|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
13.9.2012 9:37:49   
Anoniman
Malo me buni, BUNDEVA u povrću je crvena, a u uljaricama plava. user posted image

I, ovo je test intolerancije a ne alergotest, da li to znači da dete ipak može imati alergijsku reakciju na zelene i crne namirnice?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 151
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
17.9.2012 10:10:18   
New Mom
IZVORNA PORUKA: Tash

Mozes uraditi.
Marku je spec ige radjen sa oko 4 meseca, pokazao se nizak nivo alergije na kazein.
Sa oko 20 m mu je radjen prick, anafilakticka reakcija na kravlje mleko.
Kad sam rezultate spec ige doknela kod dermatologa, ona je rekla da to nije nista, da ukidam el dijetu. Nisam je posusala, i drago mi je.

Elem, pričala sam sa našom dr, koja se konsultovala sa dr alergologom iz Dečije, kaže da u ovom uzrastu (5 meseci) u obzir dolazi samo da radimo spec.IgE na kazein, jer jedino nešto eventualno može tu da pokaže, drugo ništa.
Sad, reče dr da za neke 2 nedelje uzmem uput.
Videla sam taj panel u Medlabu. Moram zvati da vidim da li se radi van panela, tj. npr. samo kazein.
Ili je to glupo?user posted image

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 152
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
17.9.2012 10:40:41   
Anoniman
Čini mi se da jeste, jer je test samo na jednu namirnicu (npr kazein) oko 2000din, ako se ne varam, a za 5000 možeš uraditi panel nutritivnih gde ima 20 namirnica.
No, istina je da je taj pojedinačni precizniji nego ovaj panel od 20 (ne znam ko mi je to rekao).

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 153
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
17.9.2012 10:42:47   
Anoniman
Ne sećam se koliki je bio Zilletov Petar kad je pokazao svašta nešto na spec ige.
Takođe i Yulin Lale...

Dođi u Uvođenje hrane, boldovano postavi pitanje, ili piši na pp njima.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 154
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
17.9.2012 13:28:11   
MicinaMama
I mi smo pre desetak dana radili test na alergije.Dr. je Mici radila na rucici i alergicna je na prasinu i grinje....za sada nije opasno i pije sirup desloratadin.I naravno rekla nam je da kucu oslobodimo od tepiha,zavesa...sve sto sakuplja prasinu i grinje i da njen dusek,jastuk i prekrivac budu protiv grinja (sto vec i jeste).

Za sada nije strasno,ali kroz godinu-dve videce se hoce li alergija proci sama od sebe a ako se pogorsa za to vreme morace da nosi nekakvu pupicu sa sobom (nekakav sprej)....opet se nadamo da ce proci!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 155
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
19.9.2012 23:31:45   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: milicicak

Dobro vece svima user posted image

Citam postove i vidim da ste tu jedna za drugu, da se podrzavate i savetujete a meni bi savet svakako dobro dosao....

Tara puni 6 meseci u petak i gastroenterolog nam je rekao da je najverovatnije alergicna na proteine kravljeg mleka. Dijagnozu je dala na osnovu moje price (povracala od Aptamila HA, Milupine kasice sa pirincem i rizom, dobila koprivnjacu oko usta kada mi je pipnula ruke dok sam jela sladoled) a test nam je rekla da uradimo tek sa godinu dana jer navodno pre toga nisu pouzdani. Meni je ukinula sve sto moze da sadrzi mleko bilo koje zivotinjske vrste i soju a Tari prepisala Novalac Allernova posto meni nestaje mleka a i vracam se na posao za dve nedelje.

Moram da napomenem da sam ja po savetu pedijatra vec sest nedelja na dijeti bez svih mogucih potencijalnih alergena (mleko, jaja, kikiriki, bobicavo voce, orasi, citrusi) a da bebac klopa jabuku, breskvu, bananu, pirinac, tikvicu, sargarepu, brokoli i teletinu :) cini mi se da ima reakciju na bananu ali mm je ubedjen da sam isparanoisala user posted image Inace ja imam kontaktni dermatitis na gomilu hemije, hladnocu, ambroziju.... a mm je alergican na ambroziju, dakle postoji i ta pozitivna porodicna istorija user posted image

Uglavnom, da ne duzim, moje pitanje je Koliko su ti testovi na alergije, po vasem iskustvu, u ovako ranom uzrastu pouzdani? I koji da se radi i gde?

Hvala puno unapred


Mom sinu su rađeni Specifični IgE iz krvi na panel od 20 nutritivnih alergena sa 4,5 meseca, i očitao se kazein u najslabijem stepenu.
Sa oko 20 meseci (ili malo manje, ali tu negde) mu je rađen kožni test PRICK, tada je imao anafilaktičku reakciju na kravlje mleko.
I dalje pije Allernovu, navikavaj bebu na to mleko dok još imaš svog mleka, mešajući ta dva, tako je lakše. Allernova ima gadan ukus, treba vremena da je bebe prihvate.
Test može biti negativan, ja sam stava da se to dešava kod intolerancije, a ne kod alergije - no, "lečenje" je isto: izbaciti alergen u potpunosti iz ishrane na neki period.
Sa bananom se nemoj zezati, sad je Zille završila sa malim u bolnici od zalogaja banane.
Moja dr tvrdi da se atopičnoj deci namirnice uvode onda kada sazrevaju na podneblju gde beba živi. A namirnice koje ne rode gde beba živi treba odložiti što duže.

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 156
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
20.9.2012 11:33:56   
milicicak
Tash, hvala puno

Idemo da kupimo tu Allernovu pa cemo da vidimo...

Ima neki pedijatrijski panel za test na alergije, testiraju i respiratorne i nutritivne alergene (ukljucujuci i kazein) pa mislim da cemo to uraditi...

Hvala jos jednom

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 157
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
20.9.2012 11:37:48   
Anoniman
Mislim da kod nas nema obične Allernove, samo AR. Ona je gušća, da znaš. 

(odgovor članu milicicak)
  Direktna veza do poruke: 158
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
20.9.2012 11:38:43   
Anoniman
Odakle si? Kakav je to pedijatrijski panel? Gde se to radi?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 159
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
20.9.2012 11:54:08   
milicicak
Mi smo iz Bg-a.
Ima u Hexalab-u, juce sam zvala pa mi je teta izdiktirala sta test ukljucuje. Krv se vadi iz vene pa mi je preporucila da odem u neku njihovu vecu lab...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 160
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
20.9.2012 11:59:00   
Anoniman
To je taj Specifični IgE. Ovde sam ja to radila u Medlabu. OVO
Gledaj taj donji deo, ne citat Macaki, već moj.

(odgovor članu milicicak)
  Direktna veza do poruke: 161
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
20.9.2012 17:41:58   
MicinaMama
A u ceu je stos i razlika tih alergo testova...kada se rade testovi iz krvi,,tj u kojim slucajevima?Mojoj su Milici radili na rucici....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 162
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
20.9.2012 23:29:56   
milicicak
Uh, ja se sad malo osecam kao da cu da drzim predavanje, ali ja upravo i ludim zbog toga sto teorija kaze jedno a praksa sasvim drugouser posted image

Ovako... imunoglobulini su antitela koja u nasem organizmu reaguju na strane organizme i ucestvuju u njhovoj eliminaciji. Postoji vise familija a imunoglobulini iz familije E (IgE) su odgovorni za alergijski odgovor organizma. Kada u organizam dospe neka supstanca koju organizam prepoznaje kao stranu (najcesce hrana ili nesto inhalaciono), nastaje specifican IgE koji pokrece citav niz dogadjaja koji dovode do alergijske reakcije.

Iz krvi mogu da se izoluju ti specificni IgE i to se u inostranstvu radi kao preliminarni test za utvrdjivanje alergije... ALI prisustvo specIgE ne mora da znaci da ce do alergije doci, odsustvo ne mora da znaci da do alergije nece doci i generalno ne mogu tacno da kazu kakva ce reakcija bitiuser posted image

PRICK test (utvrdjivanje alergije na kozi) meri odgovor organizma na tacno odredjenu dozu namerno datog alergena, pouzdaniji je jer moze da predvidi kakva ce reakcija organizma biti

Teorijski bi trebalo da se prvo urade IgE pa ako se pokaze da postoji povecanje, da se urade specificni IgE na ono na sta se sumlja pa onda PRICK test

Ono od cega cu ja da izludim je to sto te doktori ili gledaju kao isparanoisanog dokonog idiota ili ti odmah na osnovu klinicke slike kazu jeste alergican je na to sto mislite (u nasem slucaju proteine kravljeg mleka). Ako i trazis neki test, forsiraju PRICK ali nece da ga rade pre nego sto dete napuni godinu dana, sto donekle i mogu da razumem-imuni sistem nije formiran, maloj deci se to svako cas menja itd... A za specificne IgE tvrde da nisu dovoljno pouzdani iako je manje invazivna metoda. Pa ti kazu dete ti je najverovatnije alergicno pa ti testom eliminacije vidi jeste ili nije i cekaj da prodje user posted image

I tako....

Izvinjavam se sto sam dosadna ali bar sebi da dam malo oduskauser posted image

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 163
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
20.9.2012 23:40:34   
Anoniman
URADI TE IgE, izbaci namirnice koje se pokazu pozitivnim, i cekaj godinu dana. To je moj savet.
Imunoloski odgovori organizma se javljaju sa 1, 3 i 7god. To su tacke prerastanja alergije.

(odgovor članu milicicak)
  Direktna veza do poruke: 164
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
20.9.2012 23:41:23   
Anoniman
sorry za velika slova, nesto me zeza caps lock

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 165
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
21.9.2012 1:53:58   
MicinaMama
I ja cu morati na alego test,alergicna sam na bundevu imala sam dva puta anafaliticki sok od toga,oticem.Prvi put sam se i ispovracala a sekund je falio da padnem u nesvest...tj sve sam zvezdice videla....drugi put radi radoznalosti uzela sam malo pite od bundeva i otekla sam ali nisam bila toliko lose.

Jos sam alergicna na medicinske samolepljive trake (platnene)....porodila sam se 23.08 a jos imam iscrtane oziljke od tih traka po ledjima koje su drzale epiduralnu.Uzasno je bilo oteceno i svrbelo.

Posle nedelju dana dobijem veliku alergiju po telu,pa i po licu.Sva sreca vodila Micu kod alergologa pa i mene dr. pregledalai dala dvoje homeopatske tablete (dojim) i dve kreme za lice i telo....proslo me je ali eto opet mi se javlja po telu i svrbi me...primetim da mi se posle nekih kolaca grlo steze i glas stanji i pojaca se reakcija.Pocela sam i ja po malo grinje da osecam...

Sada vise neznam sta da radim imam osecaj da mi se posle ove trudnoce i poroda uzasno stanje pogorsalo.Nisam radila alergo test,ali mislim da moram sto pre jer neznam sta mi tacno sada smeta...a mislim da trebam da se pripazim.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 166
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
22.9.2012 23:25:39   
Yula

IZVORNA PORUKA: milicicak


Teorijski bi trebalo da se prvo urade IgE pa ako se pokaze da postoji povecanje, da se urade specificni IgE na ono na sta se sumlja pa onda PRICK test




Upravo ovako smo mi uradili.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 167
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
27.9.2012 8:43:33   
Zemunka85
Da li sve ove alergija ili intolerancije mogu da uticu na usporavanje psiho fizickog razvoja deteta? user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 168
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
27.9.2012 9:12:47   
Anoniman
Odgovoriću ti malo uopšteno.
Kada je Marko imao oko godinu - godinu i po, bili smo na jednoj od kontrola. Tada je dr gledala dal su krenuli zubi, pitala je dal puzi, dal pokušava da hoda, izgovara li osnovne reči... pitala sam zašto to sve pita, rekla mi je da je psiho-fizički razvoj deteta najbolji pokazatelj prolaska atopije.

(odgovor članu Zemunka85)
  Direktna veza do poruke: 169
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
27.9.2012 9:35:44   
Zemunka85
OK.
Moje dete definitivno nesto muci.
Prvo sto se SVA osula po licu, ali S V A! Po licu su joj crvene sitne bubuljice sa punim vrhom ima ih bilion, a po delu gde je kosica, samo kao plikcici. Nisu crveni, samo puni.
Stolica joj je vec duze vreme tecnija i sluzava. U vecini zuta, ali bude i zelenkasta.
I ono sto me naaajvise frustrira i cini tuznom je to stenjanje i napinjanje. Bukvalno je vise ne spustam horizontalno. Dok je drzim OK je, kako je spustim to je uvijanje, bolne face, stenjanje, napinjanje, ridanje...
Sve pocinje pred kraj podoja, kada krene da se uvija i steze jos dok je drzim. Onda podrigivanje - reeeeetko kad uspe. Onda haos .. Dole nemam srca da je spustim, nosanje, nosanje, nosanje ..
Ima problem i da se iskaki i ispusti gasove sve dok joj ne skinem pelenu, pa je i to muci. A primetim kako je muci i dok ne bljucne. Citala sam i o refluksu, pojma nemam sta je ..
Ne bljucka nista karakteristicno mnogo. Nekada se prejede, pa OK. Ali cesto mulja nesto po ustima, na usnama su joj baloncici cesto. Nekada se sadrzaj vrati pa ode i u nos, onda lose i dise, krci .. ma uzas.
Meni su ti zvuci stenjenja, vristanja i bolne face najgori. Bukvalno se bojim da ostanem sa njom sama. Isina je da je PRE PRE PREVISE alava da grabi za zivot dok sisa i cesto se zakasnje i ostane bez daha. Kapiram da je i taj vazduh muci. Grceve ne umem da prepoznam. Retko kada place. Ali cini mi se da joj moje mleko smeta (samo dojim). Da li je moguce? Posle sisanja se nekako muci .. nocu je karakteristicno.

Pitam vas - odakle da krenem u borbu. Sama, jer pedijatar za osip vise - "Cisti se koza", za stolicu da je to normalno, a za stenjanje i napinjanje da je Pera zdrera, puna vazduhga i da ce proci.

Ona je generalno vesela. Ima i ona zute minute, ali nista simptomaticno. Lepo (dovoljno) piski/kaki, kada je ne uhvati ta manija stenjanj i napinjanja - lepo slusamo pesmice, "pricamo", mase rucicama, nozicama .. spava i po 5h nekada, nekada je ne mogu uspavati .. sve u svemu, osim pobrojanog, nisam primetila druge smetnje. Lepo i napreduje. Za 22 dana dobila je 1kg.

Citala sam o refluksu. Evo sada malo i o alergijama i intoleranciji. Sta god da je, a nesto jeste, ne znam odakle da krenem ...

< Poruku je uredio Zemunka85 -- 27.9.2012 9:39:04 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 170
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
27.9.2012 9:46:52   
Anoniman
Ne znam kolika je beba tačno, ali mala jer ti je još trudnički tiker aktuelan. user posted image

Ja bih probala da izbacim mlečno i jaja iz svoje ishrane. Rezultate možeš videti za 7 dana, a možeš za 3 nedelje, a može da bude da uopšte nije povezano sa tim. Onda bih, ako ima poboljšanja, posle, recimo 3 nedelje, vratila oprezno jaje u ishranu, i ako je beba dobro, lagano bih vratila i mleko. Ako se problemi vrate - mleko je, ako se ne vrate - super, i živiš svoj život dalje, ili se pak osvrneš na reflux, ako beba povraća, stenje...
S druge strane, recimo Macaki... njena beba nije imala nikakvih problema dok je samo sisala, a Mac je pila i jela sve, problem je nastao sa cerealijama koje u sebi sadrže mleko, tako da, ni priča "Ja pijem mleko i dojim" nije garant da problema nema, ali za sada ti je to još daleko.
A te sitne bubuljice... zaista mogu biti bebeće čišćenje.

(odgovor članu Zemunka85)
  Direktna veza do poruke: 171
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
27.9.2012 10:02:16   
Zemunka85
Hvala puno.

Jako vodim racuna o ishrani, generalno. Vojnicka disciplina. Cak vazim za snoba i fanatika koliko drugima popujem. E, ali to vazi za period pre trudnoce.
Onda sam ucila o hranjenju u trudnoci i toga se pridrzavala. Opet, bez pogovora, sve ispostujem.
Dakle, nije problem da mi je tesko, vec da ne znam.
Sada sam pocela uciti o ishrani tokom dojenja. Nisam ni sanjala da je toliko komplikovano. Uvek se pitam kako onolike "svakakvenekakve", koje nisu ni disciplinovane, ni brizne, niti im je toliko stalo .. a ima i takvih - odgaje zdravo, pravo dete. Kao i kako deca koja su mesecim u inkubatoru, kao sto sam ja npr bila a imaju neki problem, to mukice prevazidju same.

Citala sam o potencijalnim alergenima, pa me zanima - da li ukidanje necega od pobrojanog, utice na kvalitet mleka. Kapiram da je raznovrsna ishrana najbolje resenje, kada nema problema. Pa kako onda ide kada se ukine mleko, jaje i sl. Da li oni vestacki vitamini nesto pomazu (Mamvit i sl.?).

Bila sam na savetovanju kod nutricioniste i izbacila i mleko i jaja i cokoladu, kada mi je rekla. Ali, ja nista od simptoma za sada ne uspevam da vezem za nesto. Nekako je sve sporadicno ..

Bebac puni danas mesec dana.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 172
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
27.9.2012 11:06:47   
Anoniman
A koliko dugo se hraniš bez mleka, jaja, čokolade?

U temi Alergija na mlečne proteine je pisano da trebao oko 3 nedelje da se očiste i tvoj i bebin organizam.
Takođe, mnogi povezuju kravlje mleko sa grčevima.

Kvalitet mleka? Količina mleka? Ja sam najnormalnije dojila još mesec i po na eliminacionioj dijeti a prestala sam jer sam prekršila dijetu i nisam htela da reskiram sa daljim dojenjem. Imaš i temu Ishrana bez jaja, mleka (ne-znam-čega-još), i tamo sam pisala kada su me bacili na tu dijetu.
Npr, meni je pedijatar savetovala da pijem Banča čaj, kaže da je pun kalcijuma, ali se alergologu nikako nije dopala ideja čajeva.
Te tabletice... takođe mi alergolog nije dozvolila da pijem.
Ali mom becu su ukinute i AD kapi jer sadrže riblje ulje kao čest alergen.

Moja dr je užasno oprezna, a i ja sa njom, tako da, možda ja preozbiljno gledam na neke stvari, pa bi bilo bolje da sačekaš još neke ženice da ti se jave. Recimo, Yula, Macaki, Zille, Verus, Snelle... ima dosta žena i dosta iskustava.

Ono oko čega ćemo se verovatno sve složiti je "ishrana bez mleka i jaja".

(odgovor članu Zemunka85)
  Direktna veza do poruke: 173
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
27.9.2012 11:13:32   
Anoniman
Zemunka, znaš šta je tu sra*e?

Kada ovako nešto napišeš u temi o alergijama, javiće ti se samo mame alergične dece, koje svuda vide potencijalnu alergiju.
Kada ovako nešto napišeš u GER-u, javiće ti se mama koje u svemu vide GER.
Kada pitaš na Razgovorima mama, reći će ti "nije to ništa".

Jednostavno, svako vidi ono što proživljava.


Uvek se pitam kako onolike "svakakvenekakve", koje nisu ni disciplinovane, ni brizne, niti im je toliko stalo .. a ima i takvih - odgaje zdravo, pravo dete.


Ja sam bila takva u prvoj trudnoći. Kompletno nesvesna deteta u meni. Osnovne namirnice u trudnoći i tokom dojenja su mi bile Coca Cola, kafa, čokolada, sladoled i cigare. Prvom detetu ništa ne fali, kuc-kuc-kuc. Onda sam se sa drugim istripovala, jela zdravo... i gle šta ga snašlo.
Isto kao što moja mama sa mnom u trudnoći nije pušila, ja sam astmatičar i alergičar, a sa bratom je pušila, on zdrav, prav (kuc-kuc-kuc).
Jednostavno, mislim da je to sve genetika.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 174
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
27.9.2012 22:01:06   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tash
S druge strane, recimo Macaki... njena beba nije imala nikakvih problema dok je samo sisala, a Mac je pila i jela sve, problem je nastao sa cerealijama koje u sebi sadrže mleko, tako da, ni priča "Ja pijem mleko i dojim" nije garant da problema nema, ali za sada ti je to još daleko.


tako je, ja od od porodilista do bebinih punih 5 meseci jela i pila najnormanije i mojoj bebi apsolutno nista nije falilo. kakav ospi po kozi, ona je i iz porodilista izasla sa cistom kozom, divnom. imala je grceve, mozda cak i ger jer se desavalo da bljucka, nece da sisa.. ali sam ja bila sigurna da je to jer je bila uzasno halapljiva. nikada nije sisala vremenski koliko bebe obicno sisaju, ona bi za 5 minuta sve zavrsila, a napredovala po 1300-1400 gr mesecno.
prvi put nam se javio problem kada sm probali pirincane pahuljice (milupa) koje su u sebi imale ad mleko. manifestovalo se kao crveni pecati oko usta, ponovilo se kasnije i sa drugim pahuljicama, kao i mlecnim proizvodima..
ja sam bila na dijeti bez.. uh puno toga! ali iskreno da ti kazem i dalje smatram bespotrebno. ne dovodim u pitanje da beba preko maminog mleka sve dobija, ali mojoj jednostavno nista iz mog mleka nije smetalo. tako da se u neku ruku kajem zbog te dijete, ali to je sad druga prica.
ona od skoro vise ne sisa, sada pije specijalno mleko. puno toga i dalje ne jede.. ali sam sigurna da je potrebno jos samo malo mog strpljenja, i da cemo uskoro moci sve najnormalnije da jedemo.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ženama mozak naraste nakon porođaja
Popularno verovanje da se ženski um pretvori u kašu tokom trudnoće i porođaja je totalno pogrešno – mozgovi žena, u stva...
7 činjenica koje niste znali o martovskim ...
Kažu da mart dolazi kao lav a odlazi kao jagnje. Dakle, da li će vaša martovska beba biti mirna mala ovčica... ili će ri...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image
Click Here