|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kandida
8.2.2011 22:32:38   
Anoniman
moja dr je uvek davala i za mog muza, ali nikad kremu, samo tablete tj. kapsule, a za mene kapsule i vaginalete obicno, samo jednom i kremu. ovaj put mi je prepisala samo te kapsule, a muz mi je daleko, zato kazem.
a jedna drugarica mi kaze da njoj kad god su davali i za decka, ona mu nije davala da pije, jer nije imao nikakvih smetnji.

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 526
   RE: Kandida
12.2.2011 1:10:31   
Robince
Uzimala sam kansen 2*3 vag.tablete i mazala daktanol krem,na kraju terapije dobijem,ciklus jos traje i vidim da se kandida nije povukla. DA LI JA SMEM POSLE CIKLUSA DA KORISTIM JOS NEKE VAGINALETE,ILI BI TO BILO PREVISE???? MOLIM ZA SAVET!!!!

(odgovor članu Dudu25)
Direktna veza do poruke: 527
   RE: Kandida
24.2.2011 23:38:21   
Suncicabg
Trenutno pijem antibiotik i primetila sam malo kandide user posted image Obzirom da idem na vto uskoro (ne pre aprila) da li smem da koristim Canesten 3? Ima li potrebe da idem kod dr zbog toga?

(odgovor članu Robince)
Direktna veza do poruke: 528
   RE: Kandida
24.2.2011 23:41:02   
vanica
Nema draga nikog na ovoj temi user posted image

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 529
   RE: Kandida
25.2.2011 0:11:28   
jekiki
IZVORNA PORUKA: Suncicabg

Trenutno pijem antibiotik i primetila sam malo kandide user posted image Obzirom da idem na vto uskoro (ne pre aprila) da li smem da koristim Canesten 3? Ima li potrebe da idem kod dr zbog toga?
Za svaki sluca idi kod doce, da ne uprskas nesto pred VTO


_____________________________

Ulazite u stomake !
To ulaganje daje brze i vidljive rezultate.
Ulaganje u glavu je dugorocno i neizvesno.
* Dusko Radovic*

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 530
   RE: Kandida
25.2.2011 0:19:01   
Suncicabg
Hvala Jekiuser posted image , to i jeste najpametnije 

(odgovor članu jekiki)
Direktna veza do poruke: 531
   RE: Kandida
25.2.2011 8:15:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Robince

Uzimala sam kansen 2*3 vag.tablete i mazala daktanol krem,na kraju terapije dobijem,ciklus jos traje i vidim da se kandida nije povukla. DA LI JA SMEM POSLE CIKLUSA DA KORISTIM JOS NEKE VAGINALETE,ILI BI TO BILO PREVISE???? MOLIM ZA SAVET!!!!


najbolje je da odes na kontrolu kod dr.
suncice, ja sam jednom zvala dr kad sam bila u srbiji da pitam da li mogu na svoju ruku da uzmem canesten 3 i rekla mi je ok. ali kao sto ti jekiki rece - ipak nemoj na svoju ruku jer se pripremas za vto.

(odgovor članu Robince)
  Direktna veza do poruke: 532
   RE: Kandida
27.2.2011 13:21:38   
Anoniman
Nakon što smo odblejali celu priču sa seboroičnim dermatitisom, ekcemom, alergijom na kazein, hospitalizacijom, ojed na guzi se opet pojavio.
Dr koja vodi Markov slučaj kaže (kopirano iz teme Alergija na mlečne proteine):

Inače, zvala je mama dr da pita za ovaj kandida ojed, i naravno dr reče ne canesten! user posted image Sem kanestena sam mazala i Stanicid, na tu terapiju je prošli put prošlo. Ona kaže da se deca senzibilišu na antibiotike baš kožnom upotrebom ove dve kreme, i da na taj način mogu da podstaknem alergiju na antibiotik! Zamislite me sada kako lupam glavom o zid od muke! user posted image
Ona kaže da mu svako previjanje perem guzu i onda zalijem rastvorom soda bikarbone, jer kandida ne može da preživi soda bikarbonu. Onda dobro osušim, i namažem Nistatin. Tako preko dana, a noću kad se ređe prepovija beba, da tada mažem Sebamed protiv ojeda i osipa u debelom sloju. Kaže da ne dajem Nistatin oralno ako je prestao da sisa, jer na koži majke kandida je redovan stanovnik, te bebe koje sisaju češće imaju kandidu nego bebe koje jedu na flašicu koja se steriliše, i da je vrlo verovatno da će se crevna flora sama srediti samo treba malo vremena. Pa, živi bili pa videli...

(odgovor članu kumara)
  Direktna veza do poruke: 533
   RE: Kandida
6.3.2011 22:39:44   
Suncicabg
Tash, jel bolje?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 534
   RE: Kandida
22.3.2011 22:12:38   
Suncicabg
Imam Candidu u velikom broju, kaze dr user posted image
Terapija Nistatin vaginalete. Jel ih koristio neko? Koliko brzo resavaju stvar?

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 535
   RE: Kandida
22.3.2011 23:50:03   
Ana RR
Mislim da je Nistatin ok. Ja sam koristila Macmiror ali sam ja imala mali broj. I uvek sam posle njih koristila Mumio vaginalete koje su na biljnoj bazi.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 536
   RE: Kandida
22.3.2011 23:53:43   
jovicaa
nistatin se stavlja hiljadu godina, ali je meni najvise pomagao protiv candide, on i ginodaktanol. nistatin je dobar zato sto se ne resorbuje , deluje lokalno..

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 537
   RE: Kandida
22.3.2011 23:56:59   
Suncicabg
Ma meni je (preventivno predpostavljam) rekla da stavljam neizmenicno Orvazil i Nistatin, a danas kad je videla rezultat da pocenm samo Nistatin. Koliko njemu treba odprilike da izleci? Jer ja treba da dobijem za nekih 7-9 dana,a tad cu prestati sa terapijom

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 538
   RE: Kandida
14.4.2011 15:04:34   
Klarita
Muka mi je vise od Candide ( vaginalne)...muku sam mucila s njom pre i u toku trudnoce, posle porodjaja sve bilo OK kad sad na drugoj redovnoj kontroli kod ginekologa kome se tokom pregleda sve cinilo da je dobro i da nema sekreta ipak nalaz kaze 6. grupa VS....epa, aman vise....ranije sam imala simptome ( peckanje, svrab ili sekret ili sve u kombinacijiuser posted image ) a sada bas nista....
Jel' ima neke nove vaginalete na nasem trzistu??? Nistatin i ginodaktanol kao i kansen (kanesten) "jedem za dorucak".....
Dajte nesto novo i bolje....



(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 539
   RE: Kandida
29.4.2011 0:43:12   
AndreaK
Lomexin...to je samo jedna vaginaleta..i meni je pomogla... mnogo me je mucila ta gljivica... danas preventivno mazem acti gel...odlicna stvar...i nemam je vec dosta vremena...

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 540
   RE: Kandida
6.5.2011 15:04:16   
Alexis79
Meni se po prvi put u zivotu pojavila candida i to sad pred predavanje rezultata za Vto.
Bas me iznervirala.user posted image
Pise na nalazu candida albicans u malom broju.
Ja stavljam one canesten vaginalete a mm maze canesten mast.
Ne znam samo koliko posle terapije da opet radim bris jer mi treba zbog komisije za Vto.

Nemam nikakve simptome

_____________________________

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....


(odgovor članu AndreaK)
Direktna veza do poruke: 541
   RE: Kandida
17.5.2011 15:09:30   
cule
Dragi moji,

ja imam neopisiv problem i ne znam vise kome da se obratim i sta da probam kako bih ga sredila. Naime, mesec dana nakon porodjaja dobila sam jak svrab u predelu vagine. Od porodjaja je proslo skoro 2 godine i taj svrab i dalje traje. Nekad se u brisu pojavi candida, a nekada i ne. Nema sta nisam probala od lekova i nista ne pomaze. Sada sam ponovo trudna i situacija je neizdrziva!

Pomagajte!

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 542
   RE: Kandida
17.5.2011 15:45:02   
jovicaa
s obzirom da si trudna, ne bi trebala da stavljas vaginalete. koji si trimestar?
mozes da kupis bornu kiselinu, rastvoris jednu kesicu u pola litre, ili celoj litri vode(prokuvane) i zapiras se time. to je meni preporucio ginekolog na pocetku trudnoce, imam strasnih problema sa svrabovima... rekla mi je da nema sekreta, pa samo to, bez terapije vaginaletama. posavetuj se sa ginekologom. a do tad se zapiraj svaki dan ovim, stvarno pomaze jako!
mozes da kupis i nistatin mast i da se namazes spolja, ni to ne moze da skodi!
smanji slatko, testo, gazirano, kafu... postoji celokupan rezim ishrane, ali nema potrebe za tim, samo malo smanji sve ovo, izbegavaj rafinisane secere i obradjene namirnice. jedi integralni pirinac na pr. , mahunarke, beli luk, jogurt sa probiotskim kulturama, nadam se da ce ti biti boljeuser posted image
i sto je najbitnije pokusavaj da ignorises svrab i sto manje lekova ako nisu neophodni(vaginaleta)! mene je to izlecilo od kandide, iako i dalje imam neke svrabove i peckanja cesto, ignorisem ih bukvalno i tim principom sam dosla do izlecenja(na zadnjem brisu nije ni bilo kandide)!
samo budi uporna, gljivice su bolest novog doba, neki ginekolozi ih vise i ne konstatuju u brisu


< Poruku je uredio jovicaa -- 17.5.2011 15:47:00 >

(odgovor članu cule)
Direktna veza do poruke: 543
   RE: Kandida
17.5.2011 21:52:53   
Anoniman
Isto kao jovicaa, muka cele trudnoće. AB jogurt, integralni hleb i testenina, šećera što manje ili ne uopšte (jedi voća). Ja sam na prvom pregledu i prvom brisu u 6. nedelji imala candidu, i tako do kraja trudnoće! user posted image
Pre 14 nedelje ni slučajno ne sme da se koristi ni jedna vrsta vaginalete, a posle samo kako ti lekar prepiše i bez upotrebe aplikatora! (samo postavljanje prstima). Ja nema šta nisam koristila, canesten, ginodaktanol, nistatin, poslednja dva meseca imala sam terapiju od po jednog canestena od 500mg na dve nedelje i tako do porođaja... Užasno je-znam, ja sam htela da sednem na bodljikavu žicu ili kaktus da me prođe svrab user posted image Stisni zube do posle 14 nedelje, kad već imaš neku terapiju bude lakše, ali te gljivice se leče isključivo lokalno, ishranom možeš samo da olakšaš. Sa srećom user posted image

(odgovor članu jovicaa)
  Direktna veza do poruke: 544
   RE: Kandida
17.5.2011 22:00:29   
cule
Hvala na savetima! Sada sam u 21. nedelji trudnoce. Pre nedelju dana sam koristila Canesten vaginalete, ali od olaksanja nista. Sta sve nisam probala i rezim ishrane i nistatin, oralno tablete... ponekad pomislim da ce ovo trajati vecno.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 545
   RE: Kandida
17.5.2011 23:21:20   
choopa choops
Ja sam cula jedan savjet pa ne znam ako neko zeli da proba...Kao namoci se tampon u jogurt i onda se stavi dolje. Ili trudnice da stave na onaj mrezasti ulozak malo jogurta pa bar malo da ublazi svrab. Ja jesam jednom probala to sa uloskom u trudnoci i mogu reci da je prijalo, iako zvuci gadno, ali kad si ocajan...

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu cule)
Direktna veza do poruke: 546
   RE: Kandida
17.5.2011 23:24:00   
Anoniman
jovice, jesi sigurna da je borna kiselina? Ja znam da je soda bikarbona odlična. Kandida ne opstaje u soda bikarboni. Probaj time da se zapiraš. Makar od spolja da malo ublažiš svrab. 

(odgovor članu jovicaa)
  Direktna veza do poruke: 547
   RE: Kandida
17.5.2011 23:25:00   
Anoniman
I ja sam se "mackala" jogurtom, ali to je samo privremeno. Definitivno je treba izlečiti, ili bar zalečiti do porođaja, zbog bebe (ako se ide na prirodni porođaj). Ja sam toliko brinula pošto sam candidu imala svih 9 meseci, ali svega 5 dana pred porođaj stavila sam poslednji canesten i baš je delovao, tako da M nije imao konjuktivitis user posted image

(odgovor članu choopa choops)
  Direktna veza do poruke: 548
   RE: Kandida
9.6.2011 11:27:15   
daca77
Drage, treba mi pomoc...posto imam candidu u masi, nece da mi rade HSG. Problem je sto je spotting upravo krenuo, pa me zanima da li postoji neki brzi nacin da se resim candide. 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 549
   RE: Kandida
9.6.2011 11:50:30   
pippi29
IZVORNA PORUKA: daca77

Drage, treba mi pomoc...posto imam candidu u masi, nece da mi rade HSG. Problem je sto je spotting upravo krenuo, pa me zanima da li postoji neki brzi nacin da se resim candide. 


ja sam zivu muku mucila sa candidom...
jedno vrijeme mi je lose dejlovala i na odnose ,na zivce ama bas sve..

spavajte nage ponoci...
perite ves na najmanje 60- ne trosite umeksivac
mazite te se sa bademovim uljem ili obicnim..
yogurt samo ublazi peckanje i nista drugo..
pripazite da dole nemate ekcem?..
.iritaciju vagine mozete dobiti zbog brijanja,intimnog odnosa kada niste dovoljno vlazene..
unutra popucate i onda opaa candida uziva..
ne ljecite se same nego trazite oralne tablete od ginekologa..
mazite i muza i ako nevidite nista..
ako treba uzmiajte tablete par sedmica dok se ne izljecite..
obavezno poboljsajte imunski sistem,
ne jedite slatko i smanjite unos tjestenine,kropira,bjelog kruha,sokova...
trosite lactogyn
tablete prije menzesa i kratko poslje kao prevenciju..
kupite sebi probiotika tablete..
izbacite iz kuce mirisne toaletpapire..
perite se samo obicnom mlakom vodom..
ako imate spiralu mozda i ona iritira?
intimne odnose imajte samo kada ste potpuno zdrave..


< Poruku je uredio pippi29 -- 9.6.2011 11:58:51 >

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here