|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17
21.12.2017 11:14:00   
Misha i Ljisha
BEsna sam besna i od besa i placem. Ja ne mogu da verujem. Moj dr je zvao koleginicu na genetici i ona mu rece da ce rezultati biti gotovi TEK CETVRTOG JANUARA. user posted image user posted image user posted image user posted image

Kaze problem su NADOLAZECI praznici. Pa picka vam materina 12.12. nije bio jos nijedan praznik osim rodjendana moje MAME! I zasto koji moj govore ljudima da su rezultati gotovi za 7 do 10 dana ako nece biti gotovi 3 NEDELJE.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 551
21.12.2017 11:19:03   
mama krava
Ljišo, nemoj!!!

Razumem te u potpunosti, ali nemoj! I super što će i tada biti...da te utešimuser posted image .

Ja se sećam kad sam radila amnio sa prvim detetom zbog katastrofalnih nalaza dabl testa, da sam čekala 1,5 mesec, jer sam isto radila u decembru, pa su oni spajali praznike i nisu radili do 14.januara??? pa je taj dan apau u četvrtaka, a oni samo sredom daju info o rezultatima...tako daim je mm sve po redu u savtovalištu pi+karao, i opet smo tek 20.januara dobili rfezultat da je SVE OK!!!

Ja sebi ne mogu da oprostim što sam toliko živaca i nerava za tih mesec i kusur dana pojela i bebu u stomaku maltretiarala!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 552
21.12.2017 11:23:10   
Misha i Ljisha
MK ja cu tad biti 26 nedelja trudna. A sta AKO AKO????? Pri tom 5% nije mali procenat da nesto nije ok, kad pitas dr 5% je i te kako veliki rizik da je 5% rizik za amnio niko je ne bi ni radi zene se pitaju jer je rizik 1% a ne 5% To je velika cifra 5 u 100. To je za mene OGROMNA cifra

a da ne pricam da su sa stomatoloskog fakulteta racunali da ce me ove nedelje operisati i da cu imati sve potrebne papire za operaciju umnjaka. Do cetvrtog januara mogu samo da ocekujem jos jednu upalu jos jednu turu ab i jos jednu turu gljivica

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 21.12.2017 11:24:33 >

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 553
21.12.2017 11:27:20   
Sarav
I bre Ljišo, sunce im njihovo!
Mada, možda je i dobar znak to što im treba puno vremena, da nešto nije ok videli bi odmah, bar tako mislim.
Virkam stalno u temu jer čekam da javiš dobre vesti, nadam se najboljem user posted image

Sreća prati hrabre.

Direktna veza do poruke: 554
21.12.2017 11:28:09   
milicicak
Ljiso, bas mi je zao, sve te bez veze strefilo. Aj se lepo isplaci pa razmisljaj pozitivno.
Meni beta danas 232, raste ali traljavo... Ne smem jos uvek da se radujem

Direktna veza do poruke: 555
21.12.2017 11:28:28   
mama krava
LJišo, nemoj!

Sve će biti ok!

Ja sam bila 27 nedelja kad sam saznala rezultate, debilizam! Isto sam tako sebe maltretirala! ako ikako možeš, samo polako i pozitivno!

Direktna veza do poruke: 556
21.12.2017 11:29:54   
mama krava

IZVORNA PORUKA: milicicak

Ljiso, bas mi je zao, sve te bez veze strefilo. Aj se lepo isplaci pa razmisljaj pozitivno.
Meni beta danas 232, raste ali traljavo... Ne smem jos uvek da se radujem

Ajde, ajde...i za tebe važi ovo samo polako i pozitivno! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 557
21.12.2017 11:30:05   
Anck Su Nmaun
Jao Ljiso bas mi je zao. Znam da se oko G sve razvuce. I meni au rezultati kasnili nedelju dana z bog NG.
Znam kako se osecas jer sto kazes sta ako ...a ti vec daleko dogurala. Ne znam sta bih ti rekla sem user posted image

Direktna veza do poruke: 558
21.12.2017 11:38:00   
Misha i Ljisha
Kako da kazem za amnio znas da ces cekati izmedju 3 i 5 nedelja. I cekas. Ali ovo....reci da su rezultati gotovi za 7 do 10 dana....a bice gotovi za 3 nedelje. Pri tom je skoro svaki dan bitan. Nemam reci za njih. Trebali su reci i odnela bih privatno i platila jebene 24000 i znala rezultate u roku od 5 dana.

Dodje mi da odem po uzorak i odnesem ga ipak privatno jer cisto sumnjam da ce sad neko opet hteti da mi radi kordo odnosno da vadi ponovo krv

I to u procentima pricati. Drugarica kaze vece su sanse da nesto krene po zlu posle invazivne metode kao sto su amnio i kordocenteza i onda mi prosipa kako ce sve biti ok, ono procenat zena da je nesto krenulo po zlu manji od 1 Posto a moja beba ima 5% sanseda ipak ima genetisku anomaliju NEEEE ma to je mali procenat. MArs. Pun mi je ocin duplog standarda. Naseg sistema. Nemoci

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 21.12.2017 11:47:05 >

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 559
21.12.2017 11:46:22   
isidora88
Joj ljiso, stvarno ga preterase, zbog svog mira vidi privatno da odneses ako si u mogucnosti. Ovo je stvarno agonijauser posted image
Drzim fige da je ok. Ne mogu da shvatim zasto uzorak nije odmah uzeo da se obradjuje nego ce da stiji uzorak par nedelja i tek onda ce da ga obradjujuuser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

Direktna veza do poruke: 560
21.12.2017 11:56:50   
emicaa
Ljiso virkam ovde stalno zbog tebe.Pa majku im jebem jssu oni normalni.
Jel mozes ti otici po uzorak?Ja da sam na tvom mjestu ne bih cekala ni dan vise.Jer vrijeme prolazi,trudnoca je sve veca

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 561
21.12.2017 12:03:24   
Misha i Ljisha
Cekam da mi se opet javi dr, kaze oticici ce na genetiku licno.Zvao je koleginicu koja je bas moj dr na genetici. Cekam sta radim CEKAM CEKAM

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 562
21.12.2017 12:05:18   
emicaa
pa i ako je sve u redu a ja sigurna da jeste,nije ni ovaj stres kroz koji prolazis mjesec dana dobar za bebu.

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

Direktna veza do poruke: 563
21.12.2017 12:09:42   
Misha i Ljisha
ma stres, bas njih briga za stres. Nisu u stanju DVA uzorka od 12.12. da obrade 10 dana. Znaci samo nas dve smo bile na kordo taj dan, trecu zenicu su takodje poslali kuci da se vrati za nedelju dana. Utorkom i petkom rade kordo, nek je taj petak bilo jos dve zene eto 4 uzorka te nedelje. Pa majku mu njegovu.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 564
21.12.2017 12:14:28   
Duškić
Juri dr ubrzace ti sigurno. Kod nas prokleto i najmanja sitnica koju treba da zavrsis moras da juris vezu i dr , ma bilo kog, pa castis i onda vidi kako moze sve..
Zaista , se potresem kad ovo citam. Drzim fige da sve bude dobro!

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 565
21.12.2017 12:15:19   
IvanaSK RR
Jao, Ljiso, bas mi zao. Nisu normalni. user posted image
Milicicak, zar to nije ok rast bete?

Jer smo tako u mogućnosti!

Direktna veza do poruke: 566
21.12.2017 12:19:55   
mama Jo
Ja prosto ne mogu da verujem, ne znam kakva je situacija u drugim drzavama zaista, ali zar je stvarno moguce da kod nas tsko veciti moraju da zakomplikuju, i da vecito nesto ne moze da bude na vreme...
Pa stvarno, nije u pitanju ne znam ni ja kakv rezultat, nego jedna vrlo ozbiljna analiza covece boziji...
LJisho samo se stavim u tvoju situaciju - ja bih flipnula zaista...
Ali prosto ne mozes da utices, tako da moras pronaci nacin da se smiris... iako znam da to nije nimalo lako...
Znas i sama da ovde svi drzimo fige i da svi jako mislim na tebe i da ti saljem brdo pozitivne energije... 💓

,,Carpe diem"

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 567
21.12.2017 12:22:49   
milicicak
Ljiso, razumem da si besna i treba da budes ali probaj malo da se smiris jer nerviranjem nista ne postizes. Juri dr, zovi koga mozes da ubrzas proceduru. Ja stvarno verujem da je sa bebom sve ok. A sa procentima i verovatnocom je mnogo zaje... jer svi procenti padaju u vodu kada se nesto desi.
Ivana, meni je beta porasla za malo vise od 50% za 48h, sve je to u nekim normalnim vrednostima ali meni djavo ne da mira. Realno necu se smiriti dok ne cujem srce na uz...

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 568
21.12.2017 12:53:31   
Anck Su Nmaun
Milicicak tek sad vidim da i ti imas jednu Taru user posted image
Ne razumem se puno u te bete. Secam se kad sam ostala trudna sa H, nije se odmah videl ana UZ i ja odradim betu..i nista. Nisam imala pojma sta s tim user posted image user posted image niko mi nista nije rekao.
Tek sad preko foruma malo skapirala, al ..sad mi i ne treba user posted image

Ljisooo, cekamo i mi sa tobom! I navijamo da sve bude u redu!!!

Direktna veza do poruke: 569
21.12.2017 12:53:54   
Maraj
Joj ljiso....samo covek da se nervira ...u kakvoj drzavi mi zivimo.... zdravstvo nam je na nuli...da se tako igraju sa rezultatima zato sto su praznici....sramota!!!

Milicicak, kad si ti ono radila betu? Juce ili prekjuce? Ona za 2 dana treba da se duplira. Secam se da si rekla da ti je oko 150, al se ne secam da l si to pisala juce ili prekjuce

Direktna veza do poruke: 570
21.12.2017 13:03:57   
Rosita
Ljiso, nadam se da ce tvoj dr uspeti da to ubrza. Stvarno zalost gde zivimo. Evo slusajte sad ovo: odvedem dete jutros kod pulmologa na kontrolu. Ne moze ni mm stalno da izostaje sa posla. Meni je lakse, uvek mogu. A D smo u proseku 3* nedeljno vodili kod nekog dr. Elem, prosli put dr hitno otisao. I kazu danas u pola 9. Dodjemo dete i ja, stavimo maske i cekali do 10! Dodje dr i nema ordinaciju. Neka im se oprema, sta li. Sam covek je krajnje ok. Tamo, ovamo, kaze hajte za mnom da pregledam dete. I uz stepenice za tuberkulozni deo! Noge mi se odsekose. Doduse, uz stepenice pa u lekarsku sobu. Nije to odeljenje ili vec, ali!!! Stvarno sam prsla. Posle mene dosla jos jedna zena sa detetom u istu tu sobu na kontrolu. Mislim, zna valjda sta radi i znam da se to prenosi direktnim kontaktom, ali neverovatno stvarno. Cekas sto godina i lekar nema gde da te primi.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 571
21.12.2017 13:36:01   
madre
Ljiso, kod tebe jos jedna skrivena kamera, ali ona novogooodisnja! Ne znam sta bih ti rekla, osim da se nadam da ce dr ubrzati stvar...
Mili, na ovom forumu sam se nagledala svakakvih beta, malih a uspešnih i velikih a bezuspesnihuser posted image ali neko opste pravilo je da beta treba bar da se duplira za 48 sati! Zbog tako tih stvari u ovoj trudnoci sam uradila samo jedan test i posle vise od 3 nedelje otisla na UZ, jednostavno znam da ne mogu da uticem, pa sam htela sto manje da se opterecujem oko toga.

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 572
21.12.2017 14:51:19   
Misha i Ljisha
Ne znam sta da kazem. Vrtim po glavi i racunam. 26ta nedelja je 4.januar. Ako nesto ne valja rezultati se salju etivkoj komisiji koja dalje odlucuje. Nece oni odluciti u jednom danu znaci racunam jos dve nedelje nakon toga to je 28. 28 nedelja,beba otprilike bude oko 1kg,ne? Pa strasno. Neko ne moze da sw ispuni kao roditelj a ja se igram Boga. Treba ziveti sa odlukom o abortusu koji je uradjen na vreme a ne ziveti sa odlukom o kasbom abortusu. Ne znam jedino vece zlo je po meni sto je Bil Klinton dozvolio legalan abortus do devetog meseca gde deci prvo spricem izvuku mozak pa onda porode majku. A mjka se odlucila na abortus tako kasno jer ona nije nacisto sa sobom. To osudjem najstrasnije. A evo sta cu ja doziveti??? Slicnu situaciju. Mozda. Znam da je sve mozda,ali realno to moze da se desi kao ishod. Ubicu dete koje ima sanse da prezivi. Vise bi mi bilo fer da se porodim i dam bebu na usvajanje da mu dam sansu.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 573
21.12.2017 14:56:50   
Maslacak15
I ja mislim da beta treba da se bar duplira na 48 sati narocito u pocetku, ali se slazem i sa konstatacijom da je merenje bete generalno samo gubljenje zivaca. Zato sto ima ovoga i onoga i nema nikakve garancije dok se ne vidi bar srcana akcija embriona. Iz tog razlog amoram da se pohvalim da u zivotu nisam uradila betu... Niti sam isla na ultra zvuk pre 6+2. To je znacilo da moram da budem strpljiva sto inace bas i nisam ali tako je najbolje. Ovog puta mi je bilo najteze verovatno, cekala sam zbog odmora duze od 3 nedelje ( na 7+4 je bio skan) narocito posto je prethodna trudnoca zavrsena sa missed ab ali onda bar zna covek na cemu je. Sto bi rekli dza ili bu. Meni je tako lakse.
Ja se ne slazem sa tim trendom "ici kod privatnika". Razumem ga u Srbiji samo zbog pristupacnosti tj nedostupnosti drzavnih ustanova. Svugde u svetu pa i u Srbiji najbolji lekari sa najvise iskustva su uvek na Univerzitetskim klinikama. Ok privantici zbog vremena, za rutinske stvari platis, ima OK praksi ali ako su ozbiljnije stvari u pitanju uvek pravac klinika. Tako ja razmisljam.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 574
21.12.2017 15:06:26   
Anck Su Nmaun
Nisam ni ja za privatnike, za tri trudnoce sam samo jednom otisla i to u prvoj na Expertni UZ jer glupi Double nije bio dobar pa se uplasila a termina za zakazivanje nije bilo.

Ljiso bre nemoj crne misli, ostavi se toga. Mislices o tome Ako dodje vreme za to. Pozitivno majku mu!!!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

24 moćne fotografije ožiljaka od carskog reza
„Sve smo majke - nije važno kako smo donele svoje bebe na svet“.
IMAM 40 i TRUDNA SAM
Šta bi bilo drugačije da sam rodila decu ranije, recimo u dvadesetim? Da li bih imala više energije, da li bi se moje te...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

играонице
пеперутка16

Колико често водите своју децу у играонице?

Click Here