|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mikrocistični jajnici
5.10.2009 23:57:51   
melania
Hvala ti Lence na ovom savetu,ceo dan sam citala o tom leku.Deluje mi skroz super,vidim da pomaze kod pcos,visokog prolaktina,da obezbedjuje dovoljan nivo progesterona u drugoj fazi,kod steriliteta.Ja ga kupujem obavezno ako mi ne daj Boze ne uspe VTO,u svakom slucaju covek mora da sve proba,pozdravuser posted image

(odgovor članu lence)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Mikrocistični jajnici
12.9.2011 16:04:50   
Nataša1
Vidim da se ovde dosta mešaju policistični i mikrocistični jajnici. Ja imam ove druge, ali mi nikad nijedan ginekolog nije rekao da bi to mogao da bude problem u zatrudnjavanju. Međutim, pročitala sam na raznim forumima da su neke žene lečile i mikrocistične jajnike da bi zatrudnele, a neke su i uspele.

Moji su diskretno mikrocistični. Pokušavam da zatrudnim godinu dana. Kod mm je sve super, spermogram i kultura su mu dobri, a ja sam prešla osnovne pretrage. Sad krećem dalje.

(odgovor članu melania)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Mikrocistični jajnici
14.11.2011 22:49:19   
izneverena
Pozdrav svima! Ja isto imam diskretno mikrocisticne jajnike i isto tako cistu na levom jajniku koja je 19,9mm medjutim i meni je moj ginekolog rekao da to nije problem da bi se ostalo u drugom stanju.Nekako sad citajuci nisam sigurna da je u pravu jer mene nesto koci vec 2 godine pokusavam.Probat cu i ja caj od virka mada sam vec pila i caj od mace ali nista dok ne uradim sve analize kompletne a ne samo osnovne.

(odgovor članu Nataša1)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Mikrocistični jajnici
14.11.2011 22:55:57   
degu
Izneverena trebala bi da odradiš hormone da bi se utvrdilo da li su jajnici mikrocistični ili policistični. Ta cista koju spominješ je verovatno peristentni folikul, ili vodena cista i nije ništa strašno, pućiće kad ti dođe user posted image

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu izneverena)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Mikrocistični jajnici
15.11.2011 13:02:02   
izneverena
degu u pravu si samo jedno mi nije jasno kako po hormonima da utvrde dali su mikrocisticni ili policisticni jajnici jer meni su to rekli na UZ da imam mikrocisticne jajnike ali naravno da cu ici sve da prekontrolisem jer vredi se boriti.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Mikrocistični jajnici
15.11.2011 13:52:59   
degu
Iz hormona se najbolje vidi. Za PCO postoji karakterističan hormonski disbalans, koji u sklopu sa UZ daje potpunu sliku. To ti pričam jer su i meni godinama govorili da su mi jajnici super, malo mikrocistični, ponekad neka vodena cista, ali kao sve je OK. Tek kad sam uradila hormone vidi se pravo stanje.
Ne znam baš koja je razlika između mikrocističnih i policističnih jajnika.
Kod PCO te cistice imaju i karakterističan prstenast raspored i valjda taj poremećaj hormona koga nema kod mikrocističnih.

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu izneverena)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Mikrocistični jajnici
15.11.2011 13:59:46   
Snelle
Izneverena, sugradjanko user posted image , ja sam pre trudnoće imala mikrocistične jajnike. U drugom stanju sam ostala k'o od šale user posted image

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Mikrocistični jajnici
15.11.2011 14:21:02   
druzica
Degu, i ja imam mikrocisticne jajnike pa sam jedva ostala user posted image posle 2 inseminacije, i fala bogu VTO je od prva uspela i sad sam trudna u 26 nedelji. Vrsila sam sve hormonske pretrage , i sve sto su mi rekle. Hocu da ti kazem da to nije bezezleno, mozes ostati user posted image , zavisi od stanje tvojih jajnika i spontano ako imas srece, ali vecinom nas zavrsava sa stimulacijama, IVI , VTO 

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Mikrocistični jajnici
15.11.2011 14:25:46   
degu
Pa zato kažem Druzice, da baš ne znam koja je razlika između PCO i mikrocističnih jajnika. I u jednom i u drugom slučaju se dešava da neko ko od šale dobije bebu, a neko se muči i muči. Kod nas nije samo to problem, pa ne mogu tačno da znam da li bih ostala trudna da imam samo taj problem.
Ma važno je da način postoji i stićiće naše bebice, lakše ili teže user posted image

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu druzica)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Mikrocistični jajnici
15.11.2011 16:51:48   
izneverena
Trebam uraditi i analize hormona sa tim se slazem i ne bezim od toga i sto god bude trebala da se radi.Kao sto i rece degu neko na laksi nacin a neko na tezi nacin stigne do bebe.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Mikrocistični jajnici
8.12.2011 10:46:01   
saira
Tako je dunja ja sam imala vodenu cistu na desnom jajniku bila je 9cm i morala sam je operisat,a cokoladne ciste su opet nešto drugo opasnije od vodenih jer su mesnate i ne pucaju same ko vodene.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Mikrocistični jajnici
11.12.2012 14:02:04   
baby_blue
I meni je ustanovljeno da imam levi jajnij blago uvecan i mikrocistican, a na levom postoji cisticna tvorevina, velicine 5 puta 4 cm. Obzirom da planiram trudnocu, to me brine, jer je doktor rekao da to moze, ali i ne mora otezati zacece. U smislu da ce mozda trebati duzi vremenski period.
Za tri meseca idem na kontrolu, jer mozda ta cisticna tvorevina nestane sama od sebe, a ako za to vreme ne zatrudnim, onda bi mi dao neke hormone dva, tri meseca, pa ako ni posle toga ne zatrudnim, onda je poslednja varijanta laparaskopsko uklanjanje cista.
Inace, nisam maljava, nemam probleme sa aknama, niti sam gojazna.
Da li je neko imao slicna iskustva i kako ovo utice na mogucnost zaceca?


(odgovor članu lence)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Mikrocistični jajnici
11.12.2012 18:56:44   
Snelle
baby blue, ja sam imala mikrocistične jajnike, koji su posle par godina postali policistični, znači još teži slučaj! Identičan odgovor sam dobila od svog ginekologa, tj. da će mi to možda biti problem da zatrudnim, međutim sa mikrocističnim jajnicima sam zatrudnela posle dva meseca, a sa policističnim još brže! Nadam se da ćeš i ti biti iste sreće kao ja user posted image

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu baby_blue)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Mikrocistični jajnici
23.10.2013 14:53:49   
Caciki
Evo mene sa teme inseminacija malo i ovde user posted image
Meni je desni jajnik policističan a levi mikrocističan,koliko sam pročitala na milion strana nije strašno tj,ne mora da bude problem a može da bude,kod mene konkretno takvo stanje jajnika izazvalo da nemam redovnu ovulaciju i sada sam radila inseminaciju sa stimulacijom klomifena da bi izazvala ovulaciju.Pišu stručnjaci da su mikrocistični jajnici manje problematični od policističnih ali u suštini kao što rekoh može da bude problema a i ne mora.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 39
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:







Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here