|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Betanija Novi Sad
24.7.2013 13:43:40   
minnica
Meni je moja dr (privatnik) u poslednjem nalazu napisala da se upućujem u betaniju radi komisije za cr, a zbog prethodnog cr. Onda sam početkom 9. meseca uzela upute od državnog ginekologa, jedan za komisiju, drugi za lešanje u betaniji.

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1001
   RE: Betanija Novi Sad
24.7.2013 13:48:32   
mrgud78
Hvala, bas mi drago sto sam na vas naletela. Ja sam mislila da cu i kod drugog porodjaja morati prvo dobro da se namucim, pa tek onda u zadnji cas da urade CR.
Na prvvom pregledu cu pitati moju dr.
Hvala user posted image

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 1002
   RE: Betanija Novi Sad
24.7.2013 13:56:39   
Peace*
Ne bi trebalo da bude tako, trebalo bi automatski da ideš na CR par dana pred termin.
Prime te dan radnije, prođeš Komisiju, anesteziologa, naprave spisak, i rade sledeći dan. Ja sam imala sreće oba puta da sam bila prva-druga na spiku, pa sam imala CR odmah ujutru. Mislim da bih umrla od straha da sam trebala da čekam do npr 13h. user posted image Ovako nisam stigla ni da se probudim k'o svet.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu mrgud78)
Direktna veza do poruke: 1003
   RE: Betanija Novi Sad
25.7.2013 12:45:49   
Anoniman
Ja sam imala cr u 12 i 20 nisam mogla docekati da pocnu celo jutro

(odgovor članu Peace*)
  Direktna veza do poruke: 1004
   RE: Betanija Novi Sad
12.8.2013 18:11:14   
dada951
Devojke da li znate sta je od stvari potrebno za betaniju kad se dodje na porodjaj? Ili da mi data adresu gde mogu spisak napraviti.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1005
   RE: Betanija Novi Sad
12.8.2013 18:11:57   
dada951
Pardon, gde mogu nabaviti spisak?

(odgovor članu dada951)
Direktna veza do poruke: 1006
   RE: Betanija Novi Sad
12.8.2013 18:55:51   
minnica
Sajt Betanije nije u funkciji, tako da možeš pogledati ono što su pisale žene u temi kamperski vodič za porodilište.

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu dada951)
Direktna veza do poruke: 1007
   RE: Betanija Novi Sad
6.11.2013 13:29:14   
Noelia
Od dokumentacije za prijem u Betaniju potrebno je poneti:

1.overenu zdravstvenu knjzicu
2.licnu kartu
3.zvanicni izvestaj o krvnoj grupi i RH faktoru (potpisan i pecatiran, moze i sa devojkackim prezimenom+vencani list)
4.rezultati testa na zuticu (Hbs Ag), radi se u Higijenskom zavodu u 9.mesecu trudnoce
5.medicinska dokumentacija vezana za trudnocu i rezultat poslednjeg UZ i ginekoloskog pregleda
6.rezultatiposlednje analize krvi i urina (ne stariji od mesec dana)
7.ako se ide na CARSKI REZ: vreme krvarenja i koagulacije, PTT, urea, kreatinin, mokracna kiselina, suk (ovi nalazi se rade 2 nedelje pre termina porodjaja)
8.uput za porodiliste

Kada su u pitanju stvari za porodiliste, treba ih spakovati u laganu torbu (kofercic), oznaciti ceduljom na kojoj pise ime i prezime porodilje i broj telefona. Stvari za bebu spakuju se u posebnu kesu i stave u tu torbu.
ZA MAJKU - dve spavacice sa dubokim kopcanjem, papuce koje se lako suse (mogu pod tus), pribor za licnu higijenu (pasta, cetkica, cetka i gumica za kosu, sapun, wc papir, casa za vodu, labelo...), manji peskir mrezasti ulosci (20-30 komada), rolna ubrusa, plazma keks, voda ili bistri sok (cedevita, icetea), telefon i punjac (po zelji), podmetaci za krevet (5 kom.), korisne su i obloge za wc...
ZA BEBU - 10 pelena za jednokratnu upotrebu, 3 tetra pelene i pavloviceva ili neka druga krema za guzu. Vlazne maramice nisu dozvoljene u Betaniji ali niko te ne sprecava da ih poneses za svaki slucaj... :)))

To je neka osnova, a sve za sve sto bude manjkalo i dodatno trebalo tu su tvoji da ti donesu naknadno. Dole na recepciji primaju stvari do 20:30h.

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 1008
   RE: Betanija Novi Sad
7.11.2013 7:18:18   
Misha i Ljisha
ja sam imala najmanju torbu u celoj Betanijiuser posted image , sestre su se meni krstile kako mi je sve stalo unutra a one sto su ponele kofere su im bile kao dobar dan (kaze mi jedna sestra "kao da se sele u Betaniju a ne da ce biti ovde par dana"hahaha) Nama su u skolici lepo rekli kakvu torbu (ja sam cak od te preporucene uzela jos manjih dimenzija), i osnovno u torbu a muzevi ce doneti sta zatreba. I tako je i bilo. s tim sto se videlo da sam sa salasa, napisala sam ime i prezime na papir i zalepila ga na torbu izolir trakomuser posted image i to crnom izolirkom heheeh... U svakom slucaju meni je iskustvo iz Betanije ok. Igrom slucaja su mi kontrakcije pocele uvece a znala sam da je bas moj doktor dezuran sutradan pa sam Boga molila da se ne porodim do 7 ujutru hihih i posto sam lezala na patologiji celu noc sam se setkala po sobi i disala i uznemiravala cimerke. Inace na patologiji su kreveti uzasni ali da se preziveti, imali smo cak i tv koji je bio previsoko pa nismo mogle da menjamo program a ostao je na tv1000 pa su nocu isli pornici hahaha...Da bude jos smesnije jedna trudnica je bas pobozna pa se ona jako sekirala zbog toga, a sa drugom sam se zezala kako dr i sestra kad prodju pored nase sobe vide da gledamo pornice. Ma pisurija. Meni je sve bilo super, od atmosfere(da ne kazem da je moj dr jos dosao i poceo da me zeza a meni ni do cega i kazem ja njemu doktore imam osecaj da cu se onesvestiti tek ce on meni "ovde svi imaju osecaj da ce se onesvestiti". U svakom slucaju moje iskustvo je ok, jedino je bilo tesko navatati sestre za odredjenu stvar, kad god pitas neku nesto ona kaze "ja sam pedijatrijska" a treba mi akuserska kad trazim pedijatrijsku sestra kaze "ja sam akuserska", prolazi neka sestra ja opet pitam nesto ona kaze "ja sam zaduzena za sok sobu"user posted image , al dobro sve je proslo ok i ne zalim se

(odgovor članu Noelia)
Direktna veza do poruke: 1009
   RE: Betanija Novi Sad
17.1.2014 20:58:07   
New Mom
Citam sad za Biljanu Tipsarevic. Stvarno me razocaravaju ti dvostruki standardi.
Ja nemam stvarno lose iskustvo sa ovim porodilistem. Al neke stvari smetaju. Oba puta npr. nije radio video-bim da pokazem bebu (ok, danas su tel. haos mogu sve), a nekom ce partner biti sa njom. Delila sam sobe sa jos po 3 zene i vrlo glasne bebe, a neko dobija apartman (koji fakticki ne postoji u ovom porodilistu za razliku od nekih drugih). Nude joj epidural, a obicna zena ima hiljadu peripetija za to (i plati a ne garantuje ti da ces dobiti).

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1010
   RE: Betanija Novi Sad
17.1.2014 21:11:53   
isidora88
nm i ja sa to malopre procitalauser posted image
sledeci put kad budem trebalo da se poradjam ima da na sva zvona zvonim ukoliko ne dozole to i meni ukoliko se odlucim na to, tacno cu i novine da zovem i haos da napravim.
stvarno su bezobrazni, poznati mogu sve, a mi smo obicni seljaci, niti imamo normalnu hranu, niti uslugu, niti tretmanuser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1011
   RE: Betanija Novi Sad
13.3.2014 15:34:06   
karla87
Cao svima, ja sam se prvi put poradjala carski sa totalnom u Vrbasu ali bih ovaj put da se porodim na Betaniji pa me zanima da li se tamo radi carski iskljucivo sa totalnom ili moze i spinalna anestezija , ona mi je vise primamljivija i ako moze da li se placa? Hvala vam

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 1012
   RE: Betanija Novi Sad
13.3.2014 17:21:30   
Anoniman
Ako imas zakazan CR imas razgovor sa anesteziologom i biras izmedju totalne i spinalne,pa ti on tad pogleda ledja i anamnezu,pa proceni. Spinal se ne placa

(odgovor članu karla87)
  Direktna veza do poruke: 1013
   RE: Betanija Novi Sad
13.3.2014 18:02:11   
karla87
hvala ti draga...pa jos uvek nemam zakazan CR ali verujem da ce biti jer je i prvi bio, beba je bila karlicno okrenuta i teska 4,5kg tako da mislim da ce i ovaj put biti CR

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1014
   RE: Betanija Novi Sad
28.7.2014 11:22:17   
srculence25
drage mozda nije tema ali da li se moze voditi trudnoca u betaniji?nisam iz ns

(odgovor članu karla87)
Direktna veza do poruke: 1015
   RE: Betanija Novi Sad
18.8.2014 4:15:35   
Vanda
Ja se porodih na Betaniji prije nekoliko dana. Nakon dve indukcije i jedno 12 sati lezanja bez otvaranja i bez bolova, predlozise mi carski rez. Vodenjak je napukao pred dolazak. Toliko sam se plasila ovog porodilista, a dobila sam samo razumevanje i ljubaznost. Ne bih nikog posebno izdvajala posto su svi bili maksimalno korektni. Naravno bitna stavka je da nisam imala vezu i nisam nikome davala novac, ali isto tako sam bila smirena i "kulturna". Od supruga sam trazila da prilikom dolaska po mene casti citavo osoblje korpom slatkisa. Iskreno, bilo mi je zao sto nismo bili u mogucnosti da castimo mnogo vise.......

(odgovor članu srculence25)
Direktna veza do poruke: 1016
   RE: Betanija Novi Sad
18.8.2014 12:34:06   
bubulence

IZVORNA PORUKA: srculence25

drage mozda nije tema ali da li se moze voditi trudnoca u betaniji?nisam iz ns


koliko znam ne moze.
vanda, i ja takodje imam fantasticno iskustvo iz betanije bez ikakve veze. ali vec sam pisala o tome.

(odgovor članu srculence25)
Direktna veza do poruke: 1017
   RE: Betanija Novi Sad
18.8.2014 14:17:16   
Torbica
Moje prvo iskustvo sa Betanijom je katastrofalno... Jos sam imala ideju posto sam koleginica - da ne mogu proci lose... Trudnoca je bila fenomenalna, radila sam do kraja, imala sam jedino na samom kraju hemoroide... Privatno vodila trudnocu.
Primljena sam na patologiju u 41+0 jer sam prenela i za sutradan imala zakazanu indukciju. Nakon ricinusa popodne, uvece u 23 su krenule kontrakcije koje su bile skroz ok i opusteno sam disala/spavala. Prijavila sestri, dr pogledao i konstatovao, ima vremena. Tokom noci sam se otvorila 10 prstiju bez problema i ujutro kad su hteli da me klistiraju, rekoh, nema nista tu vise, od onog ricinusa, medjutim ipak jesu. Ja sve vreme govorim da nemam napone. Dr kad me pregledao kaze trci na tvrdi sto, gotovoo ... Ja i dalje kako je moguce da nemam napone?! Na tvrdom stolu zamalo mi nisu dosli glave, nema sile koju nisu primenili, do te mere da u beonjacama nisam imala nijednu belu tackicu, bukvalno, sva sam bila u podlivima. Kao vampir, bukvalno..I po trupu isto.. Plasila sam ljude po hodnicima...Plodova voda je bila naravno zelena sa mekonijumom. Trecina glavice se zaglavila i ni makac. Naponi izostali. Kad su videli da nakon sat vremena ne mogu nista da urade vikali su nacelnika, koji je dosao i u roku od minuta me porodio vakumom. Naravno da smo zbog traume bili 8 dana tu, i beba i ja bez ikakvih komplikacija, samo sto je ona primala preventivno antibiotike zbog senki na plucima koje su regresirale narednih dana. Tako je meni i mojoj prvoj bebi Prof. Vejnovic spasio glavu i naravno naredne dve trudnoce sam vodila kod njega. Druga dva porodjaja su mi bili pesma, prirodni, bez indukcije, bez epidurala, oba puta mi je prosekao vodenjak na 4 prsta i uredno sam imala napone i porodila se sa osmehom. Sa svojim dr pored sebe, stope mu ljubim.
Uvek i svima cu reci za Betaniju - neko ima srece, neko ne, ali tamo je moguc svakakav scenario, kao i u svemu.
Posle ovakvog iskustva zahvalna sam Bogu i Svetom Djordju (na Djurdjevdan sam se porodila) sto smo prosle bez posledica. Najzalije mi je sto onaj trenutak koji svi cekamo - da ugledamo bebu, ja nisam imala. Nisam smela da je pogledam... Kad sam je pogledala bila je bela kao porculan sa siroko otvorenim ocima i ustima, uzas.... I naravno sto smo bile razdvojene...

< Poruku je uredio Torbica -- 18.8.2014 14:20:21 >


_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 1018
   RE: Betanija Novi Sad
18.8.2014 18:45:42   
Vanda
Bas mi je zao sto ste se namucile user posted image . Na svu srecu sve se dobro zavrsilo.user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1019
   RE: Betanija Novi Sad
27.8.2014 8:46:21   
lelaigor
Žene, kako funkcioniše dobijanje epidurala u Betaniji, koliko košta itd.?

< Poruku je uredio lelaigor -- 27.8.2014 8:47:32 >


_____________________________

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu Vanda)
Direktna veza do poruke: 1020
   RE: Betanija Novi Sad
27.8.2014 8:54:07   
Torbica
Lelo, 15000 je, ali ne znam tacnu proceduru, svakako se uplati ranije a ako bude noc ili iz nekog razloga ne iskoristis trebalo bi novac da vracaju. Valjda ce se javiti neko ko zna.

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 1021
   RE: Betanija Novi Sad
27.8.2014 9:00:22   
lelaigor
E, hvala Torbi. Sigurno će se javiti i još neko, ali super si mi i ti pomogla. user posted image

_____________________________

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1022
   RE: Betanija Novi Sad
27.8.2014 9:37:40   
Torbica
user posted image ima jos jedan detalj, ponekad je epidural indikovan. Ako imas nekog svog tamo, sve moze.


_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 1023
   RE: Betanija Novi Sad
27.8.2014 9:46:13   
lelaigor
Kako je indikovan? user posted image Probaću da nađem.

_____________________________

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1024
   RE: Betanija Novi Sad
27.8.2014 9:49:57   
bubulence
po poslednjoj informaciji epi moze da se dobije samo radnim danom, od 7 do 15h ukoliko anesteziolog nema hitan carski rez. placa se 12000-15000 hiljada. i moras da dodjes u Betaniju otvorena najvise 4 prsta.
a mozes i da platis dodatno anesteziologa da dodje samo zbog tebe ali da ti budem iskrena, znam nekoliko zena koje su tako platile, ni jedna nije dobila. e sad, neko sigurno dobije ali znaci da ni to nije 100% sigurno.
najsigurnije je da imas svog dr , ugovoris datum i odes na indukovan porodjaj , tada dobijes i epi ali ja ne bih pristala na indukciju ukoliko samo ne krene

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 1025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here