Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 27.3.2018 0:01:40
|
|
|
|
Rosita
|
Ufff, boga mi zeznutoooo. Nista, ja bih legla uskoro, pa sutra da vidim ako me ista boli da odem. I nocas naravno. Sad sam malo napunila kadu da se sredim opet, al sam ubrzo djipila pri pomisli da mi pukne vodenjak a ja u vodi . Eh, sve nesto moze da bude, ne mora da znaci. Verovatno tripujem sad razne osecaje tamo dole.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 27.3.2018 0:15:23
|
|
|
|
Ana RR
|
Rosi brzo će to! I ja ti želim porođaj kao moj, bez bolova i brzo.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 27.3.2018 0:24:25
|
|
|
|
veselicaa
|
Rosita cekamo novosti
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 27.3.2018 7:15:33
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Dobro jutro, Rosita javljaj gde si hihihi... Ja jedva ustala, imam utisak da ne spavam uopste vec da sam celu noc svesna i budna. e tako spavam. IDem da spremam D za vrtic. Kuckacu kasnije
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 27.3.2018 7:20:42
|
|
|
|
Maraj
|
Jutro i od mene. I ja budna... rosi kako je prosla noc
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 27.3.2018 7:34:57
|
|
|
|
madre
|
I ja sam tu kako si, rosi? Joj, zemunka, vrlo dobro se secam tvog porodjaja, stvarno za pozeleti ja ispratila veliko dete u skolu, pustila masinu i vratila se u krevet... Dan siv...
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 27.3.2018 8:21:29
|
|
|
|
Rosita
|
Hej zene, kod kuce. Nikakvih jacih bolova do sad. Noc isto kao kod ljise, iscrpljujuca, utisak da sam budna sve vreme. Praticu opet danas, zbunjena sam, moze i kao von, moze i kao zemunka i ana, a isti simptomi, pa budi mu pametan.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 27.3.2018 8:36:01
|
|
|
|
smeško
|
Dobro jutro! Rosi, pratim! Mati, secam se!
< Poruku je uredio smeško -- 27.3.2018 8:37:33 >
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 27.3.2018 8:49:08
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Mati smo svi bodrili
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 27.3.2018 8:51:50
|
|
|
|
smeško
|
Rr je cudo!
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 27.3.2018 9:10:56
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Rosita sad kad i ti i ja prebacimo termin a muce nas ovi derani najstrasnije. Sto ti kazes nista definisano moze a ne mora da znaci. Ja od jutros opet cesce visim na wc-u. PRistavila sam pasulj, mrzelo me da idem do prodavnice a htedoh danas spanac da kuvam no nesto mi se nije dalo.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 27.3.2018 9:29:31
|
|
|
|
milicicak
|
Rosi meni nikako nije jasno kad kazu znaces kad krene porodjaj. Eto, ja prva ideju nisam imala da je to mozda to. Da sam bila kod kuce, verovatno ne bih ni zvala mm da idemo u GAK nego bih jos sacekala... Mini buba u vrticu, mene boli stomak, sto bi rekli na zapadu nista novo. Jos malo da iskuliram pa da napravim spagete, obecala sam im za rucak
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 27.3.2018 10:00:13
|
|
|
|
Rosita
|
Ljiso, ja ako odem do porodilista kapiram da ce me zadrzati. Zadrzavaju od 3 cm valjda. Ja se uopste ne secam koliko me je bolelo prvi put ali nije strasno bilo do 2 h pred porodjaj, pa i tad ne pamtim kao nesto nepodnosljivo. A nakon svog ovog perioda bolova oguglala sam, to me i brine. Nista, idem ja do poste i u nabavku, pa cu da vidim. Nikako da nadjem vremena da merim ova stvrdnjavanja stomaka. Tu su i pms boluckanja. Vala sa ovim simptomima ne moš biti siguran.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 27.3.2018 10:03:50
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
isto ja sam se porodila za 4 sata, i tek 2 sata pred porodjaj mi nije bilo svejedno. A prosli put su me zadrzali u Betaniji na patologiji pa sam tamo lezala. Nekako se nadam da ce tako ici i ovaj put. Ne znam zasto a i bilo bi mi lakse tako. Manje bih bila nervozna jer sto ti kazes s ovakvim simptomima moze a ne mora
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 27.3.2018 10:05:57
|
|
|
|
vonavoj
|
Rosita,uzivaj i ne zuri u bolnicu..stavice te na indukciju..nema potrebe.neka krene samo.. Ja vala ne idem dok ne krene..mada su mene zadrzali sa J jer mi je bio dan termina i 4 prsta..a tebi jos nije termin!
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 27.3.2018 10:06:52
|
|
|
|
Maraj
|
Rosi mozda u Misovicu ne zadrzavaju sa 3cm Otkud znam , oni uvek kubure sa slobodnim krevetima...
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 27.3.2018 10:14:30
|
|
|
|
Rosita
|
Maraj, kod njih je možda i bolje da se ode ranije da te prime... Nemam pojma. Do sad imamo maraj, koja bi otišla, i von koja ne bi . Ostale zlatna sredina. Šalim se ja malo. Odoh da završavam posla napolju pa da spremim ručak.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 27.3.2018 10:16:01
|
|
|
|
Dragce86
|
Mene su u Misovicu zadrzali prosle godine, otvorena 4cm, bilo 7 dana pre termina...
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 27.3.2018 10:31:40
|
|
|
|
Maraj
|
Dragce i u kom roku si se porodila od prijema?
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 27.3.2018 11:10:16
|
|
|
|
Maslacak15
|
Dobar Dan trudnice Rosita ja mislim da je sustinsko pitanje koliko je tebi bitan epidural. Normalno da sve zene imaju individualne price i to je tesko predvideti. Kao Sto Smo pricale bolje jeste da krene prirodno Ali to nije poenta. Nego koliki je rizik s obzirom da prosli Put isto nisi imala super dugu tu inicijalnu fazu, da cekas, odes tamo i Oni ti kazu: sedam prstiju otvorena, zao Nam je stisnite zube nema epija.... A nisam sigurna da bi to Bas mogla da oset_is i razlikujes. Kakav Tip kontrakcija je dovoljan da te otvori Puno. Tako da moj savet od Toga zavisi. Ako ti je epi ultra bitan idi Sto pre, Ako Si U fazonu " nek ide zivot 😁" ti se strpi Pa vidi sta cete dopasti.
< Poruku je uredio Maslacak15 -- 27.3.2018 11:14:08 >
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 27.3.2018 11:10:29
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: Rosita Maraj, kod njih je možda i bolje da se ode ranije da te prime... Nemam pojma. Do sad imamo maraj, koja bi otišla, i von koja ne bi . Ostale zlatna sredina. Šalim se ja malo. Odoh da završavam posla napolju pa da spremim ručak. Treba ti Maslacak i njena procena hahah... Sendi je zivnula. Evo je na terasici svojevnoljno dosla da se sunca. juhuuu...Ma juce primila aminokiseline u iznosu od 100e a ja racune nisam platila. Jaooo mmuke nase. sta ces kad je clan porodice. Dunja je naravno tuzna jer je Sendi bolesna. Kaze ide da se igra sa njom, branimo joj da je ne gnjavi sto zbog D sto zbog Sendi. Nije joj jadnici ni do cega. Bitno da je uz mene da se nije zavukkla. Ja cim vidim da se pas zavuce ocekujem da je otisao da umre u samoci. Tako mi je to tuzno. Tako da ocekujemo potpun oporavak a jetru cemo oporavljati izgleda dugo. Mora da bude i na strogoj dijeti i napisah ovo kad evo i Maslacka hahaha
< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 27.3.2018 11:11:36 >
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 27.3.2018 11:33:07
|
|
|
|
Rosita
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 Dobar Dan trudnice Rosita ja mislim da je sustinsko pitanje koliko je tebi bitan epidural. Normalno da sve zene imaju individualne price i to je tesko predvideti. Kao Sto Smo pricale bolje jeste da krene prirodno Ali to nije poenta. Nego koliki je rizik s obzirom da prosli Put isto nisi imala super dugu tu inicijalnu fazu, da cekas, odes tamo i Oni ti kazu: sedam prstiju otvorena, zao Nam je stisnite zube nema epija.... A nisam sigurna da bi to Bas mogla da oset__is i razlikujes. Kakav Tip kontrakcija je dovoljan da te otvori Puno. Tako da moj savet od Toga zavisi. Ako ti je epi ultra bitan idi Sto pre, Ako Si U fazonu " nek ide zivot 😁" ti se strpi Pa vidi sta cete dopasti. Kao i uvek, u centar. Jos kd bih ja bila nacisto koliko mi je bitan epi. Bitan je. Za sada cekam popodne da uzmem dete iz vrtica... Mm je isto da se ode danas, sutra ako se nista konkretno ne desava. Ljiso, jadna sendi, bas joj nije ni do cega . Vas su orobili, ali sta ces, kad je zdravlje u pitanju. Madre, pisale smo o kupovini tamo u potrebna i nepotrebna oprema.
< Poruku je uredio Rosita -- 27.3.2018 11:39:31 >
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 27.3.2018 11:39:15
|
|
|
|
Dragce86
|
IZVORNA PORUKA: Maraj Dragce i u kom roku si se porodila od prijema? Bila sam na indukciji odmah nakon prijema ( oko 14h 30min ) a porodjaj u 21h 30min :( Kompletno otvorena od 18h al se beba nije spustala,bila jaako visoko...
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 27.3.2018 11:40:41
|
|
|
|
Rosita
|
Dragce, sa epiduralom, nadam se ? E to su cari onog da krene samo...
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 27.3.2018 11:45:07
|
|
|
|
Dragce86
|
Sa epiduralom... Al meni nije prijalo nakon svega, imala sam jak pad pritiska 60/40 pa sam odmah nakon usivanja primila 3 boce Hartmana...A 2 dana posle mi je u toku dana padao pritisak i nisam imala mokrenje 12h nakon porodjaja...Tako da se ja nisam usrecila sa tim epiduralom, iskreno, pa razmisljam sta uraditi sledeci put...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciRegenerativna medicina i matične ćelijeMatične ćelije su osnovne ćelije ljudskog organizma, od kojih tokom razvoja nastaju sva tkiva i organi (neuroni, kosti, ...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
играонице
пеперутка16
Колико често водите своју децу у играонице?