|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedel...
17.11.2013 18:03:12   
dunja RR
Torbi user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 151
18.11.2013 9:28:27   
boba24
Dunja,iste smo user posted image user posted image i meni je na Vidovdan,xexe. user posted image user posted image za malo srculenceeee!!! Ja sam bila na uz 8 novembra,i tad mi je rekao da postoji srcana akcija,ali mi nije pustao,jedva nas je uslikao,nije im nesto valjao uz,sad idem 2 decembra,pa valjda ce nam tada pustiti.

Deca su sidro koje majka drži vezane za život.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 152
18.11.2013 9:48:13   
degu
Dobro jutro drugarice user posted image
Danas sam dobro, ne curi više ništa i neka tako i ostane user posted image
Bobo baš šteta što ti nisu pustili srce, to je baš osećaj da se istopiš user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu boba24)
Direktna veza do poruke: 153
18.11.2013 12:01:02   
buba m
Trudnice user posted image
Degu samo odmaraj i uživaj!
Mislim da je videti srculence svog deteta i čuti ga po prvi put najlepši trenutak u životu. Ja sam bila toliko srećna. Mislim da se taj osećaj ne može opisati.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 154
18.11.2013 12:45:23   
Lepterija
Ej zenske, nije me bilo 3 dana, 3 stresna, najstresnija. Prokrvarila sam u subotu ujutru. Otisla bez ikakvih bolova u WC i obrizala tamno smedju do crnu krv, 5h ujutru, nisam znala sta cu od sebe. Cekala da prodje koji sat pa pozvala doktorku, ona mi rekla da ne putujem do nje 40km vec da lezim i primila sam 4 injekcije odjednom, dicinon, zaustavlja krvarenje i trenutno je deficitaran, vitamin c, vitamin k i progesteron depo. Krvarenje je u toku dana prestajalo, juce samo par tragova u belom pranju i konacno docekah jutros da odem na ultrazvuk. Moje bebane super, muz ih vidio, mahale mu rucicama, a ja nista ne razaznajem. Sutra imam punih 10 nedelja, jedna beba 30, a druga 33mm. Doktorka kaze da sam najverovatnije prokrvarila od naglog sirenja materice i grlica i da nemam nista zabrinjavajuce. Tako, Bogu hvala, dobro se zavrsilo.
Degu, dok se krvari tamno, to je ok, pogotovo nemoj da te brine hematom. Moja sestra ga je imala 8 nedelja i krvarila 8 nedelja, nekad vise, nekad manje, ulozak je nosila i treba da se lezi sto duze kad krvari hematom. Znam iz njenog iskustva, njoj je bio u takvom polozaju da ga doktori u pocetku nisu mogli videti, pa mislili da ce svaki cas spontani. Medjutim, kad se ispostavi da je hematom, to je za utehu jedan od bezbednijih razloga krvarenja. Samo slusaj doktore. Srecno svima.

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 155
18.11.2013 16:24:45   
dunja RR
Uf Leperija, dobro je da je sve ok !

Ja nisam stala danas, od jutros rano je baš bilo puno posla, posle sam išla do poreske da predam neki zahtev za firmu, i još nešto da proverim, a nakon toga sam išla do laba da vadim D dimer (uglavnom sve pešaka, sigurno sam prešla minimum 4-5 km). Evo, tek sada stigoh kući. Dok sam stajala u poreskoj, baš me seckao stomak, jedva čekam da stavim utrogestan i da legnem.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Lepterija)
Direktna veza do poruke: 156
18.11.2013 16:40:24   
little_one
Lepterija bitno da je sve u redu, sad se pazi.

Dunja, zeno, mozes li ti malo da se primiris? Doduse znala sam i ja prehodati u prvom tromjesecju fine kilometraze sa Andreom, ali opet pazi se sada malo...jel nema niko umjesto tebe da zavrsi te neke stvari???

I daj nam tikeeeeeer, ti si nam najpopularnija trudnica ovdje i hocemo da te pratimo u dan! user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 157
18.11.2013 16:48:54   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: little_one

Dunja, zeno, mozes li ti malo da se primiris? Doduse znala sam i ja prehodati u prvom tromjesecju fine kilometraze sa Andreom, ali opet pazi se sada malo...jel nema niko umjesto tebe da zavrsi te neke stvari???

I daj nam tikeeeeeer, ti si nam najpopularnija trudnica ovdje i hocemo da te pratimo u dan! user posted image

user posted image user posted image
Hoću tiker, još malooo samo ..

A za posao, još nema niko, ja sam odgovorno lice u firmi, pa sam ovo morala i mogla samo ja, tako da ..šta ću ..a prevoz izbegavam koliko mogu (sve vrste, a najviše se iscimam u taksiju i tramvaju, pa sam to batalila, taksi u špicu, gori od tramvaja, odmah mi se povraća i stomak boli), po savetu doktorke, zbog hematoma. kaže da šetnja ne može da škodi ..

< Poruku je uredio dunja RR -- 18.11.2013 16:53:10 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 158
18.11.2013 18:26:50   
degu
Joj Lepterija, baš si se namučila i verujem prestravila al hvala Bogu da je sve u redu.
I meni je bilo muka dok sam radila, baš mi je ujutru bilo muka, pa prevoz, pa mirisi i to što za doručak nisam mogla ništa da jedem. Od kad sam na bolovanju nije mi ni muka, tj od kad je potvrđena trudnoća svi simptomi su nestali user posted image
LO gledaš tiker od bobe i pratiš Dunju user posted image I mene je boleo stomak kad se preforsiram, sad je mnogo bolje, s vremena na vreme me zabole samo krsta, a grudi bole od ovulacije. Kakve vi simptomčiće imate?

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 159
18.11.2013 20:14:47   
dunja RR

Degu, ja sada imam povremeno žiganja, ali ne uvek. Boli me stomak kada šetam. Grudi se me boluckale do juče puno, sada malo manje, ali su i dalje ogromne user posted image . Čak mi je mlekce pre neki dan krenulo, tj ona skramica, kao strvdnuto mleko.

Mučnina da, ali ne povraća mi se. Vrti mi se često u glavi, ali je pritisak školski dobar, kao i uvek.
Muka mi je od mm dezedoransa user posted image , onda od onih osveživača vazduha kada se vozim sa klijentima (i zato izbegavam kola), i od neke hrane.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 160
18.11.2013 21:25:58   
degu
E dobro je user posted image i mm se danas obrijao, ja ga njuškam reko šta je ovo, ne osetim ništa. Kaže pa nisam stavio ništa jer ti smeta, mukica moja user posted image čulo mirisa mi je životinjsko, mada sam već navikla na to. U početku mi je zbog mirisa bilo muka, sad sam ok. Stomak me žiga sad sa strane, kao da su jajnici i levo i desno, više desno gde je bila ovulacija, al sve u svemu osećam se normalno user posted image
Uspori malo Dunja, bar do kraja prvog tromesečja pa onda piči. Jel paziš na ishranu i dalje? Mene muče razne pite, pancerote, pice, palačinke i sve ostale gluposti koje mi padaju na pamet ali se i dalje odupirem.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 161
18.11.2013 21:57:00   
New Mom
Prvaci, vec ste citale da je dosta nas imalo krvarenje i bilo je sve OK kasnije. Slusajte savete dr i usporite tempo. Grlim vas!

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 162
18.11.2013 22:08:41   
degu
Ja sam maximalno usporila, već se pitam i jel to dobro. Preležim skoro ceo dan. Ujutru samo skuvam ručak i to mi je sva aktivnost, sve mislim ne valja ni toliko ležanje zbog cirkulacije. Sad kad je stalo pomalo i ustanem, sednem al ne idem trenutno nigde.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 163
18.11.2013 22:14:07   
New Mom
Degu, trudnoca ima 40 nedelja, polako, imaces kad da steknes kondiciju.
Ja licno mislim da ovo nije period kad treba da si na bolovanju, da kazem tako, vec se najnormalnine zivi svaki dan. Al treba prepoznati kad telo kaze da treba usporiti.
Krvarenje i bolovi su naravno strasni, al kad minu, polako normalno funkcionisati a ne biti u kavezu straha 9 meseci.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 164
18.11.2013 22:18:25   
degu
Ja sam prestravljena, svesna sam toga al ne mogu drugačije. Samo da prođe ovo prvo tromesečje, pa ću valjda lakše. A moram da budem na bolovanju, svi su mi pisali mirovanje, mada ja radim u poljoprivrednoj apoteci gde je hemija, stočna hrana i svašta nešto, ne treba mi to u trudnoći uopšte.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 165
18.11.2013 22:49:26   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: New Mom

Degu, trudnoca ima 40 nedelja, polako, imaces kad da steknes kondiciju.
Ja licno mislim da ovo nije period kad treba da si na bolovanju, da kazem tako, vec se najnormalnine zivi svaki dan. Al treba prepoznati kad telo kaze da treba usporiti.

Baš tako i ja mislim (naravno ako nema krvarenja). Ja normalno radim sve kao ranije, jedino što se više umaram, pa radim u ratama. Ali stižem sve kao ranije što se posla tiče. Što se kuće tiče, tu sam malo usporila, mm je preuzeo, ali nije on za to user posted image pa nam je kuća u haosu, ali šta ću ..

Međutim, svesna sam da polako neke stvari, što se posla tiče, moram prepustiti drugima, pa to polako sprovodim u delo. Ali radiću i dalje, mislim da bih pukla od dosade da ne radim bar malo, takva sam user posted image A i posao mi je super, pa mogu.

Meni dani toliko brzo prolaze, ne stižem ni da razmišljam koja sam nedelja, kada će UZ .. i to mi je super, jer sam skroz pozitivna, i nema straha. Baš uživam i u trudnoći i u poslu. I nadam se da će sve ostati kako treba, ako Bog da. Mene ležanje goji i deprimira, ne mogu stalno..dovoljno mi je druženje sa utrogestanom tri puta nevno u krevetu user posted image A zbog trombofilija moram što više da se krećem.

< Poruku je uredio dunja RR -- 18.11.2013 22:58:51 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 166
18.11.2013 22:54:03   
Meisje
e kad degu pise ovde sad su mi sve ovce na broju,mogu da se penzionisem na rruser posted image user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 167
18.11.2013 23:07:42   
Jole84
Lepterija bitno da si sada dobro user posted image
Degu,Dunjči ne zabušavajte,bez umaranja,sad budite malo razmažene user posted image user posted image
Kako se osećate moji dragi prvaci?

< Poruku je uredio Jole84 -- 18.11.2013 23:08:09 >

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Meisje)
Direktna veza do poruke: 168
19.11.2013 10:58:35   
degu
Svaka čast Dunja na pozitivi user posted image Ti si stvarno zmaj. A istina je, ja odkad ležim kući samo brojim dane, baš mi sporo prolaze i imam svo vreme ovog sveta za razmišljanje i to ne valja. Pozitivna sam, verujem da će sve biti u redu, samo je strah stalno prisutan i ne da mi da se opustim.
Jolence, Mei user posted image sad sam super, ništa me ne boli, ništa me ne žulja :D čini mi se da počinje pomalo da raste stomak, ne vidi se al mogu da ga opipam :D uveče se naduva pa mogu i da ga vidim, jedva čekam da iskoči.

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 169
19.11.2013 11:33:04   
buba m
društvo pozdrav svima!user posted image
Degu meni je poprilično rano počeostomak da se poznaje, oko 9. nedelje. A pogotovo uveče! valjda i od punog želuca.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 170
19.11.2013 23:46:06   
Jole84
Veverkiću bogami koliko smo duge čekale na taj stomak,nije ni čudo user posted image Ja ga sad kad se sve više vidi,baš ponosno nosim user posted image
Uskoro očekujemo i tvoj u temi user posted image

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 171
20.11.2013 18:17:58   
degu
Buba znači čekam još nedelju dana user posted image sad ga još samo ja vidim. Gde ste prvačići, jel sve spavate kad ništa ne pišete? user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 172
20.11.2013 18:23:45   
Jole84
Kako si veverkiću user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 173
20.11.2013 18:27:32   
degu
Jolence user posted image
dobro sam, danas sam konačno imala malo društva pa manje i vremena za razmišljanje. Sutra idem na kontrolu da vidim kako pasuljčić raste user posted image Kako si ti? Jesi saznala pol, to nisam videla?

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 174
20.11.2013 18:28:46   
Lepterija
Kakvo spavanje, mene kisa inspirisala da pecem mafine. Ajde dpdjite! user posted image
I ja sve provirim ovde, slabo smo nesto aktivne!

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

petrica

Koje ime je najlepse?

Petra (33%)

Milica (43%)

Stefani (24%)

Ukupan broj glasova: 221

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here