|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
5.2.2018 22:16:48   
vonavoj
Maraj,ja moje uopste nisam nisam od trena kad sam saznala da sam trudna..16kg nema sanse da nosim..T je imala 2godine i 3 meseca kad sam saznala i bogami shvatila je..sa Jokom je bilo.malo teze,jer je mazulja..a imala je 3 godine..ali je brzo shvatila..

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 151
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
5.2.2018 22:33:31   
Misha i Ljisha
Joj Maraj i ja sam D htela da prenesem sa troseda u krevet, i prenela je i samo sto se nisam porodila posle toga. ufonjala sam se ziva koliko me je boleo stomak. a budala nisam kao htela da budim muza da je prenese i eto ti. Teski su oni, pa taman da ima i 9 kg a ne preko 10 ili vise, ali ostavi ga da se njari. Jednom i dva puta, nek se valja po ulici, ti stoj pored njega i kuliraj ga. Jbga bice te sramota user posted image na ulici ali ne vredi drugacije, mora da nauci.Nek odnjace 3 puta cetvrti put nece traziti. Ja samo kazem: imas nogice user posted image pa nisam ti ja magarac majku vam vasu deciju.


cuvaj se bre. jos ides svaki dan u dz i svasta

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 152
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
5.2.2018 22:34:46   
Rosita
Hehe, ja sam vezbala disanje po knjigama, blisko mi je disanje koje se praktikuje na jogi i autogenom treningu, to sam znala. Tako da ja to jedno te isto pali uvek kad zagusti primenjujem. S tim sto meni prvi put nista nije ni trebalo, dosla, dobila epidural, posle lezala i cekala, kratko. Sad ne znam, od kad se epidural ne placa, cujem da je cupavo.
L je mali, uf. Ja sam poske operacije zucne kese, kad je D imao 2 g, ubrzo krenula da ga dizem, ne bi trebali, srecom nista se nije desilo. Razumece on. U par reci mu objasnis, zagrlis ga i sto kaze Lj, hajde svojim nogicama.



< Poruku je uredio Rosita -- 5.2.2018 22:38:46 >


_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 153
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
5.2.2018 23:52:33   
isidora88
Ja nosim A od pocetka trudnoce. Trudila sam se da izbegavam nosanje zbog hematoma na pocetku ali prosto sam nekad prinudjena jer sam sama pa moram da ga okupam, ponesem ako zaspi, stavim u hranilicu i slicno.
I A je postao ogromna maza, kaze mm ne zna kako ce bez menesamo ga ja uspavljujem, nece tatu. Isto je bio vose vezan za mm, ali od kad sam na bolovanju i stalno sa njim ne razdvaja se od mene.

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 154
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
6.2.2018 0:17:29   
Misha i Ljisha
Verovali ili ne majstor tek otisao. Ja za sefa odradila sta sam imala al za ovu zenu paaa...prakticno pocela nisam. Nemam pojma da li sada da pocinjem ili ujtru. Kao pregazena sam. a sutra opet...Obavezaaaa sto. I plus jos dva djaka.
Nego naravno da ce majstor da se vrati nisam ni mislila da ce sve da zavrsi za 20 minuta kao sto je rekao. Srecom sto sam D okupala pre 7, jer ne verujem da ijedan majstor moze nesto da zavrsi za 20 minutauser posted image

Sto je najgore ne spava mi se ali cim krenem da radim prispavace mi se. Ipak ovo u ekselu dosadno. Kod sefa ima neke akcije, pricas s ljudima zoves zvoni telefon unosis u program primas saljes mailove. a ovo klik klik klik copy pasteuser posted image ko ce meni udovoljiti

Nego dr mi poslao poruku da zbog zuba tj zbog ove rupcage u desnima pijem siofor uvece od 500 da mi brze zaraste.Nem pojma sta da radim. Mm kad je cuo da cu jos lekova da dobijem samo je rekao Nemoj Ljiljanauser posted image

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 155
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
6.2.2018 0:28:12   
isidora88
Haha ljiso ja pijem 6 razlicitih lekova, dnevno izmedju 12-14 komada u zavisnosti od protiska. Uzas, mm kad me vidi sa punom sakom lekova kako ubacujem u usta, nije mu dobrouser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 156
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
6.2.2018 0:30:37   
isidora88
Zaboravih da kazem da ne racunam u lekove magnezijum i referum koje isto uzimam svaki dan.
Odoh da ubacim ves u susaru, uopste mi se ne spava, a moram nekako jer ujutru ranije ustajem, moram da uradim domaci sa sinom, da operem kosu i odem na ctg.
Laku noc trudniceuser posted image user posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 157
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
6.2.2018 6:48:44   
Maraj
Jutro drage. Utrogestan hvala bogu odradio svoje. L ima 15kg. Nekad i po kuci vristi da ga nosim. Najcesce ujutru. Od sobe u kojoj ga presvlacim do dnevne. Ako necu odma leze na pod i vristi. Ma haos sa njim.
Ja se posle 100god dogovorila danas da se vidim sa drugaricom. Jos u petak se dogovorismo. Kad moji danas ne mogu da cuvaju L. I sta cu....doci ce ona kod mene. A bas mi se islo negde na kafu....

< Poruku je uredio Maraj -- 6.2.2018 6:50:53 >

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 158
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
6.2.2018 8:36:43   
Maslacak15
Dobro jutro trudnice.... Joj Marej ti njemu bas robujes. Zao mi te. Nebih da popujem ali mislim da cinis medvedju uslugu i sebi i njemu. Zasto ne mozes da ides sa njim napolje na kafu? Ah da pretpostavljam on nece ovo i ono i nemoguc je.... Ja bih ti toplo prepoprucila da koristis preostalo vreme trudnoce da neke stvari pod hitno menjas jer ces zaista imati problem kad ti beba stigne. Posto vise fizicki neces moci, cak i da hoces, da postignes da zadovoljavas i bebine i njegove potrebe koje su takve kakve jesu.
U tom smislu razlika izmejdu jednog i dva deteta je ogromna. Mislim da je vazno da pocnes sto pre bas zbog toga da bi L promene prihvatio nevezano za bebu. Jer ako ne promenis sad, moraces kad beba stigne i onda on moze u svojoj glavi "krivicu" da prebaci na bebu. Naprimer sa spavanjem. Ja sam bar dva meseca pre dolaska S izbacila F iz nase spavace. Iako je imao 13 meseci. Da se navikne. A ne da bude izbacio ga brat.

Molim te samo nemoj pogresno da me shvatis. Ne zelim da popujem, nije mi to cilj. Samo mi je zao da se mucis, a to je pomalo ocigledno iako ti to mozda ne dozivljavas kao mucenje posto je od deteta koje toliko volis. Promeni neke stvari... Pusti ga da otplace. Kazi mu ne. To je za njegovo dobro.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 159
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
6.2.2018 9:01:37   
Maraj
Joj maslacak znam sve....
L je takvo dete da njega ne drzi mesto. Ziv je. Ne bi mogla sa njim da odem na kafu nikako. Nekad mm i ja odemo sa njim u neki trzni centar. On ne prestaje da trči. Jurimo ga tamo ko kreteni. Uzbudi se u onom sarenilu. A o kafi ne bi mogla ni da razmisljam.
Jutros sam odbila da ga nosim. Naravno dreka i vika... onda je dosao moj tata po njega. On se bacaka, negoduje. A voli da ide kod njih. Al eto. Svaki put pravi problem. Onda ga ja vucem. Zaboli me stomak milion puta dnevno

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 160
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
6.2.2018 9:10:08   
degu
Maraj budi dosledna, nema vise nosanja i tacka, par dana ce praviti priblem i odustati. Meni je T imala 20 meseci kad sam zatrudnela, ja sam imala biopsiju grlica, jos nam je spavaca soba na spratu, nisam je nosila, polako za rukicu i na stepenice, na stolicicu pa u kadu. Ona je stvarno slusala, jako je razumna bila, teze je kad negoduju, ali veruj mi kad dodje beba, kad on krene da ti drami, beba da se dere, kad ne budes mogla na 2 strane doci ce ti da vristis. I doci ce ti svakako milion puta, ali bar neke stvari postepeno resi pre porodjaja.

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 161
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
6.2.2018 9:16:24   
bebilule
Maraj, baš te lijepo vidjeti u ovim temama. Ja sam svratila na tvoj post, da ne pomisli neko da sam trudnjača user posted image . Nisam upratila jesi li saznala je li dječak ili djevojčica user posted image
Mi smo malo prošli tu fazu histerije, desi se i sada, nekad svaki dan vrisne zbog nečega što mu nije po volji, ali kraće traje. U svakom slučaju, ja ga pustim da se malo izvrišti i izduva. Probam da mu skrenem pažnju, ako upali dobro je, ako ne, ne forsiram. Sve su to faze u odrastanju, i tome će brzo kraj. Svugdje ga vodim sa sobom, prije je znao napraviti scenu i u kafiću i prodavnici....ljudi gledaju, neka gledaju. Ako pretjera, ide se kući i to je to. Sad je nekako razumniji, a i zna da mu neće proći. S druge strane, dosta stvari mu je dozvoljeno i logično mi je da ga svašta zanima i da sve želi istražiti. Pratim to koliko god mogu. Ali fakat, samo dosljednost pali. S tim se ni oni ne zezaju. Pisaćemo u adekvatnoj temi. Imate li svi isti pristup, od vas, pa do babe i dede?
Poljubac za sve trudnjače, vidim dosta poznatih imena!

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 162
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
6.2.2018 9:22:03   
Rosita
D je isto bio prezivahan. Ja bih isla sa njim u grad, isli bismo na kafu, svuda, ali nismo uzivali. Razumem kako je. Secam se da je bio jedino dete koje ide van parkica, uporno, uprkos vracanju, sesti nisam mogla. Bila sam uporna, ali cisto bihevioralne metode nisu puno pomagale. Doduse, ni ja u tom periodu nisam bila radikalna, radila sam po osecaju.Tek kad sam mogla snaznije da uticem na razum i emocije, sredio se. Ali na to valjanje, histeriju i nosenje nisam reagovala. To sam presecala. Samo ti budi smirena i uporna, ne daj da te uznemiri, ono sto stvarno moze biti problem kad beba dodje, treba iskorenjivati.

Ja sam dokona pa mi se samo smenjuju emocije. Od uplasenosti do radosti. Sinoc mi doslo da se rasplacem kako cu ja bez mog D u porodilistuuser posted image . Veliki moj decak.

Nadoruckovala sam se proje i jogurta. Uz kompjuter, bas kako ne treba, ne oseti se koliko se pojede user posted image

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 163
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
6.2.2018 9:49:45   
Misha i Ljisha
Joj kapiram da je teko kad je mala razlika izmedju dece. Moja mama kaze da nikad nije videla da se iko toliko nanosao bebe kao sto sam se ja nanosala D, ALI onog trena kad je prohodala, nosanje smo zaboravili i kolica bukvalno. Svuda peske sa onim povocem za decu i milina. Prvo ona je htela da seta, stvarno jeste i nikad je nisam uzimala u narucje da bih kao brze nesto odradila, nikad i onda nije ni ona kasnije trazila da je nosim. Ali do prohodavanja sam je nosila non stop valjda.
A to sa decom otici negde, pa ne znam. Od kad se rodila svuda je teglim sa sobom, i cak ne pristajem npr u posti da mi daju prednost. Jedan covek insistirao hajde sa malim detetom ste hajde idite, i samo sam mu rekla da i malo dete mora da nauci da ceka. I stvarno u posti, ma gde god uvek je uredno cekala sa mnom. Moraju se nauciti cekanju. Zao mi je ali u zivotu se vecito nesto ceka, i to je vestina koju mora covek da savlada user posted image . Znaci sacekaj, dobices ali ne odmah vec kad obavim to i to. I dan danas je tako, ne ustajem odmah ako mi "ne odgovara"

Rosita i ja isto tako imam pomesana osecanja.hehehe...Al dobro sve je to normalno.

Ja radim za ovu zenu. I iskreno ne ide mi sjajno hahha...em dosadno em sporo, em ne nalazim mnogo toga tokom pretrage. Malo sam se sad deprimiralauser posted image

Sinoc sam se naradila. a da ne pricam kako mi je tesko da sedim za kompom.Idem da pristavim pasulj pa cu nastaviti posao.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 164
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
6.2.2018 10:33:42   
madre
Dobar dan! Ja pijem smuti i pecem prokelj sebi za rucak. Danas sam sa merila i 10kg sam u plusu, mnogo je i volela bih da se stvarno uozbiljum sto se tice zdanja. Nedostaje mi moj veliki sinuser posted image

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 165
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
6.2.2018 10:47:06   
Rosita
Isi, napisi nam ti tvoj spisak za porodiliste na temi kaperski vodic. Ja cisto pravim razne spiskove za kucu itd., nista ne spremam, ali radicu verovatno do porodiljskog, pa da tad mogu odmah da pokupujem sta treba.

Ja popodne krecem u skolicu, posle da malo rasklonim i napravim rucak...

Pozdrav zenice.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 166
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
6.2.2018 11:21:04   
smeško
Madre, ti bar ruckas. Ja ne jedem pola namirnica i opet se gojim. To me bas opterecuje, ali ajde, bice bolje kad dodje lepse vreme, pa pocnem da se seckam.
Maraj, samo polako. Najbitnije je da se ne nerviras. Slazem se da moras da budes dosledna, jer se takve greske kasnije dosta placaju, te faze se ne prerastaju ako ne odreagujes adekvatno. Nisu nam deca zivahna ako svuda trce, nego bez kontrole. Slazem se sa Maslacak, ti ces najvise da nadrljas kad beba dodje. Ali, imas vremena da to ispravis samo polako i dogovorite se svi o strategiji.

< Poruku je uredio smeško -- 6.2.2018 11:22:32 >

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 167
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
6.2.2018 12:29:53   
milicicak
Zdravo trudnice... Ja se vracam od dr, prokrvarila jutros pa sam isla na pregled. Elem, beba je super, ja dobila inekcije progesterona i nema mrdanja iz kreveta tako da zabava... A krvarenje verovatno od hematoma, posto ga sad nema na uz.
Mini buba ostala kod kuce danas, taman su mi jutros dosli roditelji pa je sve super ispalo.

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 168
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
6.2.2018 12:57:16   
Ana RR
E bre milicicak... odmaraj, beba je dobro i to je bitno. Sad sve četiri u vis.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 169
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
6.2.2018 13:25:31   
Mala Elena
Milicicak , bitno da ste dobro!
Cituckam vas povremeno, uzivajte u trudnocama!user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 170
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
6.2.2018 13:27:06   
Misha i Ljisha
Milicicak odmaraj.

Ja sam morala 15 min da dremnem. Premorena sam i od buljenja u ekran i od svega. Imam utisak kad da sve radim 100 na sat a ustvari sam u kuci i sedim. Rucak gotov. Krenulo me i ovo za ovu zenu. U 2 idem po D u vrtic. Utorak je a ves nisam ispeglala user posted image j to utorkom. Veceras cu kad zavrsim casove privatne i za ovu zenu posao. Valjda mi sef danas nece natovariti gomilu stvari.

Nadam se da me stranci nece zvati dok budem drzala casove. NE volim kad mi zvoni telefon dok drzim casove to mi je jako nekulturno.
Ma valjda cu sve uspeti da pozavrsavam. Zao mi samo sa D danas necu bas previse vremena provesti a nisam vala ni juce, samo frka trka, posao posao posao.


(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 171
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
6.2.2018 13:39:53   
Rosita
Ljiso, ti si stvarno zmaj user posted image

Milicice, uf, zar mora mirovanje? Ako mora lezi, citaj, odmaraj se, ako ima ko da ti pomogne dobro je, ne sekiraj se.

ME, pisi nam malo, kako ste, kako si ti, kako si se uhodala?

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 172
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
6.2.2018 14:18:39   
isidora88
Da mahnem, idem da peglam bebeci ves. Mrtva sam umorna, dusa mi spava a moram ovo da peglam jer kasnije necu moci a i kad spavam preko dana vilenom nocu.
Bila sam na ctg-u, nesto mi beba tahokardicna, doduse stucala je sve vreme ali me brine. Dr mi zakazala opet u petak ctg.

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 173
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
6.2.2018 15:01:20   
smeško
Milicicak, kakvo krvarenje? Koje boje?
Super je da je beba dobro. Cuvaj se i polako.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 174
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
6.2.2018 15:02:40   
madre
Milicicak, jel sveza ili stara krv, koliko je to trajalo? Koja si ti sad nedelja? Ljiso, bas si prebukirana, ali dobro se snalazis... Isi, bre, jos malo i stize momakuser posted image jel definitivno nikolaj? Ja sam se cula sa mojim velikim decakom, lepo mu je, pa sam sad zadovoljna basuser posted image

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Previše guranja tokom porođaja krivo za po...
U Velikoj Britaniji, trenutni projekat babica postiže odlične rezultate u smanjenju porođajnih razderotina jednostavno n...
Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...



Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here