Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 22.12.2017 11:34:27
|
|
|
|
Maraj
|
Pozdrav i od nas. Mi kod mojih. Mene standardno muci stomak i zatvor....
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 22.12.2017 12:06:15
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Javio mi se dr. Kaze ne moze brze...Pa ne znam stvarno. Racunam Bog ti stavlja na ramena ono sto mozes da poneses. Cekam.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 22.12.2017 12:20:24
|
|
|
|
Ana RR
|
Joj užas, Ljišo... ja sam posle misseda jedva izdržala jedan dan, samo sam htela da se to što pre završi. A ti tačno da izludiš.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 22.12.2017 12:26:17
|
|
|
|
Maslacak15
|
a joj Miso, igrnka bez prestanka. Ja sam tako nesto i mislila al ne htedoh da zracim. Ne znam da li su na vreme poceli i sta su radili, izgleda da su vrteli prstima. Ili su nesto zabrljali pa morali ponovo. Ali u principu moraju da odrade protokol takav kakav jeste. Nema tu precica. Ne vidim i da bi skratilo postupak da se pokupis i da ides negde drugo i radis ponovo- opet bi cekala. A uzimanje uzorka i nosenje negde drugo nit bi oni dozvoli, niti bi ti drugi hteli da preuzmu odgovornost za nesto sto nije od pocetka bilo u njihovim rukama. A dobro jel tvoj doktor sad siguran da oni RADE na tome tj da je postupak u toku a ne da probe cekaju da im se neko posveti....? Ja sam od danas kuci, mini raspust do iza nove godine. Sutra putujemo na zapad kod svekijevaca. Decaci su dobri, slazu lego. Jos nisu trazili da gledaju crtace od jutros
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 22.12.2017 12:37:42
|
|
|
|
isidora88
|
Au ljiso pa tacno da odlepis. Ne znam sta da ti kazem, drzi se, proci ce i to i nadamo se da ce posle toga uzivati u trudnoci. Ja pristavila rucak, bebac se nesto budi, valjda ce jos malo odspavati. Treba da krecimo a ne znam od koji para, a mm zapeo sad dok se ne porodim. Uf kako nam fali moja plata. Stalno smo u nekim minusima, kako legne plata tako poklopi to, uzas. Valjda ce drzava isplatiti do kraja godine jos jednj plati jer je ovo haos.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 22.12.2017 12:43:27
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Maslacak poslala sam poruku dr, da li su uopste i poceli da rade momj uzorak, ili su zabrljali ili dodatno proveravaju. Naravno dr mi verovatno nece reci odgovor pogotovo ako je ovo trece. Ali ne vredi ni vojsku da posaljem na njih kad ne moze brze. Dr je rekao da ce mi dati "znak" ukoliko misli da cemo pritiskanjem nesto uspeti. Ocito necemo. I tako sedim skrstenih ruku
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 22.12.2017 13:44:38
|
|
|
|
madre
|
Rekla si da si stupila u kontakt sa zenom koja je isti dan radila kordo... Je l i ona ceka?
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 22.12.2017 14:48:05
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Upravo mi se ona javila. Njoj su rekli danas popodne ce biti rezultati ili najkasnije ponedeljak.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 22.12.2017 14:52:21
|
|
|
|
isidora88
|
Mozes li probati da dobijes info sfa rade sa tvojim uzorkom onda toliko dugo?
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 22.12.2017 15:01:31
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Kazem ti pitala sam dr,a on mi nece reci sigurno. Poznajem ga. Otisao je da insistira za mene ali meni nece reci nista osim kad da ocekujem rezultat. Bilo dobro ili lose bilo da su oni zabrljali ili ne. I postujem ga sto je takav. Ja racunam kod mene rade na vise metastaza ako se opet ispostavila trizomija.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 22.12.2017 15:06:36
|
|
|
|
mama Jo
|
Joj Ljisho.... ali eto vidis cak i toj zeni sto ste isti dan radile nije na vreme gotov rezultat - vas dve ste trebale da dobijete rezultat u utorak, zar ne? Znaci i njoj ce za zakasnjenjem od nedelju dana reci.... Boze sacuvaj, uopste mi to nije jasno... Ljshkic, drzi se... Inace, meni jutros puce vodenjak 😊 Posle sat i po sam bila u Betaniji, ali bez bolova i kontrakcija... dva dr su me pregledali i kazu da jos uvek osete plodove ovojke i vidi se da ima plodove vode... otvorenost za 1-1,5 prst... vratili su me kuci, kazu da je najverovatnije visoko prsnuce vodenjaka, i cim se i dalje osete plodovi ovojci nema mesta infekciji pa bolje da idem kuci; da pratim po ulosku koliko ide vode... Za ovih par sati sto sam kod kuce vrlo malo je na ulosku vode, vrlo malo, ali pomalo je braonkasto tj.svetlo roze malopre kad sam isla u wc... Uglavnom - ima li neko iskustvo sa tim visokim prsnucem? Neki savet dodatni... Dr mi rece da to nista ne mora da znaci- mogu danas/sutra a mogu i za 10 dana da se porodim 🤔
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 22.12.2017 15:12:00
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Mama jo pocelo je hehe... Drzim fige da bude za moj rodjendan 28. Heheh... Jao mama jo njoj ako kazu danas ne kasne. Danas je 10ti dan. Tako da upada u 7 do 10 dana. E sad. Ja znam da to zavisi od brzine rasta celija kao i amnio meni je amnio bila gotova brze nego njoj pa se vodim logikom da postoji "kontstanta rasta celija" koja kod mene treba cak da je veca ako to uopste mogu da poredim. Ali iskreno zbog toga sam ja cak mislila da ce moj rezultat da bude brze gotov odnosno pre njenog. Citala sam danas dosta o etickoj komisiji za prekid trudnoce. Ali nigde nisam nasla koliko dugo traje jos i taj proces.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 22.12.2017 15:16:59
|
|
|
|
smeško
|
Ljisho, razumem te kako se osećaš. I mi smo na rezultat čekali dva meseca u N.Sadu, a suprug ga je lično odneo iz N. fronta da bi brže bio gotov jer su mi radili kasno, u 19. nedelji. Agonija. I ovaj nipt test sada treba da radim u utorak, pa će me i tu hvatati praznici. Držim ti palčeve da sve bude u redu i da ne odlepiš za to vreme. Neko je pominjao braonkasto krvarenje na vešu. To je ok ako je bilo prethodnog krvarenja ili hematoma. To je čišćenje. ne bi smelo da bude sveže krvi.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 22.12.2017 15:27:34
|
|
|
|
Maslacak15
|
Ne bi tu trebalo da bude znacajne razlike u rastu celija Miso, narocito zato sto se radi o uzorcima od fetusa, oni su znaci poredivo stari i sve mu to dodje vrlo vrlo slicno. Tako da je sigurno bio drugi razlog zasto su tvoju amnio zavrsili ranije. Ali stvarno ne mora da znaci da je uzrok sto sada kasne da se bilo sta lose desava. Ja razumem doktora sto nece nista da prica dok rezultati nisu konacni, suvise je veliki ulog, ali ti probaj da ne budes pesimsta. I dalje je jako velika verovatnoca da je sve u redu. Trizomija 17 je uzasno retka pojava pa i kao mozaik. Mama Jo, brzo ce to budi u pripravnosti, kad vec ima roze na papiru ne vidim ja da ces cekati do ljisinog porodjaja. A sto se tice bilo kakvih iscedaka u ranoj trudnoci- idite kod lekara! jeste desava se cesto i da je bezazleno ali po meni svaka situacija je za sebe i ja bih uvek proverila. Za svaki slucaj.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 22.12.2017 15:40:28
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
IZVORNA PORUKA: mama Jo Joj Ljisho.... ali eto vidis cak i toj zeni sto ste isti dan radile nije na vreme gotov rezultat - vas dve ste trebale da dobijete rezultat u utorak, zar ne? Znaci i njoj ce za zakasnjenjem od nedelju dana reci.... Boze sacuvaj, uopste mi to nije jasno... Ljshkic, drzi se... Inace, meni jutros puce vodenjak 😊 Posle sat i po sam bila u Betaniji, ali bez bolova i kontrakcija... dva dr su me pregledali i kazu da jos uvek osete plodove ovojke i vidi se da ima plodove vode... otvorenost za 1-1,5 prst... vratili su me kuci, kazu da je najverovatnije visoko prsnuce vodenjaka, i cim se i dalje osete plodovi ovojci nema mesta infekciji pa bolje da idem kuci; da pratim po ulosku koliko ide vode... Za ovih par sati sto sam kod kuce vrlo malo je na ulosku vode, vrlo malo, ali pomalo je braonkasto tj.svetlo roze malopre kad sam isla u wc... Uglavnom - ima li neko iskustvo sa tim visokim prsnucem? Neki savet dodatni... Dr mi rece da to nista ne mora da znaci- mogu danas/sutra a mogu i za 10 dana da se porodim 🤔 Mama jo, srecno.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 22.12.2017 15:50:04
|
|
|
|
isidora88
|
Mama jo srecno, da bude brzo i bezbolno po mogucnosti Ne znam sto Ljiso ti ne odes tano i zahtevas da ti kazu zasto tvoj uzorak nije gotov kad i toj drugoj zeni, reci da hoces da znas da li ga prosto nisu ni sfavili na obradu ili je nesto lose pa hoce da provere, cisto da ne budes u totalnoj agoniji do posle praznika.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 22.12.2017 15:51:47
|
|
|
|
Maraj
|
Mama jo
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 22.12.2017 16:10:00
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: isidora88 Mama jo srecno, da bude brzo i bezbolno po mogucnosti Ne znam sto Ljiso ti ne odes tano i zahtevas da ti kazu zasto tvoj uzorak nije gotov kad i toj drugoj zeni, reci da hoces da znas da li ga prosto nisu ni sfavili na obradu ili je nesto lose pa hoce da provere, cisto da ne budes u totalnoj agoniji do posle praznika. Sta god da je od ta dva nece mi reci kao sto mi nece reci ni moj dr. Ako mi kazu da su ga tek uzeli da obradjuju mogu da ih tuzim znaci to nikad nece reci takodje ako su usrali nesto usput i td. A nece mi reci sigurno pre zvanicnih rezultata nista o dosadanjim. Tako da ne vredi. Preko telefona me zavlace a onako bih se jos vise iznervirala jer bih jos prelazila put da odem. Poslala sam moje na zurku na ledu i na deda mraza ja sam ostala kuci. Mm je pokusao da me nagovori da idem ali nisam bas za druzenje.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 22.12.2017 16:51:51
|
|
|
|
smeško
|
Evo i ja sam očajna. Uradila sam na svoju ruku jutros HbA1c, tromesečni šećer. Vrednost mi je 6,4%, a referentne vrednosti su 4,8-5,9. U panici sam neviđenoj, a kod doktora idem tek u ponedeljak popodne.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 22.12.2017 17:08:07
|
|
|
|
Maslacak15
|
Hej smesko pa nije to nikakav razlog za ocajanje. Ok imas problema sa secerom ali nije to u toj meri da bi bilo jako opasno i da treba da te hvata panika. Najverovatnije ces morati na dijetu, tj da predjes na ishranu sa sto manje ugljenih hidrata i to je sve. Ono sto bih ti ja preporucila je da se konsultujes sa nekim endokrinologom ako je moguce a ne samo ginekologom i da vidis misle li oni da ima potrebe ukljucivati metformin, da olaksas situaciju. Ali molim te nemoj da se plasis, treba da se vodi racuna ali beba nije direktno ugrozena.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 22.12.2017 17:12:16
|
|
|
|
smeško
|
Joj, Maslačak, kako nije opasno kada sam ja tek 12+1 nedelja trudnoće?! I već sam na dijeti duže vreme. Izbacila sam i belo brašno i slatkiše i svašta što sadrži šećer. Jedino sam jedno vreme puno jela grožđa. Ja sam na dijeti od letos kada sam imala problem sa tahikardijom i graničnim pritiskom. Sada baš nisam očekivala ovako nešto i plašim se i za sebe i za bebu.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 22.12.2017 17:31:39
|
|
|
|
Maslacak15
|
Nije opasno u tom smsilu u kom mislis. Beba dobija vise energije nego sto joj treba ali to nije nesto sto je jako opasno direktno. Ne tako kao sto ti mislis. A tebi bas nista nece faliti. Ti sigurno imas problem sa secerom vec duze vreme samo nisi znala, kad su rezultati takvi. Mozda treba da se prokonsultujes sa nutricionistom. A svakako i obavezno sa endokrinologom. Jel ne treba da ocekujes od ginekologa da o tim stvarima puno zna. To je druga disciplina. Ko sto rekoh postoji metformin/glukofaz/siofor koji olaksava transport secera i daje se kod dijabeticara ali i kod insulinske rezistencije sa veelikim uspehom i potpuno je bezbedan u trudnoci. Moja kuma zbog insluinske rezistencije nije mogla da zatrudni godinama i onda je iznela dve perfektne trudnoce do termina uz pratnju endokrinologa i pod terapijom siofora+ nutricionista. Ali da ti ja nebih prepisivala lekove ti pravac kod lekara ali nekoga ko se u to razume . I dalje mislim da nema nikakvog razloga za paniku.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 22.12.2017 17:38:35
|
|
|
|
smeško
|
Da, brine me da li je to uticalo na razvoj bebe. Vecina nas prvo pogleda malo na internetu i tamo stoje potencijalne malformacije ploda i svasta jos. Ginekolog mi je odgovorio da ce se javiti kasnije, ali u ponedeljak odmah idem po uput za endokrinologa. Najgore je sto sam tu analizu sama uradila, jutarnja glukoza juce mi je bila 4,9 i po tome niko ne bi rekao da ima razloga za brigu.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 22.12.2017 17:42:23
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Slazem se sa maslacak. Meni su npr izbacili siofor nalon sto sam ostala trudna dok su deugarici ubacili. Izes ga kod mene u drugom stanju sve bude ok. I insulin mi je bio ok sve dokle god sam dojila D kad sam prestala ponovo problemi i ponovo insulin visok pa sam bila ponovo na terapiji. Kod svakog je drugo stanje drugacije. Ali nije nista strasno jos pogotovo sto zavrsavas prvi trimestar. Menj je naravno navikavanje na terapiju strasno al i to se pregura. Beko lakse neko teze. Javio se mm sa zurke na ledu. Tresti muzika u pozadini. Valjda je snimao malo. Sad odose na deda mraza
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 22.12.2017 18:19:00
|
|
|
|
Rosita
|
Dobro vece. Ja dva dana na nekom seminaru. Prija, za promenu. Ljiso, ne znam sta bih pametno dodala. Kad tako predstavis stvari, jedino resenje je da cekas :\ Meni je onaj dr Tika predlozio da uradim hbs1g, ali nisam. Nisu mi nikad kontrolisali secer mimo redovnih analiza. Ali smesko, to se moze lepo srediti uz lekove, kao sto vec rekose. Ja imam ultrazvuk iduce nedelje i vadjenje krvi. Sad se vracam kuci pa da izvedem dete napolje. Mnogo mi je zao sto dugo nema vrtic, druzenje, sport. Bas je postao buntovan. Ali mi ne mozemo da ne radimo da bismo njemu osmisljavali vreme. Tako je kako je. Ponekad se uplasim jer imam udarce toliko nisko kao da mi je beba u samom dnu kanala. Cudno. Pozdrav svima.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici4 stvari koje mame NE ŽELE da čuju NAKON C...Postoji nekoliko stvari koje kao žena koja je imala carski rez ne bih radije volela da čujem NIKADA VIŠE.
IMAM 40 i TRUDNA SAMŠta bi bilo drugačije da sam rodila decu ranije, recimo u dvadesetim? Da li bih imala više energije, da li bi se moje te...
Anketa
играонице
пеперутка16
Колико често водите своју децу у играонице?