|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako znaš da si "spremna"?
9.11.2011 6:28:12   
Lu
IZVORNA PORUKA: Bebilina

... Treba pratiti svoje srce...

user posted image
Tako sam jedino i znala da sam spremnauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Kako znaš da si "spremna"?
9.11.2011 8:07:48   
kalinam
Proradi materinski instinkt. A mislim da niko nikad nije bio spreman za sve ono sto roditeljstvo donosi nego svi uce u hodu. Lepo je kad se imaju normalni zivotni uslovi, a ja sam zelela da postanem majka do 30te.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Kako znaš da si "spremna"?
9.11.2011 22:20:04   
kliklik
Ja sam htela jos od dvadesete, al nisam imala s kim, mislim ono da znam da hocu s njim ceo zivot, a onda posle 5 godina kad sam imala s kim, onda nismo imali gde, a da budem iskrena on nije bio spreman, pa sam strpljivo cekala da postane polu spreman, pa sam onda malo radila na tome da shvati da je skroz spreman. U sustini sad mi je zao sto nismo ranije, da sad imamo drugo. Ja sam posle tri dana veze otisla kod ginekologa i rekla da mi uradi sve analize jer planiram da zatrudnim u sledecih pola godine. I tako svaki put sledecih sest godina...

(odgovor članu kalinam)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Kako znaš da si "spremna"?
9.11.2011 22:38:53   
hanka
Nisam razmisljala o detetu kad sam se udala vec je bilo kad bude bice.Udala sam se dosta mlada,pamet na sve strane a studentski dani tek poceli.Desilo se da slucajno posle 2 godine ostanem trudna i nasoj sreci nije bilo kraja do 9 nedelje a onda me je strefila i povredila situacija kao nikad u zivotu samo me je Bog spasio .Od tog trenutka sam pocela da razmisljam o majcinstvu tacnije od Bozica 2009.I dalje cekam svoju user posted image i znam da sam spremna posle mnogo prevaljenih stvari u ovom mom kratkom zivotu.

Spremna sam user posted image

(odgovor članu kliklik)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Kako znaš da si "spremna"?
10.11.2011 1:14:18   
Bebilina
Ja sam oduvek bila tip sa strasno izrazenim majcinskim instinktom. Volela bebe i decu i znala da cu biti mama. Zato kod prve trudnoce nije bilo nikakve dileme- jednostavno sam znala da ce sve biti savrseno i nikakvih sumnji ili losih misli nisam nijednog trena imala...
Pet godina kasnije i dalje se ne plasim trudnoce i bebecih dana, ali novonastale dileme su vezane za vreme kad beba malo i malo vise poraste...

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Kako znaš da si "spremna"?
10.11.2011 1:36:43   
Brana
Kada pozelis da sa svojim partnerom dobijes plod ciste i iskrene ljubavi,kada osecas u sebi da goris da nekome podaris zivot,da zelis da se neko igra u tvom telu,da mazis svoj zaobljeni stomacic,da gledas malo bice kako raste i prepoznajes sebe ili svog partnera u njemu,kada pozelis da te neko oslovi sa tom najdivnijom recju "mama",kada pozelis da zbog nekog ne spavas nocu,kada pozelis da te maze male rukice svog deteta,kada pozelis da te gledaju jedine i iskrene okice koje u tvojim traze zastitu i sigurnost,kada pozelis da budes odgovoran za nekog,kada pozelis bezuslovnu ljubav,kada pozelis da ti neko trci po kuci,da se sa nekim smejes,svadjas,trampisuser posted image ,kada zelis da brines o nekome,kada pozelis da odes u shoping da kupis baby stvari i opremu,kada pozelis da ponosno provozas kolica sa bebom u njima,kada pozelis da nekog stavis na prvo mesto u svom zivotu pored sebe.........kada pozelis da se osecas kao MAJKA... user posted image


< Poruku je uredio Brana -- 10.11.2011 1:43:57 >


_____________________________

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Kako znaš da si "spremna"?
21.12.2011 20:09:45   
pandica
brana je rekla sve sto sam i ja zelela reci.
i ja sam spremna!

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Kako znaš da si "spremna"?
21.12.2011 20:28:58   
Sanchy
Nikad nisam bila spremna,uvek mi je bilo u glavi koliko su se moji roditelji namucili u zivotu gajeci dvoje dece i gradeci kucu usput...ni letovanja ni zimovanja ni izlazaka...kuca,posao,deca=dosadan zivot....nije mi se zurilo u tom pravcu,uzivala sam,izlazila,putovala..milina...i sad kad punim 35 resila sam se i zatrudnela odmah...da imam samo pet godina manje ta odluka bi jos visila u vazduhu...dete je velika obaveza u svakom pogledu bez obzira na to sto je i velika radost....svaka cast devojkama koje u dvadesetim imaju majcinski instinkt,u tim godinama samo mi je uzivancija bila u glaviuser posted image nisam ni razmisljala da takav zivot zamenim pelenama,lazama ,zekama itd...ali vidis svi smo mi razliciti ocigledno...

(odgovor članu pandica)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Kako znaš da si "spremna"?
21.12.2011 20:36:03   
Anoniman
Ja još nisam spremna za decu, ali se snalazim nekakouser posted image

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 34
   RE: Kako znaš da si "spremna"?
21.12.2011 21:23:53   
Sanchy
IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Ja još nisam spremna za decu, ali se snalazim nekakouser posted image
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Kako znaš da si "spremna"?
21.12.2011 22:46:49   
maca821
Desilo mi se odjednom da sam ustala i rekla:"Ja zelim bebu." Pre samo godinu dana nisam ni pomisljala na to. Mada sad mi je zao sto nisam ranije, imam 29 godina, mnogo toga se nije promenilo od pre par godina, a sve smo cekali neke promene. Mada ko zna zasto je to dobro, pre nisam bila spremna, a sad jesam. Brana je to divno objasnila da ja sad ne ponavljam.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Kako znaš da si "spremna"?
21.12.2011 22:50:40   
maca821
IZVORNA PORUKA: degu

Sve mi koje se borimo za svoje dete, smo u srcu već odavno postale majke.

Najezila sam se, Degu divno recenouser posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Kako znaš da si "spremna"?
21.12.2011 23:14:14   
hanic
Od pocetka braka negdje u dubini sam zeljela bebu, ali nisam bila spremna ( promjena grada, drzave, sama bez nekih poznatih ljudi...) Ali nakon nekog vremena uhvatila sam sebe kako gledam druge zene sa malim bebama, da zamisljam sebe u toj situaciji i to potisnuto u svom srcu sam polako izbacivala na povrsinu (sve je to bilo tako cudno i iznenada da mm nije mogao sebi da dodje od srece kad sam rekla: "ja zelim da imamo bebu", jer sam ja dugo bila ta koja nije bila "spremna"). Sada cekamo dvije crtice user posted image

(odgovor članu maca821)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Kako znaš da si "spremna"?
21.12.2011 23:21:17   
pandica
degu i brena su rekle sbve sto bi i ja rekla.

spremnija nemogu biti    user posted image user posted image meni i mom muzu je potrebno samo to malo bice da nam zivot ispuni  do kraja, svu ljubav i srecu da pruzimo  toj mrvici koju tako zarko zelimo.
spremna sam, imam strahove najvise od toga kako ce trudnoca proteci  do toga , da li cu se snaci i biti dobra majka...
mislim da svako ko zeli  bebu  cim je ugleda  sve strepnje i brige nestaju, osecaj tada sami dobijemo  naravno da  je snalazenje iz dana u dan ce biti samo lepa igra u kojoj cemo uzivati.
dan kad  budemo saznali da cemo imati bebu ce biti neopisiv , a tek  kad beba dodje na svet e tek to nemogu reci...

(odgovor članu maca821)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Kako znaš da si "spremna"?
22.12.2011 5:16:20   
Yag
IZVORNA PORUKA: degu

Kad sam prvi put osetila da želim da budem majka i kad se pojavila ta moja potreba za tim malim bićem, koje će biti deo nas i naše ljubavi, ne mogu da kažem da sam bila spremna.
Bilo je tu mnogo strahova: Kako ću se snaći? Kakva ću biti kao majka? Hoću li umeti da se brinom o tom malom, ali najvrednijem životu?
Sad, kad je prošlo već mnogo, mnogo vremena od mog prvog osećaja, sigurna sam da sam spremna. A to znam, jer kao i svaka majka koja se kao lav bori za svoje dete i koja bi učinila sve za njega, tako i ja, sad sigurno znam da sam spremna na svaku analizu, svaki dijagnostički i terapijsku postupak samo da držim svoju bebu u rukama. Sve mi koje se borimo za svoje dete, smo u srcu već odavno postale majke.


zato i jesi kraljica na crticamauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

21.12.2012. end of the world but my world start again 21.12.2012. SANIN ;)))

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Kako znaš da si "spremna"?
23.12.2011 22:34:53   
pandica
zato i jesi kraljica na crticamauser posted image user posted image user posted image


prava kraljica, degu puno nam  hvalis  i ti i tvoja pozitivnost koja nas sve uzdigne kad padnemo...

user posted image user posted image

(odgovor članu Yag)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Kako znaš da si "spremna"?
24.12.2011 0:27:18   
vukosava
Ja jos nisam spremna user posted image

(odgovor članu pandica)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Kako znaš da si "spremna"?
12.5.2012 23:20:09   
Figaro88
Ja sam mislila da sam potpuno spremna,ali posle Andreinog rodjenja sam shvatila da nikad ne mozemo da budemo 100% spremni na sve,ja nisam ni razmisljala o tome da necu moci da dojim,da ce Andrea imati zdravstvenih problema,da cu celu trudnocu prelezati,ali navikavs se usputuser posted image Sad se osecam mnogo odgovornije i zrelije nego pre 3g,tako da mislim da sam spremna i za drugu bebicuuser posted image

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Kako znaš da si "spremna"?
17.5.2012 21:38:41   
nata11
Negde sam procitala u novinama da kada osetis potrebu da imas dete tek tada si u potpunosti prihicki zrela osoba. Ja odavno imam zelju ali je kao i kod vecine bilo ono u fazonu prvo da malo putujemo nigde ne zurimo, pa novi auto, pa nova kuhinja ...

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Kako znaš da si "spremna"?
18.5.2012 9:43:41   
Ognjenka
Ja sam znala tek kad sam imala 33 godine. Pre toga nisam zelela nikako. Tada sam bila razvedena, i tek pocela vezu sa sadasnjim muzem. Moja sestra se porodila, i posto je bila u apartmanu u Frontu, odem ja u posetu. I tamo mi donesu smotuljak...Maleni moj sestric, malkice otvorio oke i gleda me i zeva. I mene nesto strefilo. Imala sam i drugih bebica u porodici, ali ovaj mali smotuljak, valjda jer je od jedine i rodjene sestre, me je opcinio toliko da sam pozelela da budem majka.
Sestra je posle morala da lezi jos 8 meseci (pisala sam o tome ranije) i zet i ja smo na smenu brinuli o sestricu, tako da se ne plasim ni tog dela. I sad sa tri godine, kad mi taj smotuljak kaze "tetka" to kaze nekako milo da se sva rastopim.

Ali, nije samo to bio razlog. Mozda ni tad ne bih osetila da zelim da budem mama, da nije bilo mm-a. Sa bivsim muzem nikako nisam zelela decu. Iz razno raznih razloga. A sa mm sam gotovo odmah pozelela. I jos me ne pusta.

Tako da...bila sam spremna kad su se kockice slozile. Sad samo da beba odluci da dodje.

_____________________________

Mame, radjajte deci sestre, jer sestre postaju tetke, a tetke su najlepsi, nezamenljivi dar svakom detinjstvu.
Dusko Radovic

-Tetka, ja te VOLIM! 5. 2. 2013.

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Kako znaš da si "spremna"?
18.5.2012 12:22:45   
Jole84
Ja sam spremna,al beba nije spremna za mene očigledno user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Ognjenka)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Kako znaš da si "spremna"?
18.5.2012 14:10:35   
branki*
kad sam upoznala svog muza,pozelela sam i dete sa njimuser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Kako znaš da si "spremna"?
25.7.2012 14:31:09   
Shishica
A kako znate da ste spremne na drugo dete?user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Kako znaš da si "spremna"?
25.7.2012 22:41:31   
degu
E Shishice nemam još ni prvo, al nekako razumem i tu veliku želju za drugim detetom. Čini mi se da prvo rađamo onda kad nam se probudi materinski instinkt i iz ljubavi prema mužu (kad je u pitanju planirana trudnoća user posted image ) a drugo rađamo iz ljubavi prema prvom detetu, onda kad osetiš da ne želiš da tvoje dete odrasta samo i mislim da to može biti čak i jača želja nego želja za prvim detetom user posted image
Naravno ne mislim ništa loše ni kad neko odluči da ima jedno dete ili sticajem okolnosti ima jedno dete. Dete je blago u svakom smislu, bilo jedno ili desetoro njih user posted image

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Kako znaš da si "spremna"?
25.7.2012 22:58:34   
17 joka
ja sam spremna odavno,i sada se nadam da ce se i to ostvariti!

_____________________________

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







7 slavnih žena koje su se izborile sa nepl...
Mnoge holivudske glumice i pevačice su se takođe borile sa neplodnošću, pobedile je i sada uživaju u majčinstvu.
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here