|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
11.5.2013 16:21:22   
mati
Opet ja u ovoj temi i sad vec brinem. Pre par min isto braonkasto, kroz sekret, nije puno, sasvim malo. a juce sam imala devojacko vece kod drugarice, mozda sam i malo preterala sa stiklama i na nogama celo vece, ne znam. Dr mi je kao sto sam pisala na odmoru do 20. pa ne znam da li u ponedeljak da idem kod bilo koga ili da vec sad odem negde. A i sutra je svadba...user posted image

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 626
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
11.5.2013 17:19:44   
Ivanka 75
Mati, u oko 12 nedelje posteljica šreuzima svoju ulogu u to može da se manifestuje blagim spottingom, meni je bilo tako, prošlo za dan.

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 627
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
11.5.2013 17:22:40   
cockic
ja sam u 8-9 nedelji imala prvo roze pa braon.ali ja sam imala hematom sto je bio uzrok.koristila utrogestan do 20 nedelje.prvo pila.pa vaginalno.
meni je dr.cim sam mu javila da mi je krenulo prvo roze pa braon.rekao da uzimam utrogestan.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 628
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
11.5.2013 17:41:27   
mati
Pa i meni se pojavilo 7. i posle nista, i sad sam bila sa serpi na kafi normalno sve, cim sam dosla u wc opet isto, kroz sekret braonkasto. cekam ka se mm probudi pa da odemo do bolnice, valjda ce me primiti, zbog knjizice, da znam bar sta je.
A i sutra ta svadba, najbolja drugarica, bar da budem mirna ako nije nista strasno.
A pijem utrogestan od 200, ujutru i uvece...

< Poruku je uredio mati -- 11.5.2013 17:42:08 >


_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 629
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
11.5.2013 18:17:52   
Figaro88
Mati najkriticniji period treba da je prosao,sve dok nije crvena,sveza krv ne bi trebalo da bude nista ozbiljno,bar sam ja tako shvatila.Pokusaj da odmaras sto vise.Mada je i to tesko pored malog deteta.

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 630
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
11.5.2013 18:27:01   
Anoniman
mati, mozda da iskuliras svadbu? ili barem da pazis da se ne umoris.

(odgovor članu Figaro88)
  Direktna veza do poruke: 631
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
11.5.2013 18:42:12   
drudi
mati,poslusaj nekog ko je imao spontani pre godinu dana jer je mislio da moze u trudnoci da se ponasa kao i obicno.
DAKLE-MIRUJ!
Iskuliraj tu svadbu obavezno.

Pa ti moras da mirujes dok se to ne smiri. Dakle, lezi i lezi.

Ne igraj se sa tim, ako zelis tu bebu. Izvini sto sam gruba ali ti si opustena kao sto sam ja bila - a to kad su krvarenja i uopste u pocetku trudnoce nije dobro. Kasnije kad se ucvrsti mozes da budes prilicno opustenija, ali tad te stomak sam regulise da se ne glupiras. Ja sam sad 7-mi i celo jutro sam spartala.

neke zene imaju srece svasta rade i opet sve bude ok, ali kad imas upozirenje onda ga shvati ozbiljno

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 632
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
11.5.2013 20:39:33   
mati
Drage moje hvala na savetima.
Vratila sam se od dr i sve je u redu. Gledao me i vaginalno i UZ. Kaze da sam verovatno juce malo vise skakala i da krvi vise nema, sem puno sekreta. Zacudio se i sto mi je moja dr rekla da ne smem da imam odnose, kad je grlic dobar. Takodje je rekao da idem na svadbu ali da malo pripazim na skakanje. Ipak, razumeo je i to da sam 14 god igrala folklor i da sam se verovatno malo vise opustila...


_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu drudi)
Direktna veza do poruke: 633
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
12.5.2013 10:19:30   
Zabrinutaa
Pozdrav svim devojkama!
Prvi put ucestvujem na bilo kakvom forumu, i izvinjavam se ako ponovim neka pitanja. Ispricacu vam moju pricu, pa ako iko zna nesto ili je prosao kroz slicno......
Godinu dana vec pokusavam da zatrudnim....Ciklus mi je redovan u dan.(28) Poslednju menstruaciju sam imala 7.04. i posto mi je ovog meseca kasnilo (trebala sam dobiti 04.05.) odlucim da uradim test. Pojavila se bleeedo samo na svetlu vidljiva druga crtica. Da bi bila sigurna uradim i betu, koja pokaze rezultat 10.9, (referentna vrednost kod njih je 8). Jedva sam zakazala ginekologa tek za 15-i maj. Ali posto sam nestrpljiva bila, otisla sam privatno cisto da potrvrdim, uradila mi je vaginalni ultrazvuk, i rekla da je to jako jako rano, i da se vidi mrvica kao mak i da svasta moze da se desi, da moram da se cuvam. Takodje je rekla da se vidi malo krvarenje zbog pucanja, nisam razumela cega, ali predpostavljam zbog ugnjezdjavanja. Otisla sam na posao, i osetila nesto cudno, otisla u wc i na papiru videla cistu krv. Bas sam se uplasila otisla sam kod dezurnog doktora, u bolnicu, gde mi je opet uradjen ultrazvuk, gde se nije videlo nista, sutra dan mi opet uradili betu ali su referentne vrednosti drugacije. Uglavnom beta je 349. Opet sam otisla kod dezurnog jer moja dr.ne radi, koja mi je rekla da za 2 dana opet uradim betu u istoj laboratoriji, zbog tih vrednosti, pa ako raste onda cemo videti gde je plod. user posted image A meni krvarenje i dalje nije prestalo, znaci treci dan vec...samo sto je sada braonkasto i nekako se (izvinite na izrazu) cudno oseti. Mislite da to lici na spontani? Posto je doktorka rekla da je moguce da je to (bez pregleda) I da li mislite da taj vaginalni ultrazvuk u ranoj trudnoci moze da doprinese krvarenju? Posto sam citala da nije bas pozeljno da se radi tako rano, dok drugi kazu da je to sasvim u redu. Ne znam ni koliko obicno traje to krvarenje i kakvo je priliko implatacije, posto ja nemam nikakve bolove, osim sto imam neki pritisak u desnom jajniku. Ne znam sada da li da cekam taj pregled kod drzavnog koji je za 3 dana ili da se opet obratim privatnom doktoru, iako ne nameravam da mi ona vodi "trudnocu", jer iskreno nemam toliko novca. Izvinjavam se na podugackom tekstu i hvala svima u napred.

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 634
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
12.5.2013 10:45:58   
Maslacak15
Zabrinuta,

Vaginalni ultrazvuk nije stetan ni u jednoj fazi trudnoce i nema ogranicenja koliko se cesto radi. Predlog da ponovis betu je dobar jel mnogo vise znaci od ultazvuka u toj fazi. Naime ako se pravilno duplira to je dobar pokazatelj. Na ultrazvuku kako god bilo ne moze da se vidi vise od gestacionog meska. Ja bih ponovila betu i sacekala ta tri dana. Da promenis nista ne mozes niti ce raniji odlazak na ultrazvuk da ti razresi dileme. Tesko jeste ali moras da budes strpljiva. Krvarenje u tako ranoj fazi je stvarno cesto, ima puno primera koji su se nastavili zdravom trudnocom. Drzim fige da bude sve ok.Javi seuser posted image

(odgovor članu Zabrinutaa)
Direktna veza do poruke: 635
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
12.5.2013 11:03:46   
drudi
cuj, mislim da preterujes sa tim pregledima, previse ih je, narocito sto oni do 7 nedelje najmanje ne vide nista na tom pregledu, a skode. smiri se nekoliko dana. trudna si sigurno. uradi samo betu. pritisak u desnom jajniku osecas verovatno zbog folikularne ciste koja ostane nakon prsnuca ali materica raste u trudnoci i pritiska je. dakle, normalna stvar. ne daj Boze da je vanmaterica, jos je rano da je vide i do 10 nedelje od menst. su na vreme sve da reaguju sa tabletama. jedino ako osetis veliku bol odmah kod doktora. ali vanmatericna ne bi tako rano izazivala krvarenje, tako da mislim da to nije sigurno, ali ti napominjem preventivno.
ja sam imala spontani u 8 nedelji od poslednje menstr - i to kad se desi ide sve u par sati i puno, puno krvi,gomila ugrusaka, kao jedna teniska lopta krvi je dok sam stigla u bolnicu mi izasla iz mene. nije to kao menstruacija, meni je bilo mnogo, mnogo, mnogo jace. i boli i osete se kao strasni grcevi i kao kontrakcije. ne znam kako je drugim zenama koje su imale to grozno iskustvo.

a mnogo zena u pocetku ima krvarenja u trudnoci i sve bude ok. vazno je da mirujes a ne da se cimas stalno.. dakle smiri se, vadi betu opet i i pitaj za utrogestan da pijes. ako ces ici kod dr, sto mislim da je pogresno jer ti nece opet nista videti, reci im koliko si vec puta radila vaginalni. kazem ti, oni ne rade vaginalni najmanje pre 7 nedelje od poslednje menstruacije, jer nije dobro a ni ne vidi se nista. do tada je beta jedini dokaz da si trudna.

bilo bi grozno da zbog panike ne daj Boze izgubis trudnocu. Ja sam zivi dokaz. Meni kad je krenulo malo krvarenje moj dr je bio na odmoru i neka kokoska iz dz, tamo je jos kao nacelnik, mi je uradila grozan bolan vaginalni pregled i dala malu dozu utrugesrana. sad znam da je to sve bilo pogresno. a ja sam taj dan nakon toga samo panicila i nisam mogla da se smirim. kad je zena pod tolikim stresom, od tih hormona stresa progesteron i drugi trudnicki hormoni ne mogu normalno da rade, i moze da se izgubi trudnoca bezveze.

i umesto u dom zdravlja, ako ti krene jace krvarenje, bolje pravac visegradska ili NF, ako si iz beograda

ja bi na tvom mestu zvala dr i pitala da pijem utrogestan. na pregled ne bi nikako.

(odgovor članu Zabrinutaa)
Direktna veza do poruke: 636
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
12.5.2013 12:01:13   
Zabrinutaa
Hvala vam puno na odgovoru. Znam da je rano...ali valjda od tolike zelje nisam mogla da sacekam, morala sam sa nekim da porazgovaram. Nisam ni planirala da radim ultrazvuk, ali ovde u Novom Sadu, cim se pojavis odmah te stavljaju na sto. Pa kao racunam valjda znaju sta rade. Elem, primiricu se sad koliko je moguce, uradicu betu za 2 dana ponovo, pa cemo videti sta i kako. Ne znam kako je u drugim gradovima, ali ovde je uzasno sa doktorima, niko ne prima nove pacijente, tako da sam jedva zakazala i ovaj pregled, pa cu otici da cisto porazgovaram sa doktorkom i da potpisem taj ugovor , jer je moj predhodni doktor otisao u penziju.
Veliki pozdrav i hvala na savetima :*

(odgovor članu drudi)
Direktna veza do poruke: 637
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
12.5.2013 20:54:53   
drudi
ma bice to sve dobro, samo lezi i gledaj filmove. pitaj dr da ti da utrogestan

(odgovor članu Zabrinutaa)
Direktna veza do poruke: 638
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
14.5.2013 18:44:44   
ivana117
bok svima nova sam ovdje pa nadam se da cete mi pomoci.. :)
imam problem decko i ja smo spavali zajedno prije dva tjedna bez zastite i rekao mi je da mu je pobjegl oposlje toga smo opet spavali i namjerno je to napravio,ali mi nije bio plodan dan..i ja sam imala sve simptome i napravila sam test onaj po 16kn i pokazale su mi se obje crtice al jedna je bila tamnija,a druga jako svijetla pa sad ne znam sta to znaci..mnstruacija mi je kasnila dva dana..sada sam je dobila,ali me boli dole stomak i jako slabo curim tj jedva da curim ko da ce svaki tren stat..pa ako mi ikako mozete pomoci bila bi zahvalna.. user posted image

(odgovor članu drudi)
Direktna veza do poruke: 639
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
14.5.2013 18:47:46   
Sanja90
Ako su se pokazale dve crtice bez obzira da li svetlije ili tamnije to znaci da si trudna,a to da si dobila verovatno nije menstruacija,pod hitno da se javis ginekologu.

_____________________________

Nije srecan onaj koji puno ima,vec je srecan onaj kome malo treba.

(odgovor članu ivana117)
Direktna veza do poruke: 640
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
14.5.2013 19:13:29   
lanatea
Uradi jos jedan test pa ako opet pokaze dve crtice javi se ginekologu,mozes ga odmah uraditi jer ako si trudna pokazace ti.

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 641
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
17.5.2013 16:53:32   
drudi
trudna si, draga.
i najsvetlija crtica, i kad je gotovo neprimetna je trudnoca. ne moze da bude ni malo obojeno u roze ako nije trudnoca

(odgovor članu lanatea)
Direktna veza do poruke: 642
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
18.5.2013 17:38:22   
lanatea
Ivana117 nista ne pises jesi isla kod doktora?

(odgovor članu drudi)
Direktna veza do poruke: 643
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
20.5.2013 12:35:01   
Zabrinutaa
Evo i ja da vam se javim ponovo. Totalno sam razocarana u doktore. Niko nema ni 5 min.da ti detaljno objasni sta ti se desava, mozes da molis do prekosutra. Danas je 11-i dan kako krvarim. Slabo, kao cetvrti dan, ali dovoljno da ne mogu bez dnevnog uloska. Nije kao menstruacija, tamnije je boje...ali slozicete se da je ovo vec jako dugo. Ili gresim?
Uradila sam betu prosle subote kada sam vam pisala bila je 349, u ponedeljak je bila 397. Jasno mi je da se sporo uvecava, i da to ne bi tako trebalo. Mada sam citala da nekad u retkim situacijama, ni to ne mora da bude pokazatelj. Otisla sam kod doktorke, koja je pogledala sve nalaze, pri tom se slogirala sto su mi u bolnici radili ultrazvuk, jer kaze da su me bespotrebno mucili, jer dok beta ne dostigne 1000 UZ se ne radi, jer se ne vidi nista. Odmah mi je rekla da je to najverovatnije rani spontani. A kad sam joj rekla da nemam bolove vec samo to braonkasto krvarnje, onda je ipak rekla da se vidimo za dva dana. Tad me je pregledala, ispipala, i opet joj je cudno sve bilo, mada opet nije puno pricala. Rekla je da se ne nadam puno, ali eto da ipak damo sansu da ce mozda opstati, i da se za ned dana( sto pada u sredu) vidimo na UZ. pa cemo videti. Kaze da postoje 2 solucije. Ili da je spontani, ili da je ovulacija bila jako kasno, pa se proracun starosti trudnoce ne poklapa i da se zato nista ne vidi. Nista od terapije mi nie dala, osim vitamina, pitala sam da li bi tebalo da mirujem, kaze ne, mogu slobodno da radim, samo da ne dizem nista tesko. I tako ja sad cekam tu sredu, ne bi li mi neko nesto rekao konacno. Vise sam svaku nadu izgubila! Cujemo se posle srede...pozdrav

(odgovor članu lanatea)
Direktna veza do poruke: 644
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
20.5.2013 15:04:38   
drudi
ja ne razumem kako moze spontani da traje danima. pa ja sam ga imala i to se sve zavrsi u par sati.

a i to sto ti se beta sporije uvecava ne mora da znaci nista, ima milio primera. ja ipak ne bi preterivala sa aktivnoscu

(odgovor članu Zabrinutaa)
Direktna veza do poruke: 645
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
20.5.2013 15:23:39   
Maslacak15
Zabrinuta,
To je jako jako slab porast bete. Tacno je da nekad ne mora bas da se duplira za 48 h ali trebalo bi da bude bar blizu dupliranju.....

(odgovor članu drudi)
Direktna veza do poruke: 646
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
20.5.2013 15:53:01   
madre
zabrinuta, ja sumnjam na hematom! ako imas uslova obrati se nekom drugom lekaru...user posted image

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu drudi)
Direktna veza do poruke: 647
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
22.5.2013 10:21:23   
Zabrinutaa
Evo dijagnoze....Najverovatnje je bila biohemijska trudnoca. Na UZ se nista ne vidi, nema gestacijskog m. tako da su mi opet vadili krv, da bi ponovo videli betu. Dr. kaze da je to najverovatnije sve otislo kroz krvarenje, ali za svaki slucaj, moramo da iskljucimo mogucnost vanmatericne trudnoce. Ako krvarenje ne stane samo, dace mi neke tablete, kako bi se taj zid oljustio i normalno dobila ciklus. Nadam se samo da cu posle ovoga brzo moci ponovo da radim na trudnoci. Eto....sta da se radi....zivot ide dalje! user posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 648
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
25.5.2013 20:29:54   
jelenazvezda
evo i ovde da se javim,da li je neka mama imala slicno iskustvo... 20-a sam nedelja,skracen mi je grlic a zatvoren,pijem partusisten vec 2 nedelje zbog bolova... vec danima ih nemam al danas ceo dan imam iscedak kao poslednji dan ciklusa,uplasena sam i isla sam na hitnu gde su mi rekli da dramim i poslali me kuci,sekret je na kratko stao ali krece opt braon boje... ne znam sta da radim :(

(odgovor članu Zabrinutaa)
Direktna veza do poruke: 649
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
25.5.2013 21:27:55   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: drudi

ja ne razumem kako moze spontani da traje danima. pa ja sam ga imala i to se sve zavrsi u par sati.



moze. ja sam imala krvarenje mislim neke 3 nedelje, malo po malo i samo poslednji dan se pojacalo. bolova nije bilo, tek poslednji dan neki neprijatan osecaj tezine, kao kad kod menstruacije. nije bilo hematoma, uzimala utrogestan, srce se nikad nije culo.

(odgovor članu drudi)
  Direktna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...



Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here