|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
25.1.2013 23:03:32   
pepeljuga
Moje dete je imalo atopijski dermatitis (imas puno da procitas o tome na ovoj temi, kreni od pocetka), najgori oblik bio je u predelu oko kolena. Pocelo je u jesen pretprosle godine, kad je krenulo hladno vreme. Probali smo svasta. Isli smo kod mnogih specijalista, radili testove, probali gomilu preskupih krema i kupki ali jedino sto mozes je da isprobavas pa sta pomogne. Uostalom, moj utisak je da i sami doktori nagadjaju i kazu ti da se to samo povuce do trece ili do sedme godine. Moj sin sada ima jos cetiri meseca do treceg rodjendana a ekcem se, hvala Bogu, potpuno povukao (prosle godine u ovo vreme izgledalo je potpuno beznadezno). Ono sto je njemu najvise pomoglo je more i sunce, tada se situacija smirila. U isto vreme ja sam potpuno izbacila sve osim kupke, mleka i kreme za lice bez parabena, boja, mirisa, svih tih mirisnih dodataka, koje kupujem u DM prodavnicama, kolekcija Babylove (nije sve iz kolekcije bez parabena, treba procitati na ambalazi). Oko kolena, gde je bilo najgore, mazemo Sudokrem, svakodnevno, obavezno.

_____________________________

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu ivbo)
Direktna veza do poruke: 901
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
25.1.2013 23:05:31   
pepeljuga
ali iz mog dosadasnjeg iskustva svakome pomaze nesto drugo...,


e upravo to

_____________________________

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 902
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
25.1.2013 23:07:59   
ivbo
hvala puno drage mameuser posted image

_____________________________

Nasa tri sunasca B I T :-*:-*:-*

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 903
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
26.1.2013 11:32:33   
limunada
molim vas za pomoc.od juce se nikoli pojavio osip po celom telu,po usima,ledjima,oko pise bas svuda,jako jako sitne buuljice kao od znoja,ko tackice a ne svrbi ga.nedavno je imao upalu grla i pio sinacilin neznam jel moze od toa ili sta je???

_____________________________

Nikola 25.02.2011 :)

Srecna vam svima 2012 god.neka se radja sto vise bebica :)))

(odgovor članu ivbo)
Direktna veza do poruke: 904
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
26.1.2013 12:09:09   
branki*
limunada,da li je imao temperaturu?mozda to i nije ekcem sto ima nikola.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu limunada)
Direktna veza do poruke: 905
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
26.1.2013 12:56:48   
Tiziana
To nije ekcem.verovatno je odreagovao ili na antibiotik ili na nesto sto je jeo..
Moj sin ima ekcem koji mu se inficirao kada je imao svega mesec dana i prosli smo kroz terapiju da ne bi razvio bronhijalnu astmu i polensku alergiju(jer te tri idu zajedno pa neko moze da ima sve tri,ili samo neku od njih) i mogu reci da od nekih 13m pa do sad drzimo to pod kontrolom.desi se kad padne imunitet da pomalo izbije,uvek imam kremu, mesavina pantenola i elocom kreme,namazemo to dan dva i povuce se.naravno uz obavezan claritin kad krene da izbija jer se on besumuco cese,da se ne bi inficiralo jer to ta dizgleda zaista strasno..

(odgovor članu limunada)
Direktna veza do poruke: 906
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
4.2.2013 13:05:44   
oxy7
Molim za misljenje ili savjet. Pavle ima ekcem od 2. mjeseca, na moru se povukao, ali je u novembru ponovo buknuo i nista od milion stvari koje smo isprobali ne pomaze. Danas me je nova doktorka kod koje smo isli pitala da li se pojava ekcema poklapa sa prelaskom na kravlje mlijeko. Poklapa se, pa ne znam da li kravlje mlijeko zaista moze da utice na pogorsanje ekcema i da li da se ponovo vratimo na AD. Ima li neko slicno iskustvo?

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 907
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
4.2.2013 13:16:35   
Tiziana
JA se ne bih bass lozila sa dr oko toga. Potrazi jos necije misljenje.MOj sin ga ima od 1 meseca,ja ga imam vec 20 godina.CIm kren emalo lepse vreme,vise sunca,ekcem se povlaci,imunitet je jaci itds. CIm krene zima ekcem se pojavljuje na svaki manji pad imuniteta..Moze nesto da ga iziritira,ne kazem,mene npr iziritira senka za oci,ali ako ga ne iziritira to,izritirace ga nesto drugo.TO je malo teza borba nego izbaciti samo kravlje mleko.TO je pre svega nega koze,kupanje sapunom svaki 3-4 dana(naravno ruke,genitalije i sl morjau da se peru sapunom svaki dan,ali ne i celo telo) onda tapkanje peskirom,ne brisanje,da bi koza upila st vise vlage.kupanje ne puno toplom vodom i ne duze od 5min,obavezno mazanje nekom emolijentnom kremom itd itd..Ako ga svrbi bez razmisljanja slobodno dati claritin,aerius ili neki sirup tog tipa da ublazi svrab jer je mnogo gore da se cesanjem inficira,nego sto ce biti stetan taj sirpu koji mu das..

(odgovor članu oxy7)
Direktna veza do poruke: 908
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
4.2.2013 13:17:49   
Tiziana
I da,verovatno neko od vas,ili u vasim porodicama ima ekcem,polensku aleriju,bronhijalmu astmu,pa je dete nasledilo...raspitajte se malo..

(odgovor članu oxy7)
Direktna veza do poruke: 909
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
4.2.2013 13:39:27   
Snelle
Ja se Tiziana sa tobom ne slažem. Nema svako dete ekcem kao posledicu iste stvari, pa se ne može globalizovati šta je ono što ga izaziva.
Oxy, ako ti smatraš da je kravlje mleko uzrok ili okidač, ja se na tvom mestu ne bih premišljala već bih detetu vratila AD mleko, (mada i ono ima kravlje mleko u sebi, ali ako mu ono nije smetalo onda ok), pa ako bih videla da se ekcem povlači, nestaje znala bi na čemu si. Ovako, davati detetu mleko i nadalje a sumnjati na njega, po meni nije baš pametna opcija. Srećno!

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 910
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
4.2.2013 13:50:04   
Tiziana
A od cega je onda dete od 2m ima ekcem!?

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 911
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
4.2.2013 13:52:48   
Snelle
Ako sam ja dobro razumela uvela mu je kravlje mleko i detetu se tada pojavio ekcem. Pretpostavljam da ga je uvela oko 1. rođendana. Sa dva meseca je moglo biti od bilo čega, od hladnoće, toplote.....ali se posle toga nije vraćao sve do 1.-og rođendana ili kad je već bilo uvođenje mleka. Znači, mleko ga je iziritiralo.

< Poruku je uredio Snelle -- 4.2.2013 13:55:27 >


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 912
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
4.2.2013 14:05:28   
Modessty
Danilo je imao ekcem i nikada nismo saznali zbog čega. Takodje ništa nije pomagalo, dok nismo prešli na sapun od kozijeg mleka (ručno radjeni, bez dodataka, ima ga u apotekama). Nama je dr objasnila da do 3. godine dete može da odreaguje alergijski ne samo na hranu već i na odeću i druge spoljašnje uticaje. Može se desiti da mu smeta neki sastav odeće, prašak (iako nije do tada reagovalo na taj isti prašak), kupku, nečiji parfem ili kremu (Danilo na primer obavezno se soipa ako ga ljubi neko ko ima bradu ili jak parfem na sebi)... Ima mnogo stvari.
Ako misliš da je kravlje mleko uzrok, ti mu ga nemoj davati neko vreme, čisto da vidiš šta se dešava. Mi smo mislili da nije od meda ili jaja ili praška... Svašta smo isprobali pa i neku kortiko kremu. Ništa nije pomoglo. Jedino što je možda značilo je eto ta promena sapuna. Prestali smo da koristimo one dečije i peremo ga samo kozijim sapunom, dok za kosicu i dalje koristimo šampon Pegu ili Kosili.

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 913
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
4.2.2013 14:52:48   
Tiziana
Postoje 2 vrste ekcema. Kontaktni i atopijski.Atopijski se nasledjuje. I najlakse je ustanoviti da li je nasledjen.NAjcesce se nasledjuje od majke,ili sa majcine strane,a moze i sa oceve. JA sam ga nasledila od oca koji je imao polensku alergiju,rodjeni brat je imao brnhijalnu astmu. Te tri alerigje,ekcem,polenska kij.i bronh astma spadaju u istu grupu i neko moze da razvije sve tri,jednu,dve,a moze ni jednu..Znaci mozda krenuti od toga da proveri da li je nasledjen,ako nije,onda krenuti u dalje analize,evenutalne alergo probe itd.
Zena je napisala da ga dete ima od 2. meseca, da se na moru povukao(sto je istina,uvek se povuce od sunca) i da se u novembru vratio.Takav je isti slicaj kod nas. sin ima 3,5god,radili smo alergo probe koje pokazuju jedino jaku reakciju na histamin.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 914
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
4.2.2013 14:57:19   
tanjica85
zašto ne probate srebrnu kremu za ekceme

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 915
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
5.2.2013 9:44:46   
oxy7
Ja sam takodje sve zivo isprobala kad je kozmetika u pitanju, mustela nam je ok, ali ona ne rjesava problem, samo ublazava simptome. Kupam ga kratko, tapkam kozu, ne trljam, kortiko kreme smo koristili samo u slucaju pogorsanja. Ne koristim omeksivac, ispiram ves dva puta.......i tako u nedogled, hiljadu preventivnih stvari radim. More je sve rijesilo, tada je imao 6 mjeseci, bukvalno nije imao crvenu tackicu na licu i tijelu. U novembru se stanje pogorsalo, obrazi su mu stalno crveni, narocito oko usta i brada, prevoj vrata sav u crvenim pecatima, na grudima dva velika pecata. Cinjenica je da smo tada uveli kravicu. Danas sam razgovarala sa nutricionistom u vrticu, kaze da treba pokusati i sa izbacivanjem kravljeg mlijeka, koje ne moze direktno da uzrokuje ekcem, ali neke kiseline koje sadrzi mogu znatno da uticu na pogorsanje.

(odgovor članu tanjica85)
Direktna veza do poruke: 916
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
5.2.2013 9:59:24   
Tiziana
Ako ne bude bilo poboljsanja moj ti je predlog da mu uradi alergo probu na histamin,tada ces znati da li neka namirnica ili neki prasak i sl izaziva ili ne.
Moj sin je imao jaku reakciju.Dr alergolog/dermatolog je rekla da mu ej na samom rodjenju vadjen ige iz pupcanika moglo je odmah da se vidi u kom stepenu ce biti alergican.On je 6m pio neki lek da ne bi razvio polensku kij i broh.astmu je rje kod na spotvrdjeno da je ekcem nasledio.I on je imao na bradi sa mesec dana i drljao je bradu o tetra pelenu i to raskrvario,bilo je odvratno.pili smo i mazali antibiotike i nesto za susenje rane,bilo je uzas..

(odgovor članu oxy7)
Direktna veza do poruke: 917
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
5.2.2013 9:59:59   
Tiziana
ige iz krvi pupcanika..

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 918
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
22.2.2013 11:29:50   
Modessty
nama je dr tada rekla da se deci do treće godine ne rade alergo testovi?!user posted image Doduše kod nas je to zaista prošlo tokom leta i više se neije vraćalo. ALi i dalje koristimo samo sapun od kozijeg mleka. I definitvno ima kožu koja ne podnosi kreme i mleko za telo, a ni neka mleka za zaštitu od sunca. Takodje, ako se mazi sa nekim ko ima bradu ili jak parfem, odmah mu se zacrvene obrazi.

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 919
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
22.2.2013 15:37:42   
tanjica85
oxy, jesi li probala srebrnu kremu,ali onu sto je nasa proiyvodnja mislim da je iz Kresevca...
ja sam cula da je za ekceme, psorijazu odlicna, ja je koristim za herpes

_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 920
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
22.2.2013 17:35:50   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Tiziana
Moze nesto da ga iziritira,ne kazem,mene npr iziritira senka za oci,ali ako ga ne iziritira to,izritirace ga nesto drugo.

Dermatitis e contactu irritativa je dermatitis (ekcem) koji nastaje zbog iritativne reakcije na nešto.
Dermatitis e contactu alergica je dermatitis (ekcem) koji nastaje zbog alergije (postoji porast IgE u krvi).
Dermatitis atopica je dermatitis kod koga se ne zna tačni uzrok (atopijski).

Stoga treba skopčati da to sve nije isto.
Atopijski dermatitis obično počinje pre 5.godine, može od drugog meseca, kod osoba koje su jednostavno sklone tome. Pojava alergija, astme, rinitisa itd. jeste veća u tim porodicama ali nije obavezno.
Hladno vreme, infekti (prehlade, virusi itd.), vrele kupke (sve što isušuje kožu) kao i mnoge namirnice bilo da dete jede ili kroz dojenje mogu da izazovu i/ili pogoršaju simptome.

Lično, kad vidim da je Kolja na nešto odreagovao od hrane, to izbacim.
A sad zimi čim smo napolju, dobije ekcem po telu.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 921
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
4.4.2013 22:15:42   
Lolli
Po istom problem kupili po preporuci kreme Dermasalve - baby & Infant. Spasili se. Krem je iz Engleske. Nadam se da ce I vama pomoci.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 922
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
28.5.2013 1:36:27   
pocahontas
da li moze ekcem da se pojavi kao reakcija na hranu ili nema veze sa tim? mojoj bebani se pojavio i sad mozgam da li je mozda od neceg sto sam joj uvela u ishranuuser posted image

(odgovor članu Lolli)
Direktna veza do poruke: 923
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
28.5.2013 9:22:51   
branki*
pocahontas,moze biti reakcija na hranu,a moze biti i nevezano za to,odnosno da ne moze tacno da se odredi uzrok.proprati da li je u pitanju nesto od nove hrane...

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 924
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
28.5.2013 9:33:24   
Modessty
može da odreaguje i kontaktno - na prašak, na nečiji parfem ili kremu, na odeću (tj nešto u sastavu odeće).... Ako sumnjaš na hranu razmisli šta si joj dala da ručka predhodnog dana, mada sumnjam da je hrana u pitanju. Samo se perite nekim blagim sapunom i mažite Pantenol kremicu. Aklo se pojača idite kod dr.
Može da bude i pad imuniteta.


_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here