|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Beba i antibiotici
20.7.2011 11:04:26   
Anoniman
Radili mu bris grla... Izlaze mu zubi i ne uspevam da ga sprečim da sve živo trpa u usta... Tako je neko čudo i pokupio... Zato smo i čekali 24h da vidimo kako će se odvijati situacija, ali pošto je MIša imao i fras sa 10 meseci, pa kad mu skoči temperatura preko 39 mora da dobija i mikroklizmu dijazepama, ne smem predugo da mu puštam temperaturu da divlja user posted image Nakon pregleda njemu je tada temp skočila čak tri puta preko 39 u 12h i morali smo uvesti antibiotike, a rezultat brisa smo dobili tek nakon toga

(odgovor članu gagana83)
  Direktna veza do poruke: 26
   RE: Beba i antibiotici
20.7.2011 11:06:36   
gagana83
Joj mukica mala user posted image

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Beba i antibiotici
3.10.2011 13:37:14   
Anoniman
Izašao je jedan članak o Antibioticima u novoj Mojoj bebi, ne mogu da nađem na sajtu, ali sadržaj je sledeći:

Antibiotici se prepisuju prilikom bakterijskih oboljenja, ali pošto oni ne razlikuju dobre i loše bakterije, oni uništavaju obe grupe. Stoga je uz antibiotik uvek neophodno davati i probiotik ili porbiotske napitke (tipa jogurta).

Lekari do 9 meseci uzrasta uvek prepisuju antibiotik kod upale uha, grla, krajnika i urinarnih infekcija, a nakon tog uzrasta stanje se prati, pa se po potrebi antibiotici prepisuju.

Antibiotik se UVEK mora uzimati tačno onoliko koliko je prepisan, a po potrebi se pridržavati i pordužetka terapije. Sve bakterije koje antibiotik u datom periodu ne uspe da uništi, nastavljaju svoj rast i produžavaju oboljenje.

Antibiotik kao lek nije štetan, ali prečesta upotreba istih može prouzrokovati razvoj rezistencije na njih, te neutralisati njihovo dejstvo.

Nadam se da će ove informacije nekima biti od koristi, meni jesu user posted image

(odgovor članu gagana83)
  Direktna veza do poruke: 28
   RE: Beba i antibiotici
3.10.2011 13:42:08   
lanajelena
Nasa dr retko kad prepisuje antibiotike,ali zato moramo na dva dana na kontrolu da ne preraste u nesto vise i uvek nam kaze da uz to piju probiotik

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Beba i antibiotici
5.10.2011 11:09:39   
kliklik
Ja sam bas zadovoljna nasom pedijatricom, malecka je bila bolesna pre nekoliko dana i ona nam je dala da radimo krvnu sliku s formulom, i na osnovu toga zakljucila da ne treba antibiotik. Pre par meseci kad je bila bolesna smo bili kod druge doktorke koja joj je prepisala sinacilin bez ikakvih analiza, sad mi je jako krivo zbog toga. Ono sto ja nisam znala, a sad mi je rekla doktorka, tj pitala sam je dok jos nisu stigle analize da li da joj dam taj sinacilin sto imam ili da kupim nov, odgovor je da otvoreni sirup antibiotika se pije nedelju dana i baca, ne vredi da se cuva dalje, a antipiretici mogu da se cuvaju otvoreni onoliko koliko im je rok trajanja.

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Beba i antibiotici
30.9.2012 16:45:29   
jance
mi smo bili u petak kod dr , poslusala Ogija, nista na plucima i usima, grlo malko crveno, dala cefaleksin 3.5ml na 8 sati. u ponoc sam krenula da mu dajem, do ujutru mu je procurila vodica iz nosa, u 8 ujutru posle druge doze je poceo tesko da kaslje, cuje se da je prepun slajma, da bi se do uvece vec gusio u slajmu. sad nisam pametna, dali je antibiotik samo pokrenuo neizbezno, ili ovo moze i da bude neka reakcija na antibiotik doticni?
da, i kako vi vremenski tempirate da dajete antibiotike na 8 sati kad vam pada nocu?
jel sme odma posle sirupa da popije vodu?

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu kliklik)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Beba i antibiotici
30.9.2012 16:48:56   
Jeca*
Uvek tempiram tako da pokusam da izbegnem bas noc, znaci npr 6h, 14h, 22h. A ako bas mora nocu, onda sam ga budila da popije. I obavezno voda posle sirupa!
Mozda da mu dajes caj od belog sleza, za iskasljanje, moguce da je terapija pokrenula sekret i sad mu treba pomoci da to izbaci, obzirom da je mali

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Beba i antibiotici
30.9.2012 16:53:24   
Anoniman
Jance, mislim da bi se simptomi koje si navela pojavili svakako, zbog same bolesti, nevezano za uvodjenje antibiotika.
A što se tempiranja davanja na 8h tiče, probaj da mu daješ recimo u 7, 15, 23h pa ćeš tako donekle izbeći noćno buđenje. Ili, 6,14,22h.

< Poruku je uredio Trt Milojka -- 30.9.2012 16:55:09 >

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 33
   RE: Beba i antibiotici
30.9.2012 16:55:01   
Snelle
A zašto mu je dala cefaleksin ako su mu pluća čista, uši u redu? Samo zbog malo crvenog grla user posted image
Ja sam stava da se antibiotici izbegnu kad god je to moguće, posebno u stituacijama kad su nepotrebni. I ja sam Lani obavezno davala vodu nakon sirupa. Imaš li inhalator? Pomoći će mu inhalacije. A za sirup, ne znam šta da ti kažem, završite terapiju kad ste je već počeli.

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Beba i antibiotici
30.9.2012 17:28:00   
jance
da, jel moguce da je od cefaleksina pospan mozda?
i sta biste radile na mom mestu, isle bi sutra ponovo kod dr posto je u pitanju novi razvoj dogadjaja i pluca vise nisu cista, ili biste cekali da terapija antibioticima odradi svoje? po tom pitanju nisam pametna uospte...

ja sam uzela da mu dajem u ponoc pa u 8 pa u 16h, posto ujutru mi ima bas lak san, pa da se ne probudi, tako sam mislila a vecinom je vec do 8 budan...
i da, koliko se tolerise cremensko odstupanje za uzimanje antibiotika, pola sata? 15min? zaova je nesto spominjala da moze da se kasni i do 45min....user posted image

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Beba i antibiotici
30.9.2012 20:47:26   
cockic
e jance ovako nama je dr dao samo inhalacije,kapi za nos i lek za alergiju neki areus valjda za laringitis posto je kazu uglavnom virusni za bakterioloski smo koliko toliko zasticeni preko HIB ako se tako pise.

e sad druga dr t\a od lene kaze da zato daje antibiiotike sve zavisi od dr.

npr meni je lena kasljucala nije cula nista ali joj dala valjda palitrex kad je imala 4 meseca valjda i odem kod tog poznanika dr i on kaze sto je uopste i davala kaze ma sigurno se plasi jer je mala.a on je inace plucni lekar radi u dragise na plucnom tako da opet ponavljam sve zavisi od dr.

razmisli ali kad bi otisla kod drugog mozda bi drugacije uradio.kao da nije ista skola u koju su isli bas se razlikuju lecenja lekara.

mada kakvo je nase zdravstvo ovo nikad necu zaboraviti moja mamu bolelo grlo a ja sam mozda bila 5 razred i meni mama kaze e molim te idi do tvoje dr i reci da te boli grlo i ja odem i dobijem antibiotik user posted image pa sad sta je ona tad videla ja pojma nemam a mene grlo uopste nije bolelo user posted image hocu reci da za sve daju te antibiotike a ne znam zasto ako ne mora.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Beba i antibiotici
1.10.2012 7:48:50   
jance
evo noc je prosla dobro, nije bilo histerije kao u subotu, videcu kakav ce biti razvoj dogadjaja, dr nam radi posle podne pa bi ionako cekala njega da odemo do dr. pa ako do tada bude nesto...

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 37
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:







Kupanje bebe - lep događaj za celu porodicu
Kupanje umiruje bebu, pravi joj ritual – beba vremenom nauči da posle kupanja treba duže da spava. Mnoga deca uživaju u ...
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here