Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 25.3.2018 20:23:11
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Rosita, Von znamo da smo same i hvata nas frka. Normalno je. Rosita sve sto si spomenula i mene mori. I tako se zapitam: Boze radujem li se uopste ili se samo nesto brinem. GRozna sam. Mislim naravno da se radujem ali eto more me brige. Mori me i moj posao, i zarada i starije dete i beba i porodjaj ma sve me nesto eto uhvatilo. Sa D sam danas dosta vremena provela. Ceo dan, i bas mi je drago sto nismo isle u lunjanje vec smo nas dve provele dan zajedno. I pitam se,jaooo kad cemo to raditi kad dodje brat? I samo se bojim da je ne opterecujem tipa "cuvaj batu cuvaj batu dok ja ovo dok ja ono" Ne zelim da ona cuva brata a opet sve mislim da su te situacije neizbezne Sto se tice odece. Kupih najvise bodica. Par zeki, par onih kao dole sa carapicama. PAr carapa. Ima deran vec i sorc i majicu kratkih rukava Kozmetika i td. Mada stvarno mozda da se maknemo u odgovarajucu temu hihih... Meni je malo problem sto ko zna kad ce i kakvo c biti vreme pa imam vec i dugi rukav i kratki rukav i plisano i pamucno. Ma ne znam sva sam pogubljena iskreno oko svega. Sve sam "zaboravila"
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 25.3.2018 21:47:29
|
|
|
|
Maraj
|
Caos drage. Pa ja verujem da to sve dodje na svoje kad dodje bebac. Ja sam se recimo svaki mesec slikala i stavljala slike stomaka , u twmi, kada sam bila trudna sa L , i pratila rast stomaka. Sad nista. I to mi je krivo. Evo ulazim u 6.mesec, ja nemam ni jednu sliku Mi danas bili u igraonici na rodjendanu L se izigrao. Ja povela mamu. Mm radio i danas. Jos uvek ga nema s posla... sva sreca pa ovakvi dani sa njegovim duzim poslom nisu cesti.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 7:36:43
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Dobro jutro. Moja D jos spava. Jos malcice cu je pustiti pa moram da je budim idemo na trening. Sendi i danas kod veterinara. Mm dzabe ubedjujem ne dozvoljava da joj prilazim. Mrzim kad je ovako tmurno vreme ali iskreno vise mi prija nego sunce trenutno. Imam klasicni prolecni umor.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 7:44:21
|
|
|
|
jess021
|
Trudnice lepe samo da vas zagrlim i da kazem da ce sve biti u redu Maraj, ja nisam mnogo toga sa M kao sto sam sa L, ali sta da radim, tako je to sa drugim detetom.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 8:09:15
|
|
|
|
smeško
|
Dobro jutro! Čekam ražani hlebić da mi se ispeče, kasnim sa doručkom. Svojim, naravno. Makiju ponovo zapušen nos, odlepiću. Ja imam napade brige kako ću sve uskladiti, jer Niki ide u školu, Makiju će u vrtiću biti lakše, mm radi i često je van Beograda. Ja imam moje koji su za bas sve tu, ali imaju žešće terapije za sve i svašta, a mama ide i kod fizijatra zbog bolova u rukama, ne može da ih podigne. Drugim rečima, potrudiću se da ih zovem kod nas samo da uživaju sa bebom i decom. Videćemo, sve smo već počeli da učimo decu. Sklapaju i ostavljaju garderobu na mesto, igračke takodje. Sklanjaju svoje sudove sa stola. Niki sam radi domaći i sam se oblači ujutru. To je sve ono što odacno rade, samo im sada više ne ponavljam i ne opominjem, sami se organizuju, napokon. Imaju svoju sobu...Ostaje da se vidi praksa. Danas idem po uput za komisiju.
< Poruku je uredio smeško -- 26.3.2018 8:13:45 >
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 8:33:35
|
|
|
|
Maraj
|
Dobro jutro. Smesko jel tebi mladje dete ne ide jos u vrtic? Ja jedva cekam da moj L krene. Meni je moja dr odmah dala uput za komisiju. Samo da nam ne bude guzva na komisiji....mada i kad smo bile pocetkom januara, bilo je puno zena, tako da ja racunam da i one dolaze sada na komisiju.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 8:42:39
|
|
|
|
smeško
|
Ide u vrtic vec dve godine. I ja racunam da ce biti guzve. Ponecu stolicicu. Proslog puta me stajanje u onom uskom hodniku ubilo u pojam. Ja sam blago klaustrofobicna.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 8:58:15
|
|
|
|
vonavoj
|
Jutro! Lakse je kad u podsvesti znas da imas bar neku pomoc..ali prezivecemo.. Jutros sam ustala bas lose volje..muka mi je..glava me boli..odvezla decu u vrtic..cvile nece da idu,a ja nikakva.. Mm juce dosao u 20h..otisao u 10h..kaze pa mogu jedan vikend da odem negde..doslo mi da ga zgromim..kaze idi i ti,mislim se moji prijatelji nisu zaludni da ceo dan sede,imaju porodice, obaveze.. Bas sam se lose osecala..zato mi i sad nije dobro...i naravno on je uvredjen..a ja dramim Na sve to sinoc procuri masina za sudove..crevo neko..poplava..brisi to..sad kroz lavirint prolazim u kuhinji,nema vode,zatvorio je.. I pocela sam da kasljem ..treci put u ovoj trudnoci..odlepicu vise..kakvi su ovo virusi..
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 9:25:57
|
|
|
|
Maraj
|
Sto se pomoci tice...meni je najpotrebnije da neko dodje i poprica sa mnom. Samo razgovor, kafica. Ovako , svi rade , svako svoje obsveze. Niko nije zaludan da sedi sa mnom svaki dan. Zato mi je super sto mi je mama blizu i sto moze da dodje, eto da nisam sama sa bebom. Mada da ne gresim dusu oni meni i sada pomazu oko L u smislu da ga izvedu sat/dva napolje. Da on ide u vrtic i to bi nam bilo lakse. Von ne znam sta da ti kazem Moj je petak subotu i nedelju radio po 15/16/17 sati. Dete ga nije ni videlo. Tako da mogu misliti kako ti je kad on to ponavlja cesce. Moj hvala Bogu nije takav. Trči kuci s posla. Al naravno onda nekad legne da odmori ili visi na internetu. E onda ja poludim stk dodje s posla, bleji u tv ili pretrazuje jnternet. Eto, zeni nikad udovoljiti. Sto se masine tice. Nama je jednom masina poplavila pola stana. Parket nam se digao. Ma uzas je bilo. Zbog kamenca, zapusilo se neko crevo i ona je celu noc primala vodu i izbacivala u stan. Tako da sad masinu za sudove palim pred zoru. A i ovu za ves
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 9:31:27
|
|
|
|
smeško
|
Maraj, ista stvar. I za društvo i za mm.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 11:19:48
|
|
|
|
Rosita
|
Jutro. Bas sam lose spavala. Odvela D u lab, pa u vrtic. Icicu u neku nabavku sa mm, pa na ctg popodne i tako... Stanje redovno. Bebac se po malo meskolji, bole ga usi, nece napolje, vala i ja bih sacekala lepse vreme da sam na njegovom mestu
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 11:41:15
|
|
|
|
vocicana
|
Ajao trudnice, sta se sve desava. Von, ljubimo mi tebe, muz ti je stvarno neverovatan. Pisite malo po temama, ...sta ste kupile, Sanjica je vec opomenula. Muzici nerviraju, znate da imamo temu i za to. Molim vas. I grlim vas.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 12:09:05
|
|
|
|
vonavoj
|
Voci.prava rec..neverovatan! I on ne shvata gde gresi..merim pritisak sad i visi mi je.i posaljem mu sliku..kaze jel to zbog mene? A prethodnih dana mj je bio idealan..cak i nizi..eto.znam da ne smem da se stresiram..ali jace od mene..i ja sam ga birala..i ja sam budala Danas idem sa devojcicama na uz da vidimo batu!
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 12:54:05
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
jao Von skroz te razumem. Jednom prilikom se mm i ja nnesto sporeckali samo sam mu rekla "ja vrlo dobro mogu da jedem svoja go.na" u prevodu ono sto sam ja izabrala i ja odlucila ne prebacujem krivicu na drugoga. Tako da mi smo ih birale pa eto s njima smo zaglavile no X puta kazem da mm nije dobar covek ne bih nikad ni bila sa njim ni u vezi a kamoli da radjam decu, samo sto covek ne pomisli da bi bili toliko sebicni ako imaju decu i porodicu. Da su oni naspavani da su oni odmorni da oni imaju lufta...da oni da oni....jel a gde smo tu mi? Meni se danas bas ne da da prodam bitkoine. Tj vec par puta tako nema nesto kupoprodaje kod nas. Zastali malo ljudi. Ja bila u higijenskom po rezultat za zuticu, podignem ga i sednem u kola i slucajno bacim oko na jmbg kad ono nije moj jmbg Ljiljana Curcic ali nisam ja . Kakva slucajnost. I onda sam se vracala bla bla...Bile nas dve u prodavnici. Evo rucak mi u rerni. malo posklanjala po kuci. I mogu reci bas sam se umorila. Sendi je izgleda bolje, mase repom. Ali i dalje ne jede. D eno rucka jagode. A meni dusa spava nesto danas.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 13:31:04
|
|
|
|
Rosita
|
Madre, pisah u potrebna i nepotrebna oprema za bebe. Nesto sam sigurno izostavila.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 15:03:22
|
|
|
|
Maraj
|
Ja sad dosla iz dz. Bila po injekciju.... treba da isprzim fasirane a nesto me mrzi. Jutros sam pripremila smesu, samo da je oblikujem i isprzim... Nesto sam danas sva nikakva...
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 16:15:21
|
|
|
|
Rosita
|
Joj zene, ja 2.5 prsta komotno otvorena, grlic skracen, razmeksan, prosli put u ovoj situaciji sve se desilo u roku od 24 h, ufffff.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 16:24:57
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Rosita, sta kaze doktor?
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 16:26:31
|
|
|
|
jess021
|
Rosi, znas da drugi porodjaj ide jos lakse i brze Ti si u sigurnoj zoni, tako da je sve ok.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 16:34:33
|
|
|
|
Maraj
|
Ooo rosi pa sta kaze dr?
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 16:36:38
|
|
|
|
Rosita
|
Kaze moze veceras, moze u roku od dva, tri dana. Evo sad idem kuci. Mislim se da li da idem u porodileste sutra. Ako hocu epidural ne bi trebalo puno da cekam. Zvacu jos da pitam. Ko zna koliko jos ovako mogu da se otvaram. Kapiram da sam od cetvrtka lagano krenula.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 16:43:35
|
|
|
|
Maraj
|
Rosi , pa idi i kazi da ti je dr rekao da si otvorena. Jel ti bese hoces u D.Misovic? Joj uhvatio me "trudnicki mozak" , mesam koja je od vas sta rekla
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 16:59:01
|
|
|
|
Maslacak15
|
OOOO Rosita uzbudjenje raste . Tamo je bese pravilo da ne daju epidural ako je otvranje vece od 4 prsta? Onda i ja mislim da bi trebalo da proset__as do Misovica za svaki slucaj. Sto se ultrazvukova tice jeste u principu validan prvi sa detektovanom srcanom akcijom, ali koliki je tacno bio embrion? Zato sto se secam tvog ekspertskom i da sam pomislila beba je bila bas velika tad . Radile smo pregled nedelja za nedeljom pa mi je ostalo u secanju. I zato su ti korigovali datum. inace kod nas klasika. Uhodavamo se sa dojenjem, cirkus sa ragadama, malecka je dosta dobra, ne place puno za sada.... Ok smo . Moji decaci su skroz odusevljeni.
< Poruku je uredio Maslacak15 -- 26.3.2018 17:01:26 >
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 17:10:30
|
|
|
|
Rosita
|
Maslacak, po prvom exp termin 1.4. Nista, zvacu posle da jos pitam drugog dr, mozda odem cisto sto kazete pregled i konsultacija. Ja imam bolova i kontrakcija al nista sad pravilno, kao pms. Ali i na ctg (10 min) je videla kontrakciju, dve, zato je i trazila da me pregleda. Jos putujem kuci. Moram da radim domaci sa detetom, pa da pozurim
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 26.3.2018 17:17:20
|
|
|
|
Maslacak15
|
Pa da mozes tacno to i da im kazes. Nema potrebe da smisljas ekstra izgovore. Rekli su ti da si dosta otvorena, zelela bi epidural i plasis se da ne propustis momenat ako predugo cekas kuci. Pa nek te vrate, to je najlakse.....
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciDobijanje na težini po nedeljama trudnoćeKoliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Uloga placente (video)Nakon implantacije, iz perifernih ćelija blastocista, razvija se deo strukture zvan placenta, koji služi kao veza između...
Anketa
играонице
пеперутка16
Колико често водите своју децу у играонице?