|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
8.1.2012 8:25:54   
PoisonEve
Bas mi bude krivo io tesko kad citam koliko mama ne uziva u dojenju zbog raznih problema i poteskoca sa kojima se susrece. Kad bi se samo vise paznje obracalo na dojenje, da postoje bas laktacijske sestre, da se u skolicama uci o dojenju, bilo bi puno lakse. Ja sam izgleda imala srece, meni je to zaista nesto najlepse na svetu i uzivam u svakom podoju, bas onako iz srca.

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu vision)
Direktna veza do poruke: 126
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
8.1.2012 14:19:11   
jance
PE pravo kazes. ja sam mislila pre porodjaja : a dojenje? pa lako cu ja to... beba na sisu pa furaj...
al nije bilo ni blizu tako lako i verovatno ispastam zbog svoje lakomislenosti i neinformisanosti. za drugo dete cu biti sigurnija i znacu sta da radim definitivno. naucila sam svoju lekciju.

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 127
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
8.1.2012 14:38:17   
vonavoj
hahaha..jance,to sam i ja danas rekla...jos uvek se patim,jer od ocetka se nisam dobro izmuzavala,pa nastale grudveuser posted image
vision,ti si bas nadrljala sa mastitisom..jos sam na pocetku mislila da se ni ne izmuzavas,jer znam da si pisala da ti pumpica nije ni trebalauser posted image ...ja se drndam od pocetka,sada je lakse,a dokle cu,to je pitanje..to mi je najgore posle podoja...
inace,mast je spas..operes u 9 voda,ja stavim malo u soljicu, sipam vodu i muljam,pa prospem vodu i tako 9 puta..user posted image
i malko stavis na ruke,kao da hoces da ih namazes..i masiras pa muzesuser posted image ..a pumpica ne moze onda.jer klizi

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 128
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
8.1.2012 14:45:36   
Anoniman
bas sam juce rekla puzu da ce druga trudnoca i drugo dojenje/spavanje/ucenje pesma da budu. prestala sam da se nerviram - ako ima mleka, ima, ako nema necu seci vene. radim najbolje sto umem i jos malo preko, sve ostalo moze samo da me unazadi.
eno misha lala, nije bas spavao nocas jer nije jeo a nije jeo jer su ga mucili grcici celu noc i jutros a meni grudi da puknu..

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 129
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
8.1.2012 16:29:04   
jance
ja sam se danas od muke i propila user posted image
inace jaako ne volim pivo, ruzno mi je i grozno, jos to bezalkoholno, gorko, oporo.. al ako mi makar malko poveca kolicinu mleka onda cu i to preziveti.
a sa vracanjem na sisu mi nikako ne ide, praznici-konstantno puna kuca gostiju a njega ni flasica ne interesuje vise, sve zvera unaokolo, a ja moram da imam mir da bi se skoncentrisala sta radim...

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 130
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
8.1.2012 17:02:52   
PoisonEve
Jance, bravo! user posted image
Ti si super mama i veliki borac!

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 131
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
8.1.2012 18:21:29   
boba 11
Drzi se Jance i izbaci sve da ne smetaju budi brutalna i objasni ako su dosadni o cemu se radi.Moras biti nekad i bezobrazna zarad svoje i detetove dobrobiti.Inace nije lako sa bolovima dojiti a to sto neko kaze da je lakse drugo dete da se sve zna meni je bilo isto a sto se dojenja tice imala sam problema i sanjom iako bih kao sve trebala znati.Nije samo iskustvo u pitanju ima tu svasta ja sam na cr oba puta drugi put ranije pa verovatno ima i to veze ali mislim da je kod tebe u pitanju najvise nervoza.Ako mozes negde da pobegnes kod tvojih ili negde gde nece biti muza i svekrve da ti dizu pritisak mislim da bi ti lakse bilo da se sredite.
Sve najbolje i nemoj odustajati dokle god mozes da izdrzisuser posted image

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 132
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
8.1.2012 19:21:50   
jance
bobo hvala ti puuno user posted image
i PE isto user posted image

ma naajveci problem jeste da zivimo u garsonjeri pa kad mi gosti zaglave nemam kud da se denem. mogu jedino u kupatilo a tamo je hladno pa mi se uvuku bradavice pa jos vise boli... no ne mogu reci da to u nuzdi nisam radila da budem iskrena.

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 133
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
8.1.2012 19:31:45   
MERYEN
Najlepse iskustvo u zivotu iako sam posle dva meseca dobila mastit desne dojke za jednu noc i temperaturu 39,brzo je proslo.

< Poruku je uredio MERYEN -- 8.1.2012 19:32:31 >


_____________________________

Starajte se da imate Boga za prijatelja i nebojte se nista!

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 134
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
8.1.2012 19:33:54   
Verus
Meryen!  Ovaj put ce biti bolje-samo ispumpaj ako osetis da otices a bebi nije vreme da sikiuser posted image

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 135
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
8.1.2012 22:12:11   
vision
ma vonavoj, na pocetku mi islo nekako bas glatko, bilo malo mleka i on cesce sisao i nisam ni koristila pumpicu. kad ono-prc. nadodje mi mleko bas bas mnogo, ja cekala da se on probudi da sisa, nisam izmuzla i desi se prva propast. posle opet bilo dobro. sledeci put isli na njegovu prvu kontrolu, ja mu dala da sisa iz jedne sike, drugu reko da sacuvam za kasnije, kad ono opet-prc, zapusi se brzinski. treci put u toku noci, samo se probudim a sisa ko kamen. zato sad, izmuzavam na svaka 3-4 sata, nekad cesce, nekad redje. ne prepustam slucaju. ono je katastrofa, da umres samo, nista drugo. a pumpicu sam kupila skoro, po hitnom postupku poslala muza u apoteku da mi kupi Aventovu, jer sam imala neku Apple i ona mi vrsila posao jer sam je koristila jednom samo :) a kad mi je zatrebala cesce, brate mili pokidala mi sise, jer je kvalitet nula. a mm nije znao kad sam ga poslala prvi put po pumpicu nego mi kupi tu apple, jer je zapravo jedino ta i imala tad u toj apoteci. jeste da sam platila Avent 5.300 din, ali je stvarno zakon, sad ne bih mogla da zamislim dojenje bez nje.
jance, nisi ti ni za sta kriva. jednostavno, kao sto kaze PE, nismo dovoljno informisane, mada u bolnici u kojoj sam se ja porodila imam samo reci hvale za te sestre za laktaciju, ali meni u bolnici bilo sve lagano, tj islo lagano, pa mi niko ne rece kako da sprecim da ne dolazi do problema i ja se opustila. a i one. jer ja sam super slucaj bila, krenulo mleko, dete sisa, sve super, grudi meke, ma divota. a kad ono cvrc. ali dobro. sve bude i prodje, jbg. vazno je da nasi mali andjeli budu zadovoljni, a mi cemo izdrzati sve sto treba, samo da bi oni bili srecni.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 136
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
9.1.2012 0:36:43   
Mariya

Ja mislim da je normalno da se malecke bebe bude dosta puta u toku noci, pogotovu na pocetku dok se laktacija ne uspostavi. Moja je znala da jede i na 20 min dok sam je dojila (prvih 5 nedelja). Kasnije sam ispumpavala svoje mleko do njenih 8 meseci a ona je tek kad sam totalno presla na AD mleko (koje ovde zovu formula) pocela da spava skroz u toku noci i to ne uvek.

Mislim da kad zene kazu da dok doje nemaju dovoljno mleka misle da kazu da im beba ne spava celu noc pa da zato nemaju dovoljno mleka (jer to dovoljno je verovatno kolicina AD mleka potrebna da jednu bebu najede toliko da se ne budi u toku noci).






Nama je  babica u porodilištu rekla da je bebin želudac manji od njene šake, pa joj je u prvim nedeljama potrebno vrlo malo mleka da se zasiti, zbog toga i jede često. a negde sam pročitala da je bebama do 5-6 meseci želudac i dalje toliko mali da ni ne može da pojede toliku količinu mleka koja bi je držala sitom da prespava celu noć.
Moje bebče se u početku budilo na 1-2 sata, ma nisam ni zaspala a ona se već probudila za sledeći podoj, pa je malo po malo produžavala vreme, sve je više spavala, a sad već prespava noć. U posle kupanjca, u pola 10 krene da siki pa do 11, pola 12, kao gladna godina. a kada zaspi, onda se zabetonira do pola 9user posted image

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 137
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
9.1.2012 8:20:43   
vonavoj
vision,ti si bas nadrljalauser posted image nadam se da ce nam se sto pre sve stabilizovati i da cemo sto pre ostaviti pumpiceuser posted image

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 138
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
9.1.2012 9:21:43   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mariya


u pola 10 krene da siki pa do 11, pola 12, kao gladna godina.



Ti stvarno misliš da je ok da beba sisa sat i po - dva? user posted image I ako zaspe u pola 12, i spava do jutra, to nije prospavana noć. Prospavana noć bi bila da jede oko 20-21h, i spava do jutra. Ako jede u pola 12 (bez obzira dal tada počinje obrok i sisa 5min, ili tada završava obrok nakon dva sata sisanja, to je i dalje noćni podoj.

(odgovor članu Mariya)
  Direktna veza do poruke: 139
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
9.1.2012 10:22:09   
tannata
a to sve zavisi kog je uzrasta beba, jer bebe od mesec, dva , tri i treba malo duže da sisaju. A nemoguće je da dete od mesec dana zaspi posle kupanja u 20-21 i da se probudi ujutru u 9 sati. A i da je moguće nije preporučljivo jer bi verovatno onda slabo napredovalo, jer ipak je tu reč o 11-12 sati da ne jede, a to je za male bebe baš duuugoooo

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 140
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
9.1.2012 12:03:27   
Anoniman
Apsolutno se slažem sa tobom, samo ipak smatram da nema potrebe da beba sisa 2 sata, i samo volim sve da zovem svojim imenom, to nije prospavana noć. Ništa loše nisam mislila. user posted image

< Poruku je uredio Tash -- 9.1.2012 12:04:17 >

(odgovor članu tannata)
  Direktna veza do poruke: 141
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
9.1.2012 22:33:38   
Anck Su Nmaun
Ima li kakve veze prva menstr sa dojenjem?
Negde sam cula il citala da se smanjuje mleko????


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 142
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
9.1.2012 22:36:50   
nenja22
ima negde da su žene pisale o tome, a reklo bi se različita iskustva...meni se čini da ga bude zaista nešto manje u prvih dan dva kad dobijem, ali ništa upadljivo i nenadoknadivo i vrlo brzo se unormali...

_____________________________

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 143
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
9.1.2012 22:39:23   
Anck Su Nmaun
Pa meni se cini da se smanjilo  user posted image pa neznam da li sam utripovala da je od toga il ima veze user posted image user posted image

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 144
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
9.1.2012 22:53:41   
nenja22
ali nema potrebe da brineš stvarno, ako je sa tim u vezi (a ako si dobila prvi put posle porođaja, verovatno jeste) stabilizuje se očas posla...a vidim ti po tickeru da ti je druga devojčica oko 3 meseca. možda joj je i skok, pa joj više treba, a tebi se čini da se smanjilo...kako god, ja sam to uvek bez problema rešavala metodom češće na sisu i gotova stvar :)

_____________________________

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 145
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
11.1.2012 23:59:54   
Mariya
IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: Mariya


u pola 10 krene da siki pa do 11, pola 12, kao gladna godina.



Ti stvarno misliš da je ok da beba sisa sat i po - dva? user posted image I ako zaspe u pola 12, i spava do jutra, to nije prospavana noć. Prospavana noć bi bila da jede oko 20-21h, i spava do jutra. Ako jede u pola 12 (bez obzira dal tada počinje obrok i sisa 5min, ili tada završava obrok nakon dva sata sisanja, to je i dalje noćni podoj.





Naravno da ne sisa dva sata, moja greška, loše sam se izrazila. 1-2 sata nam traje procedura pred spavanje,a htela sam reći da ona tad, posle kupanja kidiše na siku kao gladna godina, kao da ceo dan nije jelauser posted image . A meni je, kako god da okrenem, spavanje od 12 do pola 9 u cugu, bez budjenja itekako prospavana noć. Nego, to za noćni podoj nisam znala. Ja sam mislila da je noćni podoj onaj kad se ona budi usred noći da bi jelauser posted image Znači da to sisanje posle kupanja a pre spavanja isto spada u noćni podoj? I to ću trebati da joj izbacim?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 146
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
12.1.2012 0:40:45   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: vukosava

Ja sam prestala da ispumpavam u avgustu i kad god mi je dete kenjkavo, bole me grudi. Juce je bila nekoliko sati uvece njakava i leva me razvaljivala. Pritisnem bradavicu i izadje ogromna kap mleka... Covece a proslo je vise od 4 meseca od zadnjeg ispumpavanja...



morala sam da se vratim i nadjem ovo. sinoc mi se desilo nesto cudno. spremala sam se da legnem kada je beba pocela da se meskolji i budi. kako je pocela da kenjka (obicno i jede oko ponoci) mene je dojka tako zestoko zignula da su mi zamalo suze krenule. sigurna sam da sad nemam nikavih otvrdlina, bar ih ja ne napipavam. znaci, to moze da se desava kada beba zaplace? user posted image sad sam bas u cudu...

inace, izgleda da mi je K dobila alergiju na ad mleko u pirincanoj kasicu. zato sam resila da malo forsiram izmlazavanje ponovo i ledim koliko toliko, neka ga ima za ne daj Boze. posle podoja imam za manje od pola bocice za urin. bas malo. user posted image moracu da iz nekoliko puta sakupim dovoljno za ledjenje. nadam se da ce se mleko povecati za neki dan ako nastavim da izmlazavam.

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 147
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
12.1.2012 10:43:10   
MarijaBg
Macaki, ako budes redovno izmlazala, stvorice se vise mleka. Meni je pre 15-ak dana malo zapusila leva sika, izmlazala sam obe, a stavljala N samo na nju, znas kako mi je krenulo mleko posle 2 dana, kao ludo. A odkad ona siki samo 3 puta dnevno, bas ga vidno manje ima...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 148
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
12.1.2012 11:32:21   
PoisonEve
A ja budala prestala da se izmlazam, sad mi se smanjilo mlekouser posted image

_____________________________

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 149
   RE: Dojenje - vase iskustvo II deo
12.1.2012 13:45:01   
vonavoj
PE,a sto ne pocnes ponovo da se izmuzavas? nije ti kasno..uh,ja bi volela da prestanem da se izmuzavam,kao sve hocu da smanjim da mi ne bi nadolazilo mleko,ali ne vredi..budem kao balonuser posted image

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







10 načina kako možeš pomoći prijateljici k...
Pomoć oko gostiju kojih nakon porođaja zaista ne manjka, korisni pokloni umesto skupih poklona za bebu i ohrabrivanje i ...
Fotografija koja pokazuje emocije kod pres...
Posle dve godine dojenja svoje ćerke, i mnogo pomešanih emocija, mama dve devojčice, Maya Vorderstrasse odlučila je da s...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Дојење.
пеперутка16

Колико дуго сте дојили?

Click Here