|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 4 5 [6]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li spavate sa bebom u krevetu?
12.10.2011 22:48:57   
gagana83
Moje dete od skoro spava sa nama u krevetu. Na moru je spavala zajedno sa nama a kada smo dosli kuci vratili smo je u krevetac ali se ona uporno budila i trazila kod nas. Na kraju sam popustila i sad spavamo svi zajedno.

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 126
   RE: Da li spavate sa bebom u krevetu?
12.10.2011 22:53:25   
LillyT
Gagana, long time no see user posted image
Lara je sada neko vreme spavala sa nama, pa smo je opet prebacili u krevetac, malo se bunila, ali se brzo navikla. Malo više je ovog leta bila kod nas "u gostima", ali ona baš brzo menja navike, pa joj promene nisu strašne. S obzirom da živimo u dvosobnom stanu, nemamo još mogućnosti da je prebacimo u posebnu sobu (ne mili se nama da spavamo u dnevnoj), pa dok ne kupimo veći stan, delićemo sobu. Ona će biti u krevetiću, a nas dvoje u krevetu... i svi srećni


_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 127
   RE: Da li spavate sa bebom u krevetu?
28.10.2011 20:14:38   
vukosava
Bebe treba da spavaju s mamama do treće godine


klikni
Rezultati kontroverznog pedijatrijskog istraživanja pokazuju da se bebe koje spavaju same u prve tri godine života teže vezuju za majke, a to uzrokuje oštećenja u razvoju mozga.

user posted image

Bebe treba da spavaju sa majkama bar dok ne napune tri godine. Kontroverzan savet dolazi od pedijatra koji je otkrio da su bebe stare dva dana koje su stavljene u krevetac, spavale lošije od onih koje su spavale na grudima svojih majki. Srca beba koje su lošije spavale su bila izložena većem stresu.

Kada dete spava samo, teže mu je da se poveže sa majkom, a štete su višestruke- oštećenja na mozgu tokom razvoja vode ka poremećajima u ponašanju kada ta ista deca odrastu.

Doktor Nils Bergman sa univerziteta Kejptaun u Južnoj Africi kaže da bi novorođenčad za optimalan razvoj trebalo da spavaju na grudima majki prvih nekoliko nedelja života. Takođe, u maminom krevetu bi trebalo da ostanu do treće, pa čak i četvrte godine.

Analizirano je 16 novorođenčadi koja su spavala na majčinim grudima, a onda i u krevecu. Srce bebe je pod trostruko većim stresom kada spava sama.

< Poruku je uredio vukosava -- 28.10.2011 20:16:04 >

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 128
   RE: Da li spavate sa bebom u krevetu?
28.10.2011 20:31:05   
Crvenkapa85
meni je krevetac tik uz bracni krevet,tako da nije daleko od mene...maja ima neke momente da u toku noci predje kod nas,al ne tako cesto,kad nesto strasno sanja....a veceras moj sinak i ja spavamo zajedno,sami smo :) ima da spavamo sve do jutraaaaaaa,kad spavamo zajedno duze spava.....

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 129
   RE: Da li spavate sa bebom u krevetu?
28.10.2011 21:49:08   
PoisonEve
Setim se kako sam jos u trudnoci izricito bila protiv toga da beba bude sa nama u krevetu i govorila kako ja to NIKAD necu uciniti, a vidi me saduser posted image Malo, malo pa je uzmem da je dojim a posto me ledja bole da sedim ja legnem i posle se jos mazim sa njom tako. Za dve nedelje bar 5 puta je prespavala noc sa nama, sta mogu kad vidim da joj je tesko da bude sama a sa nama spava ko jagnje.
Setim se kad sam bila dete, najlepse mi je bilo da spavam sa mamom i tatom u krevetu a pogotovo kad tata radi trecu smenu a mama ima TV u sobi, ja se usunjam kod nje...milina!

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 130
   RE: Da li spavate sa bebom u krevetu?
28.10.2011 21:51:57   
srna001
Posle kupanja i podoja ide u krevetac.Kada se probudi a to je sada u 4h presvučem je stavim u naš krevet podojim i vratim nazad, ona zaspi istog trenutka, čak iako se ukaki naknadno pa je ponovo presvlačim.Posle toga se budi u 8 h tada ponavljam isto ali ako se ponovo uspava ostavljam je tu.Čak i ranije kada se budila na 3 sata taj prvi jutarnji podoj između 5 i 8 h završila bi tako što bih je ostavila samnom u krevetu.Nema ničeg lepšeg nego kada pored tebe spava tvoja beba ali dok je ovako mala ne bih ni ja mogla celu noć tako pošto bih se verovatno budila umorna.Ovako kad sviće je ok da se produži san majci.Stariji sina je sa tri godine dobio svoju sobu i veliki krevete ali je do skoro prelazio ponekad kod nas da spava.Kada je dete bolesno mnogo je lakše kada je u istom krevetu sa majkom.
Na more smo uvek nosili putni krevetac tako da nije bilo problema.
Neko je pisao o tome kako kada se krevet deli sa detetom to sputava da ga neko drugi uspavljuje.To je glupost.Ja sam ležeći dojila prvo dete od 3. meseca, sada ležeći dojim od početka i nije nikakav problem bio da neko drugi legne pored deteta i uspava ga ali kako je to obično bilo uz siku nije bilo ni potrebe.Jednostavno ako treba negde da idemo ja ga podojim uspavam i to je to.

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 131
   RE: Da li spavate sa bebom u krevetu?
28.10.2011 21:54:27   
srna001
Da i preko dana spava ili na našem krevetu ili u ležaljci ljuljaški ili kako se već zove kako bi razlikovala noć od dneven dremke.I to super funkcioniše.

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 132
   RE: Da li spavate sa bebom u krevetu?
2.1.2012 22:30:09   
IVA 11
Od oko 20 h spava u svom kreveticu, i cim osjeti da i mi idemo na spavanje(obicno oko 1 h) probudi se i predje kod nas. Prije sam se bunila i govorila da nije ispravno da se ne navikne, ali kad pomislim da ce "bjezati" od nas cim malo poraste, neeeeka ga, i toplo nam je, i duze ujutru spava, i neobicno mi je ako koju noc preskoci da ne dodje kod nas. Srce malo toplo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 133
   RE: Da li spavate sa bebom u krevetu?
2.1.2012 23:31:52   
Anoniman
mi spavamo zajedno, ali samo popodne, nocu nikada. jedno vreme sam je prebacivala kod nas oko 5,6 pa smo nastavljale do 9. sada ona to vise ne trazi, pa ja necu da forsiram. ja ne znam kada se ona probudi, jer je mi cujemo tek oko 7:15-8:00. do tada se sama igra u kreveticu. onda je prebacim kod nas da se mazimo, ali tada smo vec svo troje uveliko budni. nekada mi dodje da je posle podoja u 5 prebacim kod nas, ali necu. zasto bih joj ista menjala, kada se ona ne budi, fino spava i ovako. inace, krevetic joj je tik uz nas krevet, samo nas deli nocni ormaric. ako se malo protegnem mogu da je uhvatim za ruku. user posted image ja zapravo lose spavam kada spavam sa njom, zagrlim je i taj polozaj mi ne odgovara, uvek se probudim ukocena.
inace, ona popodne uvek spava po pola sata, sem kada ja spavam sa njom, onda skoro sat, nekada i duze. meni to dobro dodje, taman i ja malo odmorim..

(odgovor članu IVA 11)
  Direktna veza do poruke: 134
   RE: Da li spavate sa bebom u krevetu?
3.1.2012 13:58:21   
dejana007
obzirom na ovaj tekst vukosave nesto se razmisljam da nikolu prebacim kod nas. on inace jos spava u krevetac

_____________________________

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 135
   RE: Da li spavate sa bebom u krevetu?
3.1.2012 20:57:26   
Inica
Ja sam malu stavljala sa mnom da spava.. I ne kajem se.. Mislim, kad se okupa i sve to- bude u krevetcu, ali kad sam je nocu hranila, ili rano ujutru, prebacim je kod mene, i tu nastavi da spava.. Mnogo mi je bilo lakse.. I nikad nisam imala strah da cu je povrediti ili slicno..

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 136
   RE: Da li spavate sa bebom u krevetu?
3.1.2012 21:39:11   
Leki 77
Spavamo samo ujutru. Oko 7-8h se budi da sisa, pa ga stavim pored mene i nastavimo do 9h, kada se stariji sin budi.
Na kraj pameti mi nije da budu sa mnom do 3. godine. Suludo.
Beba spava od 2.-3. nedelje po celu noć. Stariji spava u svojoj sobi od 6.-8. meseca, više se ne sećam, a i mali će uskoro. Nikako da mu sredimo sobu.
Taman posla da se nas četvoro guramo u bračnom krevetu.

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 137
   RE: Da li spavate sa bebom u krevetu?
3.1.2012 22:39:33   
Bebilina
Mi smo spavali kako god je dete zelelo. Bila je prvo u kolevci pored mene, dojila sam je na krevetu i ako zaspim tu bi i ostala. Onda je krevetac bio bez stranice i opet uz mene i tako sve dok je dojila nocu. Onda smo joj organizovali kutak u nasoj sobi i tu je ostala do skoro pune 2god. Svi smo lepo spavali, dolazila nam je u krevet kad je htela, uspavljivala se sama ili sa nama- sve po njenoj potrebi. Nikada nije ostavljena da place, uvek smo bili tu za utehu... U toku dana smo nas dve cesto zajedno spavale i i dalje to cinimo.
U svoju je sobu presla bez problema, ali zna da uvek moze doci kod nas i to obicno uradi kad svane, pa zagrljeni spavamo jos par sati.

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 138
   RE: Da li spavate sa bebom u krevetu?
3.1.2012 23:07:29   
mikica sa
Moj Luka spava u svom kreveticu otkad se rodio, prvo je to bila kolijevka a sad je krevetic. Nikad se nije bunio. Ujutro ga prebacimo kod nas ali smo mi tad vec budni, mazimo se i igramo. Mene je na pocetku bilo strah da ga u snu ne povrijedim i zato ga nisam stavljala pored sebe u krevet a sad mislim da mm ne bi bio bas najsretniiji da ga stavimo kraj nas iako je on taj koji ga ujutro donosi kod nas. user posted image

Uh, sad kad sam procitala ovaj tekst Vuko, bas imam dilemu sta da uradim. user posted image

_____________________________

rodila sam andjela 05.04.2011. :)))

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 139
   RE: Da li spavate sa bebom u krevetu?
3.1.2012 23:08:41   
dejana007
mama se treba po noći maziti sa tatom jel


uh, moj sin spava u krevetcu i ja sam odmah do njega, ali muza izbacila iz sobe.. jednostavno bebi smeta to sto hrce. zestoki sam protivnik da muz i zena spavaju odvojeno ali sta cu.. jedno mesec dva bebac se budio nocu na 2 -3 sata, ja mislila gladan, zubi, pisala ovde po forumu, trazila lek, a onda ukapirala da se prepadne kad muz pocne da hrce (ma koji da je intenzitet) odkad ne spava s nama u sobi bebac opet prespava noc.

pre cu ja izaci iz sobe nego sto cemo moj muz i ja spavati u sobi gde je beba...

ja sam misljenja da beba treba da spava u svom krevecu ali kad procitas nova istrazivanja, dovedes u pitanje svoj stav user posted image

_____________________________

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 140
   RE: Da li spavate sa bebom u krevetu?
3.1.2012 23:13:17   
Misica 3
Moja beba spava u svom krevecu. Citala sam da neke mame ujutru prenesu bebu na svoj krevet i da bebe uvek tada duze spavaju. Ja sam probala par puta, ai ona nece da zaspi, hoce da se igra, a kad joj se spava jedino krevetac dolazi u obzir.

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 141
   RE: Da li spavate sa bebom u krevetu?
3.1.2012 23:17:57   
Sanjica26 RR
Moja beba spava sama u krevetcu i ne voli da spava sa nama. Jednostavno voli sama da spava. I mi se ne bunimo. ne svidja mi se ovo istrazivanje i ne verujem u to.

(odgovor članu Misica 3)
Direktna veza do poruke: 142
   RE: Da li spavate sa bebom u krevetu?
3.1.2012 23:21:56   
bubulence
ni ja ne verujem u nova istrazivanja bilo koje vrste... inace, bubica spava u svom kreveticu ali ako se probudi u toku noci stavim je kod nas jer tako zaspi u roku od par minuta, ponekad zaspim i ja pa je prebacim kasnije kada se probudim... uglavnom, htedoh reci, da uglavnom zaspi u kreveticu a gde se probudi zavisi kakva joj noc bude...

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 143
   RE: Da li spavate sa bebom u krevetu?
3.1.2012 23:46:41   
dejana007
nadam se da je najbolje i za nas i za decu da imaju svoj krevetac user posted image

_____________________________

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 144
   RE: Da li spavate sa bebom u krevetu?
4.1.2012 0:01:10   
Anoniman
Žaba spava u svojoj sobi od prvog dana. Ujutru  je donesem kod nas (ne svako jutro, već samo kad se baš rano probudi) i onda nas 2 zagrljene spavamo još koji sat... A kad se probudi u redovno vreme po našem dnevnom ritmu, krećemo nas 2 odmah u akciju. Nemamo nikakvih problema sa uspavljivanjem.

(odgovor članu dejana007)
  Direktna veza do poruke: 145
   RE: Da li spavate sa bebom u krevetu?
4.1.2012 0:18:30   
PoisonEve
Veceras je mm stavio posle dugo vremena u krevetacuser posted image Nedostaje mi moje milo i malo, sad mi je nekako dalekouser posted image

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 146
   RE: Da li spavate sa bebom u krevetu?
4.1.2012 0:32:01   
Sashica82
Đole nije od početka spavao u krevecu, plakao je, a i meni je bilo lakše da ga spustim pored sebe da spava, nisam imala snage za vaspitavanje kada sam došla iz porodilišta.

Sada kada smo "veliki", spava u krevecu. Voli svoju posteljinicu i da gleda sličice na zidu. Ali u zoru, nakon klopanja, menjanja pelena, kada nam po rasporedu pada treća tura noćnog spavanja, teže ga uspavljujem, dosta se buni, a spava mu se. Onda odustanem i spustim ga pored sebe. U momentu kada ja spustim glavu na jastuk, razvuče najveći osmeh... user posted image Počeškam ga po glavici i on zaspi iste sekunde.

Mislim da ne treba biti mnogo strog oko toga. Pa svi vole da se maze!

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 147
   RE: Da li spavate sa bebom u krevetu?
9.1.2012 0:15:02   
majka mara
dimos vec 2god spava sa nama u krevetu,a ima 2 god i 3m,ocekujemo sredinom marta jos jednu bebu,kucu  smo renovirali tako da sad svako ima svoju spavacu sobu i dimos i buduca beba,ali mali jos nespava u svojoj,jer nismo kupili krevet i dusek za njega,planiram oto bas uskoro,kako bi pokusala da ga prebacim iz nase spavace sobe,mislim da ce mu veliki sok biti i beba i nova soba,da spava sam itd. ja volim da spavam sa njim kao i mm,jer se uvece malzimo,pricamo price,skacemo,ujutro se opet mazimo i takooo,ali vec postaje gnjavaza jer se gurkamo po krevetum,tesko nam je i zbog sexa,jer je sad mali veliki ,budi se,zapitkuje itd.
trenutno ga psihicki spremam za bebu i dobro nam ide,ali propreme bas dugo traju i razmisljam kojim "putem" da krenem u pripremu oko  nove sobe i samostalnog spavanja,ili cemo svo cetvoro zavrsiti u jednoj sbi u istom krevetu,a to je mnogo. rugu bebu planiram odmah da prebacim u njegovu sobu u krevetac i tako da bude od pocetka,za pocetak bi i ja spavala u toj sobi gde je mala beba,ali bojim se kako ce dimos da reaguje na sve to.uh... ali dobro videcemo kako ce se na kraju zavrsiti.

(odgovor članu Sashica82)
Direktna veza do poruke: 148
   RE: Da li spavate sa bebom u krevetu?
9.1.2012 18:42:03   
dejana007
i ja pocela da ga rano u zoru stavljam kod mene u krevet. brze zaspi a i ja s njim. s tim sto se on mnogo okrece, ujutru je okrenut skroz naopako tj gde su mu noge tu mu je glava i obratno user posted image

_____________________________

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu majka mara)
Direktna veza do poruke: 149
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 4 5 [6]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 4 5 [6]
Idi na:







Ćelije fetusa su u mozgu majke 18 godina n...
Ako ste mama, znate kako možete intuitivno da osetite svoje dete čak i kada ga nema… Pa, sada postoji naučni dokaz da ga...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...



Anketa

вртић.
пеперутка16

Који вртић похађа ваше дете?

Click Here