|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice - prvo tromesecje ( 1 - 13 nedel...
3.12.2013 17:05:26   
sansa
Lepterija zeno samo hrabro...samo lezi i strogo miruj par dana ..primaj progesteron i pij utrogestan ja sam bas dugo krvarila u prvoj trudnoci.... meni je bila nesto zalepljena posteljica sad en znam dal to ima veze jedno sa drugim ...sad ja sam bila u bolnici pa sam primala i neke inekcije za zaustavljanje krvarenja al meni je bilo bas to teklooo..e sad sve u svemu najvaznije ti je mrovanje i to strogo...lezi i ustaj samo do wc-a..drizimo ti figeuser posted image user posted image
Ja juce bla na uz ..beba je super ali je moja cista drakula jos uvek tu..smanjila se za 3mm ako je za utehu ali na njenih 9cm sa 5cm to i nije neko smanjivanje ..sad na svakih nedelju dana na uz i sve tako do 12 nedelje pa ako ne pukne onda u nis da je doce sredeuser posted image

jedan je krevet a nas je dvoje za devet meseci bice nas troje :-)))))

(odgovor članu Lepterija)
Direktna veza do poruke: 26
3.12.2013 17:39:47   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: Lepterija

Pitam se ima li kraja? Jutros prokrvarila ali pravu pravcatu krv. Krvarenje se brzo smanjilo i potamnilo. Cula se s dr iz Speba. Mirovanje, pozljno da legnem na gak u nis, jedina dozvoljena terapija progesteron svaki treci dan i naravno utrogestan. Dr sumnja na izvlacenje posteljice koje traje do 18.nedelje i meni nista nije jaso sta je to i da li je opasno da sad posteljica krvari. Ako iko zna nesto o posteljici, nek me utesi. Treba ovo izdrzati, vto je mala maca.

Mislim da je to imala dijana RR, napiši joj pp ako možeš. miruj draga, biće sve ok user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

Direktna veza do poruke: 27
3.12.2013 17:40:34   
dunja RR

IZVORNA PORUKA: sansa

Ja juce bla na uz ..beba je super ali je moja cista drakula jos uvek tu..smanjila se za 3mm ako je za utehu ali na njenih 9cm sa 5cm to i nije neko smanjivanje ..sad na svakih nedelju dana na uz i sve tako do 12 nedelje pa ako ne pukne onda u nis da je doce sredeuser posted image

Drži se sansa user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu sansa)
Direktna veza do poruke: 28
3.12.2013 19:20:13   
Lepterija
Ceo dan razmisljam o tome " izvlacenje posteljice " koje traje do 18. Nedelje. Sve se nesto nadam da je dr pogresio i mislio na matericu a ne na posteljicu. Mozda sutra pozovem da pitam. Dicinon su injekcije za prestanak krvarenja, ali dr iz Speba to ne dozvoljava, kaze da mi sad mogu dati samo progesteron depo i primam ga svaki 3. Dan. Hvala vam, pisacu dijani, ali mi se ne svidja to nista ako je posteljica u pitanjuuser posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 29
3.12.2013 19:27:21   
New Mom
Posteljica ti je tek pocela da se formira i tu do neke 18. nedelje ce nastati.Njenu ulogu do tada radi tzv. zuto telo. Onda ono nestaje (ono luci taj famozni beta hCG i progesteron), a posle sve radi posteljica.
Pri formiranju posteljice dolazi do nastanka zajednickih krvnih sudova bebe i majke. Mozda zbog toga necega krvaris. Ja sam onako laicki.
U svakom slucaju, mirovanje.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

Direktna veza do poruke: 30
3.12.2013 19:29:45   
dunja RR
Meni zvuči logično da je posteljica, jer njoj sada prestaje funkcija i odvaja se, ali javiće ti se Dijanče evo pisala sam joj.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

Direktna veza do poruke: 31
3.12.2013 19:34:01   
New Mom

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Meni zvuči logično da je posteljica, jer njoj sada prestaje funkcija i odvaja se, ali javiće ti se Dijanče evo pisala sam joj.

Dunja, ziva bila, posteljica je nesto sto ces poroditi nekih pola sata posle bebe. Bez nje beba nema ishranu. Za nju je prikacena pupcana vrpca a posteljica je na zidu materice.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 32
3.12.2013 19:36:28   
Lepterija
Ja bas pokusavam da nadjem dijanu i skontala sam da ne umem. Ja sam mislila da posteljica sad pocinje da obavlja funkciju, tako svuda pise za 12.nedelju. i brine me to ako moja ne valja, nekako mi deluje osudjeno na propast. Sve gledam najcrnje.user posted image a ja imam 2 posteljice. Pomislila sam na matericu jer se ona jos izvlaci iz karlice i sinocme strasno bolele karlicne kosti, plakala sam od bolova. Pomislila sam zato da dolazi zbog sirenja materice.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 33
3.12.2013 19:38:07   
dunja RR
znma NM, nego mi nešto u glavi da se kod Dijane deo posteljice odvojio baš u 12-13 nedelji, i da joj je dr. rekla da se ne plaši ako prokrvari. ali ne znam da li je bio ovakav slučaj, možda i lupam ..ali mi u glavi nešto da je bilo tako..
Meni se reimo u prošloj trudnoći posteljica razvila ali plod nije, i objasnili su mi da posteljica (mešak) stvara betu ( u 9. nedelji bila je preko 40,000).

< Poruku je uredio dunja RR -- 3.12.2013 19:40:50 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 34
3.12.2013 19:40:41   
Lepterija
Da dunja, gres
is, sad tek posteljica pocinje da obavlja svoje, hrani, daje kiseonik, cuva bebu. Bez dobre posteljice nema nista.

Direktna veza do poruke: 35
3.12.2013 19:41:09   
New Mom
Jesu li sigurno dvojajcani? Jednojajcani nekad dele posteljicu.

Posteljica sad pocinje da funkcionise, ali treba vremena da se krvni sudovi svi formiraju. Nista ne moze preko noci.
Takodje, konacan polozaj posteljica zauzima tek oko 27.nedelje, do tada se pomera sa rastom materice.

Direktna veza do poruke: 36
3.12.2013 19:43:40   
dijana1*
Lepterija meni je dr oko 12-te nedelje rekla da u narednom periodu ocekujem krvarenje. Tj moze da bude i ne mora ali ako bude da se ne brinem. Moze da izdje kao sveza krv ali i braon boje . Uglavnom da ce nesto izaci ali ne moze da mi kaze kada i koliko ali da se ne brinem. U principu kako je beba rasla i materica se podizala videla je na UZ da ce se jedan deo posteljice pojaviti kao " visak" koji ce izaci. I secam se dobro da je taj celi pregled samo pricala o tome, umirivala me i ubedjivala da se to desava ali i da bebi ne moze biti nista. Posle 2-3 nedelje mi se pojavilo nesto braonkasto, taj dan sam mirovala i to je to. Nikakvu terpiju mi nije dala. Ona kaze da tu ne ide terapija. To se prirodno pojavio visak koji mora izaci.
Pisem sa tel pa je malo s brda s dola napisano. Ako je kod tebe sto je bilo kao kod mene onda nemoj da se brines. Bice sve uredu. Meni je cak na UZ pokazala gde je beba a gde je taj visak i da zaista bebi ne moze biti nista sto je najbitnije user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 37
3.12.2013 19:46:44   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

videla je na UZ da ce se jedan deo posteljice pojaviti kao " visak" koji ce izaci. I secam se dobro da je taj celi pregled samo pricala o tome, umirivala me i ubedjivala da se to desava ali i da bebi ne moze biti nista. Posle 2-3 nedelje mi se pojavilo nesto braonkasto, taj dan sam mirovala i to je to. Nikakvu terpiju mi nije dala. Ona kaze da tu ne ide terapija. To se prirodno pojavio visak koji mora izaci.

E to sam ja pokušala da prenesem, pa sam napravila pometnju ;) Mislila sam upravo na taj višak, koji nema funkciju, a koji može prouzrokovati krvarenje.
Hvala Dijanče

< Poruku je uredio dunja RR -- 3.12.2013 19:47:05 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 38
3.12.2013 19:54:04   
dijana1*
Neumem strucno da objasnim ali dr mi je na nalazu napisala sta je videla i da ocekuje krvarenje. Pa nije ni ona luda da pise takve stvari na pamet. I jednom mi je rekla da mnoge zene imaju krvarenje, odu u bolnicu i primaju terapiju bez ikakvog razloga jer mnogi dr ne znaju da vide da je bas ovo u pitanju.
Mozda je tvoja dr. upravu i mozda ti se desava isto kao i meni. Bitno je samo da nemas obilno krvarenje koje traje 2-3 dana i duze.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 39
3.12.2013 20:33:48   
Lepterija
Dvojajcani su, skroz odvojeni, juce sam ih tako lepo videla. Oni imaju neki extra ultrazvuk,dr tvrdi da nemam hematom koji bi mogao krvariti. Ja sam imala od subote malo krvarenje, bukvalno samo u tragovima na papiru i juce je to video i rekao da je sve ok, normalno jer se rasteze materica i da me zatomkao bole jajnici malo i prepone. Sve mu je to bilo ok dok danas nisam javila za crveno krvarenje i onda je rekao strogo mirovanje i da sumnja u izvlacenje posteljice koje bi moglo da traje do 18.n.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 40
3.12.2013 20:54:06   
madre
i obilna krvarenja (crvena krv) mogu da se zavrse srecnim krajemuser posted image samo miruj... drugu terapiju ne mozes dobiti, ustvari i ne postoji. i ja sam posumnjala na hematom,ali ako je dr video da ga nema, onda je tako. mene i bogija je bas namucio, ali nas je iz te grozne situacije izvukla vera da ce sve biti u reduuser posted image

< Poruku je uredio madre -- 3.12.2013 20:55:26 >

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

Direktna veza do poruke: 41
3.12.2013 21:13:58   
degu

.
Meni se reimo u prošloj trudnoći posteljica razvila ali plod nije, i objasnili su mi da posteljica (mešak) stvara betu ( u 9. nedelji bila je preko 40,000).

Mi posteljicu uopšte nemamo do 12. nedelje, do tad žuto telo čuva trudnoću i proizvodi progesteron, a na samom početku imamo trofoblast, od njega bi se kasnije razvila posteljica, verovatno su ti to pričali Dunja. A ja sam čitala za to neko kao prevlačenje posteljice preko zida materice i da se tad stvaraju mali hematomi i da zato dolazi do krvarenja u tom periodu. Stvarno je strašno kad prokrvariš, stresno jako, meni se to desilo prošli put posle pregleda pa sam ostala da se pitam jel mi beba još tu. To krvarenje nema veze s bebama, a ako ti je lakše Lepterija draga idi opet kod dr-a i miruj i podigni malo noge i biće sve dobro user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 42
3.12.2013 21:24:07   
Lepterija
Mene je juce prvi put boleo pregled, pomislila sam da je i od njega prokrvarilo, ali desilo se nakon 18h od pregleda. Onda vreme mi je menstruacije,pa i na to pomisljam, mada mnogi dr negiraju tu mogucnost. Ali ti bolovi u karlici su bili ogromni, nesto mislim da oni imaju veze. Cim sam prokrvarila, nestali su. Mnogo ima razloga koji se jos ne znaju, samo to znam.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 43
3.12.2013 21:36:07   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: degu

.

Mi posteljicu uopšte nemamo do 12. nedelje, do tad žuto telo čuva trudnoću i proizvodi progesteron, a na samom početku imamo trofoblast, od njega bi se kasnije razvila posteljica, verovatno su ti to pričali Dunja.

Nisu troboflast, baš su govoril posteljica, jer je svima bilo čudno otkud tolika beta. I sada mi je dr u 10. nedelji rekao da se posteljica formira na prednjem zidu materice, tako nešto, kontam da njeno formiranje traje u 1 .trimestru i oni vide njen razvoj ..ali verovatno nemamo svi taj višak posteljice koji je imala Dijana.

< Poruku je uredio dunja RR -- 3.12.2013 21:38:34 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 44
3.12.2013 21:43:53   
dunja RR
Joj žene, ne znam za vas, ali ja sam od 18.00 pa nadalje komirana, nisam nizašta, evo i sada sam odspavala sat vremena, spavala bih i još da nisam morala da dam sebi injekciju ..

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 45
3.12.2013 21:46:22   
serpica

Joj žene, ne znam za vas, ali ja sam od 18.00 pa nadalje komirana, nisam nizašta, evo i sada sam odspavala sat vremena, spavala bih i još da nisam morala da dam sebi injekciju ..

Spavaj duso dok jos mozes,kad se priblizi 9.mesec nema ti spavanjauser posted image zato sad napuni baterije i iskoristi sto vise mozesuser posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 46
3.12.2013 21:52:33   
Lepterija
I ja mislim da se posteljica sve vreme formira, ali od 12 preuzima potpunu funkciju. Meni se mnogo spavalo na pocetku i to ujutru cim ustanem,vratila bih se u krevet. Sad me muci nesanica, verovatno na nervnoj bazi, ne smem da zaspim.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 47
3.12.2013 21:57:08   
dunja RR
Sigurno, pa ne može nastati odjednom, posteljica nastaje iz iste ćelije i spermatozoida iz koje nastaje i plod, tako da to traje ..

Meni ujutru ne, probudim se za onaj jutarnji utrogestan, i razbudim, ali kasno popodne i uveče, smlavljena sam, ali nema veze user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

Direktna veza do poruke: 48
3.12.2013 22:12:25   
dijana1*

Nisu troboflast, baš su govoril posteljica, jer je svima bilo čudno otkud tolika beta. I sada mi je dr u 10. nedelji rekao da se posteljica formira na prednjem zidu materice, tako nešto, kontam da njeno formiranje traje u 1 .trimestru i oni vide njen razvoj ..ali verovatno nemamo svi taj višak posteljice koji je imala Dijana.

Tada mi je rekla da mi je posteljica na prednjem zidu ali jedan deo na zadnjem i prilikom podizanja materice da ce doci do tog viska.
Lepterija ako ce ti biti lakse idi kod dr da te jos jednom pregleda. Ali verujem da je sve ok. Jer da nije nesto kako treba doktor bi to video.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 49
3.12.2013 22:45:14   
Lepterija
Ja sam htela danas da idem, doktor kaze da putovanje ne dolazi u obzir, da me je juce gledao i sve je ok. Strogo mirovanje do ponedeljka kad ga zovem da se dogovorimo za dalje. Ostaje mi samo da se molim Bogu.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Spavanje na leđima povećava šanse za prevr...
Naučnici upozoravaju da je položaj u kojem spavate tokom trudnoće, posebno u poslednjem tromjesečju, vrlo važan. Utvrdil...

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here