|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ginipral, Partusisten
11.4.2012 19:05:09   
Maslacak15

Koliko ja mogu da vidim ginipral se daje na zapadu samo u bolnickom setingu uz strogu kontrolu sto je i logicno; sprecava prevremeni porodjaj. Radi se o ozbiljnoj supstanici i po meni samo konkretne indikacije pravdaju njegovu upotrebu. Ne mislim da se radi o politici na zapadu nego o prostoj logici.Ovde se od 16. te nedelje radi redovna tokografija pre svakoog pregleda i prati aktivnost materice. Nema kontrakcija-nema lekova. Bolovi u trudnoci mogu da se javljaju i iz potpuno benignih razloga. Ja sam imala izrazito prisutne bolove istezanja materice sve vreme, tako mi je objasnjeno s obzirom da kontrakcije nikad nisu detektovane, bas ni malo. Materica je organ koji promeni zapreminu x puta tokom trodnoce, okruzena je ligamentima i normalno je kod nekih zena da se javljaju bolovi. Imala sam skolsku trudnocu, bez ikakvih komplikacija i nikad nikom nije palo na pamet da prepise ni utrogestan niti bilo sta drugo. A zasto doktori pune trudnice lekovima to oni treba da znaju. Sigurno ima i opravdanih situacija. Ne sumnjam u namera doktore u Srbijii ali sam sigurna da se na zapadu takodje praktikuje korektna medicina a ne bavi politikom.

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 326
11.4.2012 19:20:59   
Sanchy
Soni je pisala i dalje pise o situaciji u Norveskoj na primer gde je krvarila dva meseca uz jednu do dve posete lekaru uz konstataciju da ako ce se odrzati trudnoca odrzace se,nista od lekova nije dobila i ako je upotreba progesterona opravdana u prvom trimestru jer posteljica nije jos uvek u punoj meri preuzela svoju ulogu....pri to ni bolovanje nije dobila....ja iz svega toga mogu samo da zakljucim da je tamo negde preko postupanje sa trudnicama previse opusteno....daleko od toga da je ovde sjajno ali kada imas dobrog dr nista nije prepusteno slucaju....da li je i u kojim situacijama ginipral opravdan ne znam zaista ,ono sto znam jeste da ja od kada ga pijem nemam jake bolove koje sam imala dakle za mene je on lek koji mi je s pravom prepisan....

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 327
11.4.2012 19:28:49   
Olga75
ja nisam imala bolne kontrakcije ali sam se otvarala i ordiniran ni je ginipral i verapamil , uzimala sam ga na tri sata ali sam se i dalje otvarala , zavrsila na tokolizi i prevremeno porodila
poena je : ko zna koliko bih se ranije porodila da ginipral nije ublazio kontrakcije
osnovno je verovati svom lekaru
jer ako mu ne verujes nista te ne moze ubediti da on zna sta radi
a google lekar je ipak samo skup simptoma koje covek mozda i nema user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 328
11.4.2012 19:32:31   
Maslacak15
Dali se Soni nesto desilo? Hvala bogu nije, ima normalnu trudnocu...Znaci nema mesta, reci da su ista pogresili. Nije ona jedina, znam ja ovde trenutno u Nemackoj rodjaka mog supruga, imala je lagana krvarenja tokom osme devete i desete nedelje. Nista osim nedelju dana mirovanja dobila nije.... Sa trudnocom je sve u redu. Radi se o tome da nema dokaza empirijskih da progesteron moze ista da spasi, ako trudnoca nije u redu ni u prvom trimestu. Po pravilu, pobacaji su rezultat problema u embriogenezi. I toga se doktori ovde pridrzavaju. Retki su izuzeci zene koje zaista imaju deficit progesterona i njima je neophodna terapija. Tako da niko nije ovde previse opusten i ja garantujem da ni Norveska ni Nemacka nemaju vecu stopu pobacaja od Srbije. U pitanju su razliciti stilovi, ocigledno, nadam se samo da preterana upotreba lekova ne ostavlja posledice po zdravlje majki i dece...

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 329
11.4.2012 19:54:04   
Maslacak15

Slazem se Olga, poenta je -otvarala si se! I da treba slusati lekare, ja samo zelim da pojasnim kako stvari funkcionisu "na zapadu" eto cisto informacije radi, posto su pomenuti ovdasnji lekari. U nemackoj trudnice imaju precizan raspored redovnih pregleda i testova, prvo na cetiri nedelje pa na tri pa na dve i na kraju na svakih nedelju dana u devetom mesecu! Svaki pregled od drugog trimestra ukljucuje tokogram ( kasnije i CTG kad moze da se cuje) kao i manuelni pregled i ultrazvucno merenje grlica. Svako pojavljivanje kontrakcija i ili skracenje grlica ili otvaranje se budno prate i sigurno se prepisuje terapija! I hospitalizacija za svaki grlic ispod 2 cm, ali to je druga tema. I prepisivanje i giniprala i svega sto je potrebno.
To ja uopste ne pokusavam da sporim. Ali ako se pojavi zena poput mene samo na primer ( koja ima sve vreme bolove , nisu jaki ali su neprijanti- posle sam se navikla ) i ona na pregledu ustanovi nula kontrakcija i grlic zatvoren od 3,5 cm i sve izgleda cakum pakum onda nema razloga da reaguje. Onda se kaze- istezanje ligamenata materice-to je normalno. Svako ima svog doktora, ja samo smatram da su interpetacije da neko ovde, na zapadu, prepusta trudnice na milost i nemilost sudbini malo pausalne.

Direktna veza do poruke: 330
11.4.2012 20:09:44   
Zemunka85
Meni su detektovane kontrakcije jos u 16 i skracen grlic na 20mm. Danas sam izasla iz bolnice, sa zakljuckom da postoje INFANTILNE trudnoce {taj izraz je upotrebio, iako ga ne googleam} gde je zeni tesko da iznese prvu trudnocu, a posle je lako, sto tacno objasnjava moj slucaj obzirom da su prva deca, sa mamine str, poslednjih 5generacija, ukljucujuci i mene, rodjena sa 7,8 meseci. Tako da moram mirovati skroz, a za lekice cu videti.

Ja imam skoro stalne bolove i neprijatnosti, kao i bezbolna grcenja. Beba je ok i dosta naprednija, a sta je sa mnom, ko zna.

Slusacu i mirovati pa kako bude. Smanjiti G u naredne 2 nedelje, kako su rekli,pa ukinuti i videcemo.

Jedno pitanje - da bi se na uz vidrla kontrakcija da li ona mora da se desi bas za vreme kada se radi UZ?

HVALA

Direktna veza do poruke: 331
11.4.2012 20:18:59   
Maslacak15
Zemunka,
Kontrakcije se mere pasivno na tzv Tokogramu, sondom na stomaku koja je osetljiva na promene pritiska, tj detektuje grcenja i ispisuje se trag na papiru. Na ultrazvukku je mozda moguce detektovati kontrakciju, ali onda samo tu koja se trenutno desava i nemoguce je izmeriti njenu jacinu. Tokogram se u kasnoj trudnoci radi u sklopu CTGa ( kardio tokografija skracenica), bebini srcani tonovi+ kontrakcije, ali kontrakcije mogu da se mere i pre kao sto sam gore opisala.

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 332
11.4.2012 20:26:19   
Zemunka85
Hvala puno.

Da li to znaci da ja do 'kasne trudnoce' (i sta to podrazumeva¿) necu moci da utvrdim postojanje istih kod mene i jacinu.
Zbunjena sam jer se moji bolovi, ne poklapaju sa opisom KONTRAKCIJE?

Bol je tup i jednolican, bez grcenja - donji stomak.
A grcenja su bezbolna i kao loptica na samo jednom mestu - gornji stomak.

Kontrakcija je vidjena na UZ i kada je rekla EVO JE, ja nista nisam osetila. Mislim da se sve to smiruje, ali mi molim te, reci, kada ce to i oni moci da potvrde. Ja sam oko 19 nedelja. Hvala jos jednom.

Izvinite za OFF! stajem.

Direktna veza do poruke: 333
11.4.2012 20:31:47   
Olga75
evo tema KONTRAKCIJE
a ako u pretrazivac ukucas BH kontrakcije izbacice i tu temu

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 334
11.4.2012 23:26:06   
JAmy
Samo cu ukratko da kazem,zivio ginipral i utrogestan.
Zbog pametovanja mog prethodnog ljekara koji se ugledao na tu zapadnu medicinu,ja sam imala pobacaj prije ove trudnoce.I kada sam drugi put ostala trudna,ja ponovo kod njega sa istim problemima,on mene ponovo ostavlja bez terapije.Srecom sam ga promijenila i uspjela da sacuvam bebu(lezim u bolnici u nasoj zemlji).Soni je samo imala srece i to je to,vjerovatno je to bio neki prolazni hormonski disbalans ili manji hematom.Ja sam inace i pregledana u inostransvu al kod naseg ljekara koji se poistovjetio sa zapadim pomodarima,koji ozloglasavaju tradicionalne ljekove da bi farmaceutska industrija za koju godinu uvalila na trziste skoro isti lijek pod drugim imenom i duplo skuplji.Nevolja nasih ljekara je to sto su cesto nezainteresovani za pacijenta pa trudnicama za bilo koji bol daju ljekove poput giniprala.Ali,kada se utvrde rane kontrakcije,definitivno je opravdan,jednako kao i utrogestan,posebno kod krvarenja u prvom trimestru.Nedostatak progesterona se tesko dijagnostikuje u trudnoci kao i prije nje,pa se ovim lijekom pokriva takva mogucnost,a u sirokoj je primjeni i zbog svog blagodatnog dejstva na sam uterus,i posto je rijec o hormonu koji u trudnoci nema gornju granicu vrijednosti,nema nezeljenih uticaja ni na bebu ni na majku.E sad,ginipral nije bas bezopasan po zdravlje trudnice,ali nije ni toliko fatalan ako se racionalno koristi.Prosto,manje ce mi on ostetiti srce nego da sam ne daj Boze izgubila bebu.To ne bih ponovo prezivjela!Najvise me nervira ta inostrana politika koja nam soli pamet o medicini i principima lijecenja,nakon sto su otrovali nasu zemlju raznim hemijskim bioloskim i radioaktivnim otrovima,sada nam pametuju o prirodi i prironim metodama lijecenja,i sto manje ljekova,itd.Treba svi da razmislimo odakle ovolika neplodnost i problemi u odrzavanju trudnoce kod nas zadnjih nekoliko godina?To je sve doslo iz zemalja koje su ucestvovale u misiji masovnog istrebljanja juznoslovenskog naroda,pa se najezim kad cujem da treba da budemo kao oni,oni bolje znaju od nas.Sa njihovim zenama mogu da se igraju prirode,sa nasim ne niko vise,jer su decenijama izlozene uticajima stetnih agenasa koje su nam ONI ''uvezli'',i nasi organizmi ce sve teze donositi djecu na svijet bez dodatne hemije!
Zemunka,procitaj moj post sa prethodne strane da bi bolje razumjela kontrakcije,nemoj da se plasis da ce da ti bude kao meni,ali da znas,da to sto opisujes to jesu kontrakcije.Kod nekih trudnica se izgube i ne ponove se vise sto ti ja od srca zelim,kod nekih uz terapiju budu blaze ali nikad ne prestanu al nikad ne ugroze trudnocu,a moj primjer je izuzetak a ne pravilo.UZ je 100% pouzdan da dijagnostikuje kontrakcije,ako se pojave u trenutku dok je pregled u toku.Tokograf i ctg nisu nista vise pouzdani osim kada se radi o porodjajnim kontrakcijama imaju prednost zbog prakticnosti primjene.Meni ctg nikad nije detektovao kontrakcije,zato sto ih ja nemam non-stop nego u napadima koji nisu ni tako rijetkiJedino da sam stalno prikljucena na aparate tako bi mogli da imaju tacan uvid kada se javljaju i koje su jacine.
Izvinjavam se zbog skretanja sa temeuser posted image ,nisam odoljela da sve ovo ne napisem...

< Poruku je uredio JAmy -- 11.4.2012 23:46:13 >

"Ako odustanete od pobjede, a da nikada ranije niste pobjedjivali, ostacete ono sto ste i ranije bili- gubitnik. - Skot Pek"

Direktna veza do poruke: 335
12.4.2012 8:48:26   
Zemunka85
Hvsla JAmy puno. Presekla sam - slusam lekara i to je to. Rekla je, obzirom da sam cetvrti dan na oralnoj upotrebi G+V+U, posle 5 dana tokolize - do USKRSA pijem na 3h, pa 10ak dana na 6h i kontrola.

E sad - buni me V! Da li je on obavezan 3*1 ili moze po potrebi?
... kada mi G `ne legne`? Moze li se to piti tako, bukvalno kako se meni cefne? Nekad mi zaista nije potreban, ali su u bolnici rekli uvek 3*1.

Takodje, bolovi su prestali, ali necu prestati sa G. Koliko sam shvatila, on ne sme tako radikalno da se ukine.

Zato sa U nema problema :-). Savet je bio da polako ukinem G+V i ostanem samo na U - koji ne pomaze oko bolova. Meni.
Iako sam se okurazila kako su bolovi prestali, pa pozelela da ga sto pre ukinem, ipak nista od toga. A nadam se da se nece ni vratiti :-). Ja lezim, lezim, lezim.

Pratim terapiju i sve ce to biti dobro ;-). A zelim od srca to svima...

Pooozzzzz

(odgovor članu JAmy)
Direktna veza do poruke: 336
12.4.2012 8:55:10   
Zemunka85
Procitah sad tvoj post. Razumela.
Jos samo nesto - ti uopste nisi pila V tj Bensedin, jer nikada nisi imala nus pojave. A da li on moze nekada da se pije, a nekada ne, u zavisnosti od istih?
Kroz tokolizu si ih primala, naravno. Tako?

Direktna veza do poruke: 337
12.4.2012 10:16:54   
JAmy
Draga,nisam pila ni V ni B,ni uz tablete ni uz tokolizu...Jesam ponekad,mada rijetko imala malo tremora i tahikardije,ali ako sam gladna i to bi trajalo odmah po uzimanju lijeka do 5 min nakon toga,nista vise.Verapamil nije pozeljan kao ni jedan drugi lijek u trudnoci AKO moze da se izbjegne.Ali ako imas probleme slobodno ga uzimaj,ne bi valjalo da ti ginipral bas previse forsira srce.Mislim i da mozes po potrebi da ga pijes,ali to se ipak konsultuj sa dr.Terapija koja ti je data djeluje mi sasvim ok,zna ona sta radi,samo se opusti i slusaj.Mirovanje i polozaj u kom lezis su pored terapije jako bitni,pa nastavi kao sto si pocela,nije lako,ali vrijedi!Zaboravila sam da ti kazem za te bolove koje imas nisko u stomaku da mogu da budu porijeklom od mokracnih kanala,pa ako nisi vec,provjeri urin i urinokulturu,i ako je moguce UZ urinarnog trakta.Taj bol takoodje moze da bude i od pritiska ploda na nervne zavrsetke ako je tako postavljen u materici,zatim tetivni bol,ali moze i da dolazi od kontrakcija,tako da su visestruki razlozi i nemoj to da te opterecuje,nije ni svaki bol kontrakcija.Kontrakcija je to stezanje stomaka,i ako je bezbolno,jer je u tvom stadijumu trudnoce rano da se javljaju ceste te pripremne ili BH kontrakcije.Bolne postaju tek kasnije pa ljekari zbog toga koriste taj sinonim za kontrakcije="bolovi".
I jos da ti kazem,uz ginipral se moze uzimati sumeci magnezijum,on opusta muskulaturu,a ima i umirujuce dejstvo cak i na srce.Sto se utrogestana tice,on djeluje opustajuce na matericu,pa je njegova primjena kod kontrakcija sasvim opravdana cak i nakon treceg mjeseca,jer kao sto sam vec navela,tesko je utvrditi da li progesterona dovoljno ima pa se ukljucuje nasumicno,jer uglavnom nema kontra efekata,a moze i te kako da pomogne.
Vjeruj svojoj bebici,svom ljekaru i svom tijelu,bice sve u redu,ne brini....user posted image user posted image user posted image

"Ako odustanete od pobjede, a da nikada ranije niste pobjedjivali, ostacete ono sto ste i ranije bili- gubitnik. - Skot Pek"

Direktna veza do poruke: 338
12.4.2012 11:31:58   
Zemunka85
Da, da..
Iskreno, nista o svemu ovome nisam znala do prosle srede, kada zaglavih u bolnici. A tamo je situacija sledeca - ima ih 9oro jedan dodje prepodne, drugi popodne, jedan uradi UZ! drugi pregled, jedan te okaci na tokolizu, drugi popodne skine, jedan kaze Utrogestan 3*200 drugi kaze da je max 50 dnevno, jedan pljuje G drugi nema nista protiv i taaakoooo.. Opste rasulo, svako o tebi zna po malo, a nista. Juce sam izasla skroz zbunjena, tako da sam popodne zakazala kod svog privatnika, da mi sve objasni.
Nas u Zemunskoj nisu nista pitali. Verapamil se dobija, po pravilu u tokolizi, a posle za oralno se ne pominje kao nesto sto moze a ne mora.

Sve nalaze sam radila i sve je ok. Posteljica je na zadnjem zidu ali nisko, bebica glavom okrenuta tako da kazu da mi i to malo zadaje bolove, pogotovo sto moja devojcica pici 10ak dana napred :-). Kontrakcije nisu bolne, ni ceste, problem mi je taj jednolicni skoro konstantni tupi bol, nisko.

Ali lezanje, sa strane, rece nacelnik juce, nikako na ledjima i terapija i bice ok ;-)

(odgovor članu JAmy)
Direktna veza do poruke: 339
12.4.2012 18:25:21   
mesak
Ja se bas piam kakve veze imaju kontrakcije sa polozajem tela. Meni je terapija povecana od juce, ne osetim ih kad lezim sa strane, retko kad stojim, ali uvek kad legnem na ledja...user posted image

Direktna veza do poruke: 340
12.4.2012 18:36:29   
Figaro88
Meni su isto rekli u bolnici da lezim na levom boku,na ledjima ne valjda zato sto se pritiska neka vena i dotok kiseonika do bebice je manji,ali nisam sigurna da je 100 % zbog toga,davali su mi gomilu nekih lekova za smirenje pa se nesecam najbolje tog perioda.Slazem se da kod nas vole da daju lekove cak i kada nema potrebe,valjda im je tako lakse.Ja sam imala bolove od pocetka,a terapija ginipralom i verapamilom mi je ukljucena u 26 nedelji zbog kontrakcija,bile su tako bolne da nisam mogla da se pomerim,pricam,i opet smo izgurali do 39 nedelje,iako je moja doktorka pricala da ce biti extra ako izguramo do 36-37 nedelje.

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu mesak)
Direktna veza do poruke: 341
12.4.2012 21:58:47   
Zemunka85
Mesak, meni nacelnik Zemunske pre neki dan rece, nikako na ledja i da je materica misic kao i svaki drugi a da se kada lezimo na ledjima ne opusti. A treba.

LM, ja dans bih kod mog privanika, dogovorile smo se da nastavim sa terapijom.

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 342
12.4.2012 22:04:09   
Ana RR
Poželjno je ležanje na levom boku, zbog bolje prokrvljenosti. Ja sam čitavu trudnoću preležala na levom boku, čini mi se da me i dan danas boli user posted image ali samo tako mi je odgovaralo. Pila sam ginipral, verapamil možda samo par puta, ali bih uvek pre giniprala pojela kockicu čokolade i nisam imala nikakvih tegoba.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

Direktna veza do poruke: 343
12.4.2012 23:44:39   
Sanchy
Slazem se sa Anom...i ja pojedem uvek neki keks ili bilo sta slatko pre giniprala i nikakav problem,verapamil kao sto napisah gore negde,ne pijem...danas sam bila kod dr..i dalje ginipral ali mi je smanjio utrogestan eto..

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 344
13.4.2012 8:37:20   
Zemunka85
Zene, a koliko dugo posle popijenog G ukoliko ne popijem V a ipak imam tahikardiju - da ocekujem da ce proci? Danas cu probati prvi put bez V pa ne znam sta da ocekujem! Koji je signal da ga ipak popijem? Puls preko 100? Ubrzan puls koji se ne smiruje duze od...?

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 345
13.4.2012 12:12:41   
JAmy
To je sve individualno.Obicno negativno dejstvo lijeka se osjeti odmah kada ga popijes(za koji minut) jer se jako brzo resorbuje i u krvi postize maximalnu dozu.
Nema pravila koliko traje,obicno od 5min do 15min,ali rijetko i duze...
Upozorenje koje ces imati od srca je lako za prepoznavanje,osjecaces lupanje u grudima(palpitacije),puls ce ici 110 o/min obicno i vise , pri tom jos moze da se pojavi nagli osjecaj zamora,blaze nesvjestice,preznojavanje i bol u grudnom kosu,no,to su vec ozbiljne indikacije da verapamil ide redovno uz ginipral.
Ako inace patis od tahikardije,nemoj izbjegavati V jer bojim se da ne naneses vecu stetu nego korist...Nije ni bebi svejedno kad se ti ne osjecas dobro i ako njeno srce ne trpi promjene u ritmu zbog giniprala.
I jos nesto,verapamil dosta sporije djeluje od giniprala,tako da ako njega 15-30min prije ne popijes,kada osjetis dejstvo G uglavnom je kasno da ga tada uzmes da zaustavi tahikardiju.
Probaj,ali nemoj da se forsiras,mnoge zene ne mogu bez bensedina i verapamila,pa su rodile zive izdrave bebe bez ikakvih posledica.To sve zavisi od organizma,i ne vrijedi ga tjerati na nesto sto ne moze da podnese.

< Poruku je uredio JAmy -- 13.4.2012 12:14:59 >

Direktna veza do poruke: 346
17.4.2012 12:28:30   
mesak
Da li se vi budite nocu da bi popile lek? Ja sad pijem Partusisten( kazu da je to isto kao i ginipral) ujutru i uvece celu uz bensedin, a ostatak dana na 3 h po pola. Doktorka mi je rekla da ne moram da se budim da bih popila lek. Medjutim, ja bih mogla da spavam po citav dan user posted image i po 10-12 sati, bojim da je to velik razmak između tableta, pa praktikujem da se probudim posle 6 sati, popijem pola tablete user posted image .

(odgovor članu JAmy)
Direktna veza do poruke: 347
17.4.2012 13:01:15   
JAmy
Ja se budim,pijem na 4h mjesecima(samo sam 2 ned uspijevala da ga pijem na 6h).
Dr kao govore da je budjenje nocu stresno pa pogorsava,ali po meni ta teorija i nije bas na mjestu,i ako je istina (to sam iskusila bezbroj puta) da nagli i jaki zvuci poput lupanja vrata i alarma na telefonu,kao i bilo kakav nagli pokret ili dodir,bol u bilo kom dijelu tijela,los san,i drugi stresogeni faktori izazivaju kontrakcije...Znaci,bilo koji provokativni faktor moze da ih pokrene,ukljucujuci i remecenje sna radi lijeka.
Nego,meni je ipak bilo stresnije kad sam i ja tako pokusavala da nocu,bar izmedju 24h i 06h ne popijem lijek,pa oko 4h me probude najstrasnije kontrakcije.I to su me budile kad su pocele da budu bolne,a kako sam patila dok je to bilo bezbolno stezanje pa ujutru kad se probudim stomak ko kamen,pa onda placem cijelo jutro kad shvatim da je beba cijele noci bila u takvoj materici dok sam ja mirno spavala...user posted image
Ja sam jednostavno zavisna od giniprala,sto nadam se da nije sa tobom slucaj.
Ako nemas kontrakcije dok spavas,ne primjecujes da je stomak tvrd kada se slucajno probudis u toku noci,poslusaj ljekara,ali ako ti se bude desavalo kao meni,reci mu to da te posavjetuje sta da radis;
U slucaju da jednom budes morala i nocu da pijes ljekove,bilo bi pozeljno da te ne budi alarm jer taj zvuk zbilja je stresan.Ja sam bila obavezala muza dok sam se lijecila kuci,on bi ostavio tel na vibraciju ispod svog jastuka,a posto ja imam bolji san od njega,ja taj vibrirajuci alrm ne bih cula,onda mi on donese vodu i lijek,polako me probudi,i ja u poluspavajucem stanju popijem,i nastavim da spavam...
Poenta je bila u tome da sam bila psihicki rasterecenja,jer je on brinuo o mojoj terapiji.E kad sam dosla u bolnicu,opsjetila sam zestoko taj stres oko terapijeuser posted image
Boze,koliko sam opterecena,cesto mi se desi da jos nedovoljno probudjena umislim da sam uzela lijek pa ga izostavim,ili da popijem duplo jer tvrdim da sam zaboravila user posted image

(odgovor članu mesak)
Direktna veza do poruke: 348
17.4.2012 13:27:53   
mesak
Hvala ti na odgovoru! Meni nije stresno to budjenj na 6 sati, jer mi se i muz tada budi zbog posla pa sam i od ranije na to navikla, posle nastavim da spavam. Pomislila sam samo da sa tim razmacima uzimam previse tableta user posted image Nadam se da ce ti se kontrakcije uskoro smiriti. I ja sam plakala danima kada osetim kontrakcije i pored terapije, pomislila sam da od te kolicine stresa i ne mogu da se smire, pokusla da se iskontrolisem, opustim i smanjile su se. Mada ja sam ih najcesce imala kada legnem na leđa, što sad apsolutno izbegavam, lezim samo sa strane i to pretežno na levom boku, kukovi su mi utrnuli, ali sve za bebuuser posted image

(odgovor članu JAmy)
Direktna veza do poruke: 349
17.4.2012 13:30:55   
mesak
A da, i meni se dasava da ne znam kad sam sta popila, utrogestan, Mg, bensedin, vitamini.... jos dodatna rasejanost izazvana hormonima user posted image zato sam pocela da pisem kad pijem partusisten user posted image

(odgovor članu mesak)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
VIDEO: Beba spava u vodenjaku, doktori je ...
Neverovatan video bebe rođene u plodovoj vrećici, dok je lekari bude pre dolaska na svet.

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here