|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
27.9.2012 22:07:25   
MicinaMama
Zemunka to sto si ti navela je sve normalno i to sto ti je dr rekao je u pravu po mommisljenju,tonisu reakcije alegija nego bebin standadni osip i grcevi jer vise jede.

Trebao bi te malo zabrinuti EKCEM...ja koliko sam upucena u alergije ekcem je polazna tacka.Ali ekcem nisu bubuljice nego kao fleke na telu od isusene koze,nekada i popuca....

Moja Milica je to imala odmah,imala je fakticki ranice po telu i cula sam kada ekcem prodje da obicno nastaju respiratorne alergije ili neki drugi vid...i tako je i bilo.

Dunja nema.Prati joj stolicu,kao sto je yula primetila kod svog deteta krv...znaci tvoja ishrana smeta,prati osipe po kozi koje nisu kao bubuljice nego sitnije i grupisanije i normalno bi bilo da ti dete konstantno place od svraba ako je alergija ne neku odredjenu namirnicu.

Ako to sve nema nije,onda svejedno moras da pratis kada dete dohranjujes(kasice) ako slucajno bude alergicno.
Svejedno opet izbaci do prve godine sve alergene iz bebine ishrane.

Po mom misljenju to nije alergija sto si ti navela,bar licno imam iskustva sa tim user posted image


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 176
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
27.9.2012 22:19:36   
Yula
Evo i mene. Tasha ti je vec sve lepo objasnila da bolje nije mogla.

Najiskrenije cu ti reci svoje misljenje a ono je da meni to sve deluje ok, osipi su najverovatnije ciscenje koze. Podrigivanje i bljuckanje je sasvim normalna pojava u tom uzrastu, pogotovu sto je malena koliko shvatih halapljiva. To sto se grci mi deluje da su grcevi.

E sada, jedina stvar koja je meni tu sumnjiva je sluz u kaki. Moj sin ju je imao i to je prakticno bio jedini znak koji je imao, kao i uzasno plakanje dan posto bih ja jela mleko uz musli ( samo tako sam ga i konzumirala ). Sva sreca, pa sam cim sam dosla iz porodilista na netu procitala da mleko i mlecno izaziva grceve kod beba pa sam nekih mesec dana sve to uglavnom izbegavala. Obrati paznju na kaku i imaj u vidu da to sto ti pojedes/popijes tek sutradan stize do bebe. Ako u kaki primetis sitne crvene koncice ili cak i milimetarsku tackicu crvene boje, malu kao ubod igle, trebalo bi da ti to bude signal da moze da bude krvarenje creva usled njihovog ostecenja, jer proteini nekih namirnica su jako krupni i prolaze kroz bebina nerazvijena creva i kidaju ih. Ali opet, ni krv u kaki ne mora 100% biti reakcija na hranu. Bio je ovde jedan slucaj gde je beba dosta krvarila preko creva i na kraju posle ture antibiotika se sve sredilo jer je u pitanju bio valjda virus ili takvo sta.

Sta je isto vrlo vazno, da li je neko u vasoj porodici atopicar ( sklon alergijama )? Ako jeste, sanse su velike da beba nasledi tu sklonost.

Kako god, uvek mi bude drago da cujem da neko tako vodi racuna o zdravlju svog deteta. Vidim da si bas detaljna i da o svemu razmisljas, to je za svaku pohvalu, jer ako se na vreme i pravilno pristupi problemu detetu moze mnogo da se pomogne, a izludjuje me kada roditelji ignorisu problem i guraju ga pod tepih.
Sta god da je u pitanju nije tvoja greska, neko jednostavno nosi taj kod u sebi i na nama je da mu pomognemo da taj problem prevazidje. Ako i jeste netolerancija/alergija, sanse su 85% da je preraste do prvog rodjendana. Ja sam dosla do zakljucka da ako dete nosi taj kod da je bolje da to izgura dok je beba, jer sticem utisak da deca kojoj se alergije pojave kasnije mnogo vise sa tim kubure i da takve alergije znaju da ostanu za ceo zivot.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 177
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
27.9.2012 22:28:17   
Yula
Kako se dopunjujemo user posted image MicinaMama je rekla i ono sto sam ja zaboravila, ekcem. Mada, ekcemi se obicno kasnije javljaju, koliko znam obicno pocinju od 2. do 4. meseca. Moj L; je imao ekcem u vrlo blagom obliku i jako kratko. Ne znam jesam li vam rekla, ja sam sve do skoro mislila da je ekcem krenuo od mesanja sampona, sapuna i nekog sredstva protiv osipa koji sam sipala kao preventivu u vodu za kupanje ( budala ), ali skoro gledam slike i vidim da je ekcem krenuo u vreme kada sam prekinula eliminacionu dijetu i vratila u ishranu jaja i mleko!!! Prosao je kada se bebin organizam iscistio od alergena, nekih mesec dana po prelasku na Alernovu.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 178
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
27.9.2012 22:29:32   
MicinaMama
Sluz u kaki moze biti jos ako beba mnogo jede prvo,manje hrajivo,mleko...tj ostaje malo gladnjija a brzo preradjuje...naravno i grcevi uticu dosta na to jer se creva jos formiraju i namestaju.Ili ako je beba malo prehladjena pa guta sline...

I kod moje dunje je isto malo sluzava kaka,nekada bude i zelenkasta...ali ako dete dobro napreduje tu nema mesta panici.Videla je Yula moju Dunju da je bas bucka.Vazno je da nema krvi,da beba ne gubi tezinu....

Vazno je da nema proliv i da joj je kakica kao zabokrecina i da nema zrnca u sebi pa koliko toliko(zrna malo stisnutije kakice)...


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 179
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
27.9.2012 22:43:39   
Yula
Hm... Lazar je sisao sve do kraja, dok ne isprazni dojke i napredovao je kao zmaj, zato su me doktori i ubedjivali da nema mesta panici, nisu hteli ni da cuju da nesto istrazuju. Prvi nas pedijatar mi se smejao kada smo ga pitali da li treba da vodim racuna sta jedem user posted image Govorio je da je sluz u kaki zato sto beba puno balavi, pa kao curi mu nosic, a nikada mu nosic nije cureo, a on kao pa verovatno mu curi u grlo user posted image Trebala sam da mu odnesem onu krvavu pelenu i na nos da mu natrljam. Srce me zabolelo kada sam je videla, a bebac nista, niti je bio uznemiren, niti je plakao, samo se eto pojavilo.
Ne verujem da sluz u kaki moze da se pojavi od tog malo hranljivog mleka, jer sluz dolazi kada nesto ostecuje creva, a ta sluz je inace zastita crevima i nesto je skida sa njih. Ako beba konstantno ima sluzave kake, a ne povremeno, ja bih obratila paznju na to. Ako se to pak desava samo katkada, po 2-3 dana u nizu, pa j enema nekoliko nedelja, ne bih tome pridavala znacaj.

Nego Micinamama, u pravu si za proliv, to sam zaboravila, Lazar je imao dosta stolica u toku dana, nekada i po 7-8, a jedno vreme je bilo pocelo da ima vrlo malo umrljanu pelenu kad god otvorim pelenu. Ali, nije uopste bila zelena, vec zlatno zuta, katkada malo vukla na zeleno, ali vrlo malo, a nikada nije bila kao zabokrecina.

Nikada nije dokazano ali ja sam 1001% sigurna da je mom detetu smetalo kravlje mleko i njegove preradjevine, tj. kazein iz mleka, mnogo stvari je na to ukazivalo. Uglavnom, od 9 meseci moj Laki jeki jogurtice i mlecno i to mu je jedna od omiljenih namirnica.



< Poruku je uredio Yula -- 27.9.2012 22:47:27 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 180
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
27.9.2012 22:50:41   
Yula
P.S. MM, mislim da tvoja Dunja nema nikakvih problema sa tvojim mlekom i alergijama jer u suprotnom bi bila uznemirena na bilo koji nacin, placljiva, malo bi spavala, a ona je sve suprotno od toga, jedna lutkica mala, najmirnija bebica koju sam ikada videla, ma milina jedna. user posted image

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 181
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
27.9.2012 22:52:09   
MicinaMama
Yulo ma i on je sada otporniji,tj creva su mu zrelija a i hvala bogu sto napreduje bez alergije,ali opet treba paziti....jer nikada ali nikada neznas kada se moze pojaviti alergija...ja bar smatram da ako je dete kao beba pokazalo nekakve reakcije na nekakav alergen da treba celi zivot da prati svoje stanje.

Ja sam imala anafaliticki shok od bundeve,malo je falilo da se ugusim...a kako godine idu sve otkrivam nekakve nove osetljivosti,za sada u vidu osipa...ali kazu da ko je imao jedan an.shok da je velika verovatnoca da se opet desi u slucaju alergijske reakcije..tako neznam sta da mislim.A Milica mi je na oku uvek...ali cekamo trecu godinu za ponovni test da vidimo da li ce alergija se pogorsati ili ako Bog da nestati

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 182
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
27.9.2012 22:54:07   
MicinaMama
yulo user posted image

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 183
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
27.9.2012 23:05:13   
Yula

IZVORNA PORUKA: MicinaMama

smatram da ako je dete kao beba pokazalo nekakve reakcije na nekakav alergen da treba celi zivot da prati svoje stanje.



Sa ovim se u potpunosti slazem. Atopicar uvek mora da bude u neku ruku na oprezu i ja cu uvek imati u kuci sirupe protiv alergija, za ne daj Boze. Kazu da ko preraste kao dete neku nutritivnu alergiju moze ocekivati da dobije inhalatornu. Mozda, ne znam. Imas mnogo ljudi kojima nikada nista nije smetalo pa ih odjednom strefi u 30 god. kao moga muza ili moga svekra. Bilo jednom-dva puta i od tada nista. Ali, mm ima blazih problema, konstantnih, kao sto su zapusen nos, sinuzitis, zamor pri malo vecem naporu, cak i temperaturu zna da dobije i koliko smo se inforisali, sve je to posledica neke alergije, na sta ne znamo jer njemu ona nije dijagnostikovana, PRICK testovi su pokazali da nema alergiju ni na sta. Preko leta dise uz pomoc nafazol kapi. user posted image

Danas pricam sa mojim doktorom, kaze da skoro nema deteta da nema neki vid laergije, on misli da je to od previse vakcina jer organizam mora da se bori protiv virusa i raznih bolesti i ako se mi vakcinisemo protiv svega, imuni siste prepoznaje kao neprijatelja i opasnost i ono sto inace nije, jer on mora da radi. Ne znam koliko je to tacno. Uglavnom i njegovo dete ima alergije, a i komsinica mi dobila neku alergiju pre neki dan, sve joj izlaze neke fleke i plikovi oko ociju i to sa preko 30 god, nema pojma od cega je.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 184
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
28.9.2012 0:19:45   
MicinaMama
Ja cu morati jedan dan da uradim alergo test,samo trebam da se nakanim da odem...sve mi nesto mrsko...Za sada se malo pazim pa i ne jedem nesto sto ima lesnik,orahe ili badem...ali pre bih rekla da mi badem vise smeta,a i orah nego lesnik.

A tosto se tice nutritivnih alergija iz detinstva,ja sam bila do 5-e godine alergicna na jaja a eto i sada imam nutritivne alergije ali i respiratornu na ambroziju..

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 185
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
28.9.2012 8:50:25   
New Mom
Zemunka, sve što si opisala ja bih pre rekla da su pod 1. grčevi (to uvijanje, stenjanje, pogotovo ako ne može uvek da podrigne; uspevanje da kaki tek kad stineš pelenu; takođe i zelenkaste tečnije stolice su najčešće posledica toga.). Treba nekako izvariti mleko koje je masno.
Što se tiče ekcema, on nije tako kako si opisala. To se bebina koža čisti (najviše od tvojih hormona iz trudnoće). Te "pune" bubuljice. Pa čak i da se negde peruta. I to je sve normalno. Ekcem je kao ograničene crvene površine koje su jako suve, jako iritirane, kao ispucala koža. I svrbe. A i javlja se kasnije, oko 2.meseca (1 od 5 beba ga ima u tom periodu, ali ga prevladava skoro 99 posto njih).

Što se tiče hrane i ukidanja namirnica, moraš da prođe minimum 3 nedelje da vidiš ima li napretka. Ono što je zez je što će za 3 nedelje tvoja beba svejedno prerasti grčeve, pa nećeš znati da li je to to.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 186
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
30.9.2012 8:13:15   
Zemunka85
Hvala puno, puno, puno svima.

Za ovih par dana smo se dosta uhodali oko stenjenja i napinjanja.
Mnogo je lakse i bezazlenije no sto sam mislila. U pitanju je - skidanje pelena da ispusti gasove (mnogo njih :D) i da se iskaki, ili dizanje da povrati.
Ali trebalo je neiskusnoj prvorotki dana da to shvati i da se ona i njena beba upoznaju.

Osip - uh. Pa evo vec deseti dan. Seta. U pocetku je bio najvise po obrazima i ocima. Sada se povukao odatle, a bukti po delu gde je kosa, na vratu i napred i nazad i oko usiju. Sta je ne znam, ali ono sto je bilo - proslo je, sada novo .. moguce da mora da izgura i to svoje i caaaao. Videcemo. U Utorak je prva kontrola, pa cu valjda dobiti malo vise informacija, jer mi je tesko da sama zakljucim GOOGLEajuci slike :D.
Cak posumnjah i na temenjacu, pa sam intenzivnije udarila po cesljanju ovih dana.

A stolica - e tu nas definitivno nesto muci :(. Juce ceo dan zelena tecna. Bas kao zabokrecina, sto procitah negde da ni malo ne valja. Jedem ja i spanac i brokoli, ali da to od toga toliko pozeleni, sumnjam. M? I sluzi ima dosta. I kada je najlepse zuta. I vec duze je tecna. Mada se polako gubim u tim agregatnim stanjima, jer vec duze je PO MENI tecna, pa sam i zboravila kako PO MENI :D izgleda normalna :D. Jedva cekam da kuma sutra dodje sa malcem, da mu se zabucam u pelenu :D.
Gladna nije, sigurno.

Bekica je dobrica prava. Tesko se uspavljuje, ali kada se uspava, odalami toliko da moramo da je budimo u jednom momentu. Lepo jede, lepo napreduje, "strika" nogicama i rukicama kada je budna, nije mlitava, pricamo i taaaakooo :D. Ma sve je OK, ali na oprezu sam 25h dnevno :D.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 187
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
30.9.2012 19:33:15   
Yula

IZVORNA PORUKA: Zemunka85


A stolica - e tu nas definitivno nesto muci :(. Juce ceo dan zelena tecna. Bas kao zabokrecina, sto procitah negde da ni malo ne valja. Jedem ja i spanac i brokoli, ali da to od toga toliko pozeleni, sumnjam. M? I sluzi ima dosta. I kada je najlepse zuta. I vec duze je tecna.


Ovo definitivno ne treba da bude tako.


Bekica je dobrica prava. Tesko se uspavljuje, ali kada se uspava, odalami toliko da moramo da je budimo u jednom momentu. Lepo jede, lepo napreduje, "strika" nogicama i rukicama kada je budna, nije mlitava, pricamo i taaaakooo :D. Ma sve je OK, ali na oprezu sam 25h dnevno :D.


A ovo mi ipak deluje kao da je nista ne muci. Ne znam sta da ti kazem, doktor ce ipak znati najbolje.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 188
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
6.12.2012 12:23:57   
mamina pufna
Mozda nije idealna tema, ali me zanima da li postoji mogucnost, odnosno da li moja Mina ima vecu predispoyiciju za dobijanje alergije s' obzirom da sam ja alergicna na polen, prasinu itd... Za sada ne pokazuje nikakve simptome, mada jos uvek je mala.

Inace, po recima mame tj. bake, razlog moje alergije je upravo preterana higijena odnosno pretrana briga (prokuvavanje vode do godinu i po, kupanje u kamilici... iskuvavanje pelena do 2 godine itd...)

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 189
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
2.5.2013 18:25:10   
Dream
Oni koji imaju iskustvo sa testovima na alergiju zelela bih da pitam sledece: Kako se uzima krv kod bebe da bi se testiralo na alergiju? Dali kako kod odraslih? MOj mali ima tri i po meseca i ako je tako jos sad placem sa njim user posted image

Drugo, dali ovi testovi koji utvrguju Ige specifican i totalni su pouzdani?

(odgovor članu mamina pufna)
Direktna veza do poruke: 190
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
2.5.2013 18:32:53   
vukosava

IZVORNA PORUKA: mamina pufna

Mozda nije idealna tema, ali me zanima da li postoji mogucnost, odnosno da li moja Mina ima vecu predispoyiciju za dobijanje alergije s' obzirom da sam ja alergicna na polen, prasinu itd... Za sada ne pokazuje nikakve simptome, mada jos uvek je mala.

Inace, po recima mame tj. bake, razlog moje alergije je upravo preterana higijena odnosno pretrana briga (prokuvavanje vode do godinu i po, kupanje u kamilici... iskuvavanje pelena do 2 godine itd...)


Ja sam moju juce vodila kod lekara i tamo su me pitali jel ima neko od nas alergiju. Ja imam na grinje alergijski rinitis. Skroz joj se napunio nos, kaslje. Doktor kaze pluca u redu, usi u redu, nema temperaturu. Prepisao je Klaritin za decu bez testiranja na sta je alergicna. I stvarno je pustio nos. Ima dve godine i 5 meseci.

(odgovor članu mamina pufna)
Direktna veza do poruke: 191
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
19.11.2013 20:05:08   
Manjika
Pozz

Molim Vas, rado bi procitala neki savet od majke koje su susrele sa slicnim siptomima kao ja.
Rec je o decijem ekscemu na licu.
Moja kcerka sada ima 3 god. Pre godinu dana se pocelo postepeno pojaviti crvnilo na licu, oko usana na pocetku. Posle na odredjenim tackama na licu, i jednom trenutnu se prosirilo na obrazima. Tada sam je vodila kod lekara, dobila uput kod dermatologa. Doktorica je pregledala i rekla mi je da ona ima ekscemu i da izbacim svu hranu gde postoje vestacke boje ili da je konzervirana hrana. Tako sam i uradila. Sve grickalice, sve sto je ona volela, nisam joj vise davala ali poboljsanja nije bilo.
Letos je ostala 2 nedelje na selu kod bake i deke. Vratila nam se za cistim licem. Mi se zacudili. Tada sam ukapirala da su joj baba i deda nosili mleko od krave a ja joj kupujem dugotrajno. Kako sam joj pocela davati dugotrajno, ekscema se vratila. Tako sam izbacila dugotrajno i kupujem joj sveze. 4 meseca je to bilo ok, ali pre 3 nedelje ponovo se pojabila ekscema. Sad vise stvarno neznam od cega. Pocela sam skupljati izcecke za mlecnih kutija da bi prestudirala sastav. Opet sam joj sklonila grickalice. Skuvaj joj najprirodnije sto znam.
Znaci ako neko od Vas imala slicne probleme, napisi te mi ovde da bi znala kako dalje.
Hvala unapred

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 192
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
20.11.2013 8:44:59   
Peace*
Možda bi bilo zgodnije da ti pišem u temi o ekcemu, ali hajde za sada ovde par reči, pa ćemo videti na koju stranu će tema otići.

Moj mlađi sin je ekcem dobio sa 2 meseca, što je kulminiralio sa 4,5 meseca kada smo završili u bolnici. Naš ekcem bio je povezan sa alergijom na protein kravljeg mleka (kazein). Izbacivanjem istog, i uz jaku erapiju kortikosteroidima i antibioticima (jer se ekcem inficirao), stanje se stabilizovalo. Sada ima 3 godine.
Osnovna pravila kod ekcema su: mazati kožu da se ne suši (Pantenol, Galsana, Mustela ili neka druga emolijentna krema), voda suši kožu, što naravno ne znači da nećeš kupati dete, ali svedi na minimum, veš prati bez oplemenjivača rublja, dva puta ispirati (mi smo nedavno vratili oplemenjivač u upotrebu ali koristim pola od predviđene doze). Ono što je takođe tipično je da koža reaguje na zimu. Reaguje i "zdrava koža", a ne ekcematozna. Takođe, bilo koji stres može uticati na pojavu ekcema. A ono što je najbitnije: leti se ekcem uglavnom povlači, prija mu sunce i morska voda (naravno ne uvoditi dete u slanu vodu ako ima žive rane, ali ako zalečiš, koža će se oporaviti i duže ostati zdrava), dok sa pojavom jeseni i zime, ekcem se vraća i jačem ili slabijem obliku. Takođe, pad imuniteta dovodi do pojave ekcema.
Pošto je tvojoj devojčici ekcem samo na obrazima, pretpostavljam da nema veze sa oplemenjivačem rublja, i nagađam da je samo hladniji vazduh, i predložila bih da prošetaš po apotekama i tražiš testere emolijentnih krema. Mnogo su skupe, a ne prija svakome ista. Još jedna od kremica koja je mom sinu prijala je Dermalex za atopijski dermatitis.

Bez da aludiram na bilo šta, napisala bih još nešto: Reakcija na hranu na koju je neko alergičan ne mora da se pojavi istog časa kada se konzumira. Zavisi od stepena alergije, te može da se dogodi da se alergen gomila u organizmu trajnom upotrebom a onda da se ispolji. Takođe, ukidanjem alergena, organizmu treba 3-6 nedelja da se očisti od alergena i da situacija krene na bolje.
S druge strane, kažu da kad je dete na nešto alergično, nije bitno dal je uzelo na vrh kašičice ili punu dozu, podjednako je opasno. Tako da... cela ta priča sa alergijama je prilično tapkanje po mraku, individualno je...

Nisu vam predlagali alergotestove?

< Poruku je uredio Peace* -- 20.11.2013 8:52:04 >


_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Manjika)
Direktna veza do poruke: 193
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
1.4.2014 8:25:14   
Peace*
Bili smo juče na alergotestu (Marko ima 3g i skoro 7 meseci).

Radili su mu: mleko, jaje, brašno, rečnu ribu i morsku ribu.
Promer histamina je 4 mm, a mleko 8 mm, što znači da on sadrži 100% više antitela na mleko nego što je normalno. I dalje jaka alergija.

Dr kaže da deca alergična na mleko u jednom momentu u crevima stvaraju neki kao film, kao zaštitni sloj, i može se desiti da jede kiselo-mlečne proizvode i da mu ne bude ništa, a da na alergotest reaguje, međutim, njegova reakcija je ipak toliko jaka da dr neće da pokušava da uvodi bilo šta mlečno. Kaže da sa slabijim alergotestom bismo mogli tako nešto pokušati.

On je bio divan, nije uopšte zaplakao, tek po koje "au, to je malko bolelo", i bunio se što ga je teta ispisala hemijskom, reče da mu se ne dopada kako ga je teta nacrtala. user posted image

Drugi minus od gore je histamin, kod M je mleko, međutim, zapričala sam se sa dr, tako da je ovo slikano već nekih 20-25min nakon testa kada se već počelo povlačiti, iako, ako dobro pogledate, videćete gde je reakcija.

user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 194
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
1.4.2014 22:56:33   
Rosita
Vidi se, vidi. E ovo mi je interesantno, za taj film u crevima. To onda znaci da neko dete moze bez problema jesti neke mlecne proizvode, ali ne sme piti km, npr.?

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 195
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
2.4.2014 8:24:02   
Peace*
Tako sam razumela. Ali ne sa ovakvom reakcijom kao Markova. Pretpostavljam da bi reakcija na mleko trebala biti sličnija reakciji na histamin, a ne duplo veća kao kod nas.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 196
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
16.10.2014 12:54:00   
Peace*

IZVORNA PORUKA: Peace*

EvE nas. user posted image

Pozitivan test na korove i kućnu prašinu.
Na kućnu prašinu je jako blago, kaže, uopšte nije značajno, ali korovi su pozitivni, odatle i gušenje nakon laringitisa krajem sept, kad je primio injekciju kortiko.

user posted image


Takođe, napisala nam je uput za vađenje krvi u Dečijoj bolnici da se uradi UniCap spec IgE na mleko. Kaže da će time odrediti klasu alergije na mleko. Čudno joj je da Spec IgE koji smo radili kad je beba pokazuje najnižu klasu alergije a PRICK anafilaksu, i da tu nešto baš i nije ok. Jedan od navedenih testova lagi. Tj, postoje osobe kojima kožni test zauvek ostane pozitivan a da ustvari mogu piti mleko - da pojednostavim.

Eto.

Ja ZADOVOLJNA! Mislićete da sam luda, ali ja ovaj momenat čekam već 4 godine. Već 4 godine čekam da krenu inhalatorne alergije, jer lekari kažu da 99% dece prerastu nutritivne alergene kada im se pojave inhalatorne alergije.

Apropo ove alergije na korove kaže:
Nasonex spray 1x2 u obe nosnice od početka avgusta do kraja septembra (ujutru), a ako curenje nosa probija kroz terapiju, uključiti Aerius sirup 5ml (uveče).





_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 197
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
17.10.2014 8:37:06   
Peace*

IZVORNA PORUKA: Peace*

Juče zaboravih da vam kažem nešto.

Pričala sam sa mamom juče (ona je inače alergolog-pulmolog, samo više ne radi u struci) na temu kućne prašine i zašto dr nije pridala značaj tome.
Kaže mama, zavisi kada se prave te tečnosti za testiranje. Ukoliko se izrađuju u vreme kada su poleni prisutni u vazduhu, ili pak, dugo stoje otvoreni, mogu biti kontaminirani polenom. Naime, ako je aktuelan korov i ti nanosiš na dete ... velika je mogućnost kontaminacije. Kaže mama da obzirom da to nije bila velika reakcija, verovatno je zbog toga dr smatrala zanemarljivom.



_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 198
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
17.10.2014 11:33:20   
Modessty
Peace ja sam tražila da danilu rade taj spec IgE ovde na dečijoj klinici i rekli su da ga ne rade jer je mnogo skup. A rečeno mi je d abi nam to najbolje pokazalo na šta je tačno alergičan.

Nasonex smo koristili skoro dva meseca i njemu je mnogo sušio sluzokožu nosa i pucali mu kapilari pa je dr promenila i sad koristimo Hysan kapi.



_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 199
   RE: Testovi za utvrđivanje alergije
17.10.2014 11:34:29   
Peace*
A na šta bi radila Spec IgE? Celu paletu?

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Praktična rešenja za miran san vaše bebe
Dolazak beba na ovaj svet predstavlja jedan od najlepših životnih trenutaka svakog roditelja. Pored toga što roditeljstv...



Click Here