|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ešerihija koli
5.6.2009 14:12:25   
mysterious
izgleda da jesam musko. moracu da se proverim jos malo :)

_____________________________

crveni rez ispod oka... i lisce krece da susti...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 176
   RE: Ešerihija koli
12.6.2009 23:19:14   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Shishica

Jacco evo nekih linkova za svaki slucaj.. i necijih iskustava..
http://extracaffe.net/index.php?topic=429.0
http://forum.roditeljportal.com/forums/printer-friendly.asp?tid=1036&mid=
http://eserihija.com

-Narodni lek proveren u 1l belog vina dodati seckanog belog luka 2-3 glavice
ostaviti da stoji sedam dana- 2xpo jedna kafena solja.
-Caj od origana sigurno (licno iskustvo) otklanja ovu bakteriju. Cula sam i za varijantu da se razmuti soda bikarbona u casi vode (kasicica valjda ili pola, probaj pa vidi) i to se pije, stvara se neka ravnoteza baznost/kiselost i tako onemogucava zivot doticnoj.
-Izbjegavati slatko, jer je secer idealan podstrekac razvoja ovih bakterija...
- Treba ispostovati terapiju antibioticima do kraja, cak i kada nestanu simptomi. Uz to, sto vise tecnosti, uvin caj je jako dobar, moze i caj od persuna. Zatim - brusnica: jako dobra protiv svih urinarnih infekcija, pa i protiv ove. Deluje kao teflon, ne dozvoljava bakterijama da se zadrze u mokracnim kanalima, vec samo 'iskliznu' napolje. Samo sto nije bas jeftina. I naravno, dobar imunitet, jer bez njega nista od ovoga nema dugotrajnog efekta. Ja sam je se otarasila (osim prepisane terapije) pijuci brusnicu i Ecomer zbog imuniteta.
-Kod te bakterije sve je pitanje imuniteta. Ja sam je prvo lecila lekovima , cajevima i sl jedno pola godine i nista. Onda sam promenila ishranu i pojacala voce i povrce , dosta vitamina , crvenog mesa ribe i sama se povukla. Nemam je vise od godinu dana vec.
-Pa kao medicinski radnik htela bi vam dati par saveta koji mozda nisu u vezi sa vasim izvorom infekcije ali dobro ih je znati i pridrzavati.Dakle kod bilo koje urinarne infekcije vazno je uzimati najmanje 2 l tecnosti sa tim da su vam u redu bubrezi.Uvin caj,brusnica,persun sve je ok.Ali ne popiti litru pre podne i litru posle podne i onda reci pa pijem 2 l dnevno.Uzimanje tecnosti znaci konstanto recimo uzeti pola case kad su vrucine i jednu celu ali svaki sat,dva.Drugo jako vazno kada vrsimo veliku nuzdu,prvo i osnovno sto vazi za male bebe i zene,NIKADA ne brisati od cmara ka vagini.Time povecavamo rizik nastanka infekcije i njeno cesto ponavljanje.Znaci higijena posle velike nuzde jako bitna.Moj savet je bristi se vlaznim maramicama detaljno.Zatim jednom nedeljno nije na odmet oprati se cajem od kamilice,zalfije ili cak hipermanganom kada se infekcija prosirila i na vaginu.Uglavnom kada osobe vec imaju takve tegobe.Zatim kao sto je neko vec spomenuo raditi na poboljsanju imuniteta sveze voce i povrce.Sa ti da znate jabuka koja je ubrana zelena i na silu sazrela nema ni C od C vitamina.Najbolji izvor C vitamina je kupus,persun i paprika.

500 grama sleza ( lista ili korena),
100 grama lista vreska ( Calluna vulgaris),
100 grama lista ruže ( Rosa ontifolia),
100 grama cveta vranilovke ( Origanum vulgare),
100 grama suvih peteljki od trešnje.

Sve dobro usitniti i dobro izmešati da se sastav ujednaci. Caj se priprema od 2 velike supene kasike smese i 1/2 litre vode. Dobijeni caj se pije tokom dana umesto vode, nakon 7 dana uzimanja proveriti urin. U vecini slucajeva je sterilan.

-Recept kod laksih oblika infekcije

Dobro oprati i isitniti 400 gr lista celera. Tome dodati dva u mlakoj vodi oprana, a potom iseckana, limuna sa korom. Sve zajedno preliti 1 litrom vrele vode, poklopiti i ostaviti da odstoji 24 sata. Posle toga procediti i piti 3 puta dnevno, pre jela, po jednu šoljicu. Uzima se 42 dana, uz obavezan dorucak iskljucivo od zobenih pahuljica, kuvanih najviše 5 minuta.

Hocete me ubiti svi sad..

(odgovor članu mysterious)
  Direktna veza do poruke: 177
   RE: Ešerihija koli
13.6.2009 9:49:18   
Trcosava
ubedljivo najgadnija bakterija
neko je već napisao da se nalazi normalno u našem telu - da u debelom crevu i da kod nas žena sve su rupe blizu
e sad...kako se dobija - na sve ono gore dodajem još i recimo loše opranu salatu, da ste se uhvatili negde u busu ili tako nešto - zovu je još i bolest prljavih ruku
ja sam se bakćala sa njom nekih 4 godine
od lekova nema šta nisam pila, postala je imuna na gomilu lekova - obično pri prvom pojavljivanju daju pipegal ili pipem (isti lek, drugi proizvođač)
opet videh da neko napisao ciprocinal - kad vidim taj lek - naježim se jer sam pre jedno 6 god ostala u trudna, nisam znala ( sa tadašnjim dečko, sada već bivšim mužem - lol uspela sam 2x da se udam) i imala neki bronhitis, pa posle toga me udarila i ešerihija - dade mi na kraju lekar ciprocinal i kad sam videla da ne dobijam, mama (koja je radila u apoteci) pročita sastav leka i tamo kaže da utiče direktno na DNK i da ni pod tačkomm razno ne smem da ostavim bebu. KAd sam otišla kod ginekologa napljuvala me najstrašnje (došlo mi da je bijem) kao da sam ja htela da budem bolesna i kao da sam ja htela da pijem lekove.
Kada sam otišla na kiretažu - rekli da imam 50-50 šanse da sa bebom bude sve ok. Imala sam tada 23 god - i činilo mi se ne fer da osudim sopstveno dete na takav život i uradila sam kiretažu. Posle toga nikad više mi se nije pojavila ešerijhija.
E sad...šta sve od ''babskih'' lekova nisam pila - od onog - peršunov čaj je najbolji, do uvinog itd.... Mislim da je samo bitno da se pije što više tečnosti (ja pa tu opet imam problem, sam organizam mi ne traži tečnost i muka mi je kad pijem mnogo vode, čaja....)
Još jedna stvar, tadašnja svekrva je rekla da su jedno vreme na Torlaku pravili neke lekove - 5 malih tabletica koje se popiju i nikad više se ne pojavi. Ako ima neko vezu na Torlaku - nek proveri da li je to još uvekaktuelno.
A pored pipema i ciprocinala, pila i standardne palitrex, pentrexil, primala gentamicin inekcije...

I mislim da nije baš pametno da se imaju odnosi i pravi beba u tom trenutku

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 178
   RE: Ešerihija koli
17.6.2009 15:41:15   
Anoniman
MIHI pretpostavljam da ti znas , odnosno sigurna sam user posted image
da li je moguće ešerihiju dobiti u moru?????????????

(odgovor članu Trcosava)
  Direktna veza do poruke: 179
   RE: Ešerihija koli
17.6.2009 15:43:59   
Anoniman
Ja kontam da nije. Znaš koliko je more? Čak i na bazenu mislim da se ne prenosi u vodi, već sedanjem na ivicu bazena. A ako mene pitaš, sve su to priče za malu decu. E-coli, se "ne zaradi negde", ona postoji u organizmu, i kada padne imunitet, prenosiš je sama sebi iz jedne rupe u drugu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 180
   RE: Ešerihija koli
17.6.2009 15:45:02   
Rivana
Zanima me da li eserihija moze da se povrati ja sam je imala u cervikalnom brisu lecila nekim vaginaletama po preporuci doktora. Zanima me da li moze da se povrati mm nije proveravao da li on ima moj dok rekao da nema potrebeuser posted image nije mi bas najjasnije kako nema potrebe al ajde....user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 181
   RE: Ešerihija koli
17.6.2009 15:45:12   
Anoniman
to sam i ja kontala ....al eto valjaju price pa kontam da provjerim user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 182
   RE: Ešerihija koli
17.6.2009 15:47:07   
Anoniman
Rivana, pisala sam o tome na jednoj od prethodnih stranica ove teme, ja sam se nedavno lečila, s tim da sam je imala u mokraćnim kanalima.
I moj dr je rekao da muž ne treba da se testira ako nema nikakvih tegoba (promena).

A svaka bakterija može da se vrati.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 183
   RE: Ešerihija koli
17.6.2009 15:47:10   
Rivana
Tako su i meni objasnili da se dobija padom imuniteta

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 184
   RE: Ešerihija koli
17.6.2009 15:49:37   
Rivana
Rivana, pisala sam o tome na jednoj od prethodnih stranica ove teme, ja sam se nedavno lečila, s tim da sam je imala u mokraćnim kanalima.
I moj dr je rekao da muž ne treba da se testira ako nema nikakvih tegoba (promena).


Ja se plasila ja se lecila pa da mi on opet ne prenese ali dok kaze ne mora on da se pregleda jer nema sto ti kazes tegoba

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 185
   RE: Ešerihija koli
17.6.2009 15:52:01   
Anoniman
Kaže moj dr, narodski rečeno, da je njima jako dug put od vrha penisa do bešike, pa teže mogu da dobiju (nije nemoguće), pa ako nema nikakvih tegoba, da onda nema potrebe za testiranjem.

(odgovor članu Rivana)
  Direktna veza do poruke: 186
   RE: Ešerihija koli
17.6.2009 15:53:26   
Rivana
Blago njima , njima sve lakse user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 187
   [Obrisana poruka]
27.6.2009 11:21:35   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Rivana)
  Direktna veza do poruke: 188
   RE: Ešerihija koli
28.6.2009 11:02:35   
Anoniman
Odnela sam urin na analizu. Bez toga ne vredi da idem kod lekara. Nalivam se uvom i brusnicom, na svoju ruku sam počela da uzimam Nofocin, i više me ne pecka. Dobro sam. Videćemo u ponedeljakutorak šta će da kažu rezultati. 

(odgovor članu Brisani korisnik)
  Direktna veza do poruke: 189
   RE: Ešerihija koli
29.6.2009 11:21:12   
mac24
cao svima, evo i ja da iznesem svoj problem

Pre cetiri dana sam osetila bol prilikom mokrenja, kada odem u vc. pocnem da krvarim, mislila sam da sam dobila i odmah sam pozvala gin.zakazala ultra zvuk i otisla, mislio je da sam trudna,radila sam bhcg,i nisam krvna slika je ok ali urin katastrofa.
U urinu dosta bakterija, dosta leukocita, nitriti poz. uzas i jako sam se uplasila

Urinokultura je pokazala da imam eserihiju poko milion, i da je osetljiva na cefaleksin i inekcije longacefa, moj ginekolog mi je dao cefaleksin 8 dana, i naravno dosta caja ,medutim citajuci postove bojim se kako je moguce da se za 8 dana izleci a vi ste mnogo duze lecile, i kod mene je problem jer je samo na ta dva leka osetljiva,brinem se jako zelim drugu bebu a bojim se da mi neskodi ova napast, a pre tri nedelje sam imala virus i radila urin urinu kulturu krv sve mi je bilo u redu, ni bakterije nista nisam imala, a vidi sada,
nadam se da vas nisam smorila, i da li ja smem sama na svoju ruku da uzmem onaj lek na m sto ste pisala monural ili tako nesto?user posted image

hvala i jako se brinemuser posted image  a tako zelim mome sinu da rodim batu ili sekuuser posted image


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 190
   RE: Ešerihija koli
29.6.2009 11:30:25   
Trcosava
mac24 ja lično ništa ne bih na svoju ruku uzimala, a to što su ti rekli da je samo na dva leka osetljiva, mislim da je pre na ta dva leka od onih koje su probali. Rekoh već da sam se patila oko 4 godine, pa su svaki put nalazili nov lek na koji je osetljiva. Za 8 dana ćeš opet ići na kontrolu, dati urinokulturu i videćeš kakvo je stanje. Obično posle lekova nestane, ali moraš samo da budeš uporna sa tečnošću i nakon lekova (za svaki slučaj i dobrih mesec dana kasnije)
Za batu ili seku ima vremena, bitno je da ti je ipak samo u mokraćnim kanalima.
Nisam baš najbolje razumela, jesi ili nisi trudna?

< Poruku je uredio Trcosava -- 29.6.2009 11:31:16 >

(odgovor članu mac24)
Direktna veza do poruke: 191
   RE: Ešerihija koli
29.6.2009 11:31:20   
Anoniman
Ja ne bih uzela na svoju ruku. naime, jesam uzela sada, ali ako krenem kod lekara, i on mi da terapiju, ne bih tu terapiju mešala sa nekom drugom. Ne znam dal me razumeš šta ti govorim.

Ešerihija može da se javi i u trudnoći. Ako je urinarna infekcija, ne mora da se prenese u vaginu. Pitala sam ja, i rekli su mi da u vaginu ne ušeta tek tako, nego mora da se ugura. user posted image  Mislim da je Maya21 negde pisala da je u trudnoći dobila ešerihiju. Mislim da ona nije opasna već samo dosadna.

(odgovor članu mac24)
  Direktna veza do poruke: 192
   RE: Ešerihija koli
29.6.2009 11:33:06   
Trcosava
Tasho ne bih da prepadam, ali jeste i te kako opasna ako ''ušeta'' u vaginalne kanale....(barem meni tako rekli)
A da je dosadna...jeste I PREVIŠE DOSADNA!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 193
   RE: Ešerihija koli
29.6.2009 13:30:40   
mac24
Ne nisam trudna i kazu da je dobro, jer lekove na koje je osetljiva nebih smela u trudnoci da koristim

a jeli moguce da se za 8 dana izleci?

daj bozeda je tako jao kako bih bila srecna , jer moj sin kuka za batu i seku i taman kako smo poceli da radimo na tome ja dobijem e.

strasno, ali svim silama cu se truditi da je izbacim, hvala vam sto postojite devojke jer da nije vas neznam kako bih

ipak ovde mogu dosta da naucim, hvala na pomoci

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 194
   RE: Ešerihija koli
29.6.2009 13:37:32   
Anoniman
Samo pij dosta čaja od brusnice i čaja od uve na smenu. Kao po novom je Brusnica efektivnija, ali pošto sam probala i jedno i drugo, kažem da meni uva više pomaže, iako je mnogo gadnijeg ukusa. sada ih pijem na smenu. jednom jedan, jednom drugi, i stalno mi je puna šolja.

(odgovor članu mac24)
  Direktna veza do poruke: 195
   RE: Ešerihija koli
29.6.2009 14:46:53   
mac24
Tasha, evo i ja isto na poslu sam i pijem uvin caj, a ujedno grickam brusnicu, nadam se da ce mi pomoci

i culasam da je jako dobar jogurt i beli luk da prenoci pa da se popije ujutro, i to cu da probam user posted image
prosto mi sve smesno sta sve moram mo da pijemo da bi se izborile za nase zdravlje ali sam pozitivna i kada mi je najteze se smejem pa nadam se da ce i sada tako biti, ajmo napreddevojke da mi nju pobedimouser posted image  
sama sebe tesim

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 196
   RE: Ešerihija koli
29.6.2009 20:47:40   
Anoniman
Urin sterilan! user posted image

(odgovor članu mac24)
  Direktna veza do poruke: 197
   RE: Ešerihija koli
29.6.2009 20:49:17   
Sneža

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Urin sterilan! user posted image

user posted image user posted image

_____________________________

superbrzasnežaheroj

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 198
   RE: Ešerihija koli
29.6.2009 21:20:25   
Lu
Super, baš mi je dragouser posted image

(odgovor članu Sneža)
Direktna veza do poruke: 199
   RE: Ešerihija koli
3.7.2009 9:34:27   
mac24
Tasho svaka castuser posted image !!!!!! zelim da se nikada vise nevrati i da sve uspemo kao ti da izlecimo.

a cim si je ti lecila , nisam uspela da procitam?

user posted image  molim teodgovori mi, i niko mi nije odgovorio da li je stvarno moguce samo jednim antibiotikom ukloniti ovu napast pijem ciprocinal 8 dana, pa onda treba da radim urino kulturu, Molim vas da mi odgovorite a kaze doktor da je osetljiva na ciprocinal

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here