|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vodenjak
15.5.2010 12:02:12   
Snelle
Nedjo, samo da te dopunim i da ovo bude sačuvano za sve ostale trudnice koje budu bile u nedoumici da li je došlo do delimičnog pucanja vodenjaka. Jednostavan kućni test:

Uzme se 10 pamučnih tračica i svaka se menja u vešu na minut, znači 10 tračica = 10 minuta. Ukoliko stojimo, 100% tračica treba da bude mokro, a ako ležimo 50%.

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Vodenjak
15.5.2010 12:25:24   
SUPER MAMA
Evo i moje iskustvo.Meni je puko vodenjak oko 00:30 i to nisam ni znala nego ustala kao da piskim kad ono ja zavrsila to i dalje curi pa prestane.Onda ja ustala i opet curi i jer mi moj ginekolog rekao da kad se tako nesto desi da stavim onaj ulozak sa mrezicom i i da sednem malo da sacekam tako sam i uradila i zatim opet je pocelo da curi ko slavina neka i uplasila sam se malo ustala izvadila ulozak i mozda ce zvuci grozno ali ponirisala sam i imao je drugaciji miris nego urin i tecnost je bila bledo zuckasto- zelena.
I odma normalno javila se u bolnici i utvrdili da mi je ipak puko vodenjak,. dali mi da pijem antibiotike na 6h ali nisam imala bolove.Znaci od 1h posle ponoci od kad su me primili do 5h ujutru sam bila mirna cak i spavala vodenjak je skoro pa i prestalo da curi, doktor i sestre su me obilazili redovno i tek u 5h su poceli bolovi a 7h su me stavili na boks jer nisam kukala a malo me je sestra i izgrdila jer sam trebala da je zovem a nisu bili samo 20 min a porodzaj je krenuo.
I tek u 10:55 sam se porodila to je 9h otkad su me primili u bolnici.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Vodenjak
18.5.2010 17:21:27   
goda
Pukao mi je vodenjak u 5 h ujutro. Probudila sam se i samo se ispod mene razlila toplota,znala sm da je vodenjak i bila užasno razočarana u tom momentu sobzirom da sam u osmom mesecu tj u 34 nedeelji. Otišla sam odmah na porodilište gdje su me pregledali utvrdili da je vodenjak pukao i da nije u pitanju curenje kap po kap koje se nadoknađuje i beba može da izdrži bar još nedelju dana u stomaku ,nego da je pukao i curi intenzivno i porođaj mora nastupiti u roku 36 h. Ako je beba okrenuta glavicom prema dole bolovi bi trebali sami da počni ili da se izazovu indukcijom ako ne onda ce poroditi carskim . Pošto je nedonošče primala sam dexametazon  i svakih 6 h pentraxil za zaštitu od infekcije pošto bebu više ne štiti plodova voda. Prvi bol se javio oko 17 h,kao blago grčenj. Tek u 21 h počeli su ravnomerni bolovi slabijeg intenziteta da bi se pojačavali i postali česti  oko 22:30 a porođaj je nastupio u 22:40 da bi se porodila u 22:57. Kada sam došla u bolicu bila sam otvorena jedan prst i grlić je bio čvrst. Ista situacija je bila u 21h da bi u 22 bila otvorena 4 prsta a u 22:30 7 prsta. Voda iz vodenjaka je bistra bez mirisa da bi kako počinju kontrakcije da se pojavljuju postala blago roze.

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Vodenjak
18.5.2010 17:30:00   
maslinica
moj vodenjak je pukao u 6:30..pre toga me poteralo na wc..pogledam, vidim kao neka sluz..ali ne krvava, kao ovulacijski sekret..onako rastezljivo, prozirno...izvinite,,ali docaravam do kraja:) i tad pomislih to je cep..al nema krvi, reko nije...i vratim se u krevet i cujem cik, al doslovno...cik..i krenula je voda....kao da jako, jako piskim...
bez ikakvog bola, ja 38+4...u terminu...ali nistane boli, tusiram se spremam, idem za bgd iz obrenovca..i dalje me ne boli..malo , malo...ali tad krece jace voda da tece...cim kao taj minijaturan bol stane, stane i voda:)
uglavnom curilo  je ko ludo..beba lepo okrenuta bila, ali ja samo cenat i po otvorena...indukcija...i muke do bebe..ali to je vec druga tema:)
rodio se u 18:00 i drugi dan je bljuckao vodicu..malo se nagutao, ali mu nista nije bilo!!!

zaboravih dodati da je nakon 5 sati kontrakcija, mojih muka, formiran novi vodenjak...i to se moze dogoditi..bilo je visoko prsnuce, pa da se beba zastiti, formirao se novi...sta ti je priroda:)


< Poruku je uredio maslinica -- 18.5.2010 17:33:31 >

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Vodenjak
18.5.2010 20:28:02   
Anoniman
'ajde i ja da podelim moje iskustvo:
muz i ja bili kod lekara u 14h, lekar rekao da cu uskoro user posted image user posted image
u 14:30 moj muz i ja u restoranu u nasoj ulici , rucamo
pojela salatu , on pojeo svoj rucak i rekao: "konobar, racun!"
a ja :"muzu, vodenjak!" user posted image user posted image
osecaj je ...topla voda curi niz pantalone..jednostavno tako.
ustajemo, ja pruzim korak a ono jos vise curi...
krecemo, hodamo ali ono curi sve vreme
nema kraja..osecaj je kao da litre i litre cure...
meni smesno..nista me ne boli

odlazim u kupatilo, utrcavam u tus kabinu...meni nije bila cista voda nego je bilo i krvi..onako sukrvica...roza voda...eto tako
tusiram se a ono  i dalje curi...

kad sam stigla u bolnicu i skinula se ono je i dalje curelo...stvarno nisam znala da to toliko moze da traje..
ja sam mislila to ce BUM sve odjednom...
u bolnici sam bila vec oko 16h cini mi se...curi i dalje.

uradili mi klistir i dalje curi...curi bre vodenjak sve vreme...


(odgovor članu maslinica)
  Direktna veza do poruke: 55
   RE: Vodenjak
7.7.2010 14:20:16   
mirks
ja moram jedno glupavo pitanjeuser posted image user posted image pa ko stigne nek mi odgovori...kad vam tako pukne vodenjak i curi jel stavljate neke uloske do bolnice koliko ima te vode? moze li jedan ulozak da istraje recimo od kuce do bolnice?....ako se pozuriuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Vodenjak
7.7.2010 15:35:22   
choopa choops
Ja koliko znam moze da prodje 48h od pucanja vodenjaka, pa do porodjaja, sto se tice bezbjednosti odnosno ugrozenosti djeteta. Ali to samo pod nadzorom ljekara. Mojoj drugarici je pukao vodenjak mjesec dana prije termina i cekali su da krene prirodan porodjaj skoro dan i po, a posto se beba nije spustala onda su uradili CR.

Meni su ga probusili na porodjaju i mirks ima te vode poprilicno user posted image recimo kako kad ti je puna besika, i onda se npr upisas u gace user posted image Bude topla, ali ako tako bas pukne, onda izadje u jednom mlazu ja mislim. ne znam, ali mislim da ne trebaju ulosci user posted image

Ovaj 'test' gore je super, ja znam samo da u porodilistu stavjaju one zelene komprese(kao krpe) jer se bolje vidi.


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu mirks)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Vodenjak
7.7.2010 15:40:27   
mirks
hvala choopa na odgovoruuser posted image ....ima li jos neka novopecena mama ili neka trudnica koja je vec prosla situaciju da podeli iskustva sa vodenjakom? 

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Vodenjak
7.7.2010 15:41:09   
LillyT
Ja pojma nemam kada je pukao moj vodenjak, verovatno kada sam se olaksavala posle klizme ili dok sam se kupala. Od tada, pa do Larinog rodjenja je proteklo oko 1 do 1.5 sat... kada vas sada citam, kontam koliko sam ja ustvari imala srece sa porodjajem

_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Vodenjak
7.7.2010 15:46:25   
Nena81
Ja imam 2 iskustva slicna al moze pomoci:
ni jednom nije doslo do pucanja vodenjaka, vec su mi busili na porodjaju, na samom stolu.
I put je pljusnulo iz mene kao da je neko prosuo kofu vode na beton user posted image user posted image user posted image user posted image

II put je curkalo malo po malo dok se nisam skroz porodila

napominjem da busenje vodenjaka nije bolelo u stvari nemas nikakav osecaj user posted image


_____________________________

Love me, Hate me, either way you are thinking of me !!

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Vodenjak
8.4.2011 6:18:55   
AndreaK
Meni pocelo da curka, i sad sam na brzaka procitala nekoliko postova, mislim da je vodenjak... pa posto ne mogu da cekam prirodni porodjaj moracu se javiti lekaru vec danas....

sa prvim nisam imala ovog iskustva, prodjena sam CR bez pucanja vodenjaka...imala sam samo kontrakcije....

sada sve nesto izlazi iz mene al nema nekih konkretnih bolova...pa cu polako da se tusnem i spremim za pregled... eventualno porodjaj user posted image

bas sam uzbudjena zbog cinjenice da ce se mozda desiti, a ja mislila da cu ipak docekati utorak ili sredu...


(odgovor članu Nena81)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Vodenjak
8.4.2011 7:47:26   
jabudic
Andrea, ovako je i meni curkalo 3 dana prije porodjaja, i onda je trece noci konacno pukao vodenjak. To ti je siguran znak da je blizu, tako bolje ozuri kod dr, da stignes da ti uradi CR!
Mislicemo na tebe, javi se kad mognes! user posted image user posted image

(odgovor članu AndreaK)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: Vodenjak
8.4.2011 8:43:18   
caca81
Andrea srećno i javi se što pre sa lepim vestima.user posted image

Inače meni su vodenjak bušili oba puta na porođajnom stolu...ne boli, ali i nije baš prijatno i oba puta je curkalo pomalo.

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: Vodenjak
8.4.2011 10:45:41   
New Mom
Čitam na strani pre kako me je sve to bunilo pred porođaj.user posted image
A, kako iskustvo promeni svo to viđenje!user posted image
Ipak je bio pojačan sekret tada (a skopčala sam da sve na kraju imaju to), a sam vodenjak mi je prokidan u porođajnoj sali (ništa ne boli, samo osetiš gomilu, ali gomilu, tople vode kako ti iscuri).

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu caca81)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: Vodenjak
13.4.2011 19:29:35   
AndreaK
e...kad se samo setim vremena kada sam pisala svoj prethodni post na ovoj temi...bas sam bila zbunjena...al opet, polako natenate, sela za racunar, malo se informisala, otisla do kupatila, otusirala se...oprala kosu...

Spakovala stvari... probudila muza...a ubrzo se i mali probudio...u roku od pola sata smo vec svi bili spremni za polazak u bolnicu...

Sve to vreme ja meni je voda isticala polako... ali bolove nisam imala...

i kad sam nasla svog docu (sreca pa je radio taj dan) on je rekao da ce me u roku od 2h operisati...

tako i bi...

Danas su oba moja andjelcica pored mene sto me cini najsrecnijom zenom na svetu user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: Vodenjak
13.4.2011 19:30:46   
jabudic
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu AndreaK)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: Vodenjak
13.4.2011 19:31:19   
JMPM
Andrea,evo za tebe i tvoje andjelcice jedan veliki user posted image  user posted image

(odgovor članu AndreaK)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: Vodenjak
23.5.2011 11:53:43   
Ana RR
Mi smo u subotu u školici dobili neki tekst i baš piše o pucanju vodenjaka:

Pucanje vodenjaka:

Delimično: Ukoliko je delimično radi se test kako bi znali da nije nevoljno mokrenje koje je karakteristično za 9.mesec:
U toku od 1 sata na svakih 5 minuta u ležećem položaju menjamo veš/krpice da bi smo videle koliko su natopljene - ako je vlažnost veća od 50, onda idemo u porodilište.

Ako nismo sigurne:
U stojećem položaju menjamo krpice u toku od pola sata na svakih 5 minuta - ako je vlažnost 100% idemo u porodilište.

Potpuno: isticanje 1-1,5L tečnosti
Sačeka se 20-30 minuta u polusedećem/poluležećem položaju pa se bez pranja i tuširanja kreće u porodilište.
Ukoliko se desi napolju - sačeka se 20-30 minuta u polusedećem položaju pa se kreće direktno u porodilište bez vraćanja kući.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Vodenjak
23.5.2011 12:26:24   
Verus
Nama nista nije receno to za polusedeci lezeci.  Ja sam stajala kad je moj pukao, i nije bilo kontrakcija tako da se samo slivalo niz nogu, okupala sam se natenane (i uradila jos 10 drugih stvari) pa smo krenuli u porodiliste.

Inace da dodam, ovo sto su napisali za delimicno pucanje da ne mora biti da ce da natopi uloske: devojka koju znam se porodila u 35 nedelji CR jer je dete ostalo bez tecnosti, vodenjak joj je curkao ko zna koliko dugo, ali toliko malo da nije uopste primetila....Najbolje je AKO zena sumnja da polako curka, ode da se uradi test, veoma je brz i lak, uzme se bris i pogleda pod mikroskopom, vide se ona perca, slicno testu za ovulaciju i tako znaju, MADA ja kad sam otisla, meni je vec nivo tecnosti bio tako nizak da je dr. duuugo trazio i 2 puta dolazio po bris da uspe da nadje perca tj. amniotsku tecnost pod mikroskopom...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: Vodenjak
2.6.2011 23:43:30   
Reljinamama
Meni je moj doca probusio u porodjajnoj sali prstom user posted image  Kao da je u sekundi iz mene izletelo bure vodeuser posted image

_____________________________

Relja, mamina sreca, dosao na svet 10.02.2011. :)

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: Vodenjak
21.8.2011 0:13:37   
Brana
Meni je doktorka probusila vodenjak na porodjajnom stolu,nista nije bolelo,samo sam oset_ila toplu vodu kako curi iz mene...

< Poruku je uredio Brana -- 21.8.2011 0:15:31 >


_____________________________

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu Reljinamama)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: Vodenjak
21.8.2011 22:36:18   
mirjanica
Evo i ja da napisem svoj slucaj! Kada su nam u skoli i na vezbama za trudnice pricali o znacima porodjaja, molila sam Boga da to ne bude vodenjak, jer mi se to nekako cinilo kao najstrasnije, jer je savet bio da tada najbrze moramo krenuti u bolnicu. Mislila sam, joj ako me zatekne negde u setnji sta bih radila. Medjutim, imala sam srece, na dan termina su me ostavili u bolnici zbog dijabetesa, bio je petak i posle nekoliko pregleda rekli su mi da ostanem tu za vikend ali da pre ponedeljka nece biti nista.
Bila sam skroz opustena, zaspala oko ponoci. Oko 2 me probudila neka toplota koja je izlazila iz mene, tacnije curkala, kao kad tek dobijete. Bila sam skroz sanjiva i zbunjena ali nisam se uplasila, pre svega, bila sam vec u bolnici. Kad sam ustala pocelo je iz mene da lije, i lije, i lije. Ostala sam pribrana, uzela veliki peskir za tusiranje koji je bio na krevetu, stavila medju noge i odsetala do sestrinske sobe! One su me vratile po stvari i sok listu! Neverovatno kako sam bila pribrana i svesna svega sto sledi i sto se desava. Bitno mi je bilo da sam legla na bok kako su nam savetovali i pogledala boju vode koja je srecom bila providna! Znala sam, sve ce biti u redu, to je to, pocelo je pocelo... Spustili me u porodiliste, odradili sve sto je trebalo, legla sam na sto oko 3, porodila se u 9.05 ujutru! Tako da, u mom slucaju, sve je ispalo savrseno! Ne znam samo kako bih se ponasala da se to desilo kod kuce...


_____________________________

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: Vodenjak
24.8.2011 10:19:31   
tijatija
Meni je vodenjak pukao u 21h (tacno na termin) , dok sam lezala sa mm na krevetu samo sam osetila toplu vodu ispod sebe, istusirala se i u bolnicu sam stigla oko 22h. Posle klistira i mere karlice prikljucili su mi indukciju oko 22 i 30 (bila sam otvorena 1 prst) odma potom sam dobila bolove a oko 1 h bas intezivne, samo sto se ja nisam otvarala(to je prica za neku drugu temu) i u 6 i 50 rodila svoje zlato....

(odgovor članu mirjanica)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: Vodenjak
24.8.2011 10:22:33   
magnetic
IZVORNA PORUKA: Brana

Meni je doktorka probusila vodenjak na porodjajnom stolu,nista nije bolelo,samo sam oset_ila toplu vodu kako curi iz mene...
Isto tako


_____________________________

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: Vodenjak
24.8.2011 11:58:57   
Anoniman
i meni je moj doktor probusio vodenjak kada sam bila otvorena mali dlan, ali nekim instrumentom. odjednom je ogromna kolicina vode iscurela iz mene. prokomentarisao je kako je potpuno bistra plodova voda. onda je nastavilo da curka kako se beba spustala... 

(odgovor članu magnetic)
  Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here