, a ona zena si je imala problem zbog 10ak porodjaja i trudnocauser posted image E, tek onda nam zakazali UZ jos jedan naredni mesec i onda nam rekli da je desni kuk nezreo (potrazicu ako treba nalaze pa da napisem tacno sta) i sto ti kazes samo po UZ, klinicki izgledali u redu. Ja nisam verovala doktorici i otisli smo u jos dve privatne klinike i gledali je UZ jos dva ortopeda. Jedan potvrdio, drugi opovrgao user posted image bili smo malo u nedoumici ali je onda dosao kod nas prijatelj mog oca koji je ortoped na Banjici i ponudio se da pogleda on UZ. Po njemu desni kuk je imao slabije ''zarascivanje'' (ne secam se tacno izraza koji je upotrebio) i da nema razloga za brigu a kako smo vec poceli da nosimo kaiseve, da nastavimo da joj nece skoditi, ali samo nocuuser posted image Imala je tacno 5 meseci i 15 dana kada je ustala u prenosivom krevecu koji nam je sluzio kao ogradica u dnevnoj sobi. Pozvali smo ga i rekao nam da joj sve skinemo i da ce je pogledati prvom prilikom kad bude dolazio. Sledeci vikend je dolazio i pogledao je UZ i sve je vec bilo perfektno.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Pavlikovi remenčići za kukove
2.9.2014 13:55:02   
dunja RR
Klari dušo draga, sve kao kod nas, samo sam ja nosila karlično i kažu da je zbog toga.

Ako te ne mrzi, nađi ako maš nalaze, i ja ću kasnije ispisati našu tačnu dijagnozu pa da uopredim.
Mi za dve nedelje imamo UZ, videćemo kako stvari stoje, a rekli su nam da nosimo minimum 3 meseca, bez skidanja.Skidamo jednom-dvaput nedeljno za kupanje.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Pavlikovi remenčići za kukove
2.9.2014 14:34:35   
Klarita
Kuckamo se onda veceras, sad sam dovela K iz vrtica pa me vuce tamo vamo da se igramo. Cim ih uspavam sve, izvlacim fasciklu s dokumentima i pisem ti. user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Pavlikovi remenčići za kukove
2.9.2014 14:40:00   
serpica
Dunjci draga ja sam propustila to da imate problem user posted image pisah ti na pp. Kako je Sava? Jel to od rodjenja tako ili ste videli na uz? Ja nemam iskustva sa tim a zelim vam da sto pre zavrsite i da sve bude ok. user posted image user posted image

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Pavlikovi remenčići za kukove
2.9.2014 14:56:50   
dunja RR
Klari važi!

Šerpi, od UZ je tako, tri nedelje već nosimo user posted image

Ljubim!

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Pavlikovi remenčići za kukove
2.9.2014 15:07:58   
serpica
Dunjci ljubi dusu malu,preugaracete vi to,ljubim vas najjace user posted image

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Pavlikovi remenčići za kukove
2.9.2014 15:11:05   
dunja RR
Šerpi, nije mi stigao pp, pa da te ovde grlnem, ljubi mi klince user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Pavlikovi remenčići za kukove
2.9.2014 23:21:05   
Klarita
Dunjci, nasla sam fasciklu.
Pokusavam da ti prenesem ceo nalaz, ali tesko, ono sto jasno vidim je da na nalazu koji imam od dr iz doma zdravlja pise DIb IIa+ LIb/a pa nesto x- user posted image NIVA B gacice, kontrola za dve nedelje.

Onda nalaz sa privatne klinike kaze lepo, "Po graru desno Ib, levo Ib, jezgra okostavanja glavice femura desno- levo -, lecenje: dat savet, kontrola za jedan mesec" K je tada imala 2 meseca i 9 dana, pise jos sto sam porodjena carskim rezom, i pozitivna porodicna anamneza (user posted image )

Od doktora koji nas je resio dileme i panike, nemam nalaz, samo UZ snimke na kojima pise po graru sta koji i to je to.

Ako ti nesto znaci, mogu da slikam i posaljem ili postavim slike. Kako god bilo, ako niste konsultovali jos nekog doktora, mozda bi trebali. Ja retko verujem jednom. Uvek proverim nalaz, za bilo sta i bilo gde, Takva sam....

user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Pavlikovi remenčići za kukove
2.9.2014 23:27:04   
Anoniman
Dunja ljubi nam Savu, preguracete vi to, moja sestra je to nosila kao beba , ne znam koliko dugo, i cim ih je skinula prohodala je! Yaboravicete to jednog dana, samo hrabro!

(odgovor članu Klarita)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Pavlikovi remenčići za kukove
2.9.2014 23:36:51   
dijana1*
Dunjci bas mi je zao sto vas to snadje ali koliko sam shvatila nije nista strasno ili zabrinjavajuce koliko je roditelju stresno user posted image
Da nas drugar Sava to sto pre pregura, Ljubim vas punouser posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Pavlikovi remenčići za kukove
2.9.2014 23:57:54   
Dada81
I ja sam vec pisala i htela danas,pa mi nesto bilo tesko.

Jer ko me ovde zapamtio,pisala sam u nekoj temi davno,da sam kao mala lezala i operisana kao dete u Tirsovoj. Cak i tada,i u svojim decijim mukicama,tesko mi je bilo vidjati tako manju decu od mene i bebe ,a nagledala sam se i zelela sam im svima da budu dobro..

Znam da je majci svaki pogled ,na to malo pile tako sputano ,da kazem bolan,ali su deca cuda mala prilagodljiva.I od mene Dunja jos jedanuser posted image

< Poruku je uredio Dada81 -- 2.9.2014 23:59:02 >


_____________________________

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Pavlikovi remenčići za kukove
3.9.2014 0:38:03   
dunja RR
Devojke hvala vam user posted image

Klari darling hvala puno na trudu, evo našeg nalaza:

Sa UZ:

Graf II a+ l.sin
Graf II b l.dex

Ortoped:

DG-RPK l.dex
Klinički abdukcije simetrične
EHO pokazuje displaziju desnog kuka

Mi smo stavili Pavlika sa 2 meseca i 2 dana

Klari a jel ste na kraju nosili Pavlika ili Niva gaćice?

Ljubim vas!

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Pavlikovi remenčići za kukove
3.9.2014 0:48:28   
Klarita
Niva gacice B i to samo nocu user posted image Dunjci, ja sam ipak za to da pogleda Savu jos neko, da cujes jos koje misljenje a, opet user posted image maaaaa, draga, proci ce sve dok trepnes...evo kad bese sve sa K, a devojka velika, vec se i zaljubilauser posted image Ima Savo da nam juri devojke po Bg-u i pevusi pesme o Bosancu user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Pavlikovi remenčići za kukove
3.9.2014 0:53:17   
dunja RR
Hvala dušo moja user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Pavlikovi remenčići za kukove
3.9.2014 0:57:04   
dunja RR
Mislila sam da odemo privatno kod Brdara u Bel medic, on je vrh u dečijoj ortopediji, i ne bi mi bilo žao dati 120 eura (tolikosu pregled i UZ), ali sam čula da se i on pokvario, posato drzak ..
Nas u Tiršovij vodi Bojan Bukva, mlađi doktor, fin je koliko mu onaj haos i gužva dozvoljavaju, dopada mi se za sada ..
Stupila sam u kontakt sa jednom divnom devojkom čiji je mališa takođe nosio Pavlika i lečio se kod Bukve, ona me ohrabrila i rekla da je doktor ok i da ne lutam dalje. Njen mališa je hvala Bogu super sada.
Videću kako ćemo proći na kontroli za dve nedelje, pa da vidim da li tražim još neko mišljenje ..

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Pavlikovi remenčići za kukove
13.9.2014 0:30:38   
dunja RR
Moje dete se naviklo, i opet je smeško veseli :)
Kontrola sa UZ nam je sledeće nedelje, saznaćemo koliko još nosimo kaiševe.

user posted image



< Poruku je uredio dunja RR -- 13.9.2014 0:31:11 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Doroty)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Pavlikovi remenčići za kukove
13.9.2014 0:36:41   
Klarita
Dusa nasa lepa, smesko nego sta i ceo zivot da mu osmeh ne silazi s lica, eto narednih 100 godina user posted image Javices nam rezultate, ali ne sumnjam da je mnogo bolje nego sto je bilo. Ljubni ga od teta Klarite user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Pavlikovi remenčići za kukove
13.9.2014 0:37:56   
17 joka
Dunjice, ma ja sam sigurna da ce se to brzo zavrsiti user posted image

_____________________________

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Pavlikovi remenčići za kukove
13.9.2014 0:38:29   
dunja RR
Hvala Klari, ljubac od nas za tebe i tvoje medenjake user posted image user posted image
P.S. javljam rezultate.

< Poruku je uredio dunja RR -- 13.9.2014 0:39:08 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Pavlikovi remenčići za kukove
13.9.2014 0:39:47   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: 17 joka

Dunjice, ma ja sam sigurna da ce se to brzo zavrsiti user posted image


Nadamo se Jokče, ali koliko god da treba, izguraćemo user posted image user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here