|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Ćelije iz fetusa u mozgu majke ostaju 18 godina nakon porođaja

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 13.1.2023
Ako ste mama, znate kako možete intuitivno da osetite svoje dete čak i kada ga nema… Pa, sada postoji naučni dokaz da ga mame nose godinama i godinama čak i nakon što su ga rodile.

image
Neverovatno je kako majčina tela štite bebu po svaku cenu, a beba štiti i obnavlja majčinski organizam. Foto: Freepik.com
/11


Kada je žena trudna, ćelije bebe migriraju u krvotok majke, a zatim kruže nazad u bebu, to se zove „fetalno-majčinski mikrohimerizam“.

Tokom 41 nedelje, ćelije cirkulišu kroz posteljicu u oba smera, a nakon što se beba rodi, mnoge od ovih ćelija ostaju u majčinom telu, ostavljajući trajni trag u majčinim tkivima, kostima, mozgu i koži, i često tamo ostaju. Decenijama.

Svako dete koje majka posle dobije ostaviće sličan otisak i na njenom telu. Čak i ako trudnoća ne ide do punog termina ili ako imate abortus, ove ćelije i dalje migriraju u vaš krvotok.

 

PROČITAJ JOŠ: Prvi MR snimak poljupca majke i bebe


Istraživanja su pokazala da ako je majčino srce povređeno, fetalne ćelije će pojuriti na mesto povrede i promeniti se u različite vrste ćelija koje su specijalizovane za popravku srca. Beba pomaže oporavku majke, dok majka gradi bebu.

Zaista čudesno! To je često razlog zašto određene bolesti nestaju tokom trudnoće.

Neverovatno je kako majčina tela štite bebu po svaku cenu, a beba štiti i obnavlja majčinski organizam – tako da se beba može bezbedno razvijati i preživeti.

Razmislite na trenutak o ludim željama za određenom hranom. Što je majci nedostajalo da je beba natera da želi baš tu vrstu hrane?

Studije su takođe pokazale da ćelije iz fetusa u mozgu majke ostaju čak 18 godina nakon porođaja. Ovo je zaista neverovatno!

Ako ste mama, znate kako možete intuitivno da osetite svoje dete čak i kada ga nema… Pa, sada postoji naučni dokaz da ga mame nose godinama i godinama čak i nakon što su ga rodile.

 

Izvor: uspesnazena.com

 

PROČITAJ JOŠ: Sanjaju li bebe u stomaku?


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kako ostati normalan kada vaša beba ne žel...
Vaša beba već danima plače i nervozna je, a vi pucate po šavovima. Evo kako da ostanete pri zdravoj pameti kada vaša beb...
9
LEPA VEST za roditelje u Srbiji!
Dugim redovima ispred šaltera došao je kraj! Obavezu nabavaljanja svioh potrebnih dokumenata za novorođenčad roditelji ć...
5
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
4
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
3





Kako ostati normalan kada vaša beba ne žel...
Vaša beba već danima plače i nervozna je, a vi pucate po šavovima. Evo kako da ostanete pri zdravoj pameti kada vaša beb...
VIDEO: Mama rodila blizance različite boje...
video
Mama blizanaca priznaje da je i sama bila iznenađena kada je 2016. rodila crnog dečaka Kamsija i albino devojčicu Kachi.



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here