|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergije na hranu
28.6.2011 23:34:10   
choopa choops
Mi sumnjamo da je L alergicna na citruse. user posted image Jos od malena se desavalo da recimo ako bi pojela mandarinu, narandzu dobila bi bas gadan pelenski osip i trebalo nam je po nekoliko dana da ga saniramo. Kasnije bi se to desavalo i ako bi pila nekakav sok i slicno. Naravno uvijek je bilo u igri nekoliko faktora, pa nismo bili sigurni da je to bas to. Sad kad je skinula pelenu, sigurna sam da nije do pelene (s obzirom da je ona imala gadne osipe i od Pampers pelena i maramica), a neki dan je pojela sladoled od narandze i sve joj se zacrvenilo, ima i nekoliko tackica
.
E sad, nosila sam papire za upis u vrtic i pitali me da li mi je dijete alergicno na nesto, ja rekla da nije...i tek kad sam kuci dosla razmisljam koja sam budala. Oni to i pitaju da bi znali sta da izbjegavaju.

Nego, da bih ja sad bila sigurna da je ona 100% alergicna na narandzu sta treba da radim? Zna li neko? Kakvi se testovi rade i kakav je postupak? user posted image


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 126
   RE: Alergije na hranu
29.6.2011 10:37:27   
Anoniman
trazi uput za alergologa. Nisam kod kuce i ne znam dal na spisku namirnica za nutritivne alergene iz krvi ima nesto od citrusa, al garant ima. Ne znam ni dal bockaju na to jer dotle jos nismo stigli. Ali alergolog ce znati sta ti je ciniti.
Drugaricina mala se isto osipa na sokove, i drugarica joj ne daje. Osipa u smislu osipa pod pelenom. Drugarica je zakljucila da je probl u nekom od vestacih zasladjivaca, pravi joj prirodne sokove i sve je ok. No, mala odbija slatko, tako da sumnjaju i da je mozda kandida, jer se ona valjda doodatno razvija u kiseloj sredini, sto bi se moglo povezati sa citrusima. Mozda bi mogla i stolicu da odneses na analizu.

(odgovor članu choopa choops)
  Direktna veza do poruke: 127
   RE: Alergije na hranu
30.10.2011 12:24:12   
Capa
Kako da razlikujem reakcju kože na znoj ili vetar od alergije ?

Kaća ima neke sitne tačkice po licu par dana, ali joj je inače jako osetljiva koža, imala je i ranije reakcije na mnoge stvari, u smislu toga da se zacrveni, "utufnasti" i sl. ako je hladno, nakon sisanja, od znoja i slično...
Ali, pre dva dana je jela tikvicu, pa rekoh da nije od toga user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 128
   RE: Alergije na hranu
30.12.2011 22:23:46   
gaga19
ej cao,da li neko moze da mi pomogne e ovako:moj sin ima 5.5 meseci i dans sam probala da mu dam krevlje mleko(kravicu) razblazenu sa vodom,naravno svidelo mu se i sve je pojeo,to je bilo danas u 12h,medjutim veceras oko 19h samo odjednom je dobio fleke po licu,uzasno crvenilo,ali samo po licu i to je nastalo u par sekundi.ja sam se naravno uspanicila i odveli smo ga u tirsovu,a dr.kaze,pa ne znam sta jeuser posted image ...ja pitam da li je od mleka,a on pa ne znam moguce jeuser posted image ,probajte opet pa cekajte reakciju..........i tako da ne znam sta mu je bilo,a ocito ni doktor.a ako je neko imao slicnu situaciju da mi pomogne i idgovoriuser posted image

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 129
   RE: Alergije na hranu
3.1.2012 20:14:06   
Yula
Mnogo se iznerviram kada procitam ovako nesto. Daj reci mi otkud ti ideja da detetu od 5.5 meseci dajes kravlje mleko?


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu gaga19)
Direktna veza do poruke: 130
   RE: Alergije na hranu
4.1.2012 21:06:42   
jovicaa
gaga19, probaj opet da mu das kravlje mleko, ali u maloj kolicini i ujutro, pa ako bude reakcije opet kod doktora


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 131
   RE: Alergije na hranu
4.1.2012 22:29:37   
madre
ja mislim da je bogdan alergican na paradajzuser posted image svaki put kad ga okusi u bilo kom obliku izadju mu crvene tackice oko usta i po obrazima! nisam sigurna, videcemo jos... a bas ga voli.

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 132
   RE: Alergije na hranu
5.1.2012 13:12:35   
Snelle
IZVORNA PORUKA: Yula

Mnogo se iznerviram kada procitam ovako nesto. Daj reci mi otkud ti ideja da detetu od 5.5 meseci dajes kravlje mleko?



Ovo baš i ja htedoh da pitam. I ne mogu da verujem da te lekar nije isto to pitao. Kuda žuriš sa kravljim mlekom? Znaš li koliko je ono jako? Moj savet ti je da batališ kravlje i da se vratiš na formulu.
Madre, sigurno znaš da paradajz spada u grupu alergenih namirnica, tako da je vrlo moguće da je to u pitanju. Opet, može da se desi da za par meseci izadje iz alergije, i da može normalno da ga jede, naravno, ako je stvarno paradajz problem. Ja Lani još nisam davala svež paradajz, samo kuvani.


< Poruku je uredio Snelle -- 5.1.2012 13:15:29 >

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 133
   RE: Alergije na hranu
5.1.2012 14:04:47   
gaga19
a ideju mi je dala nasa dr.,jer nece da pije vise adaptirano,dajem mu novalak,ako popije i 60ml to je maximum,a stalno je gladan...a mislim da to nema veze koliko je on star,ako je alerg.na mleko bice i sa godinu dana isto tako!!!! mislim da se malo preteruje sto se tice kravljeg mleka,kako je ranije bilo zdravo i davalo se deci,a sad vise nije??' ja sam odrasla na tom mleku,a verujem i mnogiuser posted image .....al ok,naravno da necu da rizikujem,dajem mu i dalje novalak i kasice

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 134
   RE: Alergije na hranu
5.1.2012 16:26:42   
bojkica
Nista neobicno od nasih lekara-pedijatara,cula sam od vise njih da preporucuju kravlje mleko pa jos i ono razblazeno 2/3,sto sam jos ja ucila iz pedijatrije pre........godina!A u inostranstvu se daju samo adaptirane formule-napreduju ljudi.Mi znamo za poparu,pasulj.Pre nekoliko dana vidim bebu 8-9 meseci jede krem bananicu-mama sva zadovoljna,verovatno misli da je puna vitamina!
Ali opet se razbesnim kad vidim da moje ima alergiju-a vodim se kuvarima i brinem o ishrani,user posted image

(odgovor članu gaga19)
Direktna veza do poruke: 135
   RE: Alergije na hranu
5.1.2012 19:33:44   
Snelle
IZVORNA PORUKA: gaga19

a mislim da to nema veze koliko je on star,ako je alerg.na mleko bice i sa godinu dana isto tako!!!!


Naravno da je bitno koliko je star. I nije uopšte poenta da li je alergičan ili ne, već je poenta u tome da kravlje mleko izaziva anemiju kod tako male dece. Pitaj svog pedijatra za to, baš tog što te savetovao da uvedeš kravlje mleko, živo me interesuje šta će ti reći. I nemoj da misliš da sam svađalački nastrojena, jer ti verovatno tako izgleda, sve ti govorim iz dobre namere - čuvaj zdravlje svog deteta!

(odgovor članu gaga19)
Direktna veza do poruke: 136
   RE: Alergije na hranu
5.1.2012 19:42:25   
Verus
gaga: bila su i deca ranije alergicna na mleko ili bar netolerantna-ali jbg bilo ih je po 8, 10, pa mama nije stigla bas da trci svaki put kad vriste od bolova u crevima.  Istina je da nekom detetu mozes dati KM sa 4 meseca i nece mu nista biti: ili ce vristati dan i noc a mama ce misliti da su to "samo grcevi" jer je to normalno.  Druga deca, kao moja cerka, ce krvariti u crevima cak od KM koje je dobila preko mog mleka tj. preko moje ishrane.  SVe je to individualno, ali ako sumnja postoji treba postupiti pravilno i onako kako je najbolje za dete. 

Neka deca su anemicna na kravljem mleku ne samo zbog lose apsorpcije gvozdja, nego i zasto sto mogu imati tzv 'mikrokrvarenja' u crevima-i gube krv preko stolice a da se to ne opazi.  Jeste to malo, ali tokom duzih meseci se nakupi, bebe su ipak male...

(odgovor članu gaga19)
Direktna veza do poruke: 137
   RE: Alergije na hranu
5.1.2012 22:35:23   
gaga19
pa da znas da si uplasila kako si krenula na meneuser posted image ,ma salim se,nema veze,zato i pisem ne bi li mi neko pomogao i posavetovaouser posted image ,jer ocigledno na doktore ne mogu da racunam i vise nisam znala koga da pitam,jer svako prica drugu pricu i ovako sam zbunjena,jos kad slusam bake,tetke,ujne,kume i td...znate vec kako to ide,svi sve znaju najbolje

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 138
   RE: Alergije na hranu
6.1.2012 11:10:29   
Yula
Meni je zao sto sam zvucala malo nervozno, ali toliko se iznerviram jer mi je zao beba. Ja znam da si ti zvom detetu zelela sve najbolje, ali ako imas vremena sedi i pokusaj da iscitas ovu temu i sve ce ti se kasti samo sto ovako reagujemo.

http://www.ringeraja.rs/forum/Alergija_na_mlecne_proteine/m_17988/tm.htm

Nekada se jednostavno smatralo da je sasvim normalno da se bebe do godinu dana osipaju, da imaju crvene obraze, da placu, i mnoge majke su saznavale da su im deca alergicna tek kada stanje postane hronicno i zabrinjavajuce.
Mnogi govore: " I mi smo jeli to i to, pa sta nam fali, svi zmo zivii zdravi." Pa, ne bih bas rekla da je to istina, mislim na to da smo svi zdravi, cak naprotiv! Pogledajte koliko samo naroda kod nas oboleva sto od raznih tumora, sto od raznoraznih drugih bolesti koje su sve uglavnom posledica lose ishrane. I to jednostavno nema nikakve veze sa bombardovanjem, kako se kod nas pokusava predstaviti, narod je kod nas masovno poceo da oboleva mnogo pre bombardovanja. Ne kazem, naravno da se to desava jer su kao mali pili kravlje mleko, ali nije zgoreg povesti racuna i bebe ne kljukati hranom koja nije za njih. Ovo su neka druga vremena, sve je zagadjeno i sadasnja hrana nije kao ona od pre 50-60 godina. I zato, mame, roditelji, pamet u glavu.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu gaga19)
Direktna veza do poruke: 139
   RE: Alergije na hranu
13.1.2012 19:53:02   
gaga19
jos nesto, zaboravila sam da kazem da taj dan kad se osuo dala sam mu i kasicu koja izmedju ostalog sadrzi i ananas,da nije od toga???user posted image jer tek pre neki dan u apoteci sam cula da ne sme beba da jede ananas,mada na kasicama pise od 4meseca ,to su hippove kasice??!!

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 140
   RE: Alergije na hranu
2.2.2012 14:04:39   
olga!!
Primetila sam da mi se beba od osam i po meseci zacrveni u obrazima svaki put kada pojede zumance, doduse nisam ga mnogo ni davala. Prvi put sam dala kada je imala 7 i po meseci, 1/8 i nije bilo nikakve reakcije. 1/8 sam davala nedelju dana, svaki drugi dan i sve je bilo ok. Medjutim, prvi put kada sam joj dala 1/4 ona se posle jedno sat, dva zarumenela u obrascicima i sutradan nije bilo nicega. Posle dva dana ista reakcija pa sam prestala da dajem zumance dve nedelje. Kada je juce pojela zumance opet isto. Da li je neko imao slicno iskustvo i da li bi trebalo da odradim neki alergo test da to proverim? Inace, ona je super, raspolozena i vesela. Unapred hvala!

(odgovor članu gaga19)
Direktna veza do poruke: 141
   RE: Alergije na hranu
2.2.2012 15:09:20   
Anoniman
Koliko ja znam, a to ne mora biti tačno, alergija na jaja se najčešće javlja na belance. 

(odgovor članu olga!!)
  Direktna veza do poruke: 142
   RE: Alergije na hranu
2.2.2012 16:11:31   
branki*
da,uglavnom je belance to sto pravi problem,ali moze i zum.odnosno celo jaje.nemoj joj davati jedno mesec dana,pa opet postepeno uvedi,pa prati.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 143
   RE: Alergije na hranu
2.2.2012 21:05:43   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Koliko ja znam, a to ne mora biti tačno, alergija na jaja se najčešće javlja na belance. 


Najcesce, ali se takodje javlja i na zumance. Mom Lakiju je alergotest pokazao alergiju i na jedno i na drugo. A citala sam ovde na rr mnogo kometara mama cije su bebe reagovale bas na zumance i to isto nije bilo problema u pocetku, kada su davale 1/8 ili 1/4, ali pola i celo je bio problem. Bebe obicno povrate sat-dva posle konzumiranja zumanceta, ali verujem da je i ovo crvenilo signal da detetu smeta. Ja bih svakako odvela dete na alergotest, ali takodje bih otisla kod alergologa po savet. Do daljnjeg bih izbegavala zumance i jaja uopste. Alergije na jaja znaju da budu veoma burne, zato oprez.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 144
   RE: Alergije na hranu
10.5.2012 10:12:22   
tijatija
Juce sam dala detetu kasicu od jabuke, i neznam koji me djavo terao otvorih drugu teglicu koja je jabuka - sipak i dam joj jednu kasikicu cisto da proba.Hippo kasica 4+ mm mi je kupio, znaci nemogu da verujem da sam joj dala znaci tacno crkoh od nervoze, sva se osula 100% od njega cela ledja, lice i malo na ruke, dali je iko na ovom svetu ( sem mene ) davao tu kasicu.... ja verujem da nije... user posted image
Od danas pa do godine ce mleko piti samo sve idem po propisima sa ovim detetom , dok nisam bas toliko vodila racuna sa prvo dvoje , sve dok nisam pocela da citam i istrazujem user posted image znaci slobodno opalite paljbu po meni, ocajna sam, tek popodne kod dr. treba izdrzati do tad...

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 145
   RE: Alergije na hranu
10.5.2012 10:39:50   
Snelle
tijatija, a što bi neko osuo paljbu na tebe? Nisi ti ništa loše uradila. Nikad nisam čula niti videla da u neku kašicu stavljaju šipak user posted image  Jesi li joj davala ranije jabuku, da nije ona problem? user posted image

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 146
   RE: Alergije na hranu
10.5.2012 11:46:47   
tijatija
To je hippova kasica jabuka sipak 4+.Sad sam od dr. nije od toga, kaze da je od znoja, dala mi je terapiju uh.... malo mi laknulo...

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 147
   RE: Alergije na hranu
10.5.2012 12:00:03   
Anoniman
Terapiju za znoj? Kakvu terapiju?

(odgovor članu tijatija)
  Direktna veza do poruke: 148
   RE: Alergije na hranu
10.5.2012 12:04:41   
tijatija
Ne za znoj terapiju, nisam se dobro izrazila, od znoja se osula dobili smo mast da se mazemo synopen, za 3-5 dana treba da ude bolje ako ne da se opet javimo.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 149
   RE: Alergije na hranu
10.5.2012 12:04:51   
minavb

IZVORNA PORUKA: tijatija
dali je iko na ovom svetu ( sem mene ) davao tu kasicu.... ja verujem da nije... user posted image


JA davala mnogo puta, predivna je. Prošle nedelje se osuo od znoja, sad ga ujutru talkiramo.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Gde grešimo kada stavljamo u krevet bebu k...
Da li se i vama dešava da kada poželite da spustite bebu koja je zaspala na rukama, odmah se probudi? Onda verovatno i v...
Kako ostati normalan kada vaša beba ne žel...
Vaša beba već danima plače i nervozna je, a vi pucate po šavovima. Evo kako da ostanete pri zdravoj pameti kada vaša beb...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here