|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Školica za roditelje
1.6.2010 13:35:36   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: magnetic

Ja sutra imam poslednji cas i moram priznati da mi je bas bilo lepo i prijatno i da nisam zazalila sto sam krenula.I naravno,svasta pametno sam naucila user posted image


Kojim danima si imala chasove? Jel s tobom u grupi ona moja drugarica? user posted image

Bash mi je drago da ti je ok shkolica...poshto mi je ova drugarica rekla da njoj nije bash neshto... mada....ona na sve tako reaguje... user posted image

(odgovor članu magnetic)
  Direktna veza do poruke: 251
   RE: Školica za roditelje
1.6.2010 18:11:21   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: stasha77

.... Govorila je o tretiranju desnih kod beba, daktanolom u pocetku, a od 3 meseca posle podoja gazicom i fiz.rastvorom ili flasiranom vodom, prebrisati usnu duplju....

user posted image  bebablue, jeste da nemam pojma ni o cemu, ali jel to uobicajeno da se koristi daktanol? i koliko je to u pocetku, jel' su vam objasnili?

u Vrscu skola za trudnice ne postoji, naravno, a ne mogu da se uklopim da idem u BG user posted image  pa citam sve sto mogu user posted image


SOR (KLIKNI)

(odgovor članu stasha77)
  Direktna veza do poruke: 252
   RE: Školica za roditelje
1.6.2010 19:17:23   
stasha77
hvala user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 253
   RE: Školica za roditelje
11.6.2010 15:54:15   
Mayablue82
I ja bih da idem u skolicu! Ali, ne znam da li cu moci posto mi jre preporuceno mirovanje. A i sad sam u petom mesecu pa ce mi skolica zapasti valjda u avgustu... ko ce po tim vrucinama user posted image

(odgovor članu stasha77)
Direktna veza do poruke: 254
   RE: Školica za roditelje
22.7.2010 14:01:26   
Tina87
Ja bas u ovom mesecu idem u skolicu. Jos imamo 3 casa. Danas jos ucimo(relaxacija,disanje,sta nam treba u porodiliste),u utorak poseta bolnice,a u cetvrtak zadnji cas "nega novorodenceta"sa ocevima. :)
Nisam se zazalila sto sam krenula,bilo mi je super,ostale trudnice su fantasticne,termin nam je skoro jedna. A patronazna sestra koja drzi cas je bas moja babica(ona je kod mene bila u 4.mesecu trudnoce,i ona ce i doci kad se porodi bebica). :D
Sad idem,moram polako da se spremam za skolicu. :)

(odgovor članu Mayablue82)
Direktna veza do poruke: 255
   RE: Školica za roditelje
22.7.2010 14:18:10   
dacica
jel ima neka iz doma zdr.Zvezdara,ili iz gradske bolnice--da je isla,ili da ide...

_____________________________

kakve su nam misli.......takav nam je zivot....!!!!!!!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 256
   RE: Školica za roditelje
22.7.2010 14:30:00   
LillyT
Pogledaj koju stranicu ranije, ja sam isla na pripremu u KBC Zvezdaru, ali to je SAMO priprema trudnica za porodjaj, nije i skola roditeljstva. Meni je bas puno znacilo, tacno sam lepo pratila svoj porodjaj, cak sam i babici objasnjavala sta mi se dogadja

_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu dacica)
Direktna veza do poruke: 257
   RE: Školica za roditelje
22.7.2010 14:35:25   
Nena81
IZVORNA PORUKA: dacica

jel ima neka iz doma zdr.Zvezdara,ili iz gradske bolnice--da je isla,ili da ide...


Ja sam isla u DZ Zvezdara kod babice Sneze, izuzetna zena, samo reci hvale. Ona drzi vezbice za trudnice, a skolica roditeljstav je bila samo utorkom na spratu, svakog utorka drugi dr je gost, jednom pedijatar, sledeci put ginekolog, stomatolog, i zadnji cas babica vas uci povijanje i nega novorodjenceta. Meni ej najvise znacilo kako su nam pokazali i forsirali previjanje pupka, sami da uradimo pred njima pokaznu vezbu, tako da kad sma dosla kuci s abebom nista mi nije bilo strah to previti.
Cak sma isla i drugarici da uradim tj njenoj bebi, jer je bio vikend pa patronazna nije dolazila.
Ako nesto nisu promenili tako je bilo.


_____________________________

Love me, Hate me, either way you are thinking of me !!

(odgovor članu dacica)
Direktna veza do poruke: 258
   RE: Školica za roditelje
3.8.2010 22:52:24   
Jele
Evo baš me je podsetila jedna forumašica na školicu za trudnice i razbih glavu pokušavajući da se setim kada se kreće u školicu.
Nađoh sad da se kreće u 28. nedelji trudnoće, a pre toga se treba upisati (ovo govorim za Zmaj Ognjena Vuka u Novom Sadu). Evo kopiraću tekst sa dzns.rs.

Škola za trudnice


Škola za trudnice počela je sa radom 1974. godine u skromnim uslovima, da bi danas u Domu zdravlja „Novi Sad” škola radila na dvema lokacijama – u staroj zgradi objekta «Jovan Jovanović Zmaj», Zmaj Ognjena Vuka 19 i u objektu «Rumenačka», Rumenačka 102.
Broj trudnica koje posećuju Školicu se iz godine u godinu povećava, što ukazuje na sve veću zainteresovanost trudnica da saznaju što više o trudnoći, porođaju i nezi novorođenčeta, kao i o problemima koji ih očekuju u prvim danima posle porođaja a koji su vezani za dojenje, obradu pupka, upalu grudi i pojavu ragada (naprslina na bradavicama).

Škola za trudnice počinje u 28. nedelji trudnoće, a obuka traje sve do porođaja.
Zadatak i cilj Školice je da:
· na najbolji način pripremi trudnice za porođaj,
· nauči trudnice da prate faze porođaja,
· aktivno učestvuju u njima,
· se po završetku školice osećaju sigurno
· i da bez straha i panike krenu da rode svoju bebu.

Psihofizička prirema podrazumeva dobru koncentraciju, uspešnu relaksaciju i primenu određenih tipova disanja koje trudnice uče, kroz vežbu usvajaju i na kraju primenjuju. Kroz program Školice trudnice se pripremaju i za prve korake materinstva, za period koji ih čeka posle porođaja, a to je dojenje, kao i problematika koju ono nameće. Dakle, majke se moraju izboriti sa problemom i prvom preprekom na koju naiđu kada započnu proces dojenja (položaj deteta prilikom dojenja, ispadanje bradavice, pojava ragada, zastoj mleka ili upala grudi, opterećenost ceđenjem).
Ovo bi značilo da je škola za trudnice prva karika u lancu koji daje doprinos podizanju svesti o značaju dojenja. U program školice su uključeni i očevi sa ciljem da i oni daju podršku prilikom porođaja (ne paničiti kada počnu kontrakcije, učestvovati u merenju trajanja kontrakcije i pauza između kontrakcija), ali i da podrže dojenje, kao i da budu aktivni učesnici u roditeljstvu.
Prijavljivanje za pohađanje kursa je putem telefona ili ličnim dolaskom.

Školica u Ulici Zmaj Ognjena Vuka 19
021/4879-580 i 021/4879-574
svakog radnog dana od 7 do 19 časova

Školica u Rumenačkoj 102
021/4879-309, 064/80-88-177 i 064/80-88-178
svakog radnog dana od 7 do 9 časova


Mislila sam prvo da ne idem opet, ali sad mi se baš nešto ide, puno dobrih stvari sam naučila tamo i upoznala baš fine mame. Jel' krenula neka od vas skoro? Koje sestre rade? Meni je držala Tanja, ali sad bih kod neke druge.

(odgovor članu Nena81)
Direktna veza do poruke: 259
   RE: Školica za roditelje
3.8.2010 23:41:00   
bojanica7
ja jedva cekam da krenem. al ko ce docekati 28.... no svakako se vidimo u toj skolici. kako to uoste ide? su odvojene grupe koje krecu u septembru, oktobru... ili se samo nove mame pridruzuju. kapiram da je ono prvo.. logicnije je. user posted image

_____________________________

Panta rei

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 260
   RE: Školica za roditelje
4.8.2010 8:02:51   
Jele
IZVORNA PORUKA: bojanica7

ja jedva cekam da krenem. al ko ce docekati 28.... no svakako se vidimo u toj skolici. kako to uoste ide? su odvojene grupe koje krecu u septembru, oktobru... ili se samo nove mame pridruzuju. kapiram da je ono prvo.. logicnije je. user posted image


Ovako, ti nazoveš školicu na navedene brojeve telefona pre te 28. nedelje da se upišeš - ja sam evo 25. nedelja, upravo sam ih zvala, sestra me je pitala koji mi je verovatni termin porođaja i na osnovu toga me smestila u grupu koja sa časovima kreće na početku septembra, konkretno 3. septembra.
Inače školica ne traje do samog porođaja što kažu, nama se prošli put završila mesec dana bar pred moj porođaj, ali opet, bilo je onih čiji je VTP bio mnogo ranije od mog tako da su one išle do recimo 1-2 nedelje pred porođaj, a da ti pravo kažem neke su se (malo ranije doduše, trebalo je da idu u raniju grupu) porodile pred sam kraj naših časova. Više nas je bilo sa kasnijim VTP-om, pa smo imale veću pauzu između školice i porođaja.
Reče mi sestra da ovaj put drže Tanja i Mirjana, obe ih znam, prošli put sam išla kod Tanje, ovaj put bih kod Mirjane, čisto da unesem malo raznolikosti, čujem drugačije mišljenje, možda neke nove inf. i tako.

Na prvom času se raspodeljujete u grupe, jedna grupa će pohađati časove kod jedne, a druga kod druge sestre, tamo se izjašnjavaš kod koga hoćeš da ideš, ili već kažeš da ti je svejedno. Onda sestra popunjava tvoj karton sa podacima o tebi, onim klasičnim i onim koji se tiču toka trudnoće (VTP, eventualna terapija, tok trudnoće, ko ti vodi trudnoću, pol deteta, koji po redu ti je porođaj, kako si se porađala ako si se pre toga porađala, itd.), odredi raspored za tvoju grupu, održi neki uvodni čas, podeli neke formulare, traži da sledeći put doneseš kopiju overene zdravstvene knjižice i mislim lične karte (to i nisam sigurna) i krećeš sa časovima.

Na početku više pričate o dentalnoj higijeni, formularima i zahtevima koje podnosiš za roditeljski dodatak (od grada, pokrajine i republike), itd., a malo kasnije ide o porođaju, disanju, pa sve redom.

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 261
   RE: Školica za roditelje
4.8.2010 8:33:05   
Anoniman
Da li te skolice ima u Pozarevcu?user posted image user posted image

(odgovor članu Jele)
  Direktna veza do poruke: 262
   RE: Školica za roditelje
4.8.2010 8:38:03   
Jeca*
hehe...ja sam iz Pozarevca user posted image  koliko ja znam nema

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 263
   RE: Školica za roditelje
4.8.2010 8:56:46   
Jele
Izvor:http://www.021.rs/Novi-Sad/Servisne-informacije/U-toku-je-upis-u-Skolu-za-trudnice-2.html

Servisne informacije • 09:25 03. 08. 2010. | Radio 021 U toku je upis u Školu za trudnice U Školi za trudnice Doma zdravlja u toku je upis trudnica koje treba da se porode u oktobru. Škola počinje u 28. nedelji trudnoće, a obuka traje sve do porođaja.  

Buduće majke će, pohađanjem ove besplatne Škole, naučiti kako da se najbolje pripreme za porođaj. Trudnice će u Školi biti pripremljene i za prve korake materinstva, za period koji ih čeka posle porođaja, učiće kako da doje, kao i šta da rade kad se pojave problemi zbog dojenja.  

Trudnice mogu da se upišu u Školu koja se nalazi u ulici Zmaj Ognjena Vuka 19 i u Rumenačkoj 102.
Prijavljivanje za pohađanje kursa je putem telefona ili ličnim dolaskom.

Zmaj Ognjena Vuka 19, stara zgrada  Rumenačka 102, I sprat

021/4879-580 i 4879-574    021/4879-309, 064/8088-177 i 064/8088-178

svakog dana od 7 do 19 časova

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 264
   RE: Školica za roditelje
4.8.2010 12:26:54   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Jeca RR

hehe...ja sam iz Pozarevca user posted image  koliko ja znam nema

Eeeeeeeeeee.....user posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 265
   RE: Školica za roditelje
4.8.2010 13:32:13   
bojanica7
jelo, hvala ti!!! user posted image pa i ja cu se javiti za cetiri nedelje, kad budem bila 25. pa cu videti u koju ce em grupu strpati. meni je polovinom decembra termin, tako da kapiram da cu u oktobru krenuti.
joj za koga da se odlucim? mirjanu ili tanju? nesto razmisljam da pitam u kojim terminima drze, pa da se tako odlucim, posto ja radim do sest svaki dan.

_____________________________

Panta rei

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 266
   RE: Školica za roditelje
13.8.2010 8:07:34   
Jele
IZVORNA PORUKA: bojanica7

jelo, hvala ti!!! user posted image pa i ja cu se javiti za cetiri nedelje, kad budem bila 25. pa cu videti u koju ce em grupu strpati. meni je polovinom decembra termin, tako da kapiram da cu u oktobru krenuti.
joj za koga da se odlucim? mirjanu ili tanju? nesto razmisljam da pitam u kojim terminima drze, pa da se tako odlucim, posto ja radim do sest svaki dan.


Ne znam koja bi ti više godila. Tanja je onako opuštena i kao drugar, a Mirjana mi se više činila kao štreber. Ako ti je potrebno da te neko malo opusti, onda Tanja, ako ćeš po štreberski, onda Mirjana. Ja sam išla kod Tanje i bila je ok, a sad ću malo po štreberski user posted image , malo da ponovim gradivo.
A što se tiče termina u kojima drže časove, na početku je to bilo jedne nedelje pre podne, a druge po podne u vrlo sličnim terminima, postoje tamo dve ''učionice''. Ne mogu baš da se setim, ali čini mi se da je kasnije (bar nama) bilo samo u prepodnevnim terminima. Nemoj me držati za reč.

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 267
   RE: Školica za roditelje
31.8.2010 18:07:22   
isidora88
ima li neko da krece 3.septembra u skolicu za trudnice u ZOV pa da se upoznamo? user posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 268
   RE: Školica za roditelje
31.8.2010 18:09:34   
Anoniman
Treba Buba Mira da krene user posted image

(odgovor članu isidora88)
  Direktna veza do poruke: 269
   RE: Školica za roditelje
31.8.2010 18:11:09   
Anoniman
Ja krećem 2. septembra u školicu za trudnice . Šta je školica roditeljstva , je l'' to isto ??? user posted image  user posted image

< Poruku je uredio BubaMira -- 31.8.2010 18:12:15 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 270
   RE: Školica za roditelje
31.8.2010 18:16:26   
isidora88
bubamiro kako 2.9?user posted image meni su rekli da ima po jedna grupa u svakom mesecu.sad mi nista nije jasno

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 271
   RE: Školica za roditelje
31.8.2010 18:17:28   
Anoniman
Vide sestara vodi grupe,tako da verovatno idete kod razlicite.

(odgovor članu isidora88)
  Direktna veza do poruke: 272
   RE: Školica za roditelje
31.8.2010 18:19:00   
Anoniman
Nemam pojma , evo sad sam pogledala gde sam zapisala - 2.09. u 11:30 . Je l' i tebi u to vreme ??

Zvaću sutra da proverim , jesi li ti išla ranije da se "upišeš" ili slično , ili samo treba da se pojavimo ? user posted image

Meni je nešto spominjala neko upisivanje ...

(odgovor članu isidora88)
  Direktna veza do poruke: 273
   RE: Školica za roditelje
31.8.2010 18:21:18   
Anoniman
Pa dovoljno je za pocetak telefonom se informisati kada doci,a kad budete tamo na prvom casu onda ce vas upisati u dnevnik user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 274
   RE: Školica za roditelje
31.8.2010 18:25:14   
Anoniman
Sad sam zvala da pitam , upis je i 2.09. i 3.09. Eto . user posted image Ja sam "dopala" u 2.09. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Дојење.
пеперутка16

Колико дуго сте дојили?

Click Here