|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Amniocenteza?
7.9.2009 16:42:27   
Coka011
IZVORNA PORUKA: misha
sam kaže da uvek neko odustane, i da on zna da oni posle verovatno ta prazna mesta znaš već šta. Zaradjuju na tome. Ne svi, naravno

Za ovo si upravu jer ja po papirima tek danas izlazim iz bolnice, a nisam tamo od četvrtka!!!! Tj tek danas mogu da odem po otpusnu listu! Sa današnjim datumom je!

(odgovor članu misha)
Direktna veza do poruke: 126
   RE: Amniocenteza?
7.9.2009 16:45:12   
Coka011
IZVORNA PORUKA: mihi

Jeste Coka, ali u Višegradskoj ga čeka 1000 žena a pošto sam već išla kod njega privatno bilo mi je komfornije da mi tamo i uradi.user posted image

Ja i ovo poštujem ali meni nebi bilo svejedno da pljunem 350-400e, ako već ne moram kao misha, da me nisu primili verovatno bih!

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 127
   RE: Amniocenteza?
7.9.2009 16:50:05   
misha
Ma ja sam se stvarno namučila sa tom amniocentezom. Bacila sam se u frku jer je meni bilo teško da izdvojim tih 300eur, pa je bio još jedan dodatni stres na sve prethodno. Ali kad me nisu primili morala sam da se snadjem. Najžalije mi je što sad vidim da su me bezveze odbili i da je verovatno bilo mesta, ali eto......

(odgovor članu Coka011)
Direktna veza do poruke: 128
   RE: Amniocenteza?
8.9.2009 15:45:39   
Coka011
Najlakši način je da lepo čim saznaš da si trudna uzmeš uput iz dz za genetičara na IMD, tamo odeš i zkažeš razgovor sa genetičarem, oni ti verovatno neće raditi dabl i tripl vać odmah zakazati amnio i gotovo. Posle si kod njih do kraja ideš tamo na ekspertske uz i ostalo. Njihov si pacijent do kraja trudnoće za sve što ti treba.

(odgovor članu misha)
Direktna veza do poruke: 129
   RE: Amniocenteza?
8.9.2009 15:49:07   
Anoniman
Ali zašto bi čim ostaneš trudna otišla po uput za amniocentezu? Ne mislim da svaka žena treba da ide na to.

(odgovor članu Coka011)
  Direktna veza do poruke: 130
   RE: Amniocenteza?
8.9.2009 17:15:22   
basso
Slazem se sa Tashom,ja sam sina rodila sa punih 35 i sem redovnih 3d uz pregleda i doubla koji su bili dobri nista vise nisam radila niti mi je dr trazio.Naime posto zbog godina je postojala mogucnost da odem na amnio dosta sam istrazivala i naisla sam na postove zena koje su isle na amnio i koji je pokazao da nose zdrave bebe ali su gubile decu ne odmah nakon zahvata vec u osmom ili devetom mesecu i to zbog virusno/bakterijske infekcije koja je nastajala zbog amnio,odnosno narusavanja posteljice kao prirodne barijere koja stiti bebu od prodiranja virusa i bakterija.Jedna zena je cak napisala da pomenuta bolnica gde je ona radila amnio  nikad nije saznala da je ona izgubila bebu,a za nju je bilo i suvise stresno da bi se vracala na tu temu.Zelim svim sadasnjim i buducim trudnicama sve najbolje Naime posto zbog godina je postojala mogucnost da odem na amnio dosta sam istrazivala i naisla sam na postove zena koje su isle na amnio i koji je pokazao da nose zdrave bebe ali su gubile decu ne odmah nakon zahvata vec u osmom ili devetom mesecu i to zbog virusno/bakterijske infekcije koja je nastajala zbog amnio,odnosno narusavanja posteljice kao prirodne barijere koja stiti bebu od prodiranja virusa i bakterija.Jedna zena je cak napisala da pomenuta bolnica gde je ona radila amnio  nikad nije saznala da je ona izgubila bebu,a za nju je bilo i suvise stresno da bi se vracala na tu temu.Zelim svim sadasnjim i buducim trudnicama sve najbolje

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 131
   RE: Amniocenteza?
10.9.2009 22:34:40   
cicko
Nakon eksprtnog ultrazvuka, doubl testa, geneticara i zakazane amniocenteze, danas sam bila prvi put kod doktora kojeg sam odabrala da mi vodi trudnocu. Ponovo je pogledao sve nalaze i uradi uz i tada mi je rekao da ne vidi razlog da mi se radi amniocenteza, jer samo godine (37 god.) nisu razlog za to ukoliko su svi nalazi uredni. Bila sam nesigurna u to sto je rekao i naravno da cu se konsultovat sa jos nekim, ali mi je objasnio da je u mom slucaju manji rizik da ne radim amnio centezu. Kaze da se kod nas AC-zom ubije 1 potpuno zdravo dete na sto uradjenih AC.
Rekao je sam ja njegova zena, ne bih isla na AC.
Ogromne su sanse da ne odem!

(odgovor članu basso)
Direktna veza do poruke: 132
   RE: Amniocenteza?
17.9.2009 18:20:56   
Coka011
Meni je juče stigao rezultat i user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image dobićemo zdravog i pravoguser posted image user posted image !!!!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Inače tamo su nam uz amnio radili i tripl test koji je bio malo bolji od dabl testa 1:175!
A rezultat ac dobar! Pa sad koliko su dabl tripl i slični testovi pouzdani prosudite sami!!!!

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 133
   RE: Amniocenteza?
17.9.2009 19:13:45   
mihi
user posted image user posted image user posted image user posted image Coka.

(odgovor članu Coka011)
Direktna veza do poruke: 134
   RE: Amniocenteza?
17.9.2009 19:16:11   
Anoniman
Coka user posted image

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 135
   RE: Amniocenteza?
17.9.2009 19:19:39   
Anoniman
Coka ne vidim te na Spisku RR trudnica. KLIKNI OVDE

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 136
   RE: Amniocenteza?
17.9.2009 19:21:55   
Dora
Ja neću na amino... bojim se dugačke igleuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 137
   RE: Amniocenteza?
17.9.2009 19:43:47   
cicko
Ja definitivno ne idem na AC!

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 138
   RE: Amniocenteza?
17.9.2009 20:11:42   
Coka011
IZVORNA PORUKA: Dora

Ja neću na amino... bojim se dugačke igleuser posted image

Jel ti to stvarno?

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 139
   RE: Amniocenteza?
14.10.2009 9:05:51   
sofijinamama
user posted image user posted image Devojke moj savet vam je ispitajte dobro svoje trudnoce.Ja nisam imala tu srecu da  imam dobrog ginekologa,nisam se dobro informisala tako da nisam radila nista osim dabl testa.Odnos je bio 1:403 na Dauna pa je moj lekar rekao ne mora dalje.Rodila sam devojcicu sa Edvardsovim sindromom koja je umrla posle mesec dana u bolnici.Uz to ni moj carski rez nisu dobro sredili pa sam sa drenom isla mesec dana njoj u poseti na neonatologiju.Ne mogu vam opisati koliko je to stresno i bolno iskustvo.Inace nisam iz Beograda ali cu narednu trudnocu voditi na GAK-u u Visegradskoj(nadam se kod prof.LJubica koji me je interventno i primio kada mi je rana prokrvarila).Inace imam 35 godina i sada moram cekati jos dve da prodju da bi mogla ponovo da radim na trudnoci.Da mogu da vratim vreme radila bi sve analize samo da ispravim sve to.Inace Daunov sindrom je redak ali je Edvads jos redji ali se ipak desi,svako od nas polazi od toga "nece bas mene"ali...Jos jedan savet:Obratite paznu i na CMV(Citomegalovirus)mnogi ljudi ga imaju a i ne znaju,meni su analizu radili tek posle porodjaja i otkrili da sam  ga nekad imala i imam antitela(o njemu procitajte na netu)on isto moze biti uzrocnik raznih anomalija kod dece a retko ko na to obrati paznju(ispituje se uzorkom krvi).Nadam se da sam vam ovim savetima mnogo pomogla.Ja sam moju devojcicu izgubila,ali ne zelim to iskustvo nikome..to ce mi ostaviti trag na dusi za ceo zivot.POZDRAV!user posted image user posted image

(odgovor članu Coka011)
Direktna veza do poruke: 140
   RE: Amniocenteza?
14.10.2009 9:10:10   
Anoniman
sofijinamama, zaista mi je žao zbog tvog gubitka. user posted image

(odgovor članu sofijinamama)
  Direktna veza do poruke: 141
   RE: Amniocenteza?
14.10.2009 9:13:53   
Markovicka
ne mogu ni da zamislim tvoj bol. Nadam se da ce sledeci put biti sve OK, sto ti od srca zelimuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 142
   RE: Amniocenteza?
14.10.2009 13:12:28   
sofijinamama
Znam da ce mnoge od vas reci da se na sudbinu ne moze uticati uvek,ali neke stvari koje mozemo uraditi same bolje je da ako bi se nekada ,ne daj boze nesto i desilo bile mirnije savesti da smo bar mi ucinile sve i dale svoj maksimum.Ponekad nije dovoljno samo to sto se mi zdravo zivimo u nezdravom vremenu.Danas nam je bar medicina svojin napredovanjem omogucila da sprecimo neke stvari da bi posledice bile sto manje.Kamo srece da sam se vise informisala na vreme moj bol i bol cele porodice bio bi znatno manji.Ono sto jedino mogu da doprinesem sada u svoje ime i u ime mog izgubljenog deteta je barem to da se oglasim svim zenama da se okrenu za mojim iskustvom,mozda nekoj i pomognem time.Moji strahovi su veci od zena koje nisu iskusile tako nesto ali cu povrh svega toga za sledeci put uraditi sve sto nisam sada ma koliko me plasilo.Zivot jeste jedno veliko iskusenje ali moramo naci snage u sebi i nauciti kako ga pobedjivati.Ja od sveg srca zelim da se ni jednoj majci ne desi tako nesto.Nemoj te se plasiti mojim recima,one su samo tu da vam skrenu paznju a ne da vas uplase.

(odgovor članu Markovicka)
Direktna veza do poruke: 143
   RE: Amniocenteza?
3.11.2009 11:00:09   
Brianca
Moj stav po pitanju AC je bio da ukoliko rezultati double testa budu ok, ne radim AC, ali da ukoliko se pojavi bilo kakva sumnja radim. Pošto su rezultati bili ok, ostalo je jos da proverimo UZ u 17-oj nedelji. Juce sam bila, pojavio se hiperehogeni fokus na srca - indikacija za Daunov sindrom! Sada sam bas zabrinuta, verovatno cu raditi AC jer sam se uplasila da mozda bebica nije u redu. Ima li neko iskustva sa takvim nalazom?

(odgovor članu sofijinamama)
Direktna veza do poruke: 144
   RE: Amniocenteza?
6.11.2009 14:43:25   
emilia
Pozdrav svima!
Trenutno sam u 21.nedelji trudnoce i dobila sam rezultat amniocenteze da nosim zdravog decaka.
Sada je ovo tako lako i lepo napisati, ali posle loseg double i triple testa nisam ni spavala ni jela ni pricala o tome, vukla sam se kao zombi... O da, verovala sam da je sve u redu, i ponavljala to naglas, ali kada gledate i slusate te lekare, tesko vam je da mislite samo pozitivno i nista osim pozitivnog. Imala sam momente "sta ako..." i zaista su mi prethodnih mesec ipo dana najgori period u zivotu.
Htela sam da vam kazem da su skrining I i II trimestra (double i triple testovi) zaista obicna statistika, ili jos blize verovatnoca. Ali nemojte da vas verovatnoca od 1:5000 umiri. To samo znaci da u pet hiljda istih rezultata kakvi su i vasi moze se desiti da jedna zena nosi bebu sa poremecajem. Zato, nemojte se dvoumiti, uradite amniocentezu, ako je samo jedan od pokazatelja ili samo jedan hormon i malo van okvira. Ili jos bolje, uradite na vreme biopsiju horionskih cupica koja se radi na samom pocetku trudnoce i apsolutno je pouzdana, samo je velika prednost to sto ako ne daj boze nesto nije ok sa bebom lakse cete preziveti gubitak u 10. nedelji nego u 20.
Moja beba je na dan kada sam primljena u bolnicu radi amniocenteze pocela da se mrda. Zapravo, tada sam prvi put to osetila ili imala vremena da osetim, pre toga ili nisam toliko mirovala ili zaista nisam osecala, ali dve nedelje, dok nije stigao rezultat zaista nisam zivela.
U najvecem broju slucajeva pokaze se da je neki od hormona na double i triple testu bio los zbog neceg drugog, mozda ste krvarile, pile lekove, pusile, ili nesto petnaesto, ali kako mirno spavati? Samo hrabro, amniocentezu zakazite na vreme ako imate priliku, jer kada je meni posle triple testa receno da treba da je radim NIGDE nije bilo mesta. Imam 29 godina pa prosto za mene se nije ocekivalo da ce mi trebati, a imala sam samo 6 dana da intervenciju obavim jer sam vec bila u 18. nedelji. Privatno se placa od 20 000 do 50 000, s tim sto je uvek bolje da radite negde gde cete moci da odlezite tri dana i da vas neko od doktora prati, i da nikako ne pristajete na varijantu da sami nosate svoju plodovu vodu od ambulante do laboratorije (to su nam neki doktori nudili da bismo ustedeli!!???).
Ubod igle zaboli kao i svaki drugi ubod, ali to traje sve zajedno 10 sekundi. Mir koji dozivite po prijemu rezultata vredan je svakog bola i straha. Tek sad zaista mogu mirno da spavam i da uzivam u trudnoci. Slobodno ukoliko imate pitanja, kontaktirajte me, znam kakav horor sam prezivela dok sam ja trazila odgovore. Zato samo hrabro i zelim vam svu srecu ovog sveta.

poz

eMilia

(odgovor članu Brianca)
Direktna veza do poruke: 145
   RE: Amniocenteza?
6.11.2009 14:47:31   
Anoniman
 dobro nam došla!user posted image

draga, želim ti sve naj, naj...  tako je lepo čuti da je sve ok i da sa olakšanjem možeš da uživaš u svojoj trudnoći!

hvala na lepim željama!user posted image

(odgovor članu emilia)
  Direktna veza do poruke: 146
   RE: Amniocenteza?
6.11.2009 23:03:05   
mimaNS
Emili,
dugo sam razmisljala da li da ti ovo napisem, jer ne zelim da te uznemirim. Onda sam shvatila, da je bolje da iznesem moje iskustvo, mozda nekome pomogne.
Meni su dabl test i uz bili odlicni, ali sam ja samoinicijativno odlucila da da radim amniocentezu. Dobila sam sumnjiv rezultata (od 100 celija u 5 su nasli trizomiju druga para hromozoma) i savetovali su mi da uradim kordocentezu. Kordocenteza je potvrdila da je sve u redi. Kasnije, u 26 nedelji sam se prevremeno porodila i izgubila bebu. Uzrok je najverovatnije infekcija od amniocenteze ili kordocenteze. Meni dr nije dao antibiotike a znam da neki lekari i to preporucuju posle ovakvih intervencija. Mozda da sam ih pila, ne bi izgubila bebu. Znam sigurno, da cu ih u sledecoj trudnoci (ako budem radila amniocentezu) sigurno piti. Moj savet ti je da izvedis iz krvi CPR koji potvrdjuje da li postoji neka infekcija. Ta analiza je jeftina oko 300 dinara.
Nije mi namera bila da te plasim,... ali kada sam procitala tvoj post, savest mi nije dozvolila da precutim.
Zelim ti sve najbolje!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu emilia)
Direktna veza do poruke: 147
   RE: Amniocenteza?
12.11.2009 13:08:37   
Ipek
Mima, sta to znaci? Da ni amniocenteza ne mora da daje jasan odgovor da ili ne? I sta je to CPR, i kada to treba da se uradi, pretpostavljam iza amniocenteze ali kada?
Meni je amniocenteza zakazana sljedece nedelje, i nadala sam da se iza toga sve biti jasno. Imam jako lose rezultate double i triple testa, te mi nema druge.

(odgovor članu mimaNS)
Direktna veza do poruke: 148
   RE: Amniocenteza?
12.11.2009 13:58:45   
cicko
Nadji dobrog ultrazvucnog dijagnosticara, konsultuj se jos jednom. Naravno, ako ces biti mirnija treba da radis AC. Ja eto nisam, beba lepo napreduje  (bili su mi povecani markeri, ali je nosna kost, vratna brazda i sve ostalo bilo u najboljem redu). Posle sam porazgovarala sa jos jednom doktorkom i rekla je da me podrzava u odluci.
Ako kod tebe postoji i najmanja sumnja bolje je da je radis, jer ces u suprotnom celu trudnocu biti uznemirena.


IZVORNA PORUKA: cicko

Nakon eksprtnog ultrazvuka, doubl testa, geneticara i zakazane amniocenteze, danas sam bila prvi put kod doktora kojeg sam odabrala da mi vodi trudnocu. Ponovo je pogledao sve nalaze i uradi uz i tada mi je rekao da ne vidi razlog da mi se radi amniocenteza, jer samo godine (37 god.) nisu razlog za to ukoliko su svi nalazi uredni. Bila sam nesigurna u to sto je rekao i naravno da cu se konsultovat sa jos nekim, ali mi je objasnio da je u mom slucaju manji rizik da ne radim amnio centezu. Kaze da se kod nas AC-zom ubije 1 potpuno zdravo dete na sto uradjenih AC.
Rekao je sam ja njegova zena, ne bih isla na AC.
Ogromne su sanse da ne odem!

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 149
   RE: Amniocenteza?
12.11.2009 14:12:48   
cicko
CRP je test kojim se meri nivo c reaktivnog proteina, koji je pokazatelj između ostalog zapalenjskog procesa u organizmu. Normalne vrednosti su do 6, sve preko toga je pokazatelj virusne ili bakterijske infekcije. Mislim da nema neki znacaj u kojoj nedelji trudn. se mora raditi.


IZVORNA PORUKA: Ipek

Mima, sta to znaci? Da ni amniocenteza ne mora da daje jasan odgovor da ili ne? I sta je to CPR, i kada to treba da se uradi, pretpostavljam iza amniocenteze ali kada?
Meni je amniocenteza zakazana sljedece nedelje, i nadala sam da se iza toga sve biti jasno. Imam jako lose rezultate double i triple testa, te mi nema druge.

(odgovor članu Ipek)
Direktna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here