|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pohranjivanje majčinog mleka
26.6.2012 18:30:58   
pandina
Ima li koga? Juhuuuuu?

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 151
   RE: Pohranjivanje majčinog mleka
26.6.2012 19:22:16   
PoisonEve
Pandina, ja sam bubi ostavljala taj zaledjen obrok samo kad odem do grada pa nisam tu. Imala sam isti problem kao ti. Kad se previse nakupilo onaj prvi deo sam bacila, nazalost. A vecinu tog mleka sam iskoristila za pirincane kasice kad sam ih uvela

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 152
   RE: Pohranjivanje majčinog mleka
26.6.2012 23:01:12   
pandina
Bojim se da cu i ja morati da bacim jer se za manje od mesec dana nakupilo bas puno, ali nemam srca nekako to da bacim user posted image
Ipak su retke te situacije kad necu biti sa bebom, ja bih uvela taj zaledjeni obrok samo ne znam kada je pravi trenutak?
Iskustva?

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 153
   RE: Pohranjivanje majčinog mleka
27.6.2012 0:19:41   
Anoniman
ja ga nisam uvodila posebno, desilo se slucajno da sam ostala predvece duze u gradu nego sto je bilo planirano i mm je dao to mleko (ako taj dan planiram da izadjem iz kuce, ja izvadim dve mere). jedino sto je bilo cudno je sto tata daje mleko, a ne mama user posted image mislim da je grasak tada imao oko 2 meseca.
mozda i ti da zvrcnes banku mleka, vidim da si iz BG-a a tu kod vas postoji ta opcija.
najzalije mi je bilo kad sam bacala mleko user posted image

(odgovor članu pandina)
  Direktna veza do poruke: 154
   RE: Pohranjivanje majčinog mleka
27.6.2012 9:39:06   
New Mom

IZVORNA PORUKA: pandina

Ipak su retke te situacije kad necu biti sa bebom, ja bih uvela taj zaledjeni obrok samo ne znam kada je pravi trenutak?
Iskustva?


Ja isto nisam uvodila baš taj obrok, ali sam ciljano skupljala jer sam od septembra imala obaveze na faxu (KL je imala tada 4-5 meseci), pa kao zamena za obrok.
Desilo se na kraju da sam na pauzama dolazila kući i da je sisala, a da sam to mleko koristila kad smo uveli čvrstu hranu za spremanje obroka. Tako da sam prvu turu na žalost, bacila.

Pročitaj unazad postove, Verus je posle 6 nedelja morala na posao, pa je koristila ovo. Ona je sve lepo i opisala, verujem da će ti njeni postovi značiti.
Ono što ti je bitno je da kad kreneš da koristiš skupljeno mleko, rotiraš zalihe, tj. da kreneš uvek od najstarijeg.


_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 155
   RE: Pohranjivanje majčinog mleka
27.6.2012 9:50:48   
Anoniman
Mleko skupljeno u prva dva meseca bebinog živita ne treba dugo čuvati jer nije dovoljno hranljivo za veću bebu. I važno je da se postepeno odmrzava tako što se prebaci prethodno veče u frižider, tako odmrznuto mleko može da provede u frižideru 24h.

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 156
   RE: Pohranjivanje majčinog mleka
27.6.2012 14:18:48   
pandina
Iscitala sam ceo forum jos pre porodjaja i jaaaaaaaako mi je bilo korisno, narocito ono sto je Verus pisala.Bas zbog toga sto kaze Gae sam i mislila da krenem uskoro da dajem mleko iz zamrzivaca (po rotirajucem principu), a i da ne bi kasnije dosla u situaciju da bacim svo to prvo mleko.
U krajnjem slucaju banka mleka.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 157
   RE: Pohranjivanje majčinog mleka
27.6.2012 14:54:41   
Verus
Jos je mali, ja mu ne bih davala flasicu minimum jos mesec dana, a ako mozes naredna 2. Uspori sa skupljanjem mleka, nemoj musti tako maximum, nego samo ako te grudi zabole izmedju sisanja, tako ces onda manje mleka i skupiti. Ja sam rotirala: 1x hranjenje na dan bi bilo zamrznuto mleko, a "sveze" muzeno bih zamenila i stavila da se zamrzne. Tako i rotiras zalihe, da uvek ono smrznuto bude relativno sveze...
IZVORNA PORUKA: pandina

Ja sam za deset_ dana napunila trideset_ak ovih bocica za urin. Sve sam uredno slozila u zamrzivacu (kombinovani frizider), ali se pitam sad nesto. Ako ovako nastavim, za mesec dana cu napuniti ceo zamrzivac. Nemam bas mnogo prostora. Kada je najbolje da pocnem da uvodim taj jedan zaledjen obrok? Ne bih da nesto pokvarim, jer bas imamo lep ritam sisanja. Ne znam kako ce sisati kad mu dam mleko iz zamrzivaca na cuclu? Ne bi trebalo da bude problema jer on dobro vuce, ali ipak...
Da li taj obrok najbolje da bude nocni ili moze bilo koji?Kad je pravo vreme?


(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 158
   RE: Pohranjivanje majčinog mleka
27.6.2012 15:04:44   
Verus
pandina: ne znam da li sam samo imala srece ili je moguce sa svakom bebom, ali oba moja deteta su i sisala i pila na flasicu bez problema, nikad nisu odbijali ni jedno a ni drugo. Sa cerkom sam otisla da radim kad je imala 6 nedelja, i moja mama je davala sve obroke na flasicu dok nisam bila tu: 4 ili 5 obroka. Tad sam imala sve sveze, a kad se pocelo nakupljati onda sam rotirala kako sam ti gore pisala. Sin je bio 2 meseca star kad sam pocela da radim, i opet isto: flasica kad nisam tu ( i jedno vreme nije hteo uvece da sisa nego samo flasicu, sad sisa), ali pravilo: samo mama daje (retko muz). Ja licno mislim, da moze svaka beba i jedno i drugo, dok god majka ne daje flasicu, ali cak i tada: jer zbog njegovih problema sa GEROm i isprobavanja formula, ja sam bila ta koja je uvek nocu davala flasicu, a tad je bio mali, svega par nedelja star.

Mada, svaka laktacijska sestra ce te savetovati da ne treba davati flasice dok su jos jako mali. Kad krenes, moj savet ti je da kupis Dr. Browns wide neck flasice, vidim ima ih u aksi. Ja sam probala svaku flasicu koja ja mislim postoji u Americi, i ovo je JEDINA koja sporo curi, na cucli br 1, tj. Level 1. Cak i ona tommee tippi ili kako se vec pise, ide jako brzo. Dojka ide sporije od svake flasice, osim kad je otpust mleka, sto traje svega minut ako i toliko. A wide neck opcija imitira dojku. Ovako ne rizikujes da se beba previse zbuni. Cak stavise, pomoglo je mojoj cerki da "nauci" da se lepse hvata na dojku, da lepo odvrne usne, a ne da zaseca kao sto je ona radila.

I kontaktiraj odmah banku mleka, odradi papire koje treba, i sto ti bude extra tog prvog mleka doniraj. Nekoj bebici ce jako dobro doci za zdravlje.

Bravo mamauser posted image

< Poruku je uredio Verus RR -- 27.6.2012 15:07:45 >

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 159
   RE: Pohranjivanje majčinog mleka
27.6.2012 15:34:17   
pandina
Verus, mnogo ti hvala.Za sve cu te poslusati.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 160
   RE: Pohranjivanje majčinog mleka
27.6.2012 19:06:38   
Verus
user posted image

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 161
   RE: Pohranjivanje majčinog mleka
1.9.2012 13:53:03   
Sanchy
Imam jedno pitanje..povecala mi se kolicina mleka pa sad imam viska koji bi da zaledim..procitala sam da koristite sterilne bocice za urin i kupila sam ih medjutim kad sam otvorila oseca mi se ona plastika pa me strah da mleko ne povuce taj miris koji je odvratan.,..da li je neko obratio paznju na to ili ja bezveze mislim o tomeuser posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 162
   RE: Pohranjivanje majčinog mleka
1.9.2012 13:56:24   
Anoniman
Nisam obraćala pažnju i nisam imala problema sa mlekom koje je stajalo u tim čašicama.

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 163
   RE: Pohranjivanje majčinog mleka
30.9.2012 11:40:54   
Zemunka85
Jedno verovatno beskrajno glupo pitanje - ovako: mleko cuvamo u flasicama za urin. OK. Posle podoja se nekada izmlazam. OK. Nekada bude samo za dno te cinijice. Ako to stavim u zamirzivac, smem li sledeci put u to zamrznuto mleko samo da na brzaka izmuzem novo. Kazem na brzaka da se ovo staro ne bi odmrzlo.
Ako i tu bude malo, smem li sledeci put opet tako, ili u to sto izmuzem iz jednog puta ne treba dodavati drugo?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 164
   RE: Pohranjivanje majčinog mleka
30.9.2012 11:53:28   
Anoniman
Ne smeš da mešaš smrznuto i sveće izmuženo. Mleko se sastavlja tako što izmuzeš i ostaviš u frižider, kad izmuzeš sledeće, i njega staviš u frižider bar na 15 minuta da se ohladi pa sastaviš, tako dodaješ malo po malo i na kraju dana zamrzneš sve zajedno.

(odgovor članu Zemunka85)
  Direktna veza do poruke: 165
   RE: Pohranjivanje majčinog mleka
30.9.2012 12:31:05   
MarijaBg
A odmrzavas ga u frizideru, grejes u toploj vodi, nikako direktim zagrevanjem. Mada sve ovo imas da procitas na predhodnim stranama...
Meni su bocice za urin bile bzv, kupila sam avent solje i resila problem pohranjivanja mleka, a kasnije ih koristila i za kasice... Otkuvavali ih 100 puta, stavljaju se direkt na pumpicu, imaju izreckanu mililitrazu, zgodne su da se u njima nosi mleko i ostale mi lepo da ih opet koristim za drugu bebu...
Ima ih u Aksi, evo link - KLIK

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 166
   RE: Pohranjivanje majčinog mleka
10.10.2012 21:20:01   
ana77
Koliko sa proslom bebom nisam imala mleka, sad odjednom imam i previse, valjda zato sto sam stalno zedna i non-stop pijem vodu.
Jedno pitanje... da li bi bilo glupo davati starijem detetu moje mleko (npr. pred spavanje) umesto kravljeg kad ga vec imam viska? Nesto mi je logicno da bi starijem detetu to mleko bolje odgovaralo bez obzira sto je za mladje dete, ono kravlje je za tele :)))))!

Da li neko ima slicna iskustva?

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 167
   RE: Pohranjivanje majčinog mleka
10.10.2012 21:41:27   
Anoniman
ono kravlje je za tele :)))))!


user posted image

nasmejala si me samo tako !

(odgovor članu ana77)
  Direktna veza do poruke: 168
   RE: Pohranjivanje majčinog mleka
10.10.2012 21:50:27   
ana77
user posted image user posted image user posted image

Pa kad jeste user posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 169
   RE: Pohranjivanje majčinog mleka
10.10.2012 22:24:47   
pandina
Ja sam silu mleka zamrzla i rotiram zalihe. Beskrajno korisne savete sam ovde procitala. Napunila sam bila zamrzivac (kombinovani frizider). Mm se pita kad cu isprazniti to da konacno stavimo u njega neko meso user posted image

Mene samo zanima koliko mleko gubi na svom kvalitetu kada se zamrzne i odmrzne posle dva meseca. Znam da se vremenom majcinom mleko u grudima menja, ali me zanima koliko samo zamrzavanje oduzima hranljive sastojke i antitela.

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 170
   RE: Pohranjivanje majčinog mleka
6.2.2013 10:27:29   
mica0
Zene, izmuzla sam mleko i stavila sinoc u frizider, beba jep opila pola, ja sam ovu polovinu drugu vratila u frizider, sme li to ponovo da pije?

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 171
   RE: Pohranjivanje majčinog mleka
6.2.2013 10:41:05   
bojanica7
da ako nisi podgrejala. dakle, ako si uzela polovinu i dala bebi, a drugu polovinu vratila u frizider, ok. sigurno moze 48 sati u frizideru. ali ako si uzela, podgrejala sve, dala bebi pa ono sto je ostalo vratila opet u frizider, to ne mozes da koristis. eto toliko ja znam.

_____________________________

Panta rei

(odgovor članu mica0)
Direktna veza do poruke: 172
   RE: Pohranjivanje majčinog mleka
6.2.2013 11:09:50   
MarijaBg
Podgrevano mleko baci uvek. Super sto imas mlekca i sto beba siki, nisam te videla na forumu odkad si se porodila user posted image

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 173
   RE: Pohranjivanje majčinog mleka
6.2.2013 11:26:11   
mica0
marija, ne stizem, a toliko pitanja imam, vise sam na fb

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 174
   RE: Pohranjivanje majčinog mleka
22.2.2013 19:51:32   
Zemunka85
Zenice, nejasnoca. Sada se setih da imam u zamrzivacu dooooosta mleka u flasicama za urin. Nema datuma, ali nije starije od 10 Novembra tj 3,5m, znavi moze. Ok. Procitala sam i kako, e sad - gde? Ne treba mi kao mleko, jos uvek dojim, ali moze li u kasicama. I kako? Tipa skuvam povrce/voce - i? U ono vrelo sipam mleko? Moram li da ga grejem u tom slucaju ili mogu iz frizidera? A oper - tu treba kasika, dve. Ostatak da bacim? Koliko ml tamo staje? I da li mi je korsinije to, ili da miksam sa vodom u kojom se to kuva, jer je i ona korisna, koliko sam procitala.

(odgovor članu mica0)
Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
Kako odabrati imena za blizance?
Biranje imena za blizance može vam zadati duplu glavobolju! Spremili smo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći.



Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here